Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Malinka Grujic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Malinka Grujic »

VIDIM DA ODAVNO NIKOG NEMA NA TEMI
Meni je počeo drugi mesec i 5 kg manje stala sam sa kilogramima ali su počeli santimetri da odlaze kako nemam pojma verovatno zbog vežbanja. Još nešto metabolizam se probudio stalno sam gladna pa sigurno jedem 6 puta ,strašno ali šta ću ,nadam se da će mi se apetit smanjiti inače biće svašta kad prekinem sa režimom. Toliko od mene do sledećeg javljanja POZDRAV! :P :P
naca84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 2:28 pm

evo meeneee!

Post od naca84 »

pa drage moje meni je evo danas 2 dan i uopste nisam gladna samo sam nenormalno zedna :-? ..mesim projice :D jedem sve regularno po programu samo ne znam zasto konstantno osecam nenormalnu potrebu za vodom al valjda to nije nenormalno :o !inace postoje integralne makarone od heljde bez jaja oko 100 din su 300 g ima kod Kalenic pijace!! pozz svima
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

@naca84,
normalno je sto si stalno zedna.Meni je tako bilo prosle godine i prvih dana sada kada sam opet na ovom rezimu.
Ja ne nadjoh te makarone vec neke razane ali u sebi imaju psenicnu krupicu a psenicu nesmem.Al ako bas ne budem odolela,spremicu ih pa sta bude :D .

@Malinka,sada je normalno da vise ne gubis kg.Moze se desiti i da ceo mesec ne spadne ni jedan gram a onda odjednom krene na dole :D I ja vise gubim cm nego kg :D :D

@Oblice,recepti su ti vrh :D :D :D

@girasole,samo polako,ovde ces svata nauciti da spremas.srecno :D
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm

Post od oblica »

Za sve koji du bili u nedoumici, oni koji smeju jecam mogu da piju pivo bez obzira sto ne smeju kvasac i mozemo slobodno da jedemo DIET "bakina tajna" dzemice koji sadrze fruktozu jer je kolicina limunske kiseline zanemarljiva :) Zvala sam Holitimed i tako saznala... sada cu da papam dzemice, bilo mi je bas zao sto ne smem, a kupila ga... :lol: Do sledeceg pisanja, pozdrav :)

ps. za nedelju dana otislo 1,5kg...nije lose he he :)
pps. drago mi je da vam se svidjaju recepti, rastem ko kvasac (koji ne smem da jedem pa sam se pretvorila u njega he he he)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

:D :D :D
Posto mi je dozvoljeno grozdje,onda smem i vino :D :D

Za one kojima nije dozvoljena fruktoza nego dextroza postoje dzemovi(takodje bakina tajna) sa grozdjanim secerom.Probajte,fenomenalan je ukus :D
girasole
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 12:23 pm

Post od girasole »

Prošlo je 4 dana ja samo jedem! Ranije nisam jela ovoliko a ni ovoliko kaloričnu hranu. Imam osećaj da sam se ugojila.

:cry:
sakisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2008 11:48 am

Post od sakisa »

E pa evo konacno i mene da vam se pridruzim.
Jos od prosle godine sam pocela da citam ovu temu, a s obzirom da sam rezultate analize dobila prosle nedelje, naravno da imam nedoumica i da smatram da ste sve vi dobro upoznate i da cete moci da mi pomognete ukoliko imate vremena.

Planiram da se sto bolje opremim pa da od sledece nedelje krenem sa ishranom kad prodje sinovljev rodjendan.

Za sada ono sto mi pravi najvise glavobolje su sve vrste luka i sargarepa, sto mi je zabranjeno a osnova je skoro svakog jela.

Takodje, molila bih martat ili nekog drugog ko ima recepte da mi posalje recept za neki hleb naravno bez kvasca, a od zitarica smem pirinac, kukuruz, proso i ovas.

