Bozicni post - ideje, podrska, iskustva

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Diet did not alter serum estradiol and testosterone concentrations or epididymal and testicular sperm counts. Organ weights and histologic indices did not differ among treatment groups. Mammary gland histopathologic and histomorphometric analysis revealed no abnormalities and no indication of gynecomastia. We found no evidence of an adverse effect of soy isoflavonoids at physiologically relevant doses within the reproductive organs of adult male macaques
:o
http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/137/6/1390

Ајте нам проследите неко штиво о томе... за нас неупућене. Ја шта год погледам нешто је хвале... :-? Али мора да постоји квака
Normaly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2007 8:22 pm

Post od Normaly »

hvala
to sam trazio
studiju koja to potvrdjuje
hvala
:)
snaga je sposobnost da golim rukama razlomimo tablu cokolade na 4 dijela - i pojedemo samo jedan
Normaly
Novi član
Novi član

Post od Normaly »

jefimija?
jel se razumijes imalo u aas?
snaga je sposobnost da golim rukama razlomimo tablu cokolade na 4 dijela - i pojedemo samo jedan
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

Ma jok normaly, u toj studiji upravo govore kako nije došlo do promena kod majmuna koji su uzimali dijetu sa sojom.
Diet did not alter serum estradiol and testosterone concentrations or epididymal and testicular sperm counts. Organ weights and histologic indices did not differ among treatment groups. Mammary gland histopathologic and histomorphometric analysis revealed and no indication of gynecomastia. We found no evidence of an adverse effect of soy isoflavonoids at physiologically relevant doses within the reproductive organs of adult male macaques
androgeno-anabolički steroidi (tako ste preveli u drugoj temi...ne bih ni ja odmah provalila o čemu je reč)

Šta Vam treba? Ako mislite da ih koristite kao neki dodatak uz vežbanje...nemojte nikako.

Možda u početku daju neku povećanu potenciju... ali ubrzo dovode do atrofije testisa :(
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Na kraju sve dodje na ono staro - sve treba jesti umereno. Ne znam ni jednu namirnicu koja nema duuuugu listu za i protiv...
milicaB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 1:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milicaB »

Ja sam danas skuvala vrlo ukusnu corbicu:
Isekla sam sladak kupus na kockice i kuvala ga sa smrznutom mesavinom za corbe i malo vegete,na kraju sam dodala malo kecapa (jos bolje je tomatino) i kockicu stonog margarina i malo biljne gaude naseckane na kockice...Probajte jako je ukusno,i sito...Jede se uz hleb, a sprema se za manje od pola sata...Prijatno... :D
Svako zivi onako kako mu odgovara
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

Хехе, ја сам ето баш шницле од соје :lol: . уз прилог пиринач са печуркама, и салатом од цвекле :)

И сад хоћу да умрем јер сам се прејела :( Ето и од посне хране човек може да се наједе :)
Normaly
Novi član
Novi član

Post od Normaly »

nemogu ovo prevest . . .
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Jao, ja sam na poslu a vi mi samo pravite zazubice :lol:

Ja se jos nisam proslavila posnim kuvanjem, priznajem. Jutros sam jela tost sa ajvarom i posle sa dzemom i uz to mleko od pirinca. Spremam se kad zavrsim sa pacijentima za danas da probam da spremim tofu. Rekli su mi u prodavnici da moze da se spremi na rostilju tako sto se premaze susamovim uljem i istrlja susamom tako da mu to da lepu koricu, i bareno povrce.

Za divno cudo (jeste da je proslo samo par dana) ne jedu mi se ni jaja, jogurt, meso, sve ono sto sam mislila da ce mi jako nedostajati. Izgleda da se moze kad je pravi razlog...
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

Normaly napisao:nemogu ovo prevest . . .
Diet did not alter serum estradiol and testosterone concentrations or epididymal and testicular sperm counts. Organ weights and histologic indices did not differ among treatment groups. Mammary gland histopathologic and histomorphometric analysis revealed and no indication of gynecomastia. We found no evidence of an adverse effect of soy isoflavonoids at physiologically relevant doses within the reproductive organs of adult male macaques

Dijeta( sa sojom) nije poremetila koncentracije estradiola i testosterona u serumu, Niti broj spermatozoida.Težina organa kao i njihova histologija se ne razlikuje među grupama (one koje su koristile soju, i kontrolna grupa). Histopatološka analiza mlečnih žlezda nije pokazala pojavu ginekomastije. Nismo pronašli nikakve dokaze da produkti iz soje, izoflavonoidi u fiziološkim dozama imaju ikakav efekat na reproduktivne organe odraslih mužjaka ...tih nekih majmuna :oops:
To piše :)
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

A ionako je diskutabilno kolika je prava razlika izmedju muskaraca i... tih nekih majmuna :lol: :lol: :lol:

izvinjavam se muskarcima, nisam mogla da odolim, slatko sam se nasmejala. :wink:
Normaly
Novi član
Novi član

Post od Normaly »

Jefimija napisao:
Normaly napisao:nemogu ovo prevest . . .

Dijeta( sa sojom) nije poremetila koncentracije estradiola i testosterona u serumu, Niti broj spermatozoida.Težina organa kao i njihova histologija se ne razlikuje među grupama (one koje su koristile soju, i kontrolna grupa). Histopatološka analiza mlečnih žlezda nije pokazala pojavu ginekomastije. Nismo pronašli nikakve dokaze da produkti iz soje, izoflavonoidi u fiziološkim dozama imaju ikakav efekat na reproduktivne organe odraslih mužjaka ...tih nekih majmuna :oops:
To piše :)
znam engleski
jao
:o :o :o :o :o :o
neznam cirilicu bas dobro
so . . .
Normaly
Novi član
Novi član

Post od Normaly »

a zasto ti je nick majmunce
:D :lol: :lol:
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

Normaly napisao:
znam engleski
jao
:o :o :o :o :o :o
neznam cirilicu bas dobro
so . . .
sooooory :( A što se ćirilice tiče... to su neke ženske priče...razmenjujemo recepte i tako :oops: Domaćice šta ćeš :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Normaly - zato sto svaka zena ima i musku stranu i obrnuto :wink:
Odgovori