cao svima,
ja sam pocela sa ovim rezimom ishrane pre mesec dana prvenstveno zbog tog nekog viska kilograma i planiram da skinem 5-10kg. medjutim ja sam vec skinula 4kg, ali ovako kad posmatram telo nije to 4kg manje sala, nego pitaj boga sta. u svakom slucaju ok mi je, neki put se iznerviram jer ne mogu nesto normalno da jedem nego uvek jedno to isto.
skorz sam se odvikla od hleba (mada su mi dozovoljeni samo ovas, jecam i proso, naravno bez kvasca,al kad god odem do prodavnice zdrave hrane da kupim jecmeni hleb njega nema i na kraju skroz zaboravim na njega tako da uopste ne jedem hleb) smem nesto malo jaja, ne smem gomilu povrca koje volim i to me najvise frustrira jer mi se smuci da jedem samo kupus, karfiol, brokoli, grasak (to je ono sto volim) a pored njih mogu jos povrce tipa kelj, zelje i tako to (sto inace ne volim). znaci nista od sargarepe, paradajza, luka, boranije, spanaca, pasulja, praziluka.... bas sam se smorila posle ovih mesec dana.
a da, smem pirinac i krompir, na srecu, inace bi skrooz poludela. ima dana kada uopste nemam apetit da jedem nesto, davim se u bundevinim semenkama. ne smem na primer kafu, ali to krsim s vremena na vreme tako sto pijem koka kolu bez secera koja eto ima kofeina (kod nas na zalost jos uvek nema kokiske bez kofeina kao na zapadu) ili pijem cedevitu koja ima kao nesto malo secera i limunske kiseline (limun ne smem a ne smem ni secer), al rekoh sebi to su male kolicine, ne jedem limun direktno i ne konzumiram secer direktno. ili na primer jedem zelenu salatu sa maslinovim uljem (smem) sa balzamiko sircem (ako ima grozdja koje ne bi smela briga me jer prosto volim to sirce) i vegetom (koju verovatno ni ne bi trebala da jedem zbog sargarepe i ne znam sta jos ima tu) al bas me briga za takve sitnice.
smucio mi se caj sa zasladjivacem jer prosto obozavam da pijem caj sa medom a med naravno ne smem. i tako, sta da vam kazem, ja cu naravno da nastavim sa ovim,al realno prosto se smorim neki put zbog toga sto ne mogu da jedem neko povrce koje zaista volim i da jedem.
dobra stvar kod ovoga je to sto se "odvikavam" od slatkisa jer ja prosto ne mogu bez cokolade a danas sam videla zele zeku

i toooliko sam htela da ga pojedem al nisam posto sam vec juce sebe castila sa posnim keksicem preliven posnom cokoladom (al kakao ne smem)
idem 3 puta nedeljno na pilates, imala sam prekide u treningu,ali mi generalno prija i istezem misice al treba naravno vremena da se sve to lepo zategne i ocvrsti, ne moze nista preko noci.
i tako drage moje, sta da vam kazem, i jesam zadovoljna al ima dana kada nisam i kada kazem sebi iako se iznerviras, platila si i nemoj da bude bacanja para jer je ovo prvi put da se bas (skoro) disciplinovano drzis necega kako bi se napokon oslobodila tog viska od 5-10kg.
a i jos da kazem da sam intoleranciju radila u holitimed laboratoriji, tamo je radila moja drugarica (nas dve eto tako drzimo ovu "dijetu" zajedno) i njena tetka koja je skinula 15kg i oseca se super samo sto kada sada jede neke namirnice koje nije smela bude joj muka.
izvinjavam se na ovako duuugom izvestaju