MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

snowman napisao:Da li je tip mobinga i bombardovanje ljudi sa ovakvim vestima? Pogotovo kada se cilja na najmladje i najmilije?

:evil:
Pre bi se reklo da je to APEL za zashtitu nashih naj milijih a pogotovu naj mladjih!A pod tim stresovima i detza pribegavaju grickanju bilo chega (Od chokoladitza do hamburgera ,pitza) pri tom se jako mladi pochinju gojiti .Poznato je u Srbiji da se dijabetes kod detze munjevito se povecao broj.Zato treba apelovati na LJUDE da do toga shto manje dodje i DA ZASHTITIMO nashe mlade !Apelovati da se prekine sa izivljavanjem (pogotovu ) u shkolama od strane (tatine i mamine ) detze .
Laq notj!!!!!!!Malo je chudno da ste tek drugi post na ovom forumu posvetili ovoj temi?Da li je prva bila ,reda radi da ne bude bash providno pitanje je sad? :roll:
Prijatno !!!!
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

Eee , Miko , mi smo kao društvo zabrazdili skroz....
pa vidiš li šta se radi , neću da spominjem politiku,skupštinu,itd...strašno, pa ko brine o deci uopšte , ma uopšte o svemu što je ,preko noći,počelo da isplivava iz mračnih laguna.......sve te tvoje priče o zlostavljanju , drogama, alkoholu , sve je to svakodnevnica , a ko se bori??
pa nije mladima danas zabavno ako ne piju ,nisu in...a deca uče na primerima, a gde je tu tv??
ne zovu tv džabe đavoljom kutijom......
nametnuti standardi: šta da kupuješ,gde da kupuješ,sa kojom karticom da platiš.kakvu frizuru da nosim,čiju marku,gde da izlaziš.kako da izgledaš........
sve je to psihološki rat,u kome smo svi mi zarobljenici..a deca najslabija....žele da ostave utisak..........
a koga je briga za sve to?????
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pozdrav, Zmajitze imash dobar avatar! ZIVELI :wink:
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
thethe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:20 am

Post od thethe »

Na svom polsu trpim mobing. To traje vec neko vreme (oko 9 meseci) ali nije bilo uvek istog intenziteta. U pocetku je bilo slabije, a kasnije se progresijom povecavalo. Naravno obratnom proporcijom moja mogucnost trpljenja istog se smanjivala. Trazim novi posao, ali to nije nimalo lako iako imam dosta visoke kvalifikacije i radno iskustvo. Potreban mi je posao kao i svima i ne bi zelela da ovde dam otkaz dok ne nadjem drugi posao.
Evo kako se razvijao mobing u mom slucaju. U pocetku moj pretpostavljeni je nakon sto je od mene dobijao misljenja koja mu nisu odgovarala (ja sam pravnik) poceo da me iskljucuje iz poslova, da prebacuje poslove na mladog i neiskusnog pripravnika. Uz to je sledila i moja postepena izolacija, nedostupnost informacija za obavljanje posla, ignorisanje, ponasanje kao da ne postojim, davanje najjednostavnijih zadataka daleko ispod mog obrazovanja i iskustva, sve sa ciljem moje potpune degradacije i ponizenja, a naravno sa zeljom da ja dam otkaz. Ja sam naravno, cim sam videla o cemu se radi i da su svi moji napori da nesto promenim bezuspesni, pocela da trazim drugi posao. Pre nesto vise od mesec dana desio se jedan slucaj (trazenje od mene da sacinim nezakonit akt, sto je doprlo do i do generalnog direktora, o cemu ne bih u detalje) i tada je trazeno od mene da sacinim izjavu za direktora kompanije, sto sam ja i ucinila, a moj pretpostavljeni ju je istom predao. U toj izjavi sam iznela sve postupke mog pretpostavljenog, posle toga se nista nije desilo, a moj pretpostavljeni nije nasao za shodno ni jednu jedinu rec da kaze, jednostavno me ignorisao. Nakon toga sam otisla na bolovanje jer su poceli zdravstveni problemi (povisen krvni pritisak, migrene, gastritis). Po povratku sa bolovanja moj pretpostavljeni se ponasa jos gore, ignorise me u svakom pogledu, izoluje me i sl. Naravno i dalje trazim posao. Imam utisak da je mislio da se necu ni vratiti sa bolovanja. Iz neformalnih kontakata cujem da i trazi novog radnika na mom mestu. Sve mi to stvara probleme, pod stresom sam i osecam se kao u zatvoru. Naravno da sam razmisljala i da tuzim mog poslodavca za mobing, ali ne znam koliko je to pametno jer mobing moram i dokazati, a znate vec kakva je korupcija u ovoj zemlji, posebno imajuci u vidu da je poslodavac vrlo uspesna kompanija, u sastavu jos vece i izuzetno mocne kompanije u Srbiji. Ne bih zelela jos vece probleme nego ih sada imam.
Korisnikov avatar
snowman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 10:45 am

