DOKLE VISE, SUNCE MU POKVARENO???!!!

Deo foruma u kom možete pokrenuti diskusije o ličnim iskustvima vezanim za zdravstveni sistem.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: DOKLE VISE, SUNCE MU POKVARENO???!!!

Post od MACHINE »

Da, sve sam cekao vas da mi objasnite kako stvari stoje. Ja u svojoj struci dajem vise nego svi vi zajedno. Ne budite smesni i upotrebljavati termine za pojave koje ne znate sta znace. Kada bi svako uradio makar koliko i ja u svojoj bransi, dans bi svet izgledao mnogo lepse...a kada bi jos svaki stoti bio kao npr. Tesla svet bi bio 100x lepsi...no, ne ocekujem da ista razumete jer ne posedujete vizionarski talenat niti inteligenciju. Ja sam u svom okruzenju oko lecenja pomogao vise nego godinam unazad koliko su ih lecili razni lekari sa diplomama med.fak. Njima je to dovoljan dokaz. A vi i dalje mislite kako su lekari Bogovi i kako sve znaju, lepse vam je tako...a jedina virtualnost je u samoj vasoj kontradikciji posto ste savrseno opisali medicnsku struku. Nemojte ih vise braniti, molim vas, samo ih jos dublje ukopavate. Ako vam je pneicilin najveci pronalazak onda nemam reci za stogod ostalo...zaista pateticno i mizerno...a Th. koje i vi popularno prepisujete predlozite ocu i majci, ja se ne oslanjam na sudove lekara bez da to debelo proverim na XYZ mesta i u isto toliko knjiga...a svi znamo da ima i onih koje cete vi "leciti", srecom pa ja nisam jedan od tih...

larisabg napisao:Naravno da postoji mito!Postoji jer su ljudi uplaseni,bas to sto ste naveli,strah od osvete,nesavesnog lecenja...To je normalan strah i zaista ne znam kako bi bilo da sam to morala da iskusim..

Medjutim,kako mozete verovati da ce Vas taj isti dr dobro leciti ako mu date novac!?
Ako je jedina motivacija kolege da opljacka pacijenta,na osnovu cega ljudi sticu ideju da ce im ista osoba pomoci!!!
Mozda ce bas oduziti lecenje da bi uzela vise para??!!
Ako je neko u stanju da odlozi op karcinma zbog para,kako verujete da ce ista osoba dati hemoterapiju koja je najbolja,a ne najjeftinija?!
Zato se mora prijaviti!!!Mora!!!
Ljudi,molim Vas prijavljujte!

Ali sta raditi kad vidite listu cekanja koja se namesta iz ministarstva?Kome to prijaviti?Sta raditi kad vidite privatnu ordinaciju koja ima rentgen u stambenoj zgradi i prijavite svima i nikom nista???
Za koga se tu uhvatiti?!
Da li postoji gori ministar?!

MACHINE,koje ste godiste?Radite li negde?Imate li prijatelje koji Vas vole,porodicu?Brinete li o nekome?

Pitala sam se da li su Vasi postovi odraz samo nedostatka inteligencije ili je psihopatska licnost uzela svoj danak...
Sve sam sigurnija da je u pitanju i ovo drugo!To je ozbiljan poremecaj!

Pokusajte,ako ste mladi da nesto promenite.Ostacete zarobljeni u svom svetu!Tu nema pravog zivota!
Govorite,kritikujete iz virtuelne realnosti!Ucinite nesto konstruktivno!

