Pa, Karin....ne znam kakva je tvoja lista, mrzi me sada da je ovde trazim, ali ako smes kukuruz, onda mozes lepu picu da napravis od kuvane palente koju oblikujes kao picu, pa malo gore kecapa i origana, mozda koja pecurkica,pa sve zapeces sa ostalim pravim picama i eto ti utesne nagrade
Ako ne smes ni kukuruz, onda ubedi decu da je recimo kasa od prosa sa rendanom jabukom i kasicicom meda daleko ukusnija i zdravija od pice, pa udrite po kasama
Grazza jel ti smes fruktozu?Pitam te jer ja ne smem ali ako smes onda postoje dzemovi za dijabeticare sa fruktozom pa izaberi neki od dozvoljenog voca.
Kako da te utesim kada je to moje omiljeno jelo?Ali mi smo sve ovde prisutne CVRSTO odlucile da skinemo suvisne kg.pa neka te i dalje drzi ta zelja.ISKULIRAJ sve te predivne mirise!Ja kada bih "zgresila"mislim da bi me savest ubila,zato NE DAJ SE KARIN.Isto tako znam(iz tudjeg iskustva)da kada u necemu od hrane pogresis(svesno ili nesvesno)tvoj stomak se buni jako dugo.Javi se osecaj nadutosti,poremeti se varenje.Bas je zato vazno da se 3 meseca striktno pridrzavamo ovakve hrane.Meni licno nista odredjeno ne nedostaje,mozda ta pizza koju pominjes
milice kukuruz kao i kecap mije zabranjeno,znaci od zamene nista drga grazzo ne mogu da ponavljam da nevolim picu kada mi je to omiljena hrana martat posto ti je pica omiljena hrana ti me najbolje razumes ali nasla sam resenje,cim ispecem picu begam kod drugarice i nevracam se dok deca ne veceraju i naravno proluftiraju kucu od tog divnog mirisa...
Zakazala sam test tek za 17.mart,sve im je popunjeno.
Doduse bio je slobodan 13.mart ali sam tad na Kopaoniku,tako da cu se dobro nacekati.
Joj Grazzo lignje njama njam, a ja na cetvrtom danu Nere.
I moracu da cekam sa pirincem,sta ako ne smem,a ja se nakljukam iha do marta ko zna koliko je to zrnca.
Dum vivis,sperare decet.-Dok si ziv,valja da se nadas.
Dobro jutro devojcice, kako ste mi danas, martat nasla sam marmeladu od visanja to smem, pirincano mleko i dekstrozu. jupiiiiiiii vec ide lakse. A ove semenke sto grickam su mi bolje nego sena i slana voda, ako razumete na sta mislim hehe
Dobro jutro svim intolerantnim damama.
Grazza,blago tebi za dzem njam,njam.Ja cu danas puding kao poslasticu.Vidis kako si se lepo organizovala.Svaka cast.Izmeri obim,ako vec nisi
Joj Martat, opet sam zaboravila da izmerim obim, to cu kada dodjem kuci sa posla a i sutra subota pa natanane. Mogu ti reci da mi kao jarcu ovo bas predstavlja izazov da trazim i pronalazim sta mogu da jedem. juce sam se *ubila* od lignji, a posle kupine i borovnice nisam mogla da cekam da se odmrznu, danas mi skripi grlo hehe. ujedno drzim i pirinac dijetu, danas sam popila 2 komada. Ima da se napravim na zensku
blago vama mozete puding,marmeladu....a ja nista od toga kada osetim krizu za slatkisima uzmem bananu koju prelijem sa kasicicom meda.danas za rucak imam oslic i bareni krompir,sto i nije tako lose a da celu noc sam sanjala picu...
KARIN,pa ti bar smes med.Ja na dextrozi ko narkoman a ona uopste nije slatka pa moram vise da je stavim.Kupi nutrivita kasu od dozvoljenih zitarica pa smuckaj sa nekim vocem i medom i eto poslastice.A zamisli kakav je moj puding na vodi,ali sta ces daj sta das
Pozdrav svima !
Znamo da dijeta znači - PRAVILNA ISHRANA i ništa više od toga.
A da bih upotpunila informacije za test intolerancije dobićete sledeće podatke:
INTERNISTIČKA ORDINACIJA koju vodi dr. Dobrinka Arbanovski sa saradnicama premeštena je u ul: Vojvode Dobrnjca ( kod kafane"Bled"), a tel. su:011/3808527 i 064/3107299. Ja sam vodila svoju ćerku od 5 god na terapije koje su joj određene nakon analize krvi iz prsta. Obzirom da ima dijagnozu - dečija astma -smatrala sam da je alergent koji je iritira u hrani. Testom joj je propisano šta je smela da jede tj. šta može koristiti kao zamenu, a uz to je išla i na terapije 2-3 nedeljno. Terapija je zasnovana na elektromagnetnim talasima (njihova frekvenca i dužina) koji su određeni na osnovu "netrpeljivosti" njenog organizma na te vrste hrane, pa su ti isti talasi određenim oblikom aparature "vraćani" u njen organizam. Aparatura je odredila da to bude 12 terapija koju je pratila strogo definisan vrsta hrane. Sve je vrlo individualno i nema nikakvog uopštavanja, pa tako i posmatrajte ovu metodu.
Ovo nikako ne dovodite u vezu sa homeopatima i homeopatskim tretmanima. Dve potpuno različite stvari.
Kao što bi klasični lekovi imali i različito dejstvo i različit stepen uticaja na nečiji organizam, tako i sa ovim treba probati. Metoda nije destruktivna, ništa se ne pije, a talasi će koliko-toliko izbalansirati Vaš metabolizam ili ti poremećaj, jer deluje na kompletan organizam.
hvala Gojak na informacijama, a znas li mozda koliko kostaju ti magnetni talasi u parama jer, priznaces to nam je osnovni problem. Ja mastam da odem kod hirurga i kazem skinite mi 200 grama od buta i 3oo grama od plecke., a ne da se smaram sa raznoraznim dijetama. Ali dok ne dobijem neko nasledstvo ili opljackam banku jedem pirinac