pozdravljam sve ,,intoleranantne,, i one koje ce to tek biti. Uskoro će mi biti dva mjeseca kako sam na ovom načinu ishrane, i najprije želim istaći prednosti takvog načina ishrane kod mene:
Nakon početnih problema sa varenjem sada imam redovnu probavu, bez mučnina , bez podrigivan ja , pritisak mi je nešto niži (bio 140/85-90 a sada 125-80-85), rjedji i smanjen svrab koji sam ublažavala ljekovima (više od mjesec dana ne pijem ljekove protiv svraba), smanjen obim, ali
smršavila sam samo 2kg.
Pridržavam se maksimalno ovog načina ishrane (pa sigurno 90%), bez slatkiša (nekoliko puta do sada uzela malo pekmeza na dozvoljen hleb ili na galetu od ekspandiranog pirinča), bez mlijeka i mlj.preradjevina, bez pekarskih delikatesa . Doručak voće (dobro tamanim groždje ujutro), jedan espresso (to ne bi smjela, ali ....)oko podneva , te kriška ovsenog hleba , za ručak ,možda supa ćureća, povrće kuvano, preko maslinovo ulje i neko meso dozvoljeno, možda malo riže ili krompira i kriška ovsenog hleba. Uveče možda badema suvog evtl. groždje ili jabuka i to je to. I pored toga samo 2kg. Količinski manje nego prije . Glad gotovo ne osjećam, i vrlo rijetko imam potrebu za slatkim, što je prije bilo ne zamislivo.
Slično sam se hranila i prije ovog testa, samo sam uključivala i mlječne proizvode i poneki kuvani djevrek, keksići i hleb svakojaki, ali bez brze i masne hrane , jer je moj stomak već odavno osjetljiv na neku hranu, te se trudim da mu ugodim.
Čitajući Vaše priče ostaje mi nada da će se možda još nešto promijeniti u slijedećih mjesec dana, a ako ne , šta ću. opet dobro. Bar znam što mi stvarno škodi i truditi ću se da nastavim ovaj način ishrane ili bar da se ga maksimalno pridržavam.