Ahhhaaaa...Bebo ja jedem kao luda zabranjeni mi pasulj a takođe kao luda mršavim Tako da....u slučaju da ne uspiješ(a ja ti od srca želim da uspiješ)nisi jedina.
Devojke,vi ili ste neverovatne srecnice,pa vam i nije neka lista zabranjenih namirnica,ili zaista imate celicnu volju,a i to je sreca,mozda najveca....
Meni ne uspeva da se toga pridrzavam,lista je katastrofa,maltene sve mi je zabranjeno,trudim se,ali ne ide evo vec 2 meseca.Kako ste vi uspele?
Upomoc!
Svetlana,ja sam bila isti slučaj.Meni je bilo zabranjeno bjelo brašno,šećer,pasulj,limun i tako...Meni je doktorica još dala neke recepte kako da pravim hljeb bes kvasca i milion savjeta ali za 2.5 mjeseci ništa nisam postigla a mučila se samo tako.Bila sam svedok i debljanja!Dok sam bila na pregledu došao čovjek kojem je bila dozvoljena čokolada...i on navalio,naravno i došao sa 5 kg viška ljut na doktoricu kao kako je to moguće????A ona mu rekla da je logično da se udebljao ako je jeo 1 čokoladu dnevno.Nema veze što je dozvoljena,moraš biti umjeren.Tako da.... Međutim,znam ljude koji jesu smršali znači to je vrlo individualno.U svakom slučaju mislim da ne bi bilo loše da se pridržavaš neko vrijeme(3 mjeseca)pa da vidiš....Ako se ne pridržavaš,nemoj žaliti što ti ne ide..Ja sam bila očajna a baš sam bila principijelna ma bila sam fanatik i prefekcionista nisam htjela ni ljekove uzimati zbog bojazni da sadrže nešto što ne smijem.Hajde ti fino stisni zubiće i pridržavaj se.Pozdrav i puno sreće!
Svetlana draga, svima je bilo tesko u pocetku, napisi svoju listu sta smes a sta ne, vidim da si iz Beograda, tu je Martat, tu sam ja, pomocicemo ti. Ja sam kukala kada sam videla svoju listu, ali sam postala ekspert za pravljenje hrane. Cak sam pronasla i hleb od razi i ovsa jel to smem da jedem i galete od pirinca i heljde. Napisi nam listu sta smes sta ne i idemo svi zajedno. Nema odustajanja, nedaj se
Eeee....
Kao prvo hvala na brzom odgovoru!
Evo liste sta ne smem:psenica,pirinac,heljda,proso; kvasac, secer,mleko,kozje mleko,jaja,svinjetina,piletina,teletina,oslic,pastrmka: banana,ribizla,kivi,grejpfrut,mandarina,pomorandza,limun:sargarepa,crni luk,beli luk,praziluk,maslina,grasak,krompir,kupus,tikvice,pasulj,paradajz,bundeva,lubenica;kakao,kafa,nes,mak,badem,lesnik,kikiriki,brazilski orah,indijski orah,bundevino seme,kamilica,lipov cvet,med,secer.
Soju smem najvise 2 puta sedmicno.
E sad,hleb nije problem,jedem razani bezkvasni,najveci problem su mi slatkisi,jer stvarno nemam ideju kako nesto da napravim,a da ne sadrzi ni jednu od zabranjenih namirnica i kuvana hrana,zamislite i jedno kuvano jelo spremljeno bez luka!Joj!
Ovo smem da jedem;-jecam,ovas,kukuruz,raz,soja[2*sedmicno]
-jabuka,kruska,borovnica,visnja,tresnja,kajsija,breskva,nektarina,smokva,grozdje,,urma,sljiva,jagoda,malina,kupina,ananas.
-celer,persun,krastavac,zelenasalata,zelje,spanac,blitva,cvekla,karfiol,brokoli,keleraba,prokelj,patlidzan,boranija,pecurke,paprika,dinja,biber
-orah,pistaci,leblebija,susam,lan,suncokret,kokos.
-govedina,jagnjetina,curetina.
-losos,tuna,som,skarpina,saran,lignje,skusa.