Hvalite se svojim poznavanjem IBD,pa sto ne napravite neko suvereno,malo invazivno,dijagnosticko sredstvo,nekog robota,koji bi bio lako primenjiv kod dece... :wink:
Sto ne napravite neki dobar stent za creva,koji bi se postavljao na mestu stenoze,koji bi bio sigurno fikiran i ispustao
terapiju po potrebi!! :wink:
Hajde,upotrebite svoju struku i genijalnost da nekome pomognete!Za Vas nema prepreke!
Volela bih da to vidim u praksi,bas mi cesto tako nesto zatreba,a nema ga! :wink:
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Drugo, svako ko nije ozbiljno bolestan i ko je nije bio makar u mojoj kozi (da ne govorim o tezim oblicima drugih oboljenja) NE BI SMEO NI DA SE JAVI i svaki komentar bi bio bezobrazan jer NEMATE PRAVO osim ako isto niste iskusili zivot pacijenta, cekanje po bolnicama ni za sta ili jos gore za glupe savete koji ne pomazu ili pomzau koliko i savet baba Vange. Zato je bolje da cutite jer nista pametno niste rekli. Zdrav covek ima hiljadu zelja a bolestan smao jednu. JA SAM SE SAM LECIO i oparavio svoje zdravlje kombinujuci sva znanja koja su mi bila dostupna (domaca i inostrana) JER ONO STO SU MENI PROPISIVALI I KAKVE SAM GLUPOSTI SVE SLUSAO OD SPECIJALIZENATA PA DO PROFESORA JE SRAMOTA MEDICINSKE STRUKE. TO JE FAKATA #1. Zato, ako niste neko ko je ozbiljno bolestan, kao ja od Krona. onda nemojte popovati i moralisati o necemu o cemu nemate pojma niti prava. Naprosto, svaka vasa recanica, u daljem smislu, postaje totalno deplasirana i glupa u svakom pogledu. Ramislite iz tog ugla. Nadams e da cete shvatiti da je UBUDUCE BOLJE DA CUTITE tj. ne pisete. Toliko!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

MACHINE napisao:Drugo, svako ko nije ozbiljno bolestan i ko je nije bio makar u mojoj kozi (da ne govorim o tezim oblicima drugih oboljenja) NE BI SMEO NI DA SE JAVI i svaki komentar bi bio bezobrazan jer NEMATE PRAVO osim ako isto niste iskusili zivot pacijenta, cekanje po bolnicama ni za sta ili jos gore za glupe savete koji ne pomazu ili pomzau koliko i savet baba Vange. Zato je bolje da cutite jer nista pametno niste rekli. Zdrav covek ima hiljadu zelja a bolestan smao jednu. JA SAM SE SAM LECIO i oparavio svoje zdravlje kombinujuci sva znanja koja su mi bila dostupna (domaca i inostrana) JER ONO STO SU MENI PROPISIVALI I KAKVE SAM GLUPOSTI SVE SLUSAO OD SPECIJALIZENATA PA DO PROFESORA JE SRAMOTA MEDICINSKE STRUKE. TO JE FAKATA #1. Zato, ako niste neko ko je ozbiljno bolestan, kao ja od Krona. onda nemojte popovati i moralisati o necemu o cemu nemate pojma niti prava. Naprosto, svaka vasa recanica, u daljem smislu, postaje totalno deplasirana i glupa u svakom pogledu. Ramislite iz tog ugla. Nadams e da cete shvatiti da je UBUDUCE BOLJE DA CUTITE tj. ne pisete. Toliko!

Ubuduce vi Machine nemojte nas sve nazivati glupacima, i ne pismenjacima.Nemate pojma kriz sta osoba kojoj se vi tako obracate prosla kroz zivot?Ja sam bila pacijent, bila sam pacijent u porodilistu i tacno je provela sma se u gradskoj bolnici kao bosa po trnju.KBC ZVEZDARA BEOGRAD.Medjutim, bio je pacijent moj otac, lekari su mu spasili zivot, moja baka...Prema tome nemojte da ste se vise usudili da bilo koga ovde nazivate glupacima,ako ste vec toliko pametni ucinite nesto.Dajte predlog, u redu ucinili ste koliko vas shvatam mnogo vise nego svi mi zajedno, pa, dajte onda ideju,pametnu ideju....Ovo nije mesto gde cete vi promeniti na taj nacin stanje u zdravstvu,i necu da cutim, tacno je danjasnji lekri su ostali zlo danasnjice, ali ne svi.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Ja vama nisam nista ni rekao. I apsolutno sam se ogradio NISU SVI TAKVI. Rekao sam da neki jesu. Ja nikad anisam upotrebio reci: SVI LEKARI SU LOSI I GLUPI. Ne, rekao sam: neki lekari su losi, pokvareni, glupi...dakle, nije se radilo o generalizaciji. Generalizaciju sam upotrebio onda kada sam reka da su u kamenom dobu u odnosu na informatiku. Pa to svaki iole pismen covek zna. To je FAKAT #2. Znaci nemojte mi imputirati
dolce-vita napisao:
MACHINE napisao:Drugo, svako ko nije ozbiljno bolestan i ko je nije bio makar u mojoj kozi (da ne govorim o tezim oblicima drugih oboljenja) NE BI SMEO NI DA SE JAVI i svaki komentar bi bio bezobrazan jer NEMATE PRAVO osim ako isto niste iskusili zivot pacijenta, cekanje po bolnicama ni za sta ili jos gore za glupe savete koji ne pomazu ili pomzau koliko i savet baba Vange. Zato je bolje da cutite jer nista pametno niste rekli. Zdrav covek ima hiljadu zelja a bolestan smao jednu. JA SAM SE SAM LECIO i oparavio svoje zdravlje kombinujuci sva znanja koja su mi bila dostupna (domaca i inostrana) JER ONO STO SU MENI PROPISIVALI I KAKVE SAM GLUPOSTI SVE SLUSAO OD SPECIJALIZENATA PA DO PROFESORA JE SRAMOTA MEDICINSKE STRUKE. TO JE FAKATA #1. Zato, ako niste neko ko je ozbiljno bolestan, kao ja od Krona. onda nemojte popovati i moralisati o necemu o cemu nemate pojma niti prava. Naprosto, svaka vasa recanica, u daljem smislu, postaje totalno deplasirana i glupa u svakom pogledu. Ramislite iz tog ugla. Nadams e da cete shvatiti da je UBUDUCE BOLJE DA CUTITE tj. ne pisete. Toliko!