Post od snowman »

mikalja napisao:Pre bi se reklo da je to APEL za zashtitu nashih naj milijih a pogotovu naj mladjih!A pod tim stresovima i detza pribegavaju grickanju bilo chega (Od chokoladitza do hamburgera ,pitza) pri tom se jako mladi pochinju gojiti .Poznato je u Srbiji da se dijabetes kod detze munjevito se povecao broj.Zato treba apelovati na LJUDE da do toga shto manje dodje i DA ZASHTITIMO nashe mlade !Apelovati da se prekine sa izivljavanjem (pogotovu ) u shkolama od strane (tatine i mamine ) detze .
Apel je krik u prazno. Nemoj me shvatiti pogresno, ali mislim da ces stancanjem losih vesti pre postici nesto negativno nego pomak u pravu stranu. Da, strasno je na sta sve treba danas da budu spremni roditelji i deca, ali je cinjenica da to nije 'produkt drustva' vec produkt sistema koji je drustvu nametnuo lazne vrednosti (novac na prvom mestu), instalira potrosacki mentalitet, i trudi se da po svaku cenu stvori neuroticnu armiju poslusnih ovcica. Metodi za postizanje ovih ciljeva su i ovde tema, mobing je odlican nacin da se slomi karakter i volja jedne osobe i nije prisutan samo u firmama, pa prvi oblik mobinga dete dozivljava sa odlaskom u vrtic.

Zato ne vidim razlog da me, pored televizije koja preko svih granica neukusa bombarduje narod sa senzacionalistickim vestima, na svakom koraku salece bilten crne hronike.

Jasna je meni tvoja namera i cilj, ali su sredstvo i nacin potpuno pogresni.
mikalja napisao: Laq notj!!!!!!!Malo je chudno da ste tek drugi post na ovom forumu posvetili ovoj temi?Da li je prva bila ,reda radi da ne bude bash providno pitanje je sad? :roll:
Prijatno !!!!
Da bude sta providno? Temama se posvecujem u zavisnosti od trenutnih interesovanja i mog licnog znanja i iskustva koje mogu da podelim sa ostalim clanovima foruma. Prvi post je ovde.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

nisu to loše vesti već surova realnost,ko ne želi da ih čita ne mora,svako ima pravo na svoje mišljenje........

"ali je cinjenica da to nije 'produkt drustva' vec produkt sistema koji je drustvu nametnuo lazne vrednosti (novac na prvom mestu), instalira potrosacki mentalitet, i trudi se da po svaku cenu stvori neuroticnu armiju poslusnih ovcica. Metodi za postizanje ovih ciljeva su i ovde tema, mobing je odlican nacin da se slomi karakter i volja jedne osobe i nije prisutan samo u firmama, pa prvi oblik mobinga dete dozivljava sa odlaskom u vrtic. "

apsolutno se slažem...pa , kako ćemo da se borimo protiv sistema?????
:-?
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Svi činimo sistem,i povinujemo mu se .....ako ne pozitivno,pristankom, a onda nečinjenjem....tj.nesuprotstavljanjem....
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

