Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 156  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Sep 28, 2009 3:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 28, 2009 11:08 pm
pozdravljam sve ,,intoleranantne,, i one koje ce to tek biti. Uskoro će mi biti dva mjeseca kako sam na ovom načinu ishrane, i najprije želim istaći prednosti takvog načina ishrane kod mene:
Nakon početnih problema sa varenjem sada imam redovnu probavu, bez mučnina , bez podrigivan ja , pritisak mi je nešto niži (bio 140/85-90 a sada 125-80-85), rjedji i smanjen svrab koji sam ublažavala ljekovima (više od mjesec dana ne pijem ljekove protiv svraba), smanjen obim, ali smršavila sam samo 2kg. :cry:
Pridržavam se maksimalno ovog načina ishrane (pa sigurno 90%), bez slatkiša (nekoliko puta do sada uzela malo pekmeza na dozvoljen hleb ili na galetu od ekspandiranog pirinča), bez mlijeka i mlj.preradjevina, bez pekarskih delikatesa . Doručak voće (dobro tamanim groždje ujutro), jedan espresso (to ne bi smjela, ali ....)oko podneva , te kriška ovsenog hleba , za ručak ,možda supa ćureća, povrće kuvano, preko maslinovo ulje i neko meso dozvoljeno, možda malo riže ili krompira i kriška ovsenog hleba. Uveče možda badema suvog evtl. groždje ili jabuka i to je to. I pored toga samo 2kg. Količinski manje nego prije . Glad gotovo ne osjećam, i vrlo rijetko imam potrebu za slatkim, što je prije bilo ne zamislivo.

Slično sam se hranila i prije ovog testa, samo sam uključivala i mlječne proizvode i poneki kuvani djevrek, keksići i hleb svakojaki, ali bez brze i masne hrane , jer je moj stomak već odavno osjetljiv na neku hranu, te se trudim da mu ugodim.

Čitajući Vaše priče ostaje mi nada da će se možda još nešto promijeniti u slijedećih mjesec dana, a ako ne , šta ću. opet dobro. Bar znam što mi stvarno škodi i truditi ću se da nastavim ovaj način ishrane ili bar da se ga maksimalno pridržavam.

Vrh

PostPoslato: Pon Sep 28, 2009 8:48 pm 
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am
Moje misljenje je da svi koji se prejedaju na emotivnoj bazi kao ja manje i sporije mrsaju od smirenijih i stabilnijih.Kad povezem tri dana za redom da jedem samo kada sam gladna ja mrsam.Ali cim me neka situacija izbaci iz takta nista me ne smiruje kao hrana ...Postoji jos jedan razlog po meni a to je novac.Mislim ,ali mozda se i varam, da je skuplje hraniti se intolerantno.Ovo sve vazi prvenstveno za mene .

Vrh

PostPoslato: Pon Sep 28, 2009 10:20 pm 
Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:54 pm
da taj test rade i dve privatne klinike u Nisu i to kosta u zavisnosti od broja namernica,recimo za 200 namernica je 5000 dinara. pozz

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 8:37 am 
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 11:51 am
Nikad da mi dodje taj cetvrtak da izvadim krv.. a onda jos duze cekanje da stignu rezultati... :-?

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 9:15 am 
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 12:44 pm
saska2008 je napisao:
da taj test rade i dve privatne klinike u Nisu i to kosta u zavisnosti od broja namernica,recimo za 200 namernica je 5000 dinara. pozz

Molim te napisi mi adrese tih klinika u Nisu
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 9:35 am 
vazi,
ajde raspitacu ti se danas,pa ti pisem.pozzz iz Nisa

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 10:33 am 
ovako.
posto se laboratorija selila,nisam sigurna koji je od ova dva broja,probaj oba.
Neolab 018/516-033, i 018/533-947. SRECNO,pa javi sta si uradela.

