Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
PC NENSI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 8:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PC NENSI »

Nikako da mi hleb - "Budjaaavvvv lebaaacccc.." :lol: ispadne dobro, ako to uopste i moze...stalno je gnjecav ili lici na sper plocu :( ....Molim Vas, dajte mi tacan recept i pravu meru namernica, temperat. pecenja, SVE!!!
I pitanje za kolicinu dnevnog unosa vode...Koliko vi pijete? Mora li 3l?...
gracioza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am

Post od gracioza »

Lastunicorn kako napreduje tvoje mrsavljenle ?Ti si od svih najvise smrsala .Ako ti nije tesko napisi kako ide posle ona 32 skinuta kilograma .I ne zameri sto sam ovoliko radoznala, ja mogu samo da cekam moje rezultate do 25 og avgusta i iz vasih postova crpim nadu da cu i ja imati uspeha kao i vi.
Korisnikov avatar
ana.anika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm

Post od ana.anika »

Ma vode pijem koliko mi treba. Fora je da stalno imam flashicu od 0.5 pored sebe pa se setim i da p[ijem. Ne verujem da prelazim vise od 2L u najboljem slucaju. Ne prija mi da se nalivam.
Live long and alter.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Zdravo,ja sam nova.Pocela sam sa ovom ishranom juce i bas mi je tesko,svasta sam isprobavala danima pre nego sto sam krenula i punjene paprike su ok,sad cu da napravim pilav sa pecurkama i sargarepom ali imam veliki problem za dorucak.Moze li neko da mi napise kako da napravim hlebod kukuruznog i heljdinog brasna?Smem kvasac.Ovseni hleb mi je jako gorak.Sta bih mogla da uradim sa tim groznim brasnom?I ne smem suncokretovo ulje,laneno mi je gorko mada sam ga stavila vrlo malo u paprike a ni maslinovo ne volim a i njega vrlo malo stavljam.Jel postoji neko koje je neutralnijeg ukusa a da moze i da se kuva i pece sa njim posto mi je receno da sa palminim moze samo da se przi?Mleko ovseno mi je ok mada....Kupila sam pirincane galete i bezukusne su ,kao stiropor,a li bolje i to nego ovseni hleb.Je l` heljdin bolji?Pomozite mi,malo me je uhvatiloa panika,uzmem nesto da jedem,pojedem par zalogaja i inada odustanem,lakse mi je i da ne jedem nego da jedem to sto moram.Inace,ja nemam specijalno problema sa kilazom,mozda kilo,dva,ja sam sa ovim vise krenula zbog zdravlja i raznih smetnji.Unapred hvala!
majma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 9:54 am

Post od majma »

Ja imam jos jedno pitanje za iskusne netolerantne. Da li je bolje da se odjednom pocne sa tom novom ishranom ili da se postepeno izbacuju namirnice?
sunchica09
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 12:14 pm

Post od sunchica09 »

Hvala Anika!
znaci mogu da se nadam da cu i ja biti uspesna u mrsavljenj jer smo priblizne sa visinom i kilazom,mada znam da je to sve individualno!

Ja danas krecem sa brzim hodom od 10km,masazom i vezbanjem(trbusnjaci,vezbe ya ruke sa 1kg tegovima...) i nadam se da cu do subote dobiti i rezultate i krenuti i sa ishranom...

Svima koji su smrsali svaka cast i samo tako nastavite!!!!

Eto i mene sa dnevnim,nedeljnim izvestajima uspeha :D ili neuspeha :cry:

P.S.A i u trazenju pomoci oko recepta ya hranu :D
Marijana P.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm

Re: Test intolerancije na hranu

Post od Marijana P. »

Hej, prvo da kazem da mi se svidja novi izgled naseg foruma. Pohvale...
Sunchica09... Da li si i ranije trenirala? Ako nisi, moj iskreni savet... Nikako ne pocinji sa 10 km, pa makar to bila i obicna setnja. Ako se u pocetku premoris i preforsiras samo ce ti se smuciti. Kao rezultat toga odustaces od vezbanja. A, to ti svakako nije cilj. Znaci, setnja ce ti svakako u kombinaciji sa masazom biti od koristi, ali treba poceti laganije i postepeno povecavati tempo.
Pozdrav svima!
lastunicorn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 12:47 pm

Re:

Post od lastunicorn »

gracioza napisao:Lastunicorn kako napreduje tvoje mrsavljenle ?Ti si od svih najvise smrsala .Ako ti nije tesko napisi kako ide posle ona 32 skinuta kilograma .I ne zameri sto sam ovoliko radoznala, ja mogu samo da cekam moje rezultate do 25 og avgusta i iz vasih postova crpim nadu da cu i ja imati uspeha kao i vi.
Na zalost dok sam cekala rezultate kontrolnog testa sebi sam dozvolila da pojedem neke namirnice koje nisam trebala i sad desetak dana se hranim po testu, onda malo prekrsim i tako vec 2 meseca. Iako za godinu dana nisam ni jednom uzela neku namirnicu koju ne smem, sada mi je nesto malo teze da se vratim na staro. To je verovatno zbog toga sto sam renovirala kucu i nisam imala vremena puno sebi da spremam posebno, ali sada se vracam na staro pa se nadam da ce biti jos neki kilogram manje.
Primetila sam da se stvarno lose osecam kad pojedem neku nedozvoljenu namirnicu, pocela sam slabo da izbacujem vodu i pritisak mi se povecao. Nesto mi previse ne prijaju ni namirnice sa prosirenog spiska tako da sam se vratila na osnovni test.
ivana26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2009 12:44 pm

