DIJETA SA PIRINČEM

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Zaključana tema
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

jesy napisao:o moje dame ni meni niko nishta nije pomagao,kao ni sada,svekrva je na selu to shto bi ona spremila nebi se svidjalo ni meni ni deci a majku nisam ni zapamtila,alii volim shto mi niko ne pomazhe onda nikom nisam duzhna,bolje je ovako,sama se organizujem i sve stignem...a sanyalice svaka ti chast shto si muzha navikla makar neshto da uradi,ja stvarno nisam uvek sam govorila i kada bi neshto uradio da nema pojma i sada kada bi htela on kazhe da nezna...ma neka ga samo neka je zhiv i zdrav,a mogu ja josh,pozzz za martat miku sanyalicu,malisku,mama79va,saru,grazzu .....
Shta kazesh jesy?a mozesh ti josh? :D znamo da mozesh ali neema hehe!Ma koje pomotji ,a to da volim da mi niko nije pomagao jer Boze moj da nisam duzna nikom? :oops: Ja sam pomagala mnogima i boli ih doope ,mislish da misle da su nekom duzni neshto? :roll: Ma sanyalice naravno da nam je porodica naj vaznija !I moj muz voli da prcka po shporetu ,posebno da peche palachinke ,ali zato posle toga qq posudje i shporet :cry: !Odjauchem chisteci ,tako da njihovo kulinarstvo :roll: Ono neka, hvala!Sem bash kad ??? :lol: Imam ja pomoci naj bolje mashine za vesh, i sudje (mada sa sudje i ne volim posebno) Dok pochistim sve iz posudja sve sklonim mogu ga i saprati :roll: A vesh, e to mi je naj bolja zamena i radi dok se skroz ne razboli .E onda kod majstora platish joj lekove (delove) i ona opet nastavi bez prebacivanja i dok ne rikne! E tad zamenish i to je to idemo opet dalje :D :wink: .
A sve ostale pomoci pi**n dim :P :D
Jaoj Bogami ovi gosti, bash beshe vredni :P Pochistishe podosta i odoshe !Idem da operem i sklonim ono sve stoji razbacano !
Ljub Vas :P :D :wink:
____________Pozdravche :wink:
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Kontakt:

Post od jesy »

ja sam taj tip da uvek priteknem u pomoc,ali sada sam se malo opametila pa se vishe nenudi sama,ma dokle sve ja e necu vishe,pa kada znam da se neshto sprema kod komshinice a ona se meni ne nudi za pomoc ja izmislim neshto kao nisam tuuu,dodje jednom choveku iz dupeta u glavu,pa makar i sa 40,pozzz
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm

Post od snsara »

E devojke moje mile :D :D :D jeste li me se uzelele :wink: :wink: :wink:

Ne draga miko ne besmo mi nigde na vikendu, nego sto napisah menjala sam deo recunara - plocu, procesor i td. pa to potraja 2 dana. Bi i brljava - brat mi zaboravio sacuvati mailove i adrese i favouirites pa sam u celom dzumbusu - jedem se ko mesec.

Simona je bila ko Simona. Otkrili smo da je nocu gladna .... a ja pobesnela na lekarku. Tesko njoj u sredu .... Ja odlepila pa joj danas dala i zu-zu, a muz joj krisom od mene (jer nismo dali pravo zvanicno po protokolu) daje mrvice sredine crnog hleba. Ako joj se nesto od toga iskomplikuje - mada ona sve guce i trazi jos sunce mamino .... :D :D :D nacisto cu umreti.... Inace mi je cetvrtak na petak i petak na subotu noc bila prava zurka. Nisam mogla zaspati do 5 ujutro, al nije Simona najveci krivac....
Probacu da procitam sve sto sam propustila, dok podesava ponovo dobar deo racunara.
Nadam se da ste dobro, pogotovo ti mika da te je reoma barem nekim delom popustila pa da si i ti konacno dremnula :D :D :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

I ja kazem uvek ali :-? Veruj da ne vredi !Videt cesh .Jednom zabushurish i onda opet ,ma kao zao mi ko zna zashto je to dobro i bla bla :roll: Evo sad ovde neka tema :-- Kako se odupreti hrani?Kilogramima tako nesto vidi u moj --profil pa ono plavim slovima pronadji sve poruke od autora mikalja i prva tema udji !Zena pati nije to zbog malo kg nego haos :-? I osetila sam potrebu da joj je jako potrebna pomoc !Malopre sam dobila pp ja sam plakala kao stoka :cry: jbg.
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od jesy »

ja sam vec ulazila,ja kad god vidim nova poruka na temi udjem i prochitam,zao mi je zhene mnogo si joj lepo ispisala post,svaka chast.Snsara ja mislim negde da sam ti ispisala da ti je simona gladna,ma daj detetu slobodno da jede shta god trazhi,normalno zna se shta otprilike sme,ona vec ima 8 meseci mozhesh slobodno i pomalo udrobljene supice i chorbice ali bez zaprshke,pozz
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

