Pozdrav svim intolerantnima,
ja sam vec nedelju dana na ovom rezimu. Za sad 1kg manje, ali se osjecam nekako lakse, kao da imam vise energije.
Spadam u one kojima nije dozvoljeno mlijeko, osim kozije a ja ga volim, tako da mi ne pada tesko. Kupila sam i pirincano u prahu, ali vidjeh da ima dekstrozu a ona mi nije dozvoljena. Do sada sam (prije testa) sto se voca tice izgleda jela sve sto mi je sad zabranjeno, a ja to smatrala zdravim i dobrim za kilazu recimo pomorandze (koje sam cijedila svako jutro), ananas (koji je skup, ali ja ga forsirala), limun, a ja forsirala limunadu, zatim paradajiz, a ja ljetos insistirala na njemu... a na moje veliko iznenadjenje mogu banane, smokve, urme, kajsije... Posto volim suvo voce, posebno kajsije, plasim se da ne pretjeram...ima li ko preporucenu kolicinu.
Takodje me interesuje sta je sa namirnicama kojih nema na spisku, recimo neke vrste ribe npr: brancin, zubatac...Ja sam iz PG pa mi je blizu more, tako da sam cesto u prilici da jedem morsku ribu, sta predlazete, da li ili ne, cak se i morski plodovi ne pominju, samo lignje i dozvoljene su mi

, a za gambore ne znam...
I mozda da i ja kazem nesto korisno. Nisam isla do BG da se testiram, vec sam poslala na plocici kap krvi, odgovor na uputnik i za nekih 25 dana ovi iz Holitmeda rezultate...
Evo dobili ste jos jednu intolerantnu crnogorku na forumu...