Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
blesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 6:14 pm

Post od blesa »

xvala puno... :0)
biliana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 5:36 pm

Post od biliana »

Suvo voce ima dodatni secer :o , znate li gde i da li ima da se kupi npr suvi ananas bez secera?
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

Gde ste :cry: nema nikog, kako vam ide?
Vanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2004 10:26 pm

Post od Vanna »

Meni ide super!!!! Za 3 nedelje - 4kg manje. :lol:
Apetit mi se mnogo smanjio tako da ne jedem kolicinski puno.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Vanna,hoces da nam napises sta pojedes u toku dana i koju kolicinu.Super brzo su ti spali kg,cestitam i srecno :D
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

Super Vanna! Ja i ti smo krenule u isto vreme, ja imam oko 3 kg manje i super se osecam. Tek sada promecujem da mleka i secera ima svuda, cak i u govedjoj pecenici ima secer a doktorka je rekla da pecenicu smemo. Martat kako si ti prosla sa ovim rezimom i kako se sada hranis?
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Ja sam neslavno prosla :D Kao da su mi dali pogresnu listu.Ali pridrzavala sam se 3 meseca bas striktno.Prvih,a i jedinih skinutih 3kg sam uspela da se resim za 10 dana a posle toga ni gram.Imala sam velike probleme u smislu grceva u stomaku od silnih zitarica koje sam jela(kukuruz,ovas,raz i jecam).Mislila sam da ce to vremenom proci ali kod mene nije.Moja mama i sestra su prezadovoljne.One se vec 10 meseci pridrzavaju ovog rezima(naravno uradile su i ponovljen test).
Mozda i ja ponovo uradim,cisto da bih bila sigurna da li imam dobru listu.
cicamaca4
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 5:21 pm

Post od cicamaca4 »

e, od juce sam i ja pocela da se pridrzavam svoje vrlo restriktivne liste, a u sustini nije tako tesko.

dorucak - kukuruzna kifla (100% kukuruzno brasno), ima u pojedinim pekarama

rucak - juce - proso sa grilovanim tikvicama i grilovanom blitvom, zacinjeno origanom (jedino sam to imala od dozvoljenih zacina),

danas - sendvic u kukuruznoj pogaci (pogaca iz one radnje hleb&kifle), sa paprikama pecenim u rerni ali u jagnjecoj masnoci (jagnjetina dozvoljena:), nekoliko komadica jagnjetine, grilovanim patlidzanom i cveklom iz tegle.

nije nista tesko da se sprema, proso nas je sve prijatno iznenadilo, a lici i na kuskus koji ja bas volim. meni je inace bitno da postoji nesto sto moze brzo da se spremi, posto imam 2 male cerkice i posao, tako da nemam puno vremena za neka jela (npr. ovsene pahuljice koje se kuvaju nekoliko sati).

grickalice ovih dana - pecene leblebije i suvo grozdje. dozvoljena mi je i kafa koju bas volim, tako da mi ne pada tesko (jedino sto je pijem uz fruktozu i ovseno mleko, koje nije bas preterano ukusno).

za veceru obicno lubenica, dok je ima, jer nisam nesto posebno gladna.

za sada, ishrana mi bas prija, nemam stomacnih problema kao inace, jedino mi mozda fali malo energije iz slatkisa:)) i jos samo da smrsammmmm:)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Mozes da spremis i brzinski slatkis.Puding na vodi ili dozvoljenom mleku i dodas malo dozvoljenog voca.Mljac :D

Ja sam svecano od danas opet na intoleranciji.Dokle?Videcemo :D Ovaj put necu preterivati sa zitaricama koje sam prethodni put dosta konzumirala.Mislim da je to bio razlog mog neuspeha.
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