jesy napisao:znam mika,zato i krecem 15 dana ranije sa spremanjem,eh da nije ovog zamrzivacha ja neznam shta bih,ovako sve shto mozhe spremim zamrznem pa onda vadim tog dana stavim u pekach ako hocu vruce...ma Bog pomazhe kada se sprema.Trebao bi mi doci pop ovih dana da sveti vodicu nadam se da ce se najaviti da me nezatekne u krevetu kao pre 3 god.zvoni neko a ja onako u kratkoj letnjoj pizhami otvorim vrata...ajoooj kada se nisam onesvestila od bruke...pokazhem mu vrata od kuhinje a ja brzhe da se obuchem,brukaaa a bilo 10 h,nadam se da ce se javiti ove god.pre,ljubim tee
Jessy a sto te sramota kad si u 10 u krevetu? Sigurno nisi legla u 8 uvece prethodnog dana. A i pop je covek .... :oops: :wink: :wink: pa imao sta dobro i da vidi .... :oops: :wink: :wink: Ja se vise ne obazirem na price kako rano ustaju .... a ja kasno za njih. Oni samo propuste da kazu kako su rano i legli, a ja lezem u 12.30. ili 01.00 i normalno je onda da se budim i kasnije. Tako je bilo i pre nego sto sam roditla Simonu
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od jesy »

sara ja sam tako navikavala decu dok su bili mali,probude se oko 6 ujutru,ja im spremim flashicu prebacim kod mene u krevet i onda zajedno do 10 u krevet,ali...sada mi se smej i na poslu,kakva sam ja to zhena a spavam do 10,ali zabole me ,ja kasno lezhem gledam dugo TV,evo ja sam sada spremila ruchak za sutra,savila sarmu sa kis,kupusom,sutra samo stavim da se josh malo prokrchka i gotovo za chas,ja nekada ustanem i ranije skuvam kaficu i popijem je u krevet a kada me pitaju na poslu kada si ustala ja kazhem u 11 hahahamoje koleginice ustaju u 5-6 da isprate muzha na posao,ja to nisam navikla od pochetka,sada kad bi to trzhio samo bi se posvadjali,a za popa mene je lichno bilo sramota,u bebidolki sara,kratkom shorcicu BRUKA bree
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

jesy napisao:ja sam vec ulazila,ja kad god vidim nova poruka na temi udjem i prochitam,zao mi je zhene mnogo si joj lepo ispisala post,svaka chast.Snsara ja mislim negde da sam ti ispisala da ti je simona gladna,ma daj detetu slobodno da jede shta god trazhi,normalno zna se shta otprilike sme,ona vec ima 8 meseci mozhesh slobodno i pomalo udrobljene supice i chorbice ali bez zaprshke,pozz
Jesi jesy napisala i bila u pravu da je gladna.... sad je u cetvrtak napunila 7 meseci i dosta sam joj ja voca i povrca vec uvela, ali ne i sve. Idemo i kod hirurga u utorak ako radi, pa cemo videti kako se smemo ponasati zbog refluksa zeluca. A ja bih i da uvodim mleko, jogurt, sir .....
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Tako je jesy !Ja joj kazem da da detetu malo projitze nek se napucka i to u malo chorbice od pasulja pa dete pidi :D :D .Ma mozesh bre pomalo pire krompirica,supice umrvi joj lebca videcesh kako cokce i trazi josh !Ja sam joj to davno rekla ali Sara oce savet strucnjaka!Ma koji strucnjak samo ti nju nahrani videt cesh bre !Pozeleli smo te se SAro kako ne?Ljubim i tebe i Simonche nashe :D :wink:
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od jesy »

mleko kreniii prvo dve sholjice mleka sholjica vode to da provri i onda joj daj u toku dan,tako prvih 10dana,pa onda vodu smanji na pola sholje drugih 10dana..pitala si me jednom da li sam mislila na mleko u prahu neee,nego ono taze ne pasterizovano sa 2,8 mlechne masti,ne ono dugotrajno,nego ovo shto se kuva,ranije je bilo u kesicama a safda ga ima i u tetrapaku,ja sam mislila da ima 8 meseci ljubi je teta jesy,pozzz
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

