Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Malinka Grujic »

Ja sam visoka 170cm i imala sam 80 kg taman sam se lepo zakruglila pošto nedelujem debelo, kao difovka imam i veliku mišićnu masu pa je to sve ravnomerno raspoređeno u ovom trenutku imam 72 kg i delujem lepo čak i mršavo po mnogim mojim prijateljicama. Mnogo ljudi smatra da idealna težina mora ići u skladu sa visinom a negledaju konstituciju . Kod svakog posebno , mišićna masa se raspoređuje drugačije a takođe i masne naslage zato mnoge osobe deluju debelo a imaju malo kg nasuprot drugim koji imaju više kg a deluju mršavo.Sve žene ne bi smele da dopuste da im obim stomaka (mereno u visini pupka)pređe 81 cm a muškarci 101cm.Lice se nemenja ukoliko unosite odrećenu količinu vitamina kroz voće i povrće (ja lično nisam za veštačke) kako se tope naslage na telu tako i na licu, ja lično nisam primetila pojavu bora,nemam čak ni bubuljice lice mi je potpuno čisto a tako je i sa mojom sestrom i komšinicom koje su isto na režimu. :P :P :P
zoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 3:08 pm

Post od zoza »

Evo i mene posle duzeg vremena...Jeeeeee
Tri meseca pridrzavanja je proslo 24. 02. i konacan skor je 5 kg manje, odnosno 2cm u obimima. Nastavila sam sa istom ishranom jer mi prija i jer zelim da skinem jos 5 kilograma, a i nesto trenutno nemam 3000 za ponovni test sa prosirenim namirnicama. Kad prodje jos 3 meseca otici cu na ponovni test. Krenula sam (napokon) na vezbe-kombinacija pilates, tae bo (cetiri puta nedeljno) pa cemo videti kakav ce efekat biti, narocito u centimetrima. Jogurt od ovasa i jecma sam probala i fenomenalni su, ne razlikuje se mnogo od obicnih, koliko me pamcenje sluzi :D
Castila sam sebe sa par piva pre neki dan i bas mi je prijalo :lol:

Pozdrav svima
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

samo da vas pozdravim i da vam kazem da ne odustajete.
prvi put sam se pridrzavala mesec i po po datom programu i skinula 4,5 kg.ostala trudna pa prekinula sa ishranom,posle mesec dana ostanem bez bebe i vratim se na ovaj rezim.
sad sam vec skoro dva meseca na ovom rezimu i sve ukupno sam skinula 8 kg.
jedem ono sto mi je dozvoljeno ali fizicka aktivnost ne postoji uopste.
kancelarija,kola,posao.
i uspela sam 8 kg da skinem.
medjutim pokusavam da se pridrzavam i pravilnog nacina ishrane i da jedem bar 5 puta dnevno.
vikendom jedem hleb(uglavnom od razenog brasna) i omiljeni mi pekmez od sipurka.kupujem u maxiju onaj nemacki za dijabeticare sto ima samo fruktozu.
pozdrav
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm

Post od Malinka Grujic »

DA LI NEKO ZNA DA LI TRUDNICE SMEJU DA SE HRANE PO OVOM REZIMU ILI NE ,PITALA ME JE JEDNA TRUDNICA KOJA JE IAKO PRVO TROMESECJE VEC POPRILICNO BUCKASTA,OVE U HOLITIMEDU NEMOZES DA DOBIJES SEM DA,, SEDNES,, NA TELEFON CITAV DAN.
BUBIKA JEL TEBI TAKO PREPORUCENO ILI SI TI SVOJEVOLJNO PREKINULA REZIM :P
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

Malinka Grujic napisao:DA LI NEKO ZNA DA LI TRUDNICE SMEJU DA SE HRANE PO OVOM REZIMU ILI NE ,PITALA ME JE JEDNA TRUDNICA KOJA JE IAKO PRVO TROMESECJE VEC POPRILICNO BUCKASTA,OVE U HOLITIMEDU NEMOZES DA DOBIJES SEM DA,, SEDNES,, NA TELEFON CITAV DAN.
BUBIKA JEL TEBI TAKO PREPORUCENO ILI SI TI SVOJEVOLJNO PREKINULA REZIM :P
ja sam samovoljno prekinula.
i to samo zbog mlecnih proizvoda.
Loptica:)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 11:25 pm

Post od Loptica:) »

Da li neko moze da mi kaze gde se mogu kupiti ti jogurti?
I jel ima neko neki zanimljiv recept za kolacice od jecmenih,ovsenih pahuljica?Ja sam nesto pokusavala ali mi nije bas najsjajnije proslo :D
Hvala
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Evo i ja se pridružujem svima. Krenula sam po novom režimu pre tačno 8 dana. Već mi je otišlo 3kg pa sam zadovoljna, mada ja imam više i za skidanje pa će verovatno u početku ići malo brže.

Što se nabavke namirnica tiče, mislim da je najbolja zdrava hrana na kalenić pijaci. Imaju skoro sve. Ako neko ne može bez domaće kafe, a mora, ima u grinetu da se kupi domaća kafa bez kofeina koja može kao zamena. Kažu da je odlična. Ja idem danas da je kupim.

Pozdrav
naca84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 2:28 pm

evo neki slatkis...

Post od naca84 »

draga ja bas sinoc mesila meni nesto slatko..ovako...
200gr ovsenih pahuljica potopis u vodu i ostavis da odstoji pola sata
malo seckanih lesnika ili suvo grozdje,badem, suvih sljiva ,smokva (zavisi sta smes)
dva belanceta koja posebno umutis
jabuka ili dve izrendane
prasak za pecivo
malcice kisele vode
kora od limuna izrendana
i jos jedna soljica nekog dozvoljenog brasna ja stavila ovseno
pola soljice dozvoljenog ulja
i podmazi pleh .....ovo sve razmutis osim belanaca koja umutis posebno i dodas u smesu...stavis u pleh i peces na 200 C oko 40 min !deluje kao kolac od jabuka nije lose :D
naca84
Novi član
Novi član

i zaboravila...