Ubuduce vi Machine nemojte nas sve nazivati glupacima, i ne pismenjacima.Nemate pojma kriz sta osoba kojoj se vi tako obracate prosla kroz zivot?Ja sam bila pacijent, bila sam pacijent u porodilistu i tacno je provela sma se u gradskoj bolnici kao bosa po trnju.KBC ZVEZDARA BEOGRAD.Medjutim, bio je pacijent moj otac, lekari su mu spasili zivot, moja baka...Prema tome nemojte da ste se vise usudili da bilo koga ovde nazivate glupacima,ako ste vec toliko pametni ucinite nesto.Dajte predlog, u redu ucinili ste koliko vas shvatam mnogo vise nego svi mi zajedno, pa, dajte onda ideju,pametnu ideju....Ovo nije mesto gde cete vi promeniti na taj nacin stanje u zdravstvu,i necu da cutim, tacno je danjasnji lekri su ostali zlo danasnjice, ali ne svi.
emili
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od emili »

ZA LARISUBG I OSTALE.Pa sta vam je ljudi mene ja stah sto je moj zet dao doktoru samo 1oo evra,sta je to za takvog vrhunskog hirurga!Za njega nije nista a za njihovu porodicu je puno posto su oboje ostali bez posla!A da ne pricamo kakvu ce joj hemoterapiju prepisati da li najjeftiniju ili naj skuplju.Prosto me je stah sta ce biti posle 20 sep.I kako mi da znamo da li prepiso odgovarajucu terapiju? :oops: :oops: :oops:
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Post od joni »

Emili, nista se ne brinite, sigurna sam da ce terapija biti propisana po protokolima koji vaze u odnosu na PH nalaz. Jedino sto vredja jeste to, a mislim da niste svesni, da Srbija po pitanju zdravstva nije neregulisana dzungla....
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

MACHINE napisao:Drugo, svako ko nije ozbiljno bolestan i ko je nije bio makar u mojoj kozi (da ne govorim o tezim oblicima drugih oboljenja) NE BI SMEO NI DA SE JAVI i svaki komentar bi bio bezobrazan jer NEMATE PRAVO osim ako isto niste iskusili zivot pacijenta, cekanje po bolnicama ni za sta ili jos gore za glupe savete koji ne pomazu ili pomzau koliko i savet baba Vange. Zato je bolje da cutite jer nista pametno niste rekli.
MACHINE, najlepse Vas molim da smirite ton u postovima jer stvarno ne vodi ka konstruktivnim razgovorima. Istina, ako ozbiljno smatrate da na ovaj forum ne bi smeo da se javi niko od lekara ako nije ozbiljno bolestan, mozda bi bilo najbolje da kreirate sopstveni medicinski sajt gde bi se javljali samo oni koji se uklapaju u vasu koncepciju shvatanja sveta.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Masite poentu...rekao sam da nema NIKO