Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 7:33 pm
I ja sam prosto iznenadjena kako to ide brze nego sa bilo kojom drugom dijetom danas mi je 57 dan i skinula sam ukupno 14 kg.Sto se tice hrane ogranicavam sebi ali se ne prejedam ali nisam ni gladna.npr za dorucak jedem voce za rucak obavezno corba, parce mesa i salatu ili umesto mesa skuvam boraniju ili nesto drugo sto smem i parce jecmenog hleba koje sama mesim ,a za veceru pahuljice jecmene. za veceru nikako ne sme voce.Kad mi se jede slatko napravim palacinke od kisele vode i jecmenog brasna i super su pozzzzz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 7:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Za one iz Novog Sada, da se vise ne muce trazeci laboratoriju koja radi ove testove:
Ja sam upravo poslala brzom postom krvni serum (potrebno je 0,5 ml) u Analizu, poslali su mi faksom da popunim jedan upitnik te sam im popunjen i vratila faxom, pare uplatila na tekuci racun 2900,oo din. Inace sam imala i problem da pronadjem laboratoriju koja ce usluzno izvaditi krv i odvojiti krvni serum, te toplo preporucujem polikliniku Doroski, Maksima Gorkog 17a, oni odrade i slanje ukoliko zelite (vadjenje krvi i odvajanje seruma 300din+325din slanje). U jednoj laboratoriji, ul. Vase Stajica su mi rekli da to ne rade, ali da oni rade ove testove, 3000,00 din ...obzirom da je gospodja koja se javila na telefon bila jako neljubazna, odustala sam od istih (proverite mozda cete imati vise srece)...te toplo preporucujem polikliniku Doroski + biohem.labor. Analiza (ne zna se ko je ljubazniji) Rezultati su za sedam dana, salju postom ili e-mailom, pa jedva cekam da vidim kakvi ce biti.
Ukoliko imate samo problema sa tezinom imate na raspolaganju i gore pomenutu gospodju Branku.
Ja sam upravo poslala brzom postom krvni serum (potrebno je 0,5 ml) u Analizu, poslali su mi faksom da popunim jedan upitnik te sam im popunjen i vratila faxom, pare uplatila na tekuci racun 2900,oo din. Inace sam imala i problem da pronadjem laboratoriju koja ce usluzno izvaditi krv i odvojiti krvni serum, te toplo preporucujem polikliniku Doroski, Maksima Gorkog 17a, oni odrade i slanje ukoliko zelite (vadjenje krvi i odvajanje seruma 300din+325din slanje). U jednoj laboratoriji, ul. Vase Stajica su mi rekli da to ne rade, ali da oni rade ove testove, 3000,00 din ...obzirom da je gospodja koja se javila na telefon bila jako neljubazna, odustala sam od istih (proverite mozda cete imati vise srece)...te toplo preporucujem polikliniku Doroski + biohem.labor. Analiza (ne zna se ko je ljubazniji) Rezultati su za sedam dana, salju postom ili e-mailom, pa jedva cekam da vidim kakvi ce biti.
Ukoliko imate samo problema sa tezinom imate na raspolaganju i gore pomenutu gospodju Branku.
Radio sam, u ovoj u Zemunu, gde nema zakazivanja i čekanja. Pomalo neljubazna i čini mi se veoma smotana baba. Nema konsultacije sa lekarima, samo uđeš, izađeš i gotovo. Na pitanje kad je gotov rezultat, odgovorila je - nazovite nas za 7 dana da proverite da li je gotov (i pored toga što su uzeli moj broj telefona, JA moram da zovem svaki čas da proveravam...)Norica napisao:Da li je neko radio test u ANALIZI i kakvi su utisci?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm
Sasa, bas mi je zao sto si tako prosao u Analizi. Ja sam ti pisala za njih.sasa4 napisao:Radio sam, u ovoj u Zemunu, gde nema zakazivanja i čekanja. Pomalo neljubazna i čini mi se veoma smotana baba. Nema konsultacije sa lekarima, samo uđeš, izađeš i gotovo. Na pitanje kad je gotov rezultat, odgovorila je - nazovite nas za 7 dana da proverite da li je gotov (i pored toga što su uzeli moj broj telefona, JA moram da zovem svaki čas da proveravam...)Norica napisao:Da li je neko radio test u ANALIZI i kakvi su utisci?

