Pozdrav svima,
Samo da se javim i prijavim u grupu intolerantnih, od subote

. Cini mi se da mi je danas prva kriza, zelja za nečim onako ....

al borim se. Inače najveći problem, što se spremanja tiče, imam sa hlebom, ostalo manje više. Apetit mi se, čini mi se, već pomalo smanjio. Efekte poboljšanja što se tiče organa za varenje sam osetila odmah prvi dan (imala sam 2 meseca nesnosne bolove želudca plus probleme sa stomačnim tegobama (one povezane sa prostorijom gde i car ide peške

)) pa mi je to još jedan motiv više da se hranim na ovaj način. Da napomenem da sam primarno odvedena na test zbog viška kilograma.
Nisam neka kuvarica, pa je svaki savet vezan za adaptaciju jelovnika mojim namirnicama dobrodošao. Kao što rekoh,najveći problem imam za hleb. Prekjuče sam pokušala da pečem hled od raži (kao proju, sa kiselom vodom i praškom za pecivo), savršeno je naraslo al je non stop bilo živ unutra (sati pečenja), onda sam ga usitnila (sve se zalepilo za teflon!!! a unutra živo) pa u sitnim komadićima raspodedjeno u plehu pekla juče još sat i po čini mi se i opet mi deluje da je negde živo. U čemu je problem zna li neko?
da, najvažnije, evo mog spiska namirnica moje smem, svaki recept je dobrodošao
žitarice: heljda ječam proso ovas raž
voće: borovnica pomorandza trešnja ribizla smokva groždje grejpfrut limun mandarina kupina ananas urma višnja nektarina
meso: govedina jagnjetina teletina piletina konjetina
riba: oslić pastrmka losos som skuša škarpina
uljarice: badem brazilski orah susam bundevino seme mak laneno seme kafa pistaći leblebija kokos
povrće: paprika praziluk lubenica tikvica zelje šargarepa maslina biber beli luk plavi patlidzan karfiol zelena salata krompir brokoli celer boranija bundeva kupus peršun keleraba blitva prokelj
lekovita bilja: bosiljak hibiskus šipak mirodjija cimet nana matičnjak djumbir majčina dušica žalfija ruzmarin
zasladjivači: dekstroza fruktoza
Da napomenem da čitam kompletno celu temu, ne bi li našla nešto od recepata koje mogu da primenim.
Pozdrav za sapatnike