Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 2:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
evoo i meneee!
drage moje i dragi moji da se pohvalim smrsala sam 2 kg za 10 dana i eto bila sam u cudu pomerala vagu na razlicita mesta
jer sam mislila da je greska ALI NIJE
...jedem po programu ubacila sam rotkvice sama jer em ih nema na spisku em mogu samo cveklu od salate pa malo je dosadno...etp pozz za sve

Ja sam nova tako da ce mi verovatno trebati vremena da skapiram kako ovde stvari funkcionisu posto nisam pre ovoga posecivala forume.
Pre pet meseci sam prvi put uradila test intolerancije na hranu i zaista sam se strogo pridrzavala.Sto je bilo veliko iznenadjenje jer mi do sada to nikada nije polazilo za rukom.Medjutim u jednoj prodavnici zdrave hrane gde sam kupovala namirnice koje su mi bile dozvoljene prodavacica mi je preporucila lanene i ovsene plocice.Ja to nisam smela da jedem jer se tu pored dozvoljenih zitariza nalazi bar 5-6 koje su mi bile zabranjene.Tako da sam ja ta prva tri meseca nesvesno gresila sve vreme
Uspela sam da skinem 6 kilograma za dva meseca i onda je stalo.Na kontroli su mi ukazali na gresku tako da sam uradila jos jedan test.Te nove ishrane sam se pridrzavala do danas puna dva meseca i za to vreme nisam nista smrsala.Danas su mi rekli da se vratim na prvobitnu ishranu.Iskreno se nadam da ce sad konacno krenuti:)
Pre pet meseci sam prvi put uradila test intolerancije na hranu i zaista sam se strogo pridrzavala.Sto je bilo veliko iznenadjenje jer mi do sada to nikada nije polazilo za rukom.Medjutim u jednoj prodavnici zdrave hrane gde sam kupovala namirnice koje su mi bile dozvoljene prodavacica mi je preporucila lanene i ovsene plocice.Ja to nisam smela da jedem jer se tu pored dozvoljenih zitariza nalazi bar 5-6 koje su mi bile zabranjene.Tako da sam ja ta prva tri meseca nesvesno gresila sve vreme

Uspela sam da skinem 6 kilograma za dva meseca i onda je stalo.Na kontroli su mi ukazali na gresku tako da sam uradila jos jedan test.Te nove ishrane sam se pridrzavala do danas puna dva meseca i za to vreme nisam nista smrsala.Danas su mi rekli da se vratim na prvobitnu ishranu.Iskreno se nadam da ce sad konacno krenuti:)
Da dam i neki recept.Mozda ga je neko i napisao do sad nisam stigla sve da procitam..,
Ja sam ovo pravila nakon drugog testa...Super je!
Mafini
-300 gr brasna (ja sam koristila razano)
-2 jaja
-1,5 dcl vode (u originalnom receptu je mleko ali posto to ne smem...)
-1 dcl maslinovog ulja
-kesica praska za pecivo
-malo soli
-semenke (susam,lan,golica,suncokret...)
Sve sipate zajedno,ja sam mutila mikserom.Kad se sve dobro sjedini ubaciti semenke i izmesati.Peci u onim kalupima za proju nekih 15ak minuta na 180 stepeni.
Pozdrav svima

Ja sam ovo pravila nakon drugog testa...Super je!
Mafini
-300 gr brasna (ja sam koristila razano)
-2 jaja
-1,5 dcl vode (u originalnom receptu je mleko ali posto to ne smem...)
-1 dcl maslinovog ulja
-kesica praska za pecivo
-malo soli
-semenke (susam,lan,golica,suncokret...)
Sve sipate zajedno,ja sam mutila mikserom.Kad se sve dobro sjedini ubaciti semenke i izmesati.Peci u onim kalupima za proju nekih 15ak minuta na 180 stepeni.
Pozdrav svima