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm
Lunjice,
Pitala sam doktorku u laboratoriji gde sam radila test za jogurt. Kaze da posto je to fermentisan mlecni proizvod, mogu da ga pijem. Ali, ja sam kupovala i pirincani jogurt (posto mi je pirinac dozvoljen)... Cisto da bih bila sigurna.
Tek se 2 nedelje pridrzavam ovog rezima ishrane, ali cini mi se da jedem i vise nego pre. Sve su to dozvoljene namirnice ili neutralne, ali valjda zato sto jedem po 5 puta dnevno meni to izgleda puno kolicinski.
Nadam se da cu i ja imati dobre rezultete, kao i mnogi sa ovog foruma.
Hvala.
Pozdrav.
Pitala sam doktorku u laboratoriji gde sam radila test za jogurt. Kaze da posto je to fermentisan mlecni proizvod, mogu da ga pijem. Ali, ja sam kupovala i pirincani jogurt (posto mi je pirinac dozvoljen)... Cisto da bih bila sigurna.
Tek se 2 nedelje pridrzavam ovog rezima ishrane, ali cini mi se da jedem i vise nego pre. Sve su to dozvoljene namirnice ili neutralne, ali valjda zato sto jedem po 5 puta dnevno meni to izgleda puno kolicinski.
Nadam se da cu i ja imati dobre rezultete, kao i mnogi sa ovog foruma.
Hvala.
Pozdrav.
Marijana,
sto se tice kolicine koju jedes, mislim da ne treba mnogo da brines...I ja jedem troduplo vise nego pre...No, ja sam ipak na ovom rezimu primarno zbog lose probave i nadutosti... Moja mama bas fino gubi na tezini, pridrzava se dozvoljenih namirnica, a kolicinski jede poprilicno, sigurno vise nego pre.
Hajde, pa javljaj nam rezultate.....
sto se tice kolicine koju jedes, mislim da ne treba mnogo da brines...I ja jedem troduplo vise nego pre...No, ja sam ipak na ovom rezimu primarno zbog lose probave i nadutosti... Moja mama bas fino gubi na tezini, pridrzava se dozvoljenih namirnica, a kolicinski jede poprilicno, sigurno vise nego pre.
Hajde, pa javljaj nam rezultate.....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm
EVO MENE OPET
Završila sam sa režimom juče nisam radila dopunski test treba mi para istrpljenja da dočekam rezultate,pa ću nastaviti sa režimom mada moje prijateljice koje su radile ponovni test ubačena im je zabranjena hrana ali sa naznakom da u jednom obroku nesmeju imati 2 nedozvoljene nanmirnice,i naravno belobračno mleko i kafa se i dalje zabranjuje pa ći i ja tako da nastavim. Igubila sam 9 kg a najvažnije je to što posle svakog pojedenog obroka nisam naduta i nemam osećaj da sam jela kamenje.Meni je super a vidim da na temi ima novih forumaša a moje ranije sapatnice koliko vidim nema ih na temi više. Ja ću se ipak s vremena na vreme uključivati da vidim šta ima novo.Još nešto ovima kojima se probudio metabolizam pokušajte da ispoštujete 5-6 obroka ali nemojte da vam obrok prelazi 200gr.

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 7:45 pm
Pocela sam da citam temu od pocetka, pa malo sredinu, pa sad kraj. Nemam vremena, na zalost, da citam celu temu, mada se mozda i to dogodi.
Imam problem, i ne znam da li je neko od vas bio u slicnoj situaciji.
Prosle godine sam radila test i u Analizi i u Holtimedu, i to sa razmakom od mozda 15 dana. Rezultati su me bacili u ocaj.
Sve sto je rezultat u Analizi pokazao da mogu da jedem tj. sta je dozvoljena hrana, rezultat u Holtimedu je pokazao da ne bih smela ni pod razno da jedem.
Smorila sam se od cele situacije. Nisam znala kome da verujem, da li Analizi kojoj sam dala znatno vise para, ili Holtimedu.
Pritom moram da napomenem da su i jedan i drugi test pokazali strasno puno namirnica na koje sam intolerantna. Druga zanimljiva stvar, je sto smo test u Analizi muz i ja radili zajedno, i da su nam rezultati 95% identicni.
Da li je imao neko slicna iskustva, ili mozda neki savet? Hvala puno
Prosle godine sam radila test i u Analizi i u Holtimedu, i to sa razmakom od mozda 15 dana. Rezultati su me bacili u ocaj.
Sve sto je rezultat u Analizi pokazao da mogu da jedem tj. sta je dozvoljena hrana, rezultat u Holtimedu je pokazao da ne bih smela ni pod razno da jedem.
Smorila sam se od cele situacije. Nisam znala kome da verujem, da li Analizi kojoj sam dala znatno vise para, ili Holtimedu.
Pritom moram da napomenem da su i jedan i drugi test pokazali strasno puno namirnica na koje sam intolerantna. Druga zanimljiva stvar, je sto smo test u Analizi muz i ja radili zajedno, i da su nam rezultati 95% identicni.
?????????
Marija,marijapavlov napisao:Pocela sam da citam temu od pocetka, pa malo sredinu, pa sad kraj. Nemam vremena, na zalost, da citam celu temu, mada se mozda i to dogodi.
sad si me bacila u takav rebus.....Ne mogu da verujem da su ti liste totalno razlicite.
Ja sam test radila u Holitimedu i mogu ti reci da sam resila svoj komplikovan zdravstveni problem - hronicnu opstipaciju sa kojom se mucim 10 godina. Ustvari i ja se pitam sta ce biti kad prestanem ovako da se hranim jer jedan dan sam jela normalnu hranu i svi simptomi su se odmah vratili. Mada, moram da priznam da cim sam se vratila rezimu sve se odmah normalizovalo.....
????
Ne znam sta da ti kazem, bas sam zbunjena.
Prošao je prvi mjesec (i još neki dan preko)! Puno su mi pomogli savjeti, podrška i iskustva sa ovog foruma, pa se zahvaljujem Zozi i Malinki.
Evo i mojih iskustava. Ušla sam u priču ponajprije zbog zdravlja. Čini mi se da ima pomaka. Ono što primjećujem je da ne otičem, nema ni uobičajenog proljećnog zamora - imam dosta energije, kosti, kičma i noge me manje bole
, probava i stolica (još je "čudna") su se regulisale...
Što se kilaže tiče - čini mi se (na osnovu srednjih vrijednosti
na mojoj polu-pokvarenoj vagi) da su otišla 4 kg (od popriličnog viška) - i to me čudi, s obzirom da sam u početku jela kao ala (sad se i apetit unormalio, i samo po nekad imam ispade "vučije" gladi), a i ne mogu da ispoštujem preporučeni ritam ishrane sa 5 obroka, a i jedem kasno uveče
, a nisam ni fizički aktivna (blago rečeno)... Prosto je čudo kako se kg tope i pored svih tih "grešaka" (nije za pohvalu i preporuku!), a nisam gladna!
Od početnih simptoma još je ostala pojačana žeđ. Ni tu nisam baš "po propisu" i ne popijem svaki dan preporučenu količinu vode, ali primjećujem da se puno bolje osjećam ako više popijem - pa to preporučujem. I mali savjet - čaj i ostale tečnosti nisu isto što i voda - samo voda "ispira" organizam - sve ostalo mora da se "vari".
Toliko o prvo-mjesečnom iskustvu!
I još da pitam - da li neko zna šta je sa cigaretama i pušenjem? Potpuno sam zaboravila pitati dr o tome... Da li se neko obavijestio kod dr - da li se to isključuje (iako nije na listi), ili nema uticaja? (znam da nije zdravo, ali šta ću..., još ne razmišljam o prestanku...).
Pozdrav!

Evo i mojih iskustava. Ušla sam u priču ponajprije zbog zdravlja. Čini mi se da ima pomaka. Ono što primjećujem je da ne otičem, nema ni uobičajenog proljećnog zamora - imam dosta energije, kosti, kičma i noge me manje bole

Što se kilaže tiče - čini mi se (na osnovu srednjih vrijednosti

Od početnih simptoma još je ostala pojačana žeđ. Ni tu nisam baš "po propisu" i ne popijem svaki dan preporučenu količinu vode, ali primjećujem da se puno bolje osjećam ako više popijem - pa to preporučujem. I mali savjet - čaj i ostale tečnosti nisu isto što i voda - samo voda "ispira" organizam - sve ostalo mora da se "vari".
Toliko o prvo-mjesečnom iskustvu!
I još da pitam - da li neko zna šta je sa cigaretama i pušenjem? Potpuno sam zaboravila pitati dr o tome... Da li se neko obavijestio kod dr - da li se to isključuje (iako nije na listi), ili nema uticaja? (znam da nije zdravo, ali šta ću..., još ne razmišljam o prestanku...).
Pozdrav!

- zivana77
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 21, 2008 10:56 am
- Kontakt:
Jos jedna ordinacija....
Dragi forumasi,
prvi put se oglasavam i zelim da dodam da sam prosle godine otisla kod nutricioniste u ordinaciji "Holitimed", nalazi se u blizini ex Laguma....a dosla sam do te ordinacije tako sto sam sa vise strana cula pozitivne komentare u vezi sa njima....
Elem....nekoliko ljudi u mojoj okolini je skinulo vise od 10 kg.... i to bez jo-jo efekta....
Ja sam resila potom da odem i sama, jer se vec godinama mucim da skinem onih famoznih 5 kako bih izgledala savrseno
Otisla sam, izvadili mi krv iz prsta, popricali sa mnom... kako zivim, hranim se itd... Pitali me koliko bih zelela da skinem....
Rekoh im 5 kg i imam problem sa oticanjem.... i oni mi rekose kako ce se sve to regulisati....
E sad.... ne znam zasto sam ja taj baxuz da nikakvog efekta nisam imala, ne znam....ali tako je.... Dan danas mi test intolerancije stoji okacen na frizideru ali koliko god da sam se pridrzavala nije dalo rezultate, cak ni sto se oticanja tice....
A inace sam veoma disciplinovana kada je ishrana u pitanju....
Posle 3 meseca sam izgubila volju i dalje sam zbunjena zasto mi se nista nije desilo..... nisam jedini slucaj... jos nekoliko zena znam koje su imale jos rigoroznije rezultate i mucile se i pridrzavale se svega i nista....
Mozda to ipak na mene ne deluje?? Ko ce ga znati...
Opet ponavljam, ima dosta zena koje su se posle ove ordinacije i njihovog testiranja prepolovile.... mozda su one morale vise da skinu od mene, pa se to kod njih vise primecivalo....
Ne znam....
Inace, pregled je bio 3.000 din....
Pozdrav svima!!!
prvi put se oglasavam i zelim da dodam da sam prosle godine otisla kod nutricioniste u ordinaciji "Holitimed", nalazi se u blizini ex Laguma....a dosla sam do te ordinacije tako sto sam sa vise strana cula pozitivne komentare u vezi sa njima....
Elem....nekoliko ljudi u mojoj okolini je skinulo vise od 10 kg.... i to bez jo-jo efekta....
Ja sam resila potom da odem i sama, jer se vec godinama mucim da skinem onih famoznih 5 kako bih izgledala savrseno

Otisla sam, izvadili mi krv iz prsta, popricali sa mnom... kako zivim, hranim se itd... Pitali me koliko bih zelela da skinem....
Rekoh im 5 kg i imam problem sa oticanjem.... i oni mi rekose kako ce se sve to regulisati....
E sad.... ne znam zasto sam ja taj baxuz da nikakvog efekta nisam imala, ne znam....ali tako je.... Dan danas mi test intolerancije stoji okacen na frizideru ali koliko god da sam se pridrzavala nije dalo rezultate, cak ni sto se oticanja tice....
A inace sam veoma disciplinovana kada je ishrana u pitanju....
Posle 3 meseca sam izgubila volju i dalje sam zbunjena zasto mi se nista nije desilo..... nisam jedini slucaj... jos nekoliko zena znam koje su imale jos rigoroznije rezultate i mucile se i pridrzavale se svega i nista....
Mozda to ipak na mene ne deluje?? Ko ce ga znati...
Opet ponavljam, ima dosta zena koje su se posle ove ordinacije i njihovog testiranja prepolovile.... mozda su one morale vise da skinu od mene, pa se to kod njih vise primecivalo....
Ne znam....
Inace, pregled je bio 3.000 din....
Pozdrav svima!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 11:35 am
Bicom
Za sve Novosadjane u potrazi za Bicom-om neka pozoavu gospodju Branku 064 16 90 855.
Ja sam prvi put otisla 06.03.2009 godine na test tolerancija na hranu, posto sam se ugojila 15 kg, sto je pocelo da mi predstavlja veliki problem.Test mi je pokazao da namirinice koje sadrze konzervans ne bih smela da konzumiram kao i da treba iz ishrane da izbacim jaje, svinjetinu, orah i kikiriki. Smrsala sam 6 kg, osecam se odlicno, terapijom sam za sada vratila jaje u ishranu i sto je najbitnije nisam gladna.
Ja sam prvi put otisla 06.03.2009 godine na test tolerancija na hranu, posto sam se ugojila 15 kg, sto je pocelo da mi predstavlja veliki problem.Test mi je pokazao da namirinice koje sadrze konzervans ne bih smela da konzumiram kao i da treba iz ishrane da izbacim jaje, svinjetinu, orah i kikiriki. Smrsala sam 6 kg, osecam se odlicno, terapijom sam za sada vratila jaje u ishranu i sto je najbitnije nisam gladna.