Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od oblica »

Konfetice,
koliko sam shvatila, druga lista su namirnice sa kojima mozes ponekad da krsis osnovnu, prvu listu. Dakle, prva lista je glavna, a druga samo povremena dopuna. Cini mi se i da sam na ovom forumu procitala da u obrok sastavljen od namirnica sa prve liste ne bi trebalo da ubacis vise od jedne dozvoljene sa druge liste. Pozdrav :D
Zanzibar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 8:06 pm

Post od Zanzibar »

kzoja napisao: Jako je poželjno otići na ponovno testiranje jer ti onda izoluju tačno one namirnice na koje si zaista alergičan. Naime, pri prvom testiranju izbace ti mnogo veći broj namirnica jer zbog haosa u tvom organizmu, i interreakcije pojedinih namirnica, nije moguće izolovati samo alergene, već se izoluje svaka supstanca na koju iole reaguješ. Nakon 3 meseca čišćenja, test pokaže egzaktne podatke o namirnicama na koje si zaista alergičan.
Konfetice,
mozda je i ovo odgovor na tvoje pitanje. Cini se logicno i optimisticno...
I ja bih voljela da se javi neko ko je prosao i taj "drugi krug" i dobio objasnjenje od dr...
pozdrav! :)
konfetica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 4:39 pm

Post od konfetica »

Veliko hvala za Oblicu i Zanzibara :) Zakazacu ovih dana u Holitimedu jer sam tamo uradila i prvi test, pa cu vam za mesec dana javiti iskustva :)
puff
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 27, 2009 11:53 pm

Post od puff »

Cao svima!
Pre nedelju dana sam dobila rezultate iz Holitija i od juce sam pocela da se pridrzavam (do juce sam jela zalihe namirnica koje su ostale od moje ranije ishrane :)) )
Htela bih nesto da vas pitam..
Kako mi pise da smem krompir,i suncokretovo ulje,a vi opet tvrdite da ne moram da se ogranicavam po pitanju dozvoljenih namirnica,da li to znaci da ja smem da jedem cips??
Ne moram da vam objasnjavam zasto me to toliko cudi,svi znamo da je cips smrt za liniju,a opet,kada analiziramo,dolazimo do zakljucka da on ne sadrzi nista sto mi nije dozvoljeno..
Zbunjena sam!!
Takodje,smem secer,da li to znaci da smem bombone i lizalice koliko hocu?
Smem i kakao,i opet,da li to znaci da smem tamnu cokoladu (ne mlecnu) u neogranicenim kolicinama?
Ljudi,ja imam ok liniju,mozda bih 2-3 kg dole,ali ne bih da se opustim pa da se ugojim...!
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm

Post od Malinka Grujic »

ovo je režim ishrane namenjen prevashodno rešavanju zdravstvenih tegoba a nus pojava je smanjenje kilograma.Pa Puf nebih ti predložila da jedeš koliko hoćeš da nebudeš jedinstveni slučaj kome se stanje pogoršalo posle ovog režima,verovatno si na režimu zbog nekih tegoba a ne zbog kilograma,pa ti predlažem samo umereno i biće ok.Što se tiče čipsa ja lično nisam njegov pobornik zbog užeglosti ulja u kome se prži i još stoji danima u alu kesama tako da u njima nema ništa hranljivo a još manje korisno za bilo čiji organizam.Marketing čini čuda pakuje u lepa pakovanja pa mi posežemo rukom za onim lepim stvarčicama iako su nezdrave za nas.Dakle dragi moji pozabavite se malo sobom i svojom kuhinjom verujte mi vratiće vam se..Nije teško spremati za sebe ako sebe volite najviše na svetu.Pozdrav :P :P :P :P :P
Korisnikov avatar
home
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 12:12 pm

Post od home »

puff napisao: Kako mi pise da smem krompir,i suncokretovo ulje,a vi opet tvrdite da ne moram da se ogranicavam po pitanju dozvoljenih namirnica,da li to znaci da ja smem da jedem cips??
Ne moram da vam objasnjavam zasto me to toliko cudi,svi znamo da je cips smrt za liniju,a opet,kada analiziramo,dolazimo do zakljucka da on ne sadrzi nista sto mi nije dozvoljeno..
!
HAHAHAAHA!! FENOMENALNO!!
Marijana P.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm

Post od Marijana P. »

Malinka je lepo napisala... Treba biti umeren. Budemo li nekontrolisano unosili namirnice, cak i one koje su nam dozvoljene, nece valjati.
Srecom, nemam kesicu cipsa pri ruci, pa ne mogu da pogledam sastav istog, ali cini mi se da bi pored krompira i ulja on mogao sadrzati i jos ponesto. Mozda gresim... U svakom slucaju, slazem se da cips nista korisno nece uraditi za nas organizam. Osim malo zadovoljstva kod onih koji ga vole... :D
Australija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 7:55 pm

Post od Australija »

Na testu intolerancije na 130 namirnica, jedno od prvih pitanja je "da li zelite da smrsate ili da se ugojite"

Mislim da se tu zavrsavaju svi daljnji komentari oko kompetentnosti date ustanove koja se bavi resavanjem stomacnih problema i ostalog vezano za hranu.
Ako se jos uzme u obzir sta autosugestija radi, naravno da pozitivnih primera i naprasnih izlecenja ima u beskraj, sto jeste pozitivno ako se ne radi o ozbiljnim stvarima, tada je to gubljenje vremena
Zabluda je potreba mnogo veceg broja ljudi nego istina, jer je zabluda toplija, i vecina se ljudi bolje oseca u nekom polumraku.
Istina je potreba samo malog broja ljudi, koji imaju dovoljno snage duha da mogu podneti teret istine.
zoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 3:08 pm