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 10:36 am 
ups, evo nadjoh adresu
B.Nemanjica 67 i jos jedan telefon koji je stajao pored adrese 018/513-494

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 12:43 pm 
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 12:44 pm
U svakom slucaju hvala, adrese mi trebaju za buduce istomisljenike iz Nisa, a ja sam test uradila u Holitimedu u Bgd-u.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 4:06 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am
gracioza je napisao:
Moje misljenje je da svi koji se prejedaju na emotivnoj bazi kao ja manje i sporije mrsaju od smirenijih i stabilnijih.Kad povezem tri dana za redom da jedem samo kada sam gladna ja mrsam.Ali cim me neka situacija izbaci iz takta nista me ne smiruje kao hrana ...Postoji jos jedan razlog po meni a to je novac.Mislim ,ali mozda se i varam, da je skuplje hraniti se intolerantno.Ovo sve vazi prvenstveno za mene .

GRACIOZA,
u potpunosti se slazem sa tobom. Ovo sve vazi i za mene! :) I ja sve zive pare dadoh za hranu, a i prejedam se na nervnoj bazi, pre svega tako sam se i ugojila.
Samo da podelim sa vama da sam danas u DM marketu kupila diiiivan namaz(suncokretovo seme, fruktoza i rogac)! Imaju zaista svakakvih namaza, i slatkih i slanih, za svakog ponesto! I probacu ovako nesto da napravim i u kucnoj radinosti! :)
Pozz za sve!

Vrh

PostPoslato: Uto Sep 29, 2009 11:07 pm 
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 9:29 pm
Aleksandra89 je napisao:
Pozdrav za sve !

Ja sam na ovom rezimu ishrane bila 3 meseca i skinula sam 10ak kg, ali sam onda pocela da koristim neke ne dozvoljene namirnice i kada sam otisla na kontrolu i rekla im to, nisu hteli opet da mi vade krv i rekli su mi da moram jos mesec i po dana da se pridrzavam rezima kako bi rezultati bili dobri.

Mislim da i oni pricaju nebuloze. Npr. mojoj mami su isto tako rekli da nece da joj vade krv jer je rekla da je par puta prekrsila pravila (tesko da je neko uspeo 3 meseca da se apsolutno pridrzava dozvoljenog spiska, svi smo u nekom momentu zgresili), pa su ipak pristali, ali da tek nakon mesec i po dana pocne da se hrani po novom spisku. Ali kad je pitala sta da radi sa sojinim mlekom u prahu, posto ima kukuruznog skroba u sebi, a ona ne sme kukuruz, ta ista joj rekla "ali gospodjo, pa naravno da mozete sojino mleko , pa to je tako mala kolicina kukuruza". I gde je sad tu logika? Kada je dobila rezultate kontrolnog testa, pisalo je da bi trebalo da se zauvek pridrzava ove ishrane , a da ukoliko joj se desi da zgresi gleda da u jednom obroku nema vise od 1 nedozvoljene namirnice, i da nakon toga poveca unos tecnosti. Ja se pridrzavam toga, i za sad mi je ok. Za 2 meseca sam skinula 6 kg, sad sam malo stala sa gubitkom jer sam bila na odmoru i bila prinudjena da gresim.

Vrh

PostPoslato: Čet Okt 01, 2009 8:01 am 
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am
Zdravo svima ,danas je moj predivan i presrecan dan.Smrsala sam jos jedan duuugo cekani i iscekivani kilogram . Danas je 37 mi dan moje intolerancije.Prvih 10 dana 3 kg,pauza od 27 dana i onda jos jedan.Srecno svima

Vrh

PostPoslato: Čet Okt 01, 2009 11:17 am 
Danas idem da vadim krv... jos treba sacekati da stignu rezultati...
ne znam da li ih vise iscekujem da krenem, ili se vise bojim da ce mi zabraniti sve ono sto volim... :-?

Vrh

PostPoslato: Čet Okt 01, 2009 7:13 pm 
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 9:29 pm
Mariolina je napisao:
Danas idem da vadim krv... jos treba sacekati da stignu rezultati...
ne znam da li ih vise iscekujem da krenem, ili se vise bojim da ce mi zabraniti sve ono sto volim... :-?

Nema sta da se bojis. Ako si se resila da to uradis, uspeces. Samo hrabro :D

Vrh

PostPoslato: Pet Okt 02, 2009 9:06 am 
Zavrseno :D Sad samo strpljenja do ponedeljka da posalju rezultate...

Iznenadilo me kad mi je doktorka rekla da imaju dosta pacijenata - dece - sa psihickim problemima.... :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 156  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata