Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Recept za proju
2 solje od bele kafe kukuruznog brasna
1 soljica ulja
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
kisela voda onoliko koliko je potrebno da se zamesi ali da ne bude previse gusto testo.Staviti u pleh sa kalupima,ili obican,i peci u zagrejanoj rerni oko 1h.
Mozes i da kombinujes,pola kukuruznog a pola nekog drugog dozvoljenog brasna.Prijatno :D
naca84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 2:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pitanjca ...

Post od naca84 »

#za Sakisu ...draga nemas sad ti tu nesto komplikovanih recepata ...
1 solja od bele kafe ovsenog brasna ili koje smes
1 solja od bele kafe jecmenog brasna ili koje smes
1 soljica ulja koje smes ili manje
1 prasak za pecivo
malo soli
vode dodaj da ti ne bude ni gusto ni retko oko 2,5 dl vode ili malo vise jer dosta upijaju..i malo podmazi pleh tim uljem koje smes ali malo samo...
ubaciti malo dozvoljenih semenki lana,susama ako smes...
----pitanja Za ove iskusne :D ---ja npr od povrca smem samo cveklu i naravno da nemam ni vremena da je spremam sirovu pa kupim u maksiju teglu gotove ali citam da ona ima secera u sebi :-? i sta sad ???
jos jedno pitanje jer bi ja smela da skuvam krompir sa malo vegete iako smem samo sargarepu i cveklu ili ima neka zamena za Vegetu joooj ne bih volela da pogresim zato please HELP MEE !
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Naca 84,ja cveklu sama kuvam da bih izbegla taj dodati secer.Mozda nam tako male kolicine i ne smetaju,al ko bi to znao :D
Kao zacin ja koristim neki koji u sebi sadrzi dextrozu i svo moguce meni zabranjeno povrce :roll: Ma ne mogu bas sve da izbegnem,smatram da su to male kolicine al ipak daju ukus jelima.Prizvodi ga Fedela a zove se dodatak jelima sa povrcem.
sakisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2008 11:48 am

Post od sakisa »

Super, hvala vam, valjda cu se posle nekog vremena uhodati pa i meni nece biti toliki problem da izmisljam recepte.
naca84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 2:28 pm

?

Post od naca84 »

Fedela, a zove se dodatak jelima sa povrcem..jel to izgleda kao supena kesica ili kao vegetica ?...sta ima ona u sebi od povrca i ostalih gluposti..???milsim jel ne moze mnogo da skodi?danas idem u maxi pa da znam ...hvala unapred draga
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Bas sam je danas i kupila u Maxiju :D na nekoj akciji,cena 45 din,plava kesica kao vegeta,nacrtano svo moguce povrce na njoj,tezina 250 gr.Po obodu kese drecavo zelena boja a unutra kuhinjska so max 58%,suseno povrce 14%(znaci jako,jako malo)i to paskanat,crni luk,koren celera(koji ja ne smem :cry: )i beli luk(koji takodje ne smem).persun,biber i dextroza 14% :D .Ma nece to da nam skodi.Ja cak ne smem ni kafu pa svako jutro popijem po jednu :D Kupih i Completu da dodam malo u onu beskofeinsku nes kafu a u njoj neki mlecni proteini :cry: Ma,opusteno,sve je to malo u odnosu na ono sto smo vec izbacile iy ishrane.
Fali mi joguuuuuuuuuurt :cry: :cry: :cry:
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm

Post od Malinka Grujic »

Devojke salata od cvekle je jako ukusna ako izrendate cveklu (ne kuvanu) i njoj dodate izrendanu kiselu jabuku zakiselite limunom i dodate cedjeno ulje i posolite po ukusu to je ujedno i vitaminska bomba a kome je dozvoljen moze dodati i narendani mlad kupus ili kiseli opet po ukusu.:P
Da li neko od vas zna( pošto nemam strpljenja da čučim na telefonu 20 min)jel tolika gužva u HOLITIMEDU da rezultati tek marta meseca stižu . Moje prijateljice koje su putem pošte poslale krv na analizu već su nestrpljive, da li je isto tako i sa direktnom analizom u laboratoriji i da li i vi čekate oko mesec dana na rezultat . :P
zoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 3:08 pm

Post od zoza »

Malinka, rezultati stizu za 7 dana od dana vadjenja krvi, a za zakazivanje se ceka po mesec, mesec i po...Nije mi jasno zasto toliko cekaju na rezultate kada je vec krv stigla. Da li su proverili da je sve u redu, tipa nije doslo do gubljenja, zamene...
zoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 3:08 pm

Post od zoza »