Post od zoza »

Dragi moji, sinoc sam poklekla i posle 5 meseci pojela sendvic sa puterom i pilecom salamom, pola parceta torte moskva snit i pola krempite posle 5,5 meseci....Evo sad osecam uzasnu grizu savesti....Ustvari cele nedelje sam nesto na sitno krsila a sinoc je bio vrhunac.
Ne mogu da vam opisem srecu posle pojedenog kolaca :oops:
Valjda je to posledica stagniranja u kilazi, jer nakon svog ovog vremena ja sam jos uvek ostala na onih 5 manje koje sam skinula u 2,5 meseca. uzas
puff
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 27, 2009 11:53 pm

Post od puff »

Hej,home,pa nemoj da se rugas (ukoliko je bio u pitanju sarkazam).. :(
Nisam ja ni mislila da je to super ideja,idemo,zdravlje dole,kilaza dole!
Iskreno,ni ne volim cips nesto mnogo,ali me je samo zanimalo,teoretski..
Pa da,tako sam i mislila..ma ja imam razne neke alergije,pa sam zato isla na test,ali pri tom bih da odrzavam kilazu.
A sta mislite,ako je neko mrsaviji od prosecne tezine koja bi mu pristajala,i mora to da odrzava,da li ce se ovom,pre svega zdravom,ishranom dovesti u normalu,tj ugojiti se?
Jer kao sto ima onih koji bi da smrsaju mislim da neki ovo rade da bi se ugojili,a sta ako neko hoce da ostane ispod proseka mrsav i zdrav..?
Masha Shobat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 2:45 pm

Post od Masha Shobat »

Pozdrav svima!
radila sam test na BICOM-u u Centru za eliminaciju alergija u Zemunu pre mesec dana. U poredjenju sa ostalima na forumu zabranjen mi je mali broj namirnica. Zabranjeno mi je "belo brasno i beli secer". Da li to znaci da mogu da koristim zuti i smedji secer i integralno psenicno brasno?
cicko micko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 7:51 pm

Post od cicko micko »

to bi znacilo to...umesto belog secera vocni secer, trscani...samo ne beli i po mogucstvu izbegavaj i vestacke zasladjivace, trazi u prodavnicama zdrave hrane prirodne secere.
umesto belog brasna integralno, kukuruzno, razano...mozes i da mesas vise vrsta zitarica. savet: bolje ti je da sama pravis hlepcice, uzmes par vrsta brasna, sem belog, pogledaj ovde na temi imaju razni recepti) jer u kupovnim je uvek par polovina belog brasna, malo boje i ev. malo nekog drugog brasna.
Marijana P.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm

Post od Marijana P. »

Nadam se da mi niko nece zameriti, ali.. Malo cu se pohvaliti.
Za prvih mesec dana... 6 kg manje.
Resen problem nadimanja i probave.
:D :D :D
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm

NOVO

Post od Malinka Grujic »

U Kraljevu je otvorena biofizčka laboratorija koja takođe radi testove na intoleranciju pa ko je iz unutrašnjosti kao ja nemora da šalje za Beograd uzorke krvi . Polako ali ipak stiglo i kod nas da i mi budemo malo zgodne kao i vi Beograđanke i još da nam stigne u biošopovima sve ono što vi imate e eto ti sreće ovako je bilo pravo mučenje kad potražiš ovo nema ,nema ono pa se jadne žene dovijaju na svakojake načine.Verujte mi vi imate sreće u odnosu na nas iz unutrašnjosti.Meni je najviše nedostajao biljni jogurt kog u Kraljevu nema a grickalice i slatkiši samo iz domaće radinosti. Samo da naglasim za sve one koje su tu blizu Kraljeva a čitaju ove postove laboratorija se zove Medikus.pa ko voli nek izvoli pregledi se zakazuju zato što doktor dolazi iz Beograda svakih 15 dana.Pozdrav :P :P :P
GnjeckO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 6:12 pm

Post od GnjeckO »

Ok,ljudi,evo mog problema.Imam zatvor ceo zivot.I to mi nije uopste smetalo niti sam imala neke posledice do pre dve godine kada krecu nadimanja,gasovi,depresija.Oko dve nedelje mesecno sam naduta i probava je uzas(oko menstralnog ciklusa)a posle toga je i ok.Pila sve i svasta,regulisala ishranu i ima pozitivnih rezultata,ali posto je sve to nekako promenljivo i relativno kod mene(a i posto je bar 50 posto ocito na nervnoj bazi)odlucih se za test intolerancije.Vec 5 dana sam na njemu,snalazim se ok,i idem u wc,ali stolica je jako oskudna i tvrda.Neke pomake ne vidim.Pri tom,ne zelim niposto da smrsam jer sam se osusila zbog nadutosti i sve vise mrsavim.Recite mi vasa iskustva?Kapiram da treba da prodje vremena pre nego sto se neke stvari dovedu u red.
p.s.Moj gastroent.mi je rekao da pijem Mukofalk.To cak nije ni lek,nego neki koren neke azijske biljke.Navodno,on misli da ne moze da mi skodi,iako sam na testu.Dosta mi je pomagao ranije.A ja sve nesto kapiram da mozda i ne treba da pijem,da bih videla kako ce ova ishrana da utice na probavu.Hvala!
Odgovori