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm
Pozdrav svima.Pre neki dan je na TV bila emisija o detoksikaciji organizma kasno sam se uključila ali se objašnjavalo o tome kako hrana utiče na organizam i pošto je intolerancija na hranu namenjena prevashodno zdravlju a ne mršavljenju nemojte se mnogo brinuti što neidu kilogrami, biti mršav neznači uvek biti i zdrav. U ranijim postovima pitali su me koliko puta jedem dnevno, kako ,kad ,ali sam ukapirala a i šetajući po netu da je osnova svake dijete jesti više puta dnevno .Doručak je obavezan jer kako se telo budi, budi se i metabolizam a ako nebude hrane on smatra da će biti gladovanja i odmah usporava tj uspavljuje se i čuva zalihu za nedajbože duže gladovanje. Kad organizmu date napokon hrane metabolizam to prihvata i odmah skladišti u depoe u vidu masti opet za nedaj bože jer ste neodgovorni i nezna kada će sledeći put da dobije hranu. E tako drage moje sve one koje jedu jednom ili dva puta dnevno i pitaju se zašto su buce kad vide neku ,,proždrljivicu,, koja samo nešto melje i opet mršava, pa dođe čoveku da pukne on nejede a debeo a neko tamo samo krka i opet fit. Zato pametno jedite 5 obroka obavezno na svaka 3 sata po nešto mljacnite koliko da metabolizam nepomisli da ste zaboravili na njega. Evo i prostog primera iz života,kada treba da dobijete menzis samo vam se nešto jede (što je i normalno hormoni lude ) za nekoliko dana grickanja mislite kad stanete na vagu biće svašta a ono iznenađenje vi ste smršali, e to je to metabolizam se probudio redovno mu doturate hranu i on radi li radi. Pogledajte osnovu svih dijeta. Doručak,užina ,ručak, užina večera. PRIDRŽAVAJTE SE TOGA I ETO VAMA I INTOLERANCIJA ĆE VAM POMOĆI I NARVNO FIZIČKA AKTIVNOST

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 7:51 pm
Malinka, u pravu si. Ja jedem po 5-6 puta na dan. Moji obroci nisu veliki pa ogladnim vec za dva-tri sata ali kilogrami idu....Tako mi je za mesec i par dana otislo 9 kg a da prakticno nisam ni osetila. Samo nikako da krenem na neke vezbice, imam puno posla i stalno sam u nekoj jurnjavi, pa sve kao "sutra cu..." A to 'sutra' nikako da dodje....A sobni bicikl pokriven prasinom stoji na terasi...
Mada nesto sam primetila, kako sam usla u drugi mesec sa ishranom, cini mi se da kg idu sporije...Sad me uhvatio strah - nece valjda da stane...

Mada nesto sam primetila, kako sam usla u drugi mesec sa ishranom, cini mi se da kg idu sporije...Sad me uhvatio strah - nece valjda da stane...
-
- Stalni član
meni je 46 dan danas i s početkom drugog meseca smršala sam samo 1 kg a prvog 5 kg da li će 3-ćeg nešto neznam ali moja komšinica 1 vog je nešto malo smršala drugog isto a trećeg se prosto ,,ofucala,, i evo posle 10 mesecii nije dobila ni kilogram zapravo je izgubila još iako se vratila starom načinu ishrane, možda gubljenje kg zavisi i od godina što si stariji teže ide meni je 39 i teže ide nego nekome od 29 a i kod muškaraca opet ide mnogo lakše skidanje nego kod žena,sobzirom da oni salo talože na trbuhu a većina žena na butinama.Opet sam primetila da osobe koje imaju višak masnih naslaga na trbuhu brže skidaju pa to dragi i drage moje zavisi da li ste osoba koja pripada tipu peščanog sata,jabuke ili kruške, sve ima svoje. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 11:20 am
kontraindikacije
Zna li neko sa malo više stručnog znanja kako utiče i da li je uopšte štetno testiranje na hranu tim nekim aparatom u Zemunu? Ja ovih dana odlučujem gde da se testiram, pa bi mi trebala pomoć. Hvala unapred!
I'm not as good as I look, yet I'm better than you think
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:11 pm
Pozdrav svima,
EVo i ja da se prikljucim.Ja sam u septembru radila test intolerancijem medjutim posto sam student iskrsla je stipendija pa sam do pre 10 dana bila u inostranstvu.Hranila sam se dakle "obicno" i otprilike slicno kao i kada sam bila u Beogradu.Sada sam mislila da pocnem sa ishranom kako mi je preporuceno po testu into.Da li mogu da se pridrzavam prvobitno uradjenog testa ili moram da radim novi? jer nista se kod mene nije promenilo,slicni su bili uslovi zivota i ishrane i nisam se ni udebljala ni smrsala.
Drago mi jes to sam nasla ovaj forum jer vidim da svi lepo jedne druge i podrite i savetujete ...lepo je da imam s kim da podelim iskustva.
Veliki poz
))
EVo i ja da se prikljucim.Ja sam u septembru radila test intolerancijem medjutim posto sam student iskrsla je stipendija pa sam do pre 10 dana bila u inostranstvu.Hranila sam se dakle "obicno" i otprilike slicno kao i kada sam bila u Beogradu.Sada sam mislila da pocnem sa ishranom kako mi je preporuceno po testu into.Da li mogu da se pridrzavam prvobitno uradjenog testa ili moram da radim novi? jer nista se kod mene nije promenilo,slicni su bili uslovi zivota i ishrane i nisam se ni udebljala ni smrsala.
Drago mi jes to sam nasla ovaj forum jer vidim da svi lepo jedne druge i podrite i savetujete ...lepo je da imam s kim da podelim iskustva.
Veliki poz