Pomagajte molim vas :lol:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Sakisa,dobro nam dosla :D :D

Dozvoljen ti je kukuruz pa mozes da pravis proju.Samo ne znam da li ti je dozvoljeno neko ulje jer bez njega od proje nema nista :cry:
Mozes da od mesavine brasna od prosa i ovsa napravis hlebcice po Oblicinom receptu.Ako treba napisacu ti recept mada ga je oblica nedavno napisala.
Joj neznam kako da spremis jelo bez luka i sargarepe.Mozda sa ostalim dozvoljenim povrcem al sumnjam da ces postici ukus slican jelima na koja si navikla.Smes li paradaiz?Hajde napisi koje povrce ti je dozvoljeno pa da nesto smislimo :D
MiuMiu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 7:51 pm

Post od MiuMiu »

sakisa napisao:E pa evo konacno i mene da vam se pridruzim.

Za sada ono sto mi pravi najvise glavobolje su sve vrste luka i sargarepa, sto mi je zabranjeno a osnova je skoro svakog jela.

Takodje, molila bih martat ili nekog drugog ko ima recepte da mi posalje recept za neki hleb naravno bez kvasca, a od zitarica smem pirinac, kukuruz, proso i ovas.

Pomagajte molim vas :lol:
Nije to tako strasno, moja drugarica takodje ne sme sargarepu i luk pa evo vec mesec dana sprema jela. Samo malo izmeni...
Mozes da punis paprike ili tikvice mlevenim mesom koje ti je dozvoljeno i umesto luka narendaj krompir, ili recimo dodas jos i dinstane pecurkea a smes i pirinac...
Musaku isto spremis sa mlevenim mesom, dinstanim pecurkama...
Peceno povrce u rerni, dala sam recept na prethodnoj strani...
Pasulj, ako smes, sa dosta iseckane paprike...pa mozes da ubacis kasiku, dve ovsenih pahulja..
Rizoto sa paprikom i pecurkama uz neku dozvoljenu ribu...pa jos dodas kuvani kukuruz...itd..itd

Usput da kazem, za dva dana ce biti mesec dana kako se hranim ovako a otislo mi je 8 kg...osecam se fantasticno...
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

MiuMiu super su ti ideje :D a i gubitak kg?
Koliko kg treba da skines?
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

Martatice, skinesh patike kad se merish..i sve je OK sa kilazom! :D
Slika
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Hahahhah Sanyalice veselice :D
A ja se cudim kako je meni spalo samo 2kg za 10 dana,znaci vic je u patikama :D
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

Ma patike ti intolerantne brrrreee :wink:
Slika
sakisa
Novi član
Novi član

Post od sakisa »

Ja kao nisam htela da vas zamaram sa listom, ali posto ste trazile evo sta ne smem:

Mleko, kozije mleko, kvasac, pšenica, secer, jaja +-
zitarice: heljda, jecam, raz
voce: jabuka, banane, pomorandza, grozdje, kruska, kivi, sljiva, malina, jagoda, urma
meso: piletina i svinjetina
riba: skusa, pastrmka, lignja, saran
povrce: sargarepa, biber, beli luk, pecurke, plavi patlidzan, zel. salata, crni luk, dinja, grasak, pasulj
uljarice: kikiriki, lesnik, orah, kafa, pistaci, leblebija, kakao, indijski orah
biljke: lipov cvet i kamilica
polen drveca i korova, med

Svaki recept za pravljenje hlepcica je dobrodosao (probacu da nadjem taj od ranije), posto mi je daleko prodavnica u kojoj mogu da kupujem, a naravno i radim, pa to kako cu bilo sta spremati pored ustaljene hrane, vec prelazi u naucnu fantastiku :(
sakisa
Novi član
Novi član

Post od sakisa »

E da, meni su rekli da kad kod jaja stoji +- to znaci da sme da se jedu u jelu a nikako sama (kuvana, przena).
Odgovori