Oblice sta su ti tacno rekli u Holitimedu za pivo?
Smem jecam, ali sam mislila da ne smem pivo, bas zbog kvasca, i to bese tiha patnja, ono svake nedelje kada izadjemo jedino ja pijem biter lemon ili caj, a svi ostali su uveliko doooobroo raspolozeni. Vremenom ti dosadi da ih tako gledas i ne ucestvujes, pa ti se vise ni ne izlazi. Dobro je sto je zima :wink:
Ja sam ih zvala nesto pre Nove godine da ih pitam da li smem vino, jer smem grozdje, i rekli su mi da je ok to vece 2-3 casice, a za dalje nije preporucljivo.
Martat jesi li ti ponovila test ili se pridrzavas prve liste?
Uskoro ce biti 3 meseca pa sam nesto mislila da nastavim da se ovako hranim jos nekih dva, pa tek onda da odem na ponovni test. Htela bih jos da skinem, evo za tri meseca 5kg-a i 2 cm u obimima, a bas se pridrzavam svih pravila :-? , i nije neki skor, al se tesim da je to ono zdravo mrsavljenje koje je trajnog tipa.....he he
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Zoza,imas pp :D
Ja jos nisam ponovila test,a kada cu ne zna se :D
Pridrzavam se prve liste i super se osecam.Ne krsim nista osim prve jutarnje kofeinske kafe :oops: Ja mislim da si super smrsala za ovo vreme.Mozda si samo toliko i imala u visku.Malo nekih vezbica i bices ok :D Iako uradis drugu listu,oni u Holitmedu ce ti preporuciti da se povremeno vratis na prvu jer je ona u stvari prava i trajna lista.Druga,prosirena lista ti omogucava malo veci izbor namirnica ali i njih ces morati postepeno da uvodis u ishranu.Onaj ko je mislio da je ovo lak nacin-pogresio je.Pa ljudi,vi ne mozete da zamislite kako se stomak buni kada posle 3 meseca pocnete da unosite zabranjene namirnice.Muke zive!!!
MiuMiu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 7:51 pm

Post od MiuMiu »

@martat
bila bih zadovoljna da skinem jos 8 kg... To bi bila moja kilaza pre nego sto sam radjala decu...

@sakisa
vidim, ne smes pasulj... skuvaj socivo, ono je vrlo slicnog ukusa kao pasulj, dodaj malo paprike, zacina i sl.
Proso smes, pripremi ga na sledeci nacin:
uvece potopi oko 100gr prosa (za ljudsku ishranu, da ti ne bi dali za papagaje) u 800gr vode (od prilike), sutradan ga kuvaj oko pola sata do 45 min. procedi, narendaj krusku, dodaj 1 kasicicu Malteksa ( ako smes jecam, smes Malteks) i savrseno za veceru ili dorucak...
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

@MiuMiu pa za kratko vreme je otislo bas dosta kg,ja stvarno ne sumnjam da ce spasti i ostalo a onda divna devojacka kilaza :D Drzim ti fige.

Sta maltex u sebi sadrzi osim jecma?
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm

Post od Malinka Grujic »

Za MARTAT MALTEX sadrži fruktozu, glukozu belančevine minerale, Na, K ,P,Ca, Mg, Fe, vitamin B,E A.
Recepte koji se poklapaju sa intolerancijom možete naći na sajtu LISIN KUVAR i ZDRAV ŽIVOT, malo izmenite i to je to . Ja i MARTAT smo već iskusne domaćice pa rado delimo iskustva sa mlađim intolerantnim osobama. Zar ne MARTAT? :P
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Naravno da jesmo :D
Znala sam da ja iz nekog razloga ne koristim maltex :cry: -fruktoza!!!!Al nije meni losa ni dextroza za moje poslastice :D
Malinka,sada cu i ja da bacim pogled na te Lisine recepte,hvaaaaalaaaaaaaa :D :D
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm

Post od oblica »

Zoza, ja sam pitala "Ako smem jecam, a ne smem kvasac, da li smem da pijem pivo", a ona se konsultovala sa koleginicom, i rekla da smem da pijem pivo :) E sada pretpostavljam da bas ne smemo da se davimo u pivu, ali tu i tamo na nekom rodjendanu ili izlasku poneko smemo. Vino verovatno nije preporucljivo, jer u svakom vinu ima malo secera...pretpostavljam da je do toga. U pivu ga nema :) Valjda??????

Inace, ja sam 10 dana na ovom rezimu i otislo 2,5 kg yuuuuuupi. Pozdrav intolerantkinjama, he he, :)
Odgovori