Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
PC NENSI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 8:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PC NENSI »

Ljudi, juce sam smlatila 600 gr sljiva, dve nektarine,musaku, a vode ni 1l, bila sam na putu, pa sam se plasila reakcije creva....ALI ZATO DANAS, potrosih rolnu papira :oops: ...Sutra ko ziv, ko na wc solji :D...
gracioza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am

Post od gracioza »

Blago vama , ja vec 15 dana cekam rezultate testa..iscitavam vase poruke i nadam se da ce i meni nekad krenuti kao i vama ... do tada cu uspeti da nabacim jos koje kilo verovatno..Ajde napisite koliko ste visoke , sa koliko kilograma ste zapocele intolerantno sa se hranite.Ja imam 163 cm i 83 kg uzas..
gracioza
Novi član
Novi član

Post od gracioza »

Blago vama , ja vec 15 dana cekam rezultate testa..iscitavam vase poruke i nadam se da ce i meni nekad krenuti kao i vama ... do tada cu uspeti da nabacim jos koje kilo verovatno..Ajde napisite koliko ste visoke , sa koliko kilograma ste zapocele intolerantno sa se hranite.Ja imam 163 cm i 83 kg uzas..
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Evo proslo je deset dana od kad sam dobila rezultate...ne mogu sve da izbacim odjednom, imam 14-mesecnog bebana..pa sve sto on ne pojede, ja zavrsim...izbacila sam totalo kafu...to mi nije bio problem...i neke vocke koje inace nisam ni jela...ali sir tesko...i casa vina je bila jedna...ne znam...isto se osecam...nista specijalno...inace sam isla u wc normalno...
Generalno...kod mene je gojenje povezano sa ne spavanjem...i to je dokazano...da osobe koje manje spavaju da im se luci neki hormon koji slabije razgradjuje materije...itd. totalno ne profesionalno objasnjeno, ali...elem, kad god malo spavam, meni je veci i stomak , mislim naduveniji, i sva sam naduvena i teska...cim se izspavam i cim sam odmorna...ali ZAISTA sam laksa...ne merim se na vagi u opste...gledam po volumenu tela i po odeci i kako se osecam....
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

a zaboravila sam da kazem....cim manje spavam, stalno sam nesto gladna i nesto grickam...cim sam ispavana...mogu da ne jedem nista ujutru do 2...i samo da nesto rucam...ne osecam glad skoro u opste
lavruz54
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 28, 2009 11:08 pm

Post od lavruz54 »

[Ja nisam imala takvih problema. U stvari jedan dan sam se posteno ispraznila, posle sve regularno. Ustvari u poslednjih para dana i ne idem bas dovoljno. Jel imao neko drugi tih problema? Nemam zatvor, ali mi se cini da ne idem dovoljno u wc (a bas jedem puno zitarica i svezeg voca)[/quote]

Krenula sam 30.07. da se hranim preporučenim načinom ishrane. Dobro to ide, nisam gladna, ali imam problem sa probavom. Već nekoliko dana me muče hemeroidi koji i krvare. To godinama nisam imala. I to pored toga što se gotovo u potpunosti pridržavam tabele. Jedem isključivo hleb ovseni, heljdin,malo prosa i pirinčano brašno, voće, povrće dozvoljeno i dosta tečnosti, meso evtl. junetinu i dozvoljenu ribu. Ne znam što se to dešava u organizmu. Laička pretpostavka je , da creva nisu naviknuta na hleb ovsen i heljdin - ne znam.
Za ovo vreme sam izgubila 2kg. :wink:

teško je dobiti ordinaciju holitimed, da me posavetuju. Da li ovu temu možda pročita neki doktor, molila bih za savet.
pozdrav
lavruz54
Novi član
Novi član

Post od lavruz54 »

[Ja nisam imala takvih problema. U stvari jedan dan sam se posteno ispraznila, posle sve regularno. Ustvari u poslednjih para dana i ne idem bas dovoljno. Jel imao neko drugi tih problema? Nemam zatvor, ali mi se cini da ne idem dovoljno u wc (a bas jedem puno zitarica i svezeg voca)[/quote]

Krenula sam 30.07. da se hranim preporučenim načinom ishrane. Dobro to ide, nisam gladna, ali imam problem sa probavom. Već nekoliko dana me muče hemeroidi koji i krvare. To godinama nisam imala. I to pored toga što se gotovo u potpunosti pridržavam tabele. Jedem isključivo hleb ovseni, heljdin,malo prosa i pirinčano brašno, voće, povrće dozvoljeno i dosta tečnosti, meso evtl. junetinu i dozvoljenu ribu. Ne znam što se to dešava u organizmu. Laička pretpostavka je , da creva nisu naviknuta na hleb ovsen i heljdin - ne znam.

teško je dobiti ordinaciju holitimed, da me posavetuju. Da li ovu temu možda pročita neki doktor, molila bih za savet.
pozdrav
lavruz54
Novi član
Novi član

Post od lavruz54 »

,,intolerantna pise:[Ja nisam imala takvih problema. U stvari jedan dan sam se posteno ispraznila, posle sve regularno. Ustvari u poslednjih para dana i ne idem bas dovoljno. Jel imao neko drugi tih problema? Nemam zatvor, ali mi se cini da ne idem dovoljno u wc (a bas jedem puno zitarica i svezeg voca)[/quote],,