-
- Stalni član
dobro nam došla čarolija
pa od starih članova koliko vidim ostadosmo samo ja i Martat mada se ona nešto ućutala a ja sam zbog kvara ovog mog sokoćala morala biti malo isključena i eto mene da bodrim vas mlade članove.Oni koji prate postove od ranije prate i moje napredovanje u smislu smanjenja kg početkom drugog meseca došlo je do zatišja što se tiče kg ali evo ponovo kreće vaga da pada, krenula sam i sa pravoslavnim postom koji mi nimalo sada nesmeta i konačno lepo splasnula,kako je lepo videti svoje noge bezjastučića.Da vas podsetim sa ovim režimom nema gladovanja 5 obroka dnevno u početku ćete jesti malo više ali se nemojte plašiti apetit će se vremenom smanjiti a mene prosto zabrinjava da umesto dosad 2 porcije pojedem jedva jednu(što je super). Nevalja mršaviti prebrzo 3-4 kg mesečno je sasvim u redu mada krupnije osobe mogu gubiti i više jer imaju i više deponovane masnoće.Lepo bi bilo ako možete da se izmerite na vagi koja meri i količinu masnoće da bi ste znali da li lepo i zdravo mršavite.,i nezaboravite fizička aktivnost je jedna od stvari koja će najbrže da sagoreva masnoću zato pešaka uz stepenište ,zaboravite liftove makar to možete priuštiti.Čarolijo po meni možeš krenuti sa tim režimom isprobaj makar 10 tak dana ti ćeš najbolje odrediti da li ti valja ili ne a ako neko ima neki predlog neka ga da da nečeka puno. Martat javi se ti si ovde ,,najstarija ,,i najiskusnija daj malo iskustva. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:11 pm
Malinka hvala ti puno na brzom odg.Ja cu ujutro poceti sa ovim kako mi je prepisano, i u pravu si najbolje cu sama videti da li odgovara.Mada ja verujem da nece biti problema.ja sam ex sportista bavila se dugo jazz baletom ali posto sam imala povredu tu sam mirovala 4,5 godina i tu se sve natalozilo..Tako da sad imam dobrih po meni 25 kg viska.ali sve je nekako ravnomerno rasporedjeno i posto sam ja nekih 1,77cm to sve izgleda onako..nee toliko strasno ..isticen "TOLIKOOO" iako je meni preeestrasno...al ono sta je tu je sada...da moram ubaciti fizicku aktivnost...planiram da krenem prvo kuci lagane vezbice posto sa tim sam upoznata jer sam uvek imala i dodatno kondicione treninge tako da bar za pocetak to verujem da ce biti dovoljno...Znam da ne smem u startu da preteram.
nadam se da ce sve lepo da funkcionise.... koliko si ti napredovala svo ovo vreme? e molim te ,reci mi ,sta se desava sa licem? jel' se "procisti" ?
nadam se da ce sve lepo da funkcionise.... koliko si ti napredovala svo ovo vreme? e molim te ,reci mi ,sta se desava sa licem? jel' se "procisti" ?