evo da vam pomognem :)

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

sanja1609
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 15, 2005 9:57 am

evo da vam pomognem :)

Post od sanja1609 »

posto znam da vecina vas ima problem kako da smrsa
evo kako sam ja smrsala 15 kg, mnogo vise nego sto sam htela :) jer ipak na visinu od 171 moja tadasnja tezina od 67 i nije bila preterana
htela sam da smrsam nekih 5 kg i pocela sam da pijem bromelin, ali ne onaj koji mozete da narucite za 2000 din, nego neki italijanski, 60 tableta za samo 450 din
prvi dan sam popila po 3 tablete pre dorucka i rucka i normalno jela... takodje sam ukljucila i fitness caj, koji sam pila umesto vode, negde oko 2l dnevno...
vec drugog dana bukvalno nisam mogla da zinem. nista mi se nije jelo. tako sam popila 3 kutije bromelina za dva meseca, po 2 pre svakog jela, ako se to moglo nazvati jelom
npr. za ceo dan mi je bio dovoljan samo jedan kuvani krompir i 2 litre caja
caj je veoma bitan kako ne biste dobili celulit, strije i sve te druge odvratne stvarcice :)
probajte :) garantovano uspeva :)
sanja1609
Novi član
Novi član

jos da dodam...

Post od sanja1609 »

bromelin je koncentrovani ananas...... jedna tableta je otprilike kao da ste pojeli 2 kg ananasa koji topi masti. nakon ta dva meseca pocela sam normalno da jedem, ako se to moze nazvati normalno jer se zeludac skupio i naravno jedem duplo manje nego pre... i dalje svake nedelje imam po kg manje mada to i ne bih zelela.... ali je dobro resenje za one koji zele da skinu dosta kilograma...
natural
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2005 12:33 pm

Post od natural »

Da li si proveravala krvnu sliku...itd.?
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Totalno nezdravo!
Prava antireklama za taj preparat!
sanja1609
Novi član
Novi član

hahah

Post od sanja1609 »

naravno, sve je u savrsenom redu
sto je nezdravo?
a zdravo je imati 30 kg viska, poviseni krvi pritisak, holesterol i sve to?
Godza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 3:39 pm

Post od Godza »

Bromelin je enzim iz ananasa. Funkcija mu je da sprecava gomilanje masti. Nije lose samo reci da postoji alergija, odnosno ljudi koji ga ne podnose. Tako da ukoliko se pojavi neko pecenje, svrabez i slicno, to je od toga.
A za ovo si u pravu Sanja. Nije zdravo imati visak kilograma nikako. Mada, treba naci i odgovarajuci nacin da ih se covek resi. Pa, sve cesce zato cilj opravdava sredstvo. Sve je to individualno.
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Jel sam ja dobro procitala Sanja, da si napisala da i dalje gubis po kg nedeljno, a to nebi zelela??? I tebi je to normalno???Joooj, javi se molim te za jedno 2 meseca, pa nam napisi....
Conch
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 7:01 pm

Post od Conch »

Bromelain (naziv za kapsule cesto bromelin) je enzim iz ananasa koji razgradjuje proteine i nema direktnu vezu sa "sprecavanjem gomilanja masti". Najcesca upotreba (i najbolji efekti) su za poboljsanje probave i kod razlicitih upala i problema sa zglobovima i slicno. Takodjer je i blagi antikogulant, slicno kao aspirin. Vecina preparata na bazi bromelaina su protuupalni ili kao pomoc pri probavi. U posljednje vrijeme pojavili su se i neki preparati koji "magicno" skidaju kile bromelainom. Nazalost, ne postoje znacajna istrazivanja koja potvrdjuju posebne efekte bromelaina pri skidanju viska kilograma (sto je i normalno jer se radi o enzimu koji razgradjuje proteine, a ne masti).
Godza
Novi član
Novi član

Post od Godza »

Pomaze u svakom slucaju varenju proteina. I smanjuje edeme, kao i modrice i podlive za kratko vreme. Sustinski, to nije preparat za mrsavljenje, u pitanju je proteoliticki enzim.
Ne znam da li je Sanja smrsala od toga, ali brine me samo sto i dalje gubi kilazu nekontrolisano. U svakom slucaju, bromelin ne skodi, sem kod poremecene koagulacije ili alergije. Ista je stvar i sa L karnitinom, koji bi trebalo da potpomaze prosto receno, dobijanju misicne mase. Iako to nije naucno dokazano. Meni, pomaze da nemam nikad upalu misica i da imam puno energije za fizicku aktivnost.
Mislim da sto se tice tih preparata veliku ulogu igra motivacija, tojest da se cesto ljudi ubede u to da im je upravo koriscenje istih pomoglo. I onda se vise trude. Najvaznije je da se trude :) I odmah je tu i efekat.
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Post od SnezanaR »

Slazem se sa Dankom da je to potpuno nezdravo!