Slicno iskustvo imam i ja.

pozdrav[/quote]
PC NENSI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 8:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PC NENSI »

Draga Graciozna, ja sam visoka 164cm i bila teska do pre 4 dana 75kg :oops: ...pocela sam rezim 04.08 i imam 1,5 kg manje :D .. iako imam osecaj da "valjam" po putu od vode koju pijem u preporucenoj litrazi...
By the way...pravila sam sama hleb po receptu koji sam nasla ovde, cak je dobar, mada zelim da probam i ovsenu varijantu..i posle par jela koje sam sama smuckala :( ...kupila sam tel.meso, isprzila na doz.ulju i dodala kockice tikvice i zel. papriku, malo soli i bibera, FENOMENALNOOOOOO...
Sutra startuje kupus, zivo me zanima kako ce ispasti...
Od jutros je stolica pod kontrolom :D :D :D ...da vidim dokle ce...
Najbolje od svega, NEMAM GLAVOBOLJE VEC 4 dan, pa to je i bio razlog sto sam krenula na test, kakvo olaksanje, lekovi zdravo.... :D
Idemo dalje, pozz za sve "sapatnike"..
gracioza
Novi član
Novi član

Post od gracioza »

Hvala na odgovoru Nensi.Tri dana i 1,5 kg manje ..pa to je super.Nadam se da cu i ja slicno napredovati ako mi ikada stignu rezultati.Mogle bi stare forumasice koji se ovim rezimom hrane i bave duzi period malo vise obavestavati koliko su smrsali ,kad je bio zastoj u mrsavljenju,kada su prestale da se bave intolerancijom...ili su tako lepo smrsale da ih intolerancija vise savrseno ne zanima..Blago njima ako je tako.
intolerantna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 9:29 pm

Post od intolerantna »

Ja sam na ovom rezimu od 22.07. (nesto preko 2 nedelje) i imam 3 kg manje. Koliko sam cula prvih mesec dana gubljenje kilograma ide relativno brzo, posle su uspori. Znam za slucajeve koji su za 3 meseca izgubili oko 10 kg, i za mesec dana oko 5 kg. Nemoj da ocekujes da se prepolovis nakon 3 meseca, mislim da je izmedju 5 i 10 kg realan gubitak.
intolerantna
Novi član
Novi član

Post od intolerantna »

[quote="PC NENSI"]By the way...pravila sam sama hleb po receptu koji sam nasla ovde, cak je dobar, mada zelim da probam i ovsenu varijantu..i posle par jela koje sam sama smuckala :( ...kupila sam tel.meso, isprzila na doz.ulju i dodala kockice tikvice i zel. papriku, malo soli i bibera, FENOMENALNOOOOOO...
quote]

Vidis kako se moze lepo spremati i jesti :D
Ako smes pecurke, fenomenalo je da ih proprzis na sojinom maslacu, i dodas malo vegete. MLJAC!!!
intolerantna
Novi član
Novi član

Post od intolerantna »

lavruz54 napisao:,,intolerantna pise:[Ja nisam imala takvih problema. U stvari jedan dan sam se posteno ispraznila, posle sve regularno. Ustvari u poslednjih para dana i ne idem bas dovoljno. Jel imao neko drugi tih problema? Nemam zatvor, ali mi se cini da ne idem dovoljno u wc (a bas jedem puno zitarica i svezeg voca)
,,

Slicno iskustvo imam i ja.

pozdrav[/quote][/quote]

Ja ne pijem mnogo tecnosti, posto mi oganizam ne trazi, a ne silim se. Verovatno unosim dosta kroz sveze voce, povrce i lubenicu. Ali cudno mi je to sto sam u pocetku bas redovo isla, a sad nesto redje, i kolicinski manje :-? Mozda nemam sta da izbacim :D
majma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 9:54 am

Test intolerancije

Post od majma »

Ja sam dobila rezultate pre neki dan, i nije ispalo tako lose, jedino me brine sto mi je so zabranjena. Nisam ljubitelj slanih stvari, ali me interesuje da li je zdravo bas uopste ne upotrebljavati so. Da li je jos neko ne tolerantan na so i kakva su vam iskustva povodom toga?
sunchica09
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 12:14 pm

Post od sunchica09 »

Pozdrav svim članovima foruma :D

Već neka 2meseca čitam vaše poruke ne temu test inolerancije na hranu i odlučih da se testiram i ja,jer pored silnih dijeta i nutricionista,još samo ovo nisam probala.Moj problem,naravno pored gojaznosti(166cm-67kg :oops: )jeste što nemam ni redovno pražnjenje creva,osećam nadutost i imam hroničan gastritis,a po vasim porukam vidim da su to uglavnom problemi koji mogu da se reše izbacivanjem "nedozvoljene" hrane(inače išla sam i kod gastr. i gutala sondu i Bogu hvala sve je ok).

Inače juče sam dala krv na testiranje i za nekih 7-10dane bih trebalo da dobijem rezultate...

Nadam se da ću uspeti da regulišem rad creva i NARAVNO izgubiti 15-ak kg viška...

Javljam vam kako napredujem...trebaće mi podrška :D
Odgovori