Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Vino nije preporucljivo jer je to alkohol koji kada organizam pocne da ga vari,isto pretvara u proste secere.
Oblice supr napredujes,jeeeeeeeee :D :D
Nisam ni ja losa,al necu da se hvalim :D
destini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 11:44 pm

Post od destini »

smem jecam, ovas i proso bez secera, meda , jabuka, kivija ,limuna ko ima neke recepte neka mi posalje inace hleb i jogurt (od jecma,ovasa i prosa ) u starom merkatoru kupujem u zdravoj hrani. Za dve nedelje sam smrsala 3 kg i tesko mi je bez slatkisa bilo kakva pomoc je dobrodosla :D
destini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 11:44 pm

Post od destini »

sakisa napisao:E pa evo konacno i mene da vam se pridruzim.
Jos od prosle godine sam pocela da citam ovu temu, a s obzirom da sam rezultate analize dobila prosle nedelje, naravno da imam nedoumica i da smatram da ste sve vi dobro upoznate i da cete moci da mi pomognete ukoliko imate vremena.

Planiram da se sto bolje opremim pa da od sledece nedelje krenem sa ishranom kad prodje sinovljev rodjendan.

Za sada ono sto mi pravi najvise glavobolje su sve vrste luka i sargarepa, sto mi je zabranjeno a osnova je skoro svakog jela.

Takodje, molila bih martat ili nekog drugog ko ima recepte da mi posalje recept za neki hleb naravno bez kvasca, a od zitarica smem pirinac, kukuruz, proso i ovas.

Pomagajte molim vas :lol:
u prodavnici zdrave hrane u starom merkatoru preko puta poste mozes da porucis hleb,jogurt i stosta
tanex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 3:07 pm

test intolerancije ???

Post od tanex »

Uradila sam test intolerancije pre nedelju dana i pridržavam se maximalno jedino što primećujem je da imam gasove,koje ranije dok sam jela sve i svašta nije bilo pa me interesuje da li se to još nekome desilo? Lakša nisam ni gram ali dobro rano je još govoriti o tome...
Još me buni to što sam čula dve strane priče a to je da jedeš šta god i kad god i mršaviš samo paziš na namirnice pa me zanima da li je to tačno?? i još jednu gde se devojka pridržavala 3 meseca i ništa ni gram dole??
glisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm

Post od glisa »

e pa devojke da se i ja ponovo javim. Test sam rad letos i razocarla se. Izgubila sam svega 2 kg. :evil: I sad sam se nagojila 4kg.
I resih da krenem ponovo jer MORAM da skinem jedno 6kg pod hitno :D
Jedino me muci sto ne mogu ni papriku, paradajz, krastavac, luk crni itd

Sve pohvale za one koji su skinuli kilograme :lol:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

@glisa,samo polako,spasce kg videces.Ima i drugih namirnica koje ce biti moguce pripremiti a da budu ukusne.Tu smo mi,sa proverenim receptima :D
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od oblica »

Sta je ovo, nikoga nema :( !!! Javljajte kako ide :) Kod mene stanje nepromenjeno, smrsala 2,5 kg, danas mi je 14-i dan, ali mi uzasno prija stanje organizma, lakoca pokreta he he he :lol:

Evo i jednog recepta koji cesto pripremam u poslednje vreme a za sve one koji smeju krompir i papriku:

600-700gr krompira iseckati na kockice i sipati u pleh. 2-3 paprike iseckati na kolutove ili sitnije, dodati krompiru. Jednu vecu glavicu crnog luka iseckati na rebarca i dodati krompiru i paprici. U posudi izmesati 2-3 kasicice aleve paprike, 1-2 kasicice bibera, 2-3 kasicice soli i jedno 2-2,5dl vode i time naliti krompir i izmesati. Kada je izmesano u tankom mlazu preliti krompir dozvoljenim uljem po ukusu (a i ne mora). Peci na 200 C dok krompir ne bude gotov i izmesati jednom u toku pecenja.

posto ja obozavam papriku i krompir ovo jelo mi je savrseno samo za sebe, nije mi potrebno meso kao prilog.

pozdrav svima koliko vas ima :)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Kako nema nikoga,a ja? :roll:
Salim se :D
Ja se merim tek krajem nedelje pa javljam rezultat al definitivno se i ja osecam lakse i nekako "splasnuto". :D
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član

Post od oblica »

Glisa, krenuce sve po planu...samo malo strpljenja, a imas i dosta recepata na ovim stranama. Pozdravic :)
Poslednja izmena od oblica u Ned Feb 22, 2009 11:23 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član

Post od oblica »

He he, Martat pa mi smo u isto vreme na forumu.... javljaj, volim da cujem dobre rezultate... to je i meni vetar u ledja :)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Oblice,neko je pitao da li moze da se jede vise puta dnevno a da se i dalje mrsavi.Sta ti mislis o tome?
Ja imam 3 obroka i skroz sam sita,ne grickam izmedju obroka ali obavezno imam slatkis svaki dan :D
naca84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 2:28 pm

caooo evooo i meneee!

Post od naca84 »

evo i mene ...danas mi je 7 dana nisam se merila niti se osecam sa nesto special...moram da vam se ispovedim pojela sam dva lista crnog luka kad sam bila u restoranu jer nije bilo ni jedne moje salate na meniju :x ...popila sam sinoc koktel na nekom rodjendanu i uzela griz pomorandze :cry: etooo gresna sam :( ali valjda mi nece mnogo skoditiii sta mislite >???...imam jedno pitanje sta je sa ROTKVICAMA I KELERABOM to nema nigde na listi ali da li sme da se jede i jel ima neko mail od neke doktorke da joj pustim mail...
glisa
Novi član
Novi član

Post od glisa »

Hvala drage moje na podrsci :lol:
posto sam dobar deo dana na poslu malo mi je teze za hranu uglavnom su to banane, caj dozvoljen i Kafa bez kofeina sa ovsenim mlekom posto mlecno ne smem nista. A onda uvece kad dodjem imam kuvano i jos nesto uz to. Ne smem saragepu, crni luk, brasno belo, kukurizno, heljda i dosta povrca koga ima s proleca, voce takodje. Snalazim se nekako :P
Kissic
glisa
Novi član
Novi član

Post od glisa »

Ah samo jedno pitanjce da li smem sumece vitamine rastvorene u vodi vidim ima secera i limun koje ja ne smem. Da li je to u malim kolicinama ili ne smem ni to. Jer mi je problem za tecnost ne mogu samo cajeve i vodu smucilo mi se :oops:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Uzmi neke sumece bez secera npr.Hemofarmove.Tu ima malo limunske kiseline ali su meni u Holitmedu rekli da je to mala i zanemarljiva kolicina.
Odgovori