A bezanje od SUROVE REALNOSTI nas i dovodi do "apela tkzv KRIKA u prazno".I ovo je tema za mobbing tachnije APEL za STOP mobbingu!I shto reche zmaj76 ko zeli nek ostane tu ,a ko ne zeli neka izvoli .Ovo i jeste tema gde ljudi mogu da izbatze ili ti istresu svoju muku ,nagomilana do preko glave,I ako nishta drugo jedni druge prochitaju,bez straha da ce biti linchovani ,ismejani i na kraju na papir ovaj ili monitor isprazniti zuch ,koja je prepuna jeda i nepravde.Kao evo napr i thethe.Jer kod nas ,svi su gluvi za tudje muke(jer su prepuni i sopstvenih) i probleme ,pogotovu na poslu,bilo gde pa i u kuci i na ulitzi a i shkoli ,fakultetima.I nevidim zashto bih i ovde bilo zabranjeno poveriti se ,potraziti pomoc jedni od drugih ?U ostalom da nismo cutali ni do sada ?Ne bih sebe doveli u ovakvu situaciju koja nas sada slama,na SVIM POLJIMA.!
Pozdrav za sve a thethe iskreno se nadam ,da cesh uskoro natji ako ne BOLJE radno mesto ,onda bar mirnije po tebe .Sachuvaj mir ako ikako mozesh?JER DANAS JE ZDRAVLJE jedino bogatstvo :-?
P.S
zmaj76
Jeli stvarno zivish u Tasmaniji ili si onako ,napisala Imali Tasmanijskoh djavola tamo ili su se svi preselili ovde :wink: .Meni je skoro tamo preminuo muzev dalji rodjak .samo "blizo" je isuvishe ,pa nije se ishlo na sahranu :oops:
PozZz za SVE..
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

ne živim tamo,bilo mi sipmatično pa reko da se našalim na svoj račun...... :lol:
a mislim da je većina đavolja ovde,na našem podneblju.....
ali izborićemo se već nekako...
8)
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

zmaj76 napisao:ne živim tamo,bilo mi sipmatično pa reko da se našalim na svoj račun...... :lol:
a mislim da je većina đavolja ovde,na našem podneblju.....
ali izborićemo se već nekako...
8)

Ahaaa :D !Ja reko da nisi sluchajno tamo?Ja mojoj cerki kazem ,mogla si otitji ti cero tamo na sahranu.Kaze ona :o maaaaaaama pa blize je to Vama nego meni.A ona i Sidneju :lol: :lol: :lol: :lol: .I kaze nije tasmanijski djavo ni slichan kako ga ovde prikazuju .Kaze mnogo su bolji od nashih ovde :lol: :lol: :lol: :lol: .Nishta onda ,reko mozda si pobegla na kraj sveta ?I da jesi, tamo opet nashih ima vishe od Aboridzana :wink: cmokim te ja tebe :D .Nema nam snsare ,mora da joj je printzezitzu uhvatio virus .I mene je ali opet ja sam matora ,pa :roll: guram nekako.Ali dete :-? .Lujke nam nema .Poche duvati vetar, da je nije oduvao :P :wink:
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Miko a gde si ti to blizu tasmanije , ako nije tajna.... :wink: a veruj mi da bih otisla odavde,ne vezuje me nista,a sve mi se smucilo.pa i u Tasmaniju ako treba.....
a vetar stvarno duva...ja jedva dodjoh kuci s posla....
a javice se sarica pametnica,cim smisli taktiku protiv mobbera.....
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

zmaj76 napisao:Miko a gde si ti to blizu tasmanije , ako nije tajna.... :wink: a veruj mi da bih otisla odavde,ne vezuje me nista,a sve mi se smucilo.pa i u Tasmaniju ako treba.....
a vetar stvarno duva...ja jedva dodjoh kuci s posla....
a javice se sarica pametnica,cim smisli taktiku protiv mobbera.....
Ma nisam ja :( .Nego se mojoj cerki smuchilo ovde sve i otishla je u AUSTRALIJU .U s+Sidneju je trenutno .Imash tu moj prvi post ili ti Blog. Ma sva nam omladina bezi i to ono kapaciteti i shto vredi :-?
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
Savage_Rose
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
Kontakt:

Post od Savage_Rose »

zmaj76
Zmajice daj malo piva ,ajde budi djug .Dala bi ja tebi celu chashu ,a trazim samo cug :wink: .Trudnitzama se nesme odbiti :D .Sta je to sa snsarom i dlugalicom mojom Simonicom .Znaci rusvi hara?Cuvajte mi se pozicak za sve VAS .Po koju rasu (rakijicu) tresnite da oterate viruse :wink: Laka noc deco pino pavajte :wink: :lol: :lol: :lol:
U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

Slika
Korisnikov avatar
snowman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 10:45 am

Post od snowman »

@mikalja: Protiv mobinga (ili nekog drugog obilika licnog napada) se mozes boriti samo istom merom (NE na isti nacin). Dzaba apel, kada onaj koji maltretira drugog ne radi to zato sto nema sta pametnije da radi, vec zato sto ima poprilicno emotivnih problema.

