Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
e, ovako, meni je zabranjeno preko 70 stvari, ali je dobro sto mi je dozvoljena vecina hrane koju inace volim da jedem.
od mesa smem sve osim svinjetine i peradi, od povrca npr boraniju, tikvice, patlidzan, cveklu, keleraba (to nisam nikad videla uzivo:), praziluk, papriku ....od voca lubenice, tresnje, visnje, jabuke...
sve u svemu moze da se spremi pristojan rucak sa tim sto mi dozvoljeno.
jos nisam pocela u potpunosti da primenjujm rezim ishrane, navikavam se polako i nabavljam namirnice, ali sve sam vise odusevljena - danas samo mozda po prvi put pila kafu a da mi nije tesko pala na stomak (sa fruktozom, jos samo da nabavim i ovseno mleko, kafa mi je dozvoljena), i rucala (junetina sa dozvoljenim grilovanim povrcem - tikvice i paprika, samo je ulje bilo nedozvoljeno - jer ne smem ni maslinovo ni suncokretovo). Prosto mi je bilo neverovatno da sam odmah posle rucka izasla sa klincima u setnju, puna energije:))
planiram da nabavim ta ulja koja su mi potrebna (grozdjanih kostica, bundevino, kukuruzno) i zitarice (smem samo ovas, jecam, proso, kukuruz) i da nabavim recept za beskvasni hleb (kvasac ne smem).
ali, kao sto rekoh - vec sam odusevljena i mnogo se bolje osecam vec izbacivanjem secera, krompira i pirinca i jos par stvari iz ishrane:))
od mesa smem sve osim svinjetine i peradi, od povrca npr boraniju, tikvice, patlidzan, cveklu, keleraba (to nisam nikad videla uzivo:), praziluk, papriku ....od voca lubenice, tresnje, visnje, jabuke...
sve u svemu moze da se spremi pristojan rucak sa tim sto mi dozvoljeno.
jos nisam pocela u potpunosti da primenjujm rezim ishrane, navikavam se polako i nabavljam namirnice, ali sve sam vise odusevljena - danas samo mozda po prvi put pila kafu a da mi nije tesko pala na stomak (sa fruktozom, jos samo da nabavim i ovseno mleko, kafa mi je dozvoljena), i rucala (junetina sa dozvoljenim grilovanim povrcem - tikvice i paprika, samo je ulje bilo nedozvoljeno - jer ne smem ni maslinovo ni suncokretovo). Prosto mi je bilo neverovatno da sam odmah posle rucka izasla sa klincima u setnju, puna energije:))
planiram da nabavim ta ulja koja su mi potrebna (grozdjanih kostica, bundevino, kukuruzno) i zitarice (smem samo ovas, jecam, proso, kukuruz) i da nabavim recept za beskvasni hleb (kvasac ne smem).
ali, kao sto rekoh - vec sam odusevljena i mnogo se bolje osecam vec izbacivanjem secera, krompira i pirinca i jos par stvari iz ishrane:))
Ziveo www.donesi.com:)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 12:11 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jao ja treba vise od mesec dana da cekam da uradim test pa jos nedelju dana dok dobijem rezultate ...pa dok pocnem s novim rezimom ishrane do tad ce mi i XXXLLLL biti mali br.
Opet se osecam debelo i naduto i ....grrrrrrrrr
Jedno me zasigurno raduje a to je sto postujete recepte,sto znaci da necu ostati neupucena u novi nacin ishrane.
@Grazzoooooooooooo,
'de si ?Nema te..........ili si u guzvi ili na odmoru..ili si mrsavica koja nema potrebe biti ovde?
Molim te razresi dilemu kad uocis post

Opet se osecam debelo i naduto i ....grrrrrrrrr
Jedno me zasigurno raduje a to je sto postujete recepte,sto znaci da necu ostati neupucena u novi nacin ishrane.
@Grazzoooooooooooo,
'de si ?Nema te..........ili si u guzvi ili na odmoru..ili si mrsavica koja nema potrebe biti ovde?
Molim te razresi dilemu kad uocis post

sada se i u novoj ordinaciji ceka oko mesec dana, ja sam zvala da zakazem muzu testiranje. mislim da bi trebalo da uvedu drugu i trecu smenu:))
Ziveo www.donesi.com:)
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 10:02 pm
Drage moje,
Evo potpisujem pristupnicu u "klub"!
Danas sam bila u Zemunu. MOJE REČI HVALE i POŠTOVANJA ne mogu da stanu u jednu poruku. Ovo je dijagnostika i terapija trećeg milenijuma!!!
Pri tom i odnos prema pacijentu, (bila sam kod dr. Jasmine Anđelković)... Uvek sam tako zamišljala odnos lekara (profesionalan, a neposredan) ali ga nisam nalazila! Zatim holistički pristup zdravlju/bolesti. To u klasičnoj medicini NIKADA nećete naći.
Drage moje, ako sumnjate na intoleranciju, nemojte oklevati, uradite to što pre! Kad vidite šta ste dobile, videćete da je i ta suma od 4500din smešno mala u odnosu na dobijeno.