Post od ivana26 »

Ja sam zvala Holitmed i zakazali su mi tek krajem septembra.Ovde sam saznala da se manje ceka u Analizi ali isto tako sam zakljucila da svi hvalae Holitmed i idu tamo.Da li cu pogresiti ako odem u Analizu?Mislite li da ima neke razlike?Zelim da izgubim nekih 8 kg i stvarno ne mogu toliko da cekam a blizi mi se svadba.Please help! :cry: :cry: :cry:
ivannna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2009 12:36 pm

Post od ivannna »

Pozdrav svima,
Samo da se javim i prijavim u grupu intolerantnih, od subote :D . Cini mi se da mi je danas prva kriza, zelja za nečim onako .... :D al borim se. Inače najveći problem, što se spremanja tiče, imam sa hlebom, ostalo manje više. Apetit mi se, čini mi se, već pomalo smanjio. Efekte poboljšanja što se tiče organa za varenje sam osetila odmah prvi dan (imala sam 2 meseca nesnosne bolove želudca plus probleme sa stomačnim tegobama (one povezane sa prostorijom gde i car ide peške :D )) pa mi je to još jedan motiv više da se hranim na ovaj način. Da napomenem da sam primarno odvedena na test zbog viška kilograma.
Nisam neka kuvarica, pa je svaki savet vezan za adaptaciju jelovnika mojim namirnicama dobrodošao. Kao što rekoh,najveći problem imam za hleb. Prekjuče sam pokušala da pečem hled od raži (kao proju, sa kiselom vodom i praškom za pecivo), savršeno je naraslo al je non stop bilo živ unutra (sati pečenja), onda sam ga usitnila (sve se zalepilo za teflon!!! a unutra živo) pa u sitnim komadićima raspodedjeno u plehu pekla juče još sat i po čini mi se i opet mi deluje da je negde živo. U čemu je problem zna li neko?
da, najvažnije, evo mog spiska namirnica moje smem, svaki recept je dobrodošao :D

žitarice: heljda ječam proso ovas raž

voće: borovnica pomorandza trešnja ribizla smokva groždje grejpfrut limun mandarina kupina ananas urma višnja nektarina

meso: govedina jagnjetina teletina piletina konjetina

riba: oslić pastrmka losos som skuša škarpina

uljarice: badem brazilski orah susam bundevino seme mak laneno seme kafa pistaći leblebija kokos

povrće: paprika praziluk lubenica tikvica zelje šargarepa maslina biber beli luk plavi patlidzan karfiol zelena salata krompir brokoli celer boranija bundeva kupus peršun keleraba blitva prokelj

lekovita bilja: bosiljak hibiskus šipak mirodjija cimet nana matičnjak djumbir majčina dušica žalfija ruzmarin

zasladjivači: dekstroza fruktoza

Da napomenem da čitam kompletno celu temu, ne bi li našla nešto od recepata koje mogu da primenim.
Pozdrav za sapatnike :D
ivana26
Novi član
Novi član

Post od ivana26 »

Ja sam zvala Holitmed i zakazali su mi tek krajem septembra.Ovde sam saznala da se manje ceka u Analizi ali isto tako sam zakljucila da svi hvalae Holitmed i idu tamo.Da li cu pogresiti ako odem u Analizu?Mislite li da ima neke razlike?Zelim da izgubim nekih 8 kg i stvarno ne mogu toliko da cekam a blizi mi se svadba.Please help!
:( :( :(
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Joj,poludecu kakva me je kriza uhvatila! Moze li neko da mi pomogne? :D Uzasno mi je,niko mi nije napisao ima li ideju za hleb od kukuruznog,heljdinog brasna,smem kvasac.Neophodno mi je i ulje posto maslinovo i laneno ne mogu,ne svidja mi se.Ima li neko ideju?Kako je sve bezukusno. :cry:
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Ivana 26,mislim da ipak sacekas Holtimed.Ne znam tacno zasto ali je meni receno da je bolje i da ima vise namirnica na koje te testiraju tu.Nisam sigurna,proveri jos kod nekog.Pozdrav!
ivana26
Novi član
Novi član

Post od ivana26 »

U Analizi je 230 namirnica za 2.900 din.Ma nije mi bitan broj namirnica vec mi je frka sa vremenom.Kad bih cekala Holitmed izgubila bih mesec i vise a mozda bih za to vreme skinula 5 kg.Uh, da li ima neko pozitivno iskustvo sa Analizom??
Marijana P.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm

Post od Marijana P. »

Ivana26,
samo predlog...
Trebalo je da cekam na Holitimed oko mesec i po dana, ni ja nisam imala strpljenja.
Radila sam test u BioMedica laboratoriji, tel 344 97 50. Testiraju na 245 namirnica, cena je 3800 (bila pre 4 meseca). Pisala sam o tome u nekim ranijim postovima.
Imaju laboratoriju na Slaviji (ja sam tu radila test, radno vreme 00-24, 7 dana u nedelji), U Goce Delceva, u Pozeskoj i na jos jednom mestu... ne znam tacno.
Nista se ne zakazuje, rezultat se ceka 7-8 dana.
Za prvih mesec i po dana, koliko je trebalo da cekam u Holitimedu, smrsala sam 7 kg. Ukupno 16 kg.. Nisam se pokajala sto nisam sacekala na Holitimed.

Pozdrav...
Odgovori