Conch napisao:"Doktore za teretanu" al ga lupetas

Kao prvo upalu misica mozes dobiti i od nekih drugih bolesti. Postoje ljudi koji imaju stalnu upalu misica, i nazalost za takve bolesti ne postoji lijek, samo ublazavanje simptoma.
Ma kakve bre bolesti, covece? Mani me bolesti! Ko uopste govori o bolestima? Nikada nisam spomenuo bolest kada je u pitanju upala misica. Ja govorim o upali misica prouzrokovanoj trenignom.
Klasicna upala poslije treninga se dobiva 24-48 sati nakon pretjeranog naprezanja misica, tj. kada odredjeni broj misicnih vlakana pukne. Tada dolazi do upala na tim mjestima gdje organizam "sanira i popravlja stetu". Ukoliko se ovaj proces cesto ponavlja organizam ta vlakna koja su pukla obnavlja novim i jacim i debljim itd. tj. prilagodjava se zivotnim potrebama i tako dolazi do hipertrofije.
I ti vidim mnogo znas. Eto, na primer tvoja prva recenica, definicija, nije tacna. Uopste. Prvi put u zivotu cujem da je neko dobio upalu misica posle 2 dana. Cak i da sam ja jedini kome se to nije desilo, opet to cini tvoju definiciju netacnom. Upala misica se kod mene (a garantujem da je tako i kod 99% ljudi) desava ISKLJUCIVO I SAMO posle prospavane noci, ujutro kada se probudim. Tada sam i najnapumpaniji. Tada ipak nije najjaca. Najjaca je neko vreme posle ustajanja (par sati).
@Sladjana Da, to za slobodne radikale sam i ja citao i nisam mogao da verujem. Neverovatno sam se iznenadio. Ja sam mislio da je bas suprotno, da ih vezbanjem na neki nacin unistavamo kad' ono bas suprotno. Mogu ti reci da sam se tada dobro zamislio. Cini mi se da sam citao da je to posledica normalnog vezbanja a ne preteranog. Zasto je onda vezbanje zdravo ako podstice pojavu najvecih neprijatelja covekovog organizma?
@Natural Ja nekada imam problem da sednem na wc solju od upale gluteusa od one vezbe koju sam opisao. Mislim da hrana nema NIKAKVE veze sa upalom misica. Kod mene nema.
Ipak, cudno mi je to sto ja JAKO cesto imam upale. U poslednje vreme sam smanjio intenzitet treninga na 3 puta nedeljno i skoro posle svakog treninga imam upalu. To me cudi. Kada napravim pauzu od 3-4 dana, upala je neizbezna a to nije uopste dug period. Drugi ljudi skoro uopste nemaju upalu ili bas retko, samo kada naprave duzu pauzu. Ove nedelje sam radio grudi u ponedeljak, u utorak i danas imam upalu, u sredu ledja - imam blaaagu upalu a veceras sam radio ruke i razbio sam ih i sutra ce biti upala 100% i to dobra.