Novosađanke, nemojte trošiti vreme na traženje Bicom2000 u NS. Nije Zemun tako daleko! Ako nekog interesuju detalji, javite mi se na pp pa ćemo telefonom... vrlo rado ću vam ispričati sve detalje, mrzi me da kucam, to je čitava studija!!!!
Pozz svima na forumu, i hvala našim predhodnicama što su svoje utiske "bacile u etar" i time nama budućima pokazale put!
Nadam se da ću se za kratko vreme javiti sa prvim pozitivnim efektima!!!
Evo potpisujem pristupnicu u "klub"!
Danas sam bila u Zemunu. MOJE REČI HVALE i POŠTOVANJA ne mogu da stanu u jednu poruku. Ovo je dijagnostika i terapija trećeg milenijuma!!!
Pri tom i odnos prema pacijentu, (bila sam kod dr. Jasmine Anđelković)... Uvek sam tako zamišljala odnos lekara (profesionalan, a neposredan) ali ga nisam nalazila! Zatim holistički pristup zdravlju/bolesti. To u klasičnoj medicini NIKADA nećete naći.
Drage moje, ako sumnjate na intoleranciju, nemojte oklevati, uradite to što pre! Kad vidite šta ste dobile, videćete da je i ta suma od 4500din smešno mala u odnosu na dobijeno.
Novosađanke, nemojte trošiti vreme na traženje Bicom2000 u NS. Nije Zemun tako daleko! Ako nekog interesuju detalji, javite mi se na pp pa ćemo telefonom... vrlo rado ću vam ispričati sve detalje, mrzi me da kucam, to je čitava studija!!!!
Pozz svima na forumu, i hvala našim predhodnicama što su svoje utiske "bacile u etar" i time nama budućima pokazale put!
Nadam se da ću se za kratko vreme javiti sa prvim pozitivnim efektima!!!
-
- Novi član
test intolerancije na hranu
Pa, ovako: ne smem šećer, jaja, žitarice, kikiriki lešnik, badem, orah.
A mogu: Kukuruz, soja, proso, svo voće i povrće, meso(a ja vegetrijanka). Mleko smem.
NE smem ništa što sadrži bilo kakve veštačke dodatke - sve mi smeta.
Ali, meni je i tako glavna hrana voće i salata, tako da se ni najmanje ne opterećujem zabranama i nije mi teško da se odreknem namirnica sa "crne liste".
Rekla mi je još da redovno uzimam probiotike i jogurt da mi se obnovi crevna flora.
Ne znam da ti kažem za kačkavalj.
Sretno!
A mogu: Kukuruz, soja, proso, svo voće i povrće, meso(a ja vegetrijanka). Mleko smem.
NE smem ništa što sadrži bilo kakve veštačke dodatke - sve mi smeta.
Ali, meni je i tako glavna hrana voće i salata, tako da se ni najmanje ne opterećujem zabranama i nije mi teško da se odreknem namirnica sa "crne liste".
Rekla mi je još da redovno uzimam probiotike i jogurt da mi se obnovi crevna flora.
Ne znam da ti kažem za kačkavalj.
Sretno!
-
- Novi član
Martat, ja sam već imala jedan test na alergije (kod alergologa) kada sam izbacila ono što mi smeta i time sebe oslobodila simptoma koji bi mi do sada ugrozili život. Sada mi je bilo važno da mi neko na jednostavan način otkrije ostale alergene, a da to ne bude bockanjem u ruku gde jedan "boc" plaćaš 600 dinara. Ne znam da li sam ti odgovorila...
Oduševilo me je i to što je kod njih objedinjeno više polja stare medicine, tzv"alternativne". Ja o tome dosta znam, verujem, a i uverila sam sa lično.
Oduševilo me je i to što je kod njih objedinjeno više polja stare medicine, tzv"alternativne". Ja o tome dosta znam, verujem, a i uverila sam sa lično.
-
- Novi član
Biliana, meni je rekla da masnoće ne uzimam zato što one opterećuju jetru koja treba da se očisti od otrova. Ako je to uputstvo za sve (a to ne znam), onda ti treba samo da razmisliš koliko ti masti na taj način unosiš. Ja to tako nekako razmišljam...
Re: Test intolerancije na hranu
Nisi nigde pomenula da si imala ranije testove,zato je sve zvucalo cudno.I ja sam pobornik alternativne medicine.Nadam se da ces se sada definitivno resiti onoga sto ti smeta.Ja,kada sam dobila listu,nisam bila bas odusevljena ali sam se tri meseca pridrzavala zadatog rezima,skinula 3 kg i resila problem sa probavom koji sam dugo imala.Onda mi je takav nacin ishrane dosadio i prekinula sam i naravno,zeznula se.spring napisao:Martat, ja sam već imala jedan test na alergije (kod alergologa) kada sam izbacila ono što mi smeta i time sebe oslobodila simptoma koji bi mi do sada ugrozili život. Sada mi je bilo važno da mi neko na jednostavan način otkrije ostale alergene, a da to ne bude bockanjem u ruku gde jedan "boc" plaćaš 600 dinara. Ne znam da li sam ti odgovorila...