A da o ratnim vremenima i svemu uhhhh.Poshto su svi tada imucniji ljudi odbijali pozive za odlazak na ratishte ,moj suprug je tada bio na polozaju tachnije direktor jedne firme.Vidim ja on se uzmuchio neshto

Ptam ga shta je bilo?Shta se deshava?Kaze :Pa dobio sam poziv za ratishte >Ne treba da Vam pricham kako sam se tada shokirala ?Ne zato shto je dobio poziv,jer tada su bili pozivani mnogi .Ali sam znala da samo odnesu u vojno vrate poziv i nizeg polozaja nego li je on.I znam da poznaje ljude i da moze pozivajuci se na firmu ,tj da nemoze on ostaviti tako naprasno firmu.Trebalo je to srediti ,skloniti papirologiju od poverenja iii u ostalom ISKRENO sam se nadala da ce i on odbiti .Dete malo, tek pocetnik u osnovnoj shkoli a i na kraju krajeva znam mnogi su odbili ,reko i on ce.Medjutim on je samo tiho rekao JA IDEM!Molim reko

.Iskrena da budem,rekla sam ti da idesh a oni beze ovamo .Kaze JA IDEM,mogu da vratim poziv ali NEEECU ,jer dusha me zaboli kad vidim ovu decu (redovne ) vojnike .Oni moraju? Ni brada im nije izrasla A mi izrazio se mataq*ani da odbijamo ?E ja necu i idem.Nebih detaljisala o ponashanju deteta mene a i njega.Jer tada su bili pochettzi ,panika napadi na Vukovar .Trazeci da li je ziv i kako saznati.E tada je moja a i njegova rodbina zaboravila da pitaju za njega za nas.Fala Bogu on se vratio ziv i zdrav ali na poslu Okrivljivanja umesto chestitki >Zashto je on morao ici bash?Sad znachi pravdanje zashto je odazvao se pozivu "tachnije naredjivabju" vlasti.Da bi on normalno onako POVREDJEN okrenuo se i izashao iz firme .Na njegovo mesto je odma postavljan Ne( pravoslavatz) sada to je nebitno ali onda jojj

.Bilo je tu svashta elem ima ljudi ,snashao se vrlo brzo.Onda izbija rat tamo gde su moja rodbina a i muzeva .I naravno idemo sachekujemo ih i smeshtamo <Imamo kucu veliku ali oko 4 godine ja moj muz i dete smo na podu lezali.Da bi nji sve smestili .Bilo ih je naizmenichno oko 40-ak .Kuvala sam u loncu kao vojnickom dok nije ponestalo hrane.Muz prodaje, kola i sve shta se moglo prodati iz kuce i ovako.Da bu njih sve mogli prehraniti.Najteze mu je bilo kad je morao da se obrati crvenom krstu.Jer i pored shto sam kupovala hleb ja sam troshila samo brashna oko 4 dzaka po 50 kg.Onda mozete samo zamisliti kako je to izgledalo?Nebi ovo pisala da kraj nije malo poruzan.I da kazem mobbingovan od istih ti ljudi !Znam da im je bilo teshko .Ja sam po ceo dan i noc kuvala .Tek nocu bi legla oko 2 ili 3 ujutru i to koliko lezim razmishljam ?Shta da sutra im skuvam ipak je nas bilo mnogo

I to je trajalo i trajalo i jednoga jutra nemam dinara prebijenog u kuci.Nemam im shta dati da jedu.Svi cute i gledaju u mene !Peskiri razbacani mokri nikad tople vode da mene zapadne.Tek ponekad nocu kao da se ushunjavam u tudju kucu ,virnem imali tople vode i iza njih operem sve i okupam se ukljucim mashinu i svanjiva.Ali sve nekako do tog jutra ,ja kazem ljudi moji ja neemam dinara

.Svi odjednom se okrecu obrcu ,necuju,kukaju kako nemaju nista .Znam ostale su kuce i to.Ali opet?Kaze mi jedna rodica.Pa joj cut imash kucu neznate VI SHTA JE RAT ?Ja zovnem komshiju i zamolim ga da mi da novca na zajam.Kaze imam samo marke onda je marka (radila svoje) .Reko pa dobro daj mi marke vratiit cu ti ,prodat cemo neshto..I tako ja uzmem tada 1000 maraka .Muz me nazove i kaze,samo skloni za dete ona mora da jede raznovrsno.Jer dete trenira trchi u shkolu oni samo leze sede.I kad sam se vratila iz komshiluka .Mnogi od njih su me u stranu zovnuli i PITALI DA LI HOCU DA MI RAZMENU MARKE ?DACE MI PO KURSU

Da bi njih prehranila oni ce mi zameniti marke zajmljene ,da bi njima kupila da jedu i legnu I TO PO KURSU?Vrlo brzo su se posle toga ,snashli svi .Jer vishe nisam samo ja kuvala i prala i posdteljinu im menjala.Nego je napravljen plan i raspored rada i upotreba kupatila i svega.Otishli su nekima su kuce vracene ,vecina su preko se snashli .Naravno opet smo pomagali kome i kako smo mogli.Da bi se sada nama javili oni kojima smo naj manje valjali..Posle kod nas bombardovanje ,pucanje stakala i detonacije non stop .Geleri na sve strane .NIGDE NISMO HTELI SE SKLONITI !Da li nismo hteli ili smo bili preoGorcheni od svega ?N pojma