Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

@Naca,
kada ti se ponekad desi da uneses nesto od zbranjenih namirnica,potrudi se da tog dana i sutradan popijes sto vise obicne vode.Ja svaki dan krsim sa kofeinskom kafom :D
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Malinka Grujic »

Pa i ja da se javim laksa sam za jos 1 kg malo je ali se dosta vidi . Ukupno za 1,5 meseci 6 kg manje. Rezim mi odgovara jer sam oduvek imala problema sa menstrualnim ciklusom uvek je kasnilo a evo vec 2gi mesec tacno 28mi dan kao kad pijem tablete.Za ovo vreme nisam prekrsila rezim i mislim da je najvaznije prva 2 meseca kako bi smo probudile ovaj nas metabolizam,vazno je samo da date rec same sebi i onda je lako.
. Kad smislim neki novi recept eto mene nazad na temu.
Pozzzzz :P
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm

Post od oblica »

Martat, ja ti nisam pravi covek za takva pitanja he he he...ujutru kad ustanem popijem caj i on me prilicno zasiti, pa jedno 2-3 sata ne jedem nista. Posto ne radim, ustajem u 11h otprilike i rucam oko 14:30-15h :), dakle 2-3 sata nakon caja. Posle toga grickam bundevino seme i veceram oko 20-21h. Tako da u sustini imam 2 obroka dnevno, i grickanje semenki i meni je to sasvim dovoljno... ali mislim da je bolje jesti vise puta na dan u prolazu po par zalogaja, da to ima vise efekta na mrsavljenje, jer organizam non-stop lako i brzo radi (ali ja to ne mogu)... a ne sesti dva puta pa se najesti he he he :lol: Mada sam se ja prilicno ogranicila u obrocima i bukvalno nista ne krsim, i kafu sam ostavila. Eto, kao sto rekoh nisam bas pravi covek za tu temu :) Pozdrav :wink:
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm

Post od oblica »

Eh da, zaboravih, ja kada mi se prijede slatko, uzmem 3-4 suve smokve i prodje me, ili malo onog dzema "Bakina tajna", tako da slatkise ne mesim i ne jedem. Ma ja imam mnogo u visku, pa ne mogu sebi da dozvolim slatko, jer nikada necu smrsati he he he :). Da traba par kilograma da smrsam, i ja bih jela kolacice :lol: , a ovako samo fruktoza u caju :)
jaca@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 10:31 pm

Post od jaca@ »

pozz svimaaa
ja sam evo vec 4 mesec
ali nisam smrsala ni 5 kg..nemam pojma sta je ovo
tj u stare farmerke u koje nisam mogla ulaziti sad ulazim sa lakocom ..ali postoji problem sto ja mislim da nisam dovoljno smrsala....
mislila sam da cu ovim program najmanje za 3 meseca smrsati 10 kg..ali nesto ne stima...
inace sam 0 krvna grupa.... jedem sve propisno.....
uh dosta frke...jos i planiram kod drugog nutricioniste da idem...
aj pomozite ...da vidim sta mi je ciniti :)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Pa nema tu neke posebne filozofije.Ovakav nacin ishrane prvenstveno regulise neke zdravstvene problme tipa alergija,lose probave,povisenog holesterola i triglicerida te poboljsava stanje koze....
Gubitak kg tu dodje kao usputna pojava i to samo u slucaju ako je zadrzavanje tecnosti u vasem organizmu razlog za gojaznost.
Posto je dosta onih koji su koriscenjem ovakvog nacina ishrane smrsalo,stekao se utisak da se ovaj test radi iskljucivo i samo da bi se resili viska kg.Tu je nastala zabuna a i nezadovoljstvo onih koji na ovaj nacin nisu uspeli da oslabe.Jedna od njih sam bila i ja kada sam prosle godine bila na ovom rezimu i za 2,5 meseca izgubila samo 3 kg.A onda sam pocela malo da se raspitujem i ovo su informacije do kojih sam dosla.Onaj ko misli da je ovo carobni stapic,silno gresi.
Da biste izgubile kg,pored ove ishrane potrebno je piti sto vise obicne vode ili dozvoljenih cajeva.Na primer kome je dozvoljen kukuruz,dobro je da pije litar caja dnevno od kukuruzne svile.Super je protiv celulita.Zatim,bilo kakva fizicka aktivnost,brza setnja,pilates,fitnes,plivanje itd ce pomoci u skidanju kg.
Meni recimo ovaj nacin ishrane prija jer mi resava problem lose probave i dokazuje mi da je hrana veliki faktor da bi organizam funkcionisao kako treba.Kada nisam na ovom rezimu,problem bih morala da resavam kojekakvim buckurisima za probavu.
Pretpostavljam da cu izgubiti 2-3 kg a taman toliko i imam viska.Sve u svemu,ja sam zadovoljna.E,sada zavisi ko sta od ovoga ocekuje :D
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

Zatim,bilo kakva fizicka aktivnost,brza setnja,pilates,fitnes,plivanje itd ce pomoci u skidanju kg.

Martatice dusho, nisi sve nabrojala :wink:
Slika
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Mislis one stvari na slovo S? :roll:
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član

Post od sanyalica »

Da, one tri S-stvari! :D
Samo ne mogu trece da se S-setim :oops:
Slika
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Spavati
Sanjati
......sta bese trece? :roll:
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član

Post od sanyalica »

...SETITI SE (ponekad) :wink:
Slika
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

I tako se trose kalorije?//?? :roll:
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član

Post od sanyalica »

S-sigurno! :D
Slika
MiuMiu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 7:51 pm

Post od MiuMiu »

Evo i ja da se javim... Do sada 9 kg otislo, usla sam u drugi mesec, super se osecam, menzis se regulisao, nema glavobolja ...
Neko je pitao za tecnost i sta da pije a da nisu cajevi... Ja, recimo, dosta pijem vode sa cedjenim grejpfrutom. Ne mogu samu vodu ali kad god sipam casu vode nacedim malo grejpa i to mi dodje kao sok...Ko moze limun jos bolje...
Pozz
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Cestitam :D MiuMiu svaka cast.
Ja skinula 4 a planirala 2-3 tako da ja polako pocinjemda uvodim i ono sto nisam jela :D
Ali,tu sam ja da podelim recepte sa vama,naravno ako vam budu trebali.Pozic :D
Odgovori