Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Bathy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 17, 2007 5:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Bathy »

E moram da se uključim u ovu malu diskusiju. Mislim da je ovde "nesporazum" ako se može tako nazvati, nastao od razloga zbog kojih se ide uopšte na te analize.
Spring je otišla zbog alergije, zbog koje ima velikih problema, a svi vi ostali,a među vama i ja, tražimo rešenje problema sa ishranom i kilogramima.
Mislim da je ovaj način dijegnostike i uopšte pristupa lečenju zdrastvenih problema , odličan. Zasniva se na "merenju" energetskog statusa celog organizma, pa i pojedinačnih organa, koliko sam ja shavtila princip,a u sklopu tog merenja je i test na hranu i reakcija organizma na određene namirnice...to meni sve izgleda fenomenalno, još samo da odem i ja na testiranje, biću zadovoljna.
biliana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 5:36 pm

Post od biliana »

spring kako izgleda to testiranje u Zemunu i koliko se ceka kod njih? Bas me interesuje da li se poklapaju rezultati sa analizom iz krvi. Pozdrav svima :D
Dundica !
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 12:11 am

Post od Dundica ! »

Dundica ! napisao:Jao ja treba vise od mesec dana da cekam da uradim test pa jos nedelju dana dok dobijem rezultate ...pa dok pocnem s novim rezimom ishrane do tad ce mi i XXXLLLL biti mali br. :(
Opet se osecam debelo i naduto i ....grrrrrrrrr
Jedno me zasigurno raduje a to je sto postujete recepte,sto znaci da necu ostati neupucena u novi nacin ishrane.

@Grazzoooooooooooo,
'de si ?Nema te..........ili si u guzvi ili na odmoru..ili si mrsavica koja nema potrebe biti ovde?
Molim te razresi dilemu kad uocis post :D
spring
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 10:02 pm

test intolerancije na hranu

Post od spring »

Biliana,
ne čeka se dugo, dva - tri dana, evo ja sam i za moju bratanicu zakazala u ponedeljak, a dobila je termin u sredu. Rado ću ti ispričati kako to sve teče, ali ima dosta toga da se priča - mrzi me da kucam. Pošalji mi pp pa ću te nazvati, ili ti mene...
Kako se ti snalaziš u tom režimu ishrane i da li ima pomaka na bolje?
katze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 4:33 pm

Post od katze »

E evo ja sam se konacno snabdela i otpocela sa dijetom.
Bas je zabavno - konstantno razmisljam sta bih mogla i sta sa cim ide...
Najgore je sto udavih svoju okolinu - ja bih njih kolektivno na novi rezim ishrane (prosto mi nije jasno kako mogu da jedu smece hahaha)
Elem, salu na stranu, imam dilemu...
SIRCE?
Moj problem je sto ne smem paradajz, luk, kupus... A to mi je bila glavna salata...
Danas sam iseckala praziluk i papriku, polila malo uljem od grozdjanih semenki i stala sam kod sirceta...
Znate li da li se secer koristi u fermentaciji?
Ja sam danas koristila jabukovo sirce (jabuke su mi dozvoljene jel) ali ne znam da li smem...

I da - jeste li i vi prvih par dana klopali kao sumanuti?
Ja sam muzu rekla da cu ja biti fenomen - jedina koja se ugojila na dijeti jer ja jedem kao mecava... (mozda zato sto mi je zabavno... hehehe)
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

@spring za sada sam zadovoljna, tek sam 9 dana na ovom rezimu i osecam se puno bolje, probava, nadutost sve ok cak je i -2kg. Onako sam pitala poslacu ti pp ako odlucim i tamo da idem cisto da proverim da li se sta razlikuje da te ne smaram bezveze.

@katze mislim da je normalno da se na pocetku vise jede zato sto mislis ostaces gladna ali kasnije kad udjes u fazon sve ok. Meni je problem za salate uzasan ja ne smem ni paradajz, krastavac, papriku, kupus, crni luk. A za sirce ne smem ni grozdje ni jabuke ni limun tako da ti zavidim za te paprike :cry: ja nemam ieju za salate osim praziluka koji mi se ne jede. Proveri sta ti pise na sastavu za sirce, ako ne pise secer (a verujem da ne ) onda smes.
katze
Novi član
Novi član

Post od katze »

Biliana hvala na odgovoru:)
Za salatu ja jedino paprike mogu a sve ostalo ne mogu (isto kao ti).
A cvekla?
Ja smem i cveklu, gledala sam pre neki dan na pijaci i spremam se da je kupim i napravim...
Da, na sircetu ne pise da ima secera.