Ljudi, menjajte nacin ishrane i zivota, a ne posezite za "carobnim stapicima", koji deluju trenutno, pa vec za par meseci opet vrate na staro ili jos gore.

Imam idealnu telesnu tezinu a jedem relativno dosta, mnogo vise nego pre kada sam stalno kuburila sa malim viskom od 2-3 kg, no sad jedem iskljucivo zdravu hranu, vodeci pritom racuna o pravilnom kombinovanju hrane. I ne samo da imam super tezinu, nego mi je i krva slika super, ten mi je postao kao u bebe, puna sam snage...

Zato - ne dijete, ne tablete, ne carobne pilule - samo zdrava ishrana!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Snezana, savrseno si u pravu ali mislim da dzabe pricas. Ljudi su jednostavno LENJI da vezbaju i hteli bi da nesto urade ali sa sto manje truda. Leto je. Zato ja i ne odgovaram na takve poruke. Jednostavno, pusti ljude da se truju i da bacaju pare... verovatno ih imaju dosta...
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Godza napisao:eMeni, pomaze da nemam nikad upalu misica i da imam puno energije za fizicku aktivnost.
A zasto ne zelis da imas upalu misica? Meni je to najbolji osecaj koji postoji. Upala ti samo pokazuje koliko si dobro odradio neku vezbu - ona je pozitivna stvar.
Mislim da sto se tice tih preparata veliku ulogu igra motivacija, tojest da se cesto ljudi ubede u to da im je upravo koriscenje istih pomoglo. I onda se vise trude. Najvaznije je da se trude :) I odmah je tu i efekat.
E ovo je apsolutno tacno!!! Psiholoski efekat je presudan! Kada god uzimas nesto istripujes kako te mnooogo dobro radi.
Godza
Novi član
Novi član

Post od Godza »

A zasto ne zelis da imas upalu misica? Meni je to najbolji osecaj koji postoji. Upala ti samo pokazuje koliko si dobro odradio neku vezbu - ona je pozitivna stvar.

Zato Ka1 sto upala misica ( bol koji osecamo ) nije posledica misicne hipertrofije, nego mlecne kiseline koja nagriza. Imam i bebu, tako da mi zaista bol u misicima nije neophodan, jer se moram dosta angazovati i oko deteta i posla i svega :) Suprug kaze da je najgoru upalu imao neposredno sto se dete rodilo, jer ga je nosio po celu noc zbog grceva. Nabildovao je ruke u tom periodu bolje nego sto je ikad uspeo u teretani 8) Salu na stranu, koristim u svakodnevnoj ishrani i laneno ulje i susamovo, ribu, tako da i to sigurno doprinosi jacoj energiji i nemanju upale pri fiz. naporu.
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Post od SnezanaR »

Opet da dodam "neku": tacno je da sa metabolickog stanovista upala misica oznacava "lose" procese u organizmu, odnosno kiselost koja se i manifestuje bolom u misicima. No, tu opet na red dolazi nacin ishrane. Naime, 90% nase ishrane se zasniva na tzv. kiseloj hrani (meso, mlecni proizvodi, zitarice, koje su sve kiselotvorne osim prosa...), a trebalo bi da bude obrnuto, da se 90% ishrane zasniva na alkatvornoj hrani, tj. baznoj, tj. neutralnoj. To znaci da kada bismo se hranili pretezno povrcem (100% neutralno, izuzev mahunarki) + malom kolicinom zitarica + kombinacija odgovarajuceg voca shodno kiselosti/baznosti prethodno unete hrane = rezultat bi bio da ni pored najzescih vezbi NIKADA ne bismo imali upalu misica.

Znam to i iz prakse, jer kad sam pre nekoliko godina prvi put krenula u teretanu, jos uvek sam se hranila prosecno, tj. nezdravo i imala sam zestoke upale misica. I one su se ponavljale svaki put kada bih radila neku novu grupu misica, ili ako bih napravila ma i najmanju pauzu izmedju dva odlaska u teretanu (tipa nedelju ili deset dana).

Medjutim, otkad sam pocela da vodim racuna o tome sta unosim u organizam umesto da samo brojim kalorije, tj. kada sam zasnovala svoju ishranu prvenstveno na neutralnoj hrani, NIJEDNOM nisam imala upalu misica - cak ni posle do sada najduze pauze od tri meseca izmedju dva treninga.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Godza, ocigledno je doslo do nesporazuma, nisam imao pojma da si devojka/zena a posebno ne da imas dete. Mislio sam da si muskarac koji ozbiljno trenira u teretani.

Snezana, mislim da preterjete. Samo bre nesto filozofirate!

Upala misica se dobija ISKLJUCIVO OD VEZBANJA, UPRAVO OD MISICNE HIPERTROFIJE I NI OD CEGA DRUGOG. Tacka. Amin.

Evo ja SADA imam upalu misica od sinocnjeg treninga grudi.
Da nisam trenirao ne bih je imao.
Nema dalje.
Odgovori