Post od naca84 »

i naravno zasladi dozvoljenim zasaldjivacem pre nego ispeces ja sam stavila tri kasike fruktoze:P
naca84
Novi član
Novi član

inace...

Post od naca84 »

ja sam skoro mesec dana na rezimu ok je mi je ...smrsala sam 2 kg za 10 dana i pantalone mi postaju sire evo sad ce skoro mesec dana i uskoro se opet merim...mada ja s obzirom da mogu samo cveklu od povrca kao salatu i smorila sam se opasno ja sam sama sebi dodala salatu zelenu jer po restoranima i nemaju cveklu a i dosadillo mi je samo to...inace sam imala napad zuci tj.zavrnula mi se zucna kesa i mnogo je bolelooo :cry: inace da naglasin da nikad nisam imala nikakvih problema ..nemam kamen samo mi je doktor rekao da mi je mnogo tvrd stomak i da moram da unosim vise zivog povrca tako da sad jedem zelenu salatu i po koji krastavcic ...eto ako mi to bas bude stetilo u gubljenju kilograma jbg.sta da radim inace se svega ostalog pridrzavam!
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Ja lično mislim da ako se pridržavaš bar 80% režima, mora biti efekata. To ipak znači da ne unosiš toliko alergena. Ja i dalje pijem domaću kafu dok ne kupim bez kofeina.
Pozdrav
sakisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2008 11:48 am

Post od sakisa »

Da vam se pohvalim, upravo sam pojela svoj prvi obrok sa dozvoljenim namirnicama, tj. hleb koji sam sinoc umesila od kukuruznog i ovsenog brasna (bez kvasca) i malo semenki lana i susama i odlican je, sa jogurtom od susama koji je ukusa kao i bilo koji drugi jogurt!
Nadam se da cu uspeti da se pridrzavam, valjda je najbitnije da se snabdes svim namirnicama koje ti trebaju i nema problema! Jeste da sad za vikend imam jedan rodjendan, sledeceg jos 2, ali nadam se da cu izdrzati.
Neko je pitao za jogurte, evo telefona za narucivanje: 011/3346864.
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm

Post od oblica »

Cao svima, ja se nesto dugo nisam javljala :) , ali evo sada da malo popricam he he :) Proslo je mesec dana od pocetka rezima, nista nisam prekrsila, slatkise ne mesim, jer imam veliki visak, pa reko' bolje bez njih. Smrsala sam oko 4kg, mada bih ja htela da to ide malo brze. Ali posto se ne bavim fizickom aktivnoscu, verovatno i ne moze brze :) Jedva cekam da se prolepsa vreme pa da idem u brze setnje, valjda ce to pomoci :)

Sto se jogurta tice, ima i na Novom Beogradu, u TC Stari Merkator, radnja zdrave hrane "Ljubica" gde prodaju jogurte od cega hoces: ovas, proso, jecam, heljda, bundeva, pirinac, susam itd. Ja sam za sada probala ovas i proso i fenomenalni su, kao kravlji, a veceras cu prvi put uzeti od bundeve. Ovi jogurti u "Ljubici" moraju da se naruce do ponedeljka do 15h, pa se u sredu posle 17h preuzimaju, cena je 105 dinara pola litre. Telefon za anrucivanje: 269-12-12. Meni je sasvim dovoljno litar nedeljno :)

eto toliko od mene za sada, pozdravcici za sve :)
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm

Post od SimonaK »

Da li neko mozda ima informaciju gde se u Novom Sadu moze uraditi test intolerancije na hranu iz kapilarne krvi? Pokusavala sam da nadjem medju ovih 90 :o strana ali bez uspeha :(

Ja sam naime pre godinu dana radila test u Orthomedic Care u Beogradu ali tamo je cena bila 200 evra. Radjeno mi je iz venske krvi (napzunili su cak dve epruvete), ali bih volela da uradim i ovaj drugi (da ne kazem jeftiniji) test.... :D
Princess crofna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 6:14 pm

Post od Princess crofna »

Pozdrav svima.Pazljivo sam pratila vase predhodne komentare, i tako sam se i ja odlucila da uradim test.Uradjen je u ordinaciji "Holitimed" kod dr. Arbanovski, proslog meseca, tako da sam ja na novom rezimu ishrane do danas tacno mesec i dva dana. Odnos zabranjenih i dozvoljenih namirnica od 130 je otprilike pola pola, malo vise (7 kom) u korist zabranjenih. Za mesec dana otopila sam 7 kg, i sasvim sam zadovoljna time, mislim da je vise ne bi valjalo za tako kratko vreme.Inace odlicno se osecam, nestali su bolovi u nogama koji su me svakodnevno izludjivali, sredila se stolica, nestali grcevi u stomaku i nadutost. Sto se tice svakodnevnog jelovnika pustila sam masti na volju, i verujte, nikada nisam gladna. Posto ja imam malo vise kg, kada sam pocela sa rezimom imala sam 90, trebalo bi mi malo duze da se pridrzavam, pa me zanima da li je neko izdrzao duze od 3 miseca, i kako treba da se ponasamo kada dostignemo zeljenu tezinu, prvenstveno da se kilogrami i raznorazne tegobe na bi povratili? :roll:
Boze, ocvrsni mi karakter!
Odgovori