Nego, da li ste imali reakciju na nedostatak kofeina?
Ja evo ceo dan imam uzasnu glavobolju i osecam se jako lose.
Doduse svi se nesto zale... tezak dan...
Ipak, ja mislim da mi je to zbog nedostatka kafe. Samo me interesuje koliko li ce trajati?
Ima neko takvo iskustvo?
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

katze napisao:
Nego, da li ste imali reakciju na nedostatak kofeina?
Ja evo ceo dan imam uzasnu glavobolju i osecam se jako lose.
Doduse svi se nesto zale... tezak dan...
Ipak, ja mislim da mi je to zbog nedostatka kafe. Samo me interesuje koliko li ce trajati?
Ima neko takvo iskustvo?
Samo u pocetku je tako,razne tegobe usled pocetka detoxikacije.Brzo ce proci,vecina je imala isti problem.Nemoj da odustajes i srecno :D
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

cvekla bljak:). Kako je pravis?
katze
Novi član
Novi član

Post od katze »

Martat puno hvala na podrsci. Bas sam se zabrinula - umesto da mi bude - meni lose...

Biliana - Nisam nikad sama pravila ali je moja mama pravila i bilo je ok.
Koliko znam, skuva se (moze i da se ispece u rerni), oljusti, isece na kriske (ili izrenda) i zacini. Znam da se stavlja ulje, sirce i beli luk.
E sad - ja cu staviti grozdjano ulje i jabukovo sirce a beli luk necu (iz humanih razloga hahaha)
Javljam kad napravim:)
blesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 6:14 pm

Post od blesa »

Pre svega da pozdravim sve forumashe :D

imam par pitanja..pa ako biste bili ljubazni da me malo uputite...

Kada se odradi analiza,dobije se spisak namirnica koje ne prijaju mom organizmu..e sada..da li doktorka i napise plan ishrane (sta smes sa cim ,kada i kako da jedes) ili mi kombinujemo "dozvoljene" namirnice? da li smemo da przimo meso na ulju,naravno ako je dozvoljeno,,ili dobijemo neku vrstu dijete?

i zanimaju me rezultati skidanja kilograma...imam 20 godina i nekih 7-8 kilograma viska,pa mislite da bi sem boljeg i zdravijeg zivota, dobila i bolju liniju??

unapred xvala i veliki pozdrav
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am

malo odgovora i malo pitanja

Post od larisabg »

Evo cekajuci 22 septembar za kada su mi zakazali u V.dobrnjca,resihda probam u Centru za eliminaciju alergija u Zemunu.Test je kostao 4500din.,a zakazala sam za sutradan.011 3165412
Dobila sam listu namirnica na koje sam osetljiva i sama cu je kombinovati...
Manje vise imam srece.Mogu da jedem skoro sve sto volim,ali posto ne smem mleko imam jedno pitanje,da li smeju jogurt ,sirevi...Zaboravila sam da pitam doktorku.Smem i sve biljke uljarice,pa bih po tome smela i ulje,ali na njemu ne pise sta se od konzervanasa i emulgatora koristi ,a ja ne smem vecinu,pa me zanima da li je neko nasao neko ulje koje je potpuno prirodno,bez konzervanasa i gde?Na obicnom hlebu nema deklaracije,a doktorka mi je rekla da ima meni nedozvoljene konzervanse,pa zna li neko neki hleb ili brasno koje ima deklaraciju...?Malo je komplikovano,ali meni deluje prilicno realno,samo dok se snadjem sa namirnicama..
Pozdrav svima!
Unapred hvala na odgovorima!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

meni juce stigli rezultati iz dobrnjca, poceh danas i da primenjujem, inace na test sam cekala 20-tak dana, a kostao me 3000dinara
double trouble is my life
blesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 6:14 pm

Post od blesa »

blesa napisao:Pre svega da pozdravim sve forumashe :D

imam par pitanja..pa ako biste bili ljubazni da me malo uputite...

Kada se odradi analiza,dobije se spisak namirnica koje ne prijaju mom organizmu..e sada..da li doktorka i napise plan ishrane (sta smes sa cim ,kada i kako da jedes) ili mi kombinujemo "dozvoljene" namirnice? da li smemo da przimo meso na ulju,naravno ako je dozvoljeno,,ili dobijemo neku vrstu dijete?

i zanimaju me rezultati skidanja kilograma...imam 20 godina i nekih 7-8 kilograma viska,pa mislite da bi sem boljeg i zdravijeg zivota, dobila i bolju liniju??

unapred xvala i veliki pozdrav

pa zar nikoga nema da me posavetuje :cry:
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

evo ja :) Dobijas samo spisak namirnica na kome su stiklirane one oje ne smes na koristis. Sama kombinujes. Koristis ulja koja su ti dozvoljena (ima na spisku). Inace rezultat je takodje i skidanje kilograma,. Ja sam za 15 dana skinula 3kg ali ne jedem slatkise (mislim na puding i kolace od dozvoljenog brasna i fruktoze) kao ni hleb od dozvoljenog brasna.
Odgovori