-dekstroza,fruktiza
-cimet,djumbir,m.dusica,bosiljak,origano,nana,mirodjija,ruzmarin,sipak,z.caj,zalfija,hibiskus
E,to bi bilo to narode sto se tice jestivosti.Mozda da napomenem jos,da sam se ove zime prilicno ugojila,pa moram malo na nekakvu dijeticu i krecem na fitnes sutra-prvi put u zivotu.Inace nisam neki ovisnik o testu,ali zato bez mesa i povrca ne mogu da zivim i na slatkise sam zestoko navucena.poseban problem mi je kakao,ali ako mogu nekakve slatkise lako cu ga se odreci,samo ne mogu da se skinem sa svega od jednom.Ranije sam kad hocu da smrsam pila kakao bez mleka sa saharinom,al sad ni to ne smem..Hvala Vam unapred na podrsci,dajte neke recepte za klopu kad provalite nesto dobro i ja cu Vama,naravno.Pozdrav
devojko, pa ti svasta smes da jedes. Idem na pijacu da uzmem nesto povrca nisam nasla u maxiju pa ti pisem cim dodjem. Nista ne brini, pa ovo je prava gozba
Ovako-stvarno ti je puno zabranjeno ali brzo ćeš se navići a za 3 mjeseca će ti se lista proširiti.Za kuvanje napravi temeljac od kelerabe,celera,paradajza i slično,ja isto tako radim kad sam preumorna pa mi se ne da sjeckati luk a što se tiče slatkog mislim da te 4-5 urmi može solidno zadovoljiti pogotovo kad se navikneš pa ti se čulo ukusa izoštri.Ja isto nisam smjela jaja ali sam pravila zato prepeličja to mi je bilo dozvoljeno znači nađeš alternativu.Kukuruz smiješ a od kukuruza se može napraviti milion jela-cicvara,kuruza,imaš tjesteninu od kukuruza u zdravoj hrani sigurno.......Sopja da ne govorim imaš čiste proizvode bez dodataka u vidu pljeskavica,hamburgera,komadića,šnicli.....Jedi ribu i blitvu često.....A eto smiješ i dekstrozu i fruktozu,naparavi voćnu salatu i pospi tim šećerom i cimetom.Zatim ćuretina sa povrćem na žaru....ma možeš izdržati pa nije to za čitav život već 3 mjeseca.Evo lijepo vrijeme....dovoljan motiv...samo hrabro i energično!Da,konsultuj se sa Martat i Grazzom,one su na ovom režimu.Pozzzzzz
nadam se da ce ti se jaaviti neko iz Novog Sada, procitaj postove, cini mi se da je neko iz Novog sada radio test, nisam sigurna, mrzi me da citam. Cokic
Graza,bas je slatka ta izjava da smem svasta da jedem,hehehe,zloco!
Molim Te da me ne zaboravis,daj neki slatki recept,duboko sam nesrecna,smrc.EEEE,jaja,sir,slatkisi...uf.Stvarno mi je potrebna pomoc,podrska,jooooj!
Joj devojcice pa ti stvarno svasta smes da jedes. Gledaj ovako ja subotom ili nedeljom spremim klopu za celu sedmicu. Brokoli izdinstas na malo ulja i dodas vodu, kada se ohladi sipas ulje koje smes i mozes beli luk ako volis. Ako smes jabuke smes i jabukovo sirce. Cveklu skuvaj, naprabvi salatu zacini uljem koje smes i jabukovim sircetom
brokoli kuvas kao i prokelj
pecurke dinstas na malo ulja dodas vode i kada je gotovo mljac
e sad slatko tu nisam bas najjaca tu je martat bolja, ali ja napravim jecam i raz pahuljice kupim u zdravoj hrani, skuvam i stavim cimet i dekstrozu. sto se tice voca mozes vcnu salatu pa na nju dekstrozu ako ti je kisela. Eto to se setih jutros, a ti pitaj ako te jos nesto interesuje. A da, nisam sigurna da li si iz Bgd, na Novom Beogradu kod Genexa ima zdrava hrana gde 2 puta nedeljno dobijaju gleb od razi i ovsa. Ti smes i kukuruz, to ce ti martat dati recepte ona isto sme, ja ne. A zelenu salata ja jedem kad god sam gladna. hehe