Cicamaca4 smes li kvasac? meni je isto dozvoljen kukuruz pa pitam zbog tih kukuruznih pogacica da li imaju kvasac (jao u hleb&kifle ima svasta lepo:)
Martat i ja mislim da su zitarice problem, ja sam pre 2 dana pravila pitu sa visnjama (od dozvoljenih zitarica) i naravno pojela pola za veceru a pola za dorucak i jos mi je lose cak imam i 1kg vise. Zitarice su u mom slucaju problem kada ih uopste ne jedem sve je ok ali kako izdrzati :cry:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Garant su zitarice.Moja sestra je jela samo proju i tek po nekad kolac od zitarica i skinula je 7 kg a veruj da nije izgledala kao da ima toliko viska.Jela je puding svakodnevno i on joj nije smetao ali joj je taj ukus dosadio pa je prestala i njega da jede.Ja,posto smem kukuruzno brasno a ne smem kvasac,spremam proju sa praskom za pecivo koja mi stvarno prija.Jedem je i za dorucak i za rucak i za veceru.Kao sto rekoh danas mi je prvi dan i prva reakcija,bas kao i prvi put, je cesto mokrenje.Znaci,deluje od prvog dana :D

Sta ti doruckujes?

I jos nesto,ovaj put se ne odricem kafe iako ne smem kofein,pa sta bude :D
cicamaca4
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 5:21 pm

Post od cicamaca4 »

uh, zaboravih na kvasac:) ne smem kvasac, a valjda sam tu kukuruznu pogacu kupila jer mi je izgledala pljosnato i beskvasno...inace, kupila sam i ovseni beskvasni hleb u Nutriciji, na Bajloniju, ali mi se nimalo ne svidja, tako da cu hlebove najverovatnije da pravim sama (mozda kupim onu mini pekaru za kuhinju, ne znam samo da li hoce da pece bez kvasca). ovo su mi inace sve brze varijante zdrave hrane, jer sam u nekoj guzvi, ali uskoro cu malo vise vremena posvetiti ishrani.

Ja smem da jedem npr. musaku sa tikvicama ili patlidzanom, i junetinom, dinstano na praziluku, i sva slicna jela. i moracu sutra konacno da nabavim ulje grozdjanih kostica, jer ne smem suncokretovo i maslinovo...ima u maxiju i tempu italijansko, litar je oko 350 din, dok je u drugim radnjama oko 500 din.

hvala na idejama za proju i puding, odmah cu da probam:))
Vanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2004 10:26 pm

Post od Vanna »

Hvala vam!!!!! Samo se nadam da ce mi i dalje biti uspesno.

Inace, ovako izgleda moj jelovnik:

Dorucak - uglavnom prvo kafa, pa malo lesnika i 1-2 nekatarine.

Rucak - pilav sa pecurkama, varivo od sargarepe sa ili bez pirinca
ili - govedja pljeskavica sa rostilja (ona vakumirana koja se samo zagreje u mikrotalasnoj) sa varivom kojim smem
ili - juneca supa sa mnogoo sargarepe i vrlo malo prokelja (mrzim prokelj)
ili - tunjevina u masl. ulju sa pirincem

Vecera - uglavnom ne veceravam ali ako bas mora onda neko voce npr. lubenica

Smanjila sam obroke i apetit tako da mi ide odlicno, nemam krize i sl.

Samo me strasno nervira sto mi je zabranjeno dosta povrca pa mi je izbor katastrofalan. Jos uvek vrtim ovo nabrojano pa dok mi se ne smuci.

Moracu da svratim i ja do Bajlonija da vidim sta imaju.
katze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 4:33 pm

Post od katze »

Evo i ja da se javim:)
Juce je bilo 2 nedelje otkako sam na dijeti.
Izgubila sam 3 kg
Prvih 4-5 dana mi nije bilo lako, imala sam jake glavobolje, na kraju i temperaturu pa mislim da je to bio neki virus.
Elem, nakon tih prvih par dana - sve je krenulo kako treba.
Apetit mi se drasticno smanjio, nemam vise napade gladi i drhtavicu.
Odolevam svim nevoljama koje su me i dovele do ovoga (snikers, mars, koka kola, fanta cokolade keksici forneti itd itd).
Neverovatno - totalno sam ravnodusna na mirise omiljene a zabranjene hrane.
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

Samo da prijavim jos jedan kg manje. Meni ovo bas prija za mesc dana skoro 5kg :D
Odgovori