jesy napisao:ja sam vec ulazila,ja kad god vidim nova poruka na temi udjem i prochitam,zao mi je zhene mnogo si joj lepo ispisala post,svaka chast.Snsara ja mislim negde da sam ti ispisala da ti je simona gladna,ma daj detetu slobodno da jede shta god trazhi,normalno zna se shta otprilike sme,ona vec ima 8 meseci mozhesh slobodno i pomalo udrobljene supice i chorbice ali bez zaprshke,pozz
pa jbg moram da joju napisem zao mi je zene :-? Jer mozda si skontala kad ona odgovara recenicu onu:Ja jesam debela i deca se stide i kad sam joj rekla da mozda ne mora kod psihijatra ?Mozda kod nekog drugog kompetentnog?Odreagovala je ono kao ma ja jesam debela ali samUVEK BILA SVA SVOJA samo nisam shvatala kao da ima i vrednosti.Znachi ? :oops: A skoro sam dobila pp TUGA !I morala sam joj odgovoriti lepo.Vidish kako je posle kucala ?Jedva gresaka 100 imam osecaj da je kroz suze kucala :(
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ja Vas SVE POZDRAVLJAM idem da se kupam !Laku noc i poz za SVEE!!! :wink: :D
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od jesy »

laku nocmoje damice,puno vas pozdravljam i lepo mi pajkite posebno mala simona shaljem joj punooo poljubaca
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Sto se tice onog dela oko pomoci u kuci moj muzi pomaze promenljivo. Najcesce je pomoc da kuva - svrkrva je domacica i naucila ih non-stop na kuvano, sto meni iskreno ide na zivce :evil: :evil: U jednom periodu bio krenuo da mi zvoca zbog toga, al sam mu ja lepo objasnila da posto ima primedbe na moje kuvanje (ne slano, bez teskih zaprsketina i sl.) cuti, a uz to on obozava da kuva i da prestane. Hoce i da ode u nabavku - a po njemu sam ja inace malo komotnija s novcem. (Sindrom puno dece - njih 5, mati domacica, otac radi) Kod mene su oba roditelja radila na boljim mestima, oboje su imali fakultet, cak mi je i baba po ocu zaradila svoju penziju radeci, tako da je i logicno bilo vise para - pa su i kucu nazidali doduse uz pomoc kredita.
Ostale stvari poput usisavanja vec idu redje i teze. Doduse kad on usisava on "lize". I ne lizao kad to radi retko. Dok smo imali bastu radio je u basti i tada se manje bavio kucom. Bude i od velike pomoci za slavu, svaki odradi deo posla.
Pored toga, sada dobija i da cuva Simonu kada ja idem na pojacu vikendom ili prosto posle podne da ja odradim neke druge stvari i da malo danem dusom .... Pored toga, on je i kupa. A stvarno je zalegao puno kad sam se porodila, jer sam se porodila carskim rezom.

Inace od prvog dana smo nas dvoje upuceni jedno na drugo. Kad smo pripremali svadbu (2 - 1 ovde, a drugu kod njegovih) moj tata je bio bolestan od raka i isao na terapije, tako da je mama imala pune ruke oko tate kao i njene majke koja zivi 50 km dalje. Posle se sestra porodila pa je mogala njoj oko deteta.
Dok mi je baba po ocu bila ziva mi smo ziveli s njom i ona se makar trudila da nam skuva i ponesto skloni, mada je ja ni na sta nisam terala niti sta trazila. Mama se trudi da pomogne, ali ja prosto ne volim da je mucim s obzirom da ima dosta zdravstvenih problema i da pomogne sestri. Sve u svemu i pored mojih ovde, muz i ja smo upuceni jedno na drugo.
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

A sto se tice odnosa svekrve i mene - mi smo dva sveta i super je sto je 500 km dalje. Prvih 5 godina braka sam se trudila, a nakon toga sam prestala. Svekrva je stalno nesto ozbiljna i natmurena, cutljiva, a ja se trudim da se smejem, pricljiva sam i druzeljubiva .... Ona se kao nemesa, al poludim od njihovih tripova. Te ovaj obicaj, te onaj. Svekru stalno nesto treba (a pri tom se ne pita mozemo li i imamo li odakle), a moj muz opet ne zna da kaze (kao sto ja kazem mojoj mami) ne mogu kad ne mogu nego videcemo, pa svekar ne prestaje.
Za slavu idemo kod muzevih, pa ovde proslavljamo preslavu (slavu kuce - moju devojacku). Tamo smo vecno najmladji (i ako nismo) pa posto ih je puno, nas uvek sutnu u dnevnu sobu sa svekrom.
Poludela sam kad su mi se posle 2 nedelje od porodjaja, uvalile svekrva, 2 zaove i zaovin mali sin od 7 godina. Ovo je jako mali prostor, sobe su prolazne iz jedne u drugu (kuca stara 108 godina) i u svemu mi je sa tako malom bebom falila takva guzva. Ni prstom nisam mrdnula (a bas i nisam mogla preterano jer me je rana jos zezala), nego je lepo sve palo na muza.
Jedino sam iskoristila kad su skerva i muzev sestric dolazili sada u junu, da svekrva cuva Simonu (muz je radio) dok sam ja obavljala neke stvari. Ma najmirnija sam kad svako vodi svoj zivot i niko se nikom ne mesa. Moji roditelji su se jako opekli o rodbinu, tako da ja ne patim puno za rodbinom, pogotovo ako se nekorektni ....
Zaključana tema