Mobing nece nestati zato sto ukazujemo na to da postoji, nece nestati ni ako krenemo da se borimo protiv toga na juris. Mobing je jos jedan produkt sistema koji je pogresan, i kao takav treba da bude srusen, jedino sto mozemo je da ostanemo normalni da u toku tog rusenja starog / postavljanja novog sistema ne budemo topovsko meso.

@thethe: Bas me ljuti i rastuzuje situacija u kojoj se nalazis. Nazalost mislim da moras da se pomiris sa njom i da je prilagodis sebi sto je vise moguce.

Druga bitna stvar je da preispitas prioritete, da li je posao bas toliko vazan? Pa valjda si sebi najvaznija, sta ces da radis za deset godina? Da se lecis od bolesti nakupljenih maltretiranjem od strane pretpostavljenih? Da li uopste zelis da ostanes na tom radnom mestu? Da li postoji mogucnost da promenis radno mesto u okviru firme?

Mobing neces dokazati, i sto je najgore samo mozes da navuces sebi jos vece probleme na vrat. Mobing je isto zlo kao i 'sukobi niskog intenziteta' koje nasi bolesni drugari primenjuju po celom svetu - zasto? Zato sto 'sukob niskog intenziteta' nije rat, isto tako mobing nije direktan napad i vrlo se tesko dokazuje (u nasim uslovima).

Ono sto svakako mozes (i moras) da uradis je da poradis na sebi, na profesionalnoj stabilnosti i poznavanju materije. U krajnjem slucaju ti si u toj firmi da uradis posao koji ti daju i da te za to plate ;)
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

snowman napisao:@mikalja: Protiv mobinga (ili nekog drugog obilika licnog napada) se mozes boriti samo istom merom (NE na isti nacin). Dzaba apel, kada onaj koji maltretira drugog ne radi to zato sto nema sta pametnije da radi, vec zato sto ima poprilicno emotivnih problema.

Mobing nece nestati zato sto ukazujemo na to da postoji, nece nestati ni ako krenemo da se borimo protiv toga na juris. Mobing je jos jedan produkt sistema koji je pogresan, i kao takav treba da bude srusen, jedino sto mozemo je da ostanemo normalni da u toku tog rusenja starog / postavljanja novog sistema ne budemo topovsko meso.

@thethe: Bas me ljuti i rastuzuje situacija u kojoj se nalazis. Nazalost mislim da moras da se pomiris sa njom i da je prilagodis sebi sto je vise moguce.

Druga bitna stvar je da preispitas prioritete, da li je posao bas toliko vazan? Pa valjda si sebi najvaznija, sta ces da radis za deset godina? Da se lecis od bolesti nakupljenih maltretiranjem od strane pretpostavljenih? Da li uopste zelis da ostanes na tom radnom mestu? Da li postoji mogucnost da promenis radno mesto u okviru firme?

Mobing neces dokazati, i sto je najgore samo mozes da navuces sebi jos vece probleme na vrat. Mobing je isto zlo kao i 'sukobi niskog intenziteta' koje nasi bolesni drugari primenjuju po celom svetu - zasto? Zato sto 'sukob niskog intenziteta' nije rat, isto tako mobing nije direktan napad i vrlo se tesko dokazuje (u nasim uslovima).

Ono sto svakako mozes (i moras) da uradis je da poradis na sebi, na profesionalnoj stabilnosti i poznavanju materije. U krajnjem slucaju ti si u toj firmi da uradis posao koji ti daju i da te za to plate ;)
Izvinjavam se shto Vas citiram.Ali zelim samo da Vam kazem ,da Vas u potpunosti razumem shta ste hteli retji.I hvala Vam na preporukama koje bi uradila da je bilo to pre neku godinu .Ali sada dusho moja ja sam svoju borbu sa mobingom zavrshila.Bilo koje vrste ,na zalost ne u moju korist :( .Ali zato zelim Vama mladjima i perspektivnijim da se ipak ne prepushtate nikome bez borbe >Ako budete zeleli ili imali vremena prochitajte moje postove na strani 6 mislim :roll: .A sada se izvinjavam jer Vas napushtam.Kasno je a i umorna sam od svega i svachega.Tako da PC se gasi :wink:
Izvinjavam se na gramatichkim greshkama ,pregori mi sijalitza tik pored kompa .Laku notj Vam zelim i mirne snove ,kad odluchite da odete na pochinak :wink: Budite mi dobro !Prvo zdravlje 11111111111 a sve drugo je DRUGO :D !Ciao i prijatno!
Slika
Neruda
Odgovori