Vino nije preporucljivo jer je to alkohol koji kada organizam pocne da ga vari,isto pretvara u proste secere.
Oblice supr napredujes,jeeeeeeeee
Nisam ni ja losa,al necu da se hvalim
smem jecam, ovas i proso bez secera, meda , jabuka, kivija ,limuna ko ima neke recepte neka mi posalje inace hleb i jogurt (od jecma,ovasa i prosa ) u starom merkatoru kupujem u zdravoj hrani. Za dve nedelje sam smrsala 3 kg i tesko mi je bez slatkisa bilo kakva pomoc je dobrodosla
sakisa napisao:E pa evo konacno i mene da vam se pridruzim.
Jos od prosle godine sam pocela da citam ovu temu, a s obzirom da sam rezultate analize dobila prosle nedelje, naravno da imam nedoumica i da smatram da ste sve vi dobro upoznate i da cete moci da mi pomognete ukoliko imate vremena.
Planiram da se sto bolje opremim pa da od sledece nedelje krenem sa ishranom kad prodje sinovljev rodjendan.
Za sada ono sto mi pravi najvise glavobolje su sve vrste luka i sargarepa, sto mi je zabranjeno a osnova je skoro svakog jela.
Takodje, molila bih martat ili nekog drugog ko ima recepte da mi posalje recept za neki hleb naravno bez kvasca, a od zitarica smem pirinac, kukuruz, proso i ovas.
Pomagajte molim vas
u prodavnici zdrave hrane u starom merkatoru preko puta poste mozes da porucis hleb,jogurt i stosta
Uradila sam test intolerancije pre nedelju dana i pridržavam se maximalno jedino što primećujem je da imam gasove,koje ranije dok sam jela sve i svašta nije bilo pa me interesuje da li se to još nekome desilo? Lakša nisam ni gram ali dobro rano je još govoriti o tome...
Još me buni to što sam čula dve strane priče a to je da jedeš šta god i kad god i mršaviš samo paziš na namirnice pa me zanima da li je to tačno?? i još jednu gde se devojka pridržavala 3 meseca i ništa ni gram dole??
e pa devojke da se i ja ponovo javim. Test sam rad letos i razocarla se. Izgubila sam svega 2 kg. I sad sam se nagojila 4kg.
I resih da krenem ponovo jer MORAM da skinem jedno 6kg pod hitno
Jedino me muci sto ne mogu ni papriku, paradajz, krastavac, luk crni itd
Sta je ovo, nikoga nema !!! Javljajte kako ide Kod mene stanje nepromenjeno, smrsala 2,5 kg, danas mi je 14-i dan, ali mi uzasno prija stanje organizma, lakoca pokreta he he he
Evo i jednog recepta koji cesto pripremam u poslednje vreme a za sve one koji smeju krompir i papriku:
600-700gr krompira iseckati na kockice i sipati u pleh. 2-3 paprike iseckati na kolutove ili sitnije, dodati krompiru. Jednu vecu glavicu crnog luka iseckati na rebarca i dodati krompiru i paprici. U posudi izmesati 2-3 kasicice aleve paprike, 1-2 kasicice bibera, 2-3 kasicice soli i jedno 2-2,5dl vode i time naliti krompir i izmesati. Kada je izmesano u tankom mlazu preliti krompir dozvoljenim uljem po ukusu (a i ne mora). Peci na 200 C dok krompir ne bude gotov i izmesati jednom u toku pecenja.
posto ja obozavam papriku i krompir ovo jelo mi je savrseno samo za sebe, nije mi potrebno meso kao prilog.
Oblice,neko je pitao da li moze da se jede vise puta dnevno a da se i dalje mrsavi.Sta ti mislis o tome?
Ja imam 3 obroka i skroz sam sita,ne grickam izmedju obroka ali obavezno imam slatkis svaki dan
evo i mene ...danas mi je 7 dana nisam se merila niti se osecam sa nesto special...moram da vam se ispovedim pojela sam dva lista crnog luka kad sam bila u restoranu jer nije bilo ni jedne moje salate na meniju ...popila sam sinoc koktel na nekom rodjendanu i uzela griz pomorandze etooo gresna sam ali valjda mi nece mnogo skoditiii sta mislite >???...imam jedno pitanje sta je sa ROTKVICAMA I KELERABOM to nema nigde na listi ali da li sme da se jede i jel ima neko mail od neke doktorke da joj pustim mail...
Hvala drage moje na podrsci
posto sam dobar deo dana na poslu malo mi je teze za hranu uglavnom su to banane, caj dozvoljen i Kafa bez kofeina sa ovsenim mlekom posto mlecno ne smem nista. A onda uvece kad dodjem imam kuvano i jos nesto uz to. Ne smem saragepu, crni luk, brasno belo, kukurizno, heljda i dosta povrca koga ima s proleca, voce takodje. Snalazim se nekako
Kissic
Ah samo jedno pitanjce da li smem sumece vitamine rastvorene u vodi vidim ima secera i limun koje ja ne smem. Da li je to u malim kolicinama ili ne smem ni to. Jer mi je problem za tecnost ne mogu samo cajeve i vodu smucilo mi se