Ako dodjes do svezih daganja, probaj ovo. Moj recept!
Koliko osoba, pripremite toliko kilograma neciscenih svezih daganja! Najbolje su kad je mesec pun, skoljka bude puna ko oko! Operite ih i ocistite od kamenca i eventualnog mulja..., i pospite u sto siru i plicu serpu!
Popijte koji gutljaj piva pa se bacite na posao, a ako imate zenu, prepustite posao njoj, a Vi nastavite sa pivom i komandovanjem
Svejedno, na te dagnje isecite beli i crni luk, persunov i celetov list! Obavezno ide i iseckan koren celera (kazu stari: Kad bi muskarci znali koliko im znaci trazili bi ga na kraju Sveta, a kad bi zene znale koliko muskarcima znaci, sadile bi ga na svakom cosku...). Potom, dodajte onoliko dl bijelog vina koliko je kg daganja i upola manje maslinovog ulja! Prelijte sa malo soka od paradajza i pospite prezlom domacinski!
Serpu poklopite i dobro je promucajte, pa na najjacu vatru i tako 5- 10 minuta, bez otvaranja poklopca, sa povremenim mucanjem serpe!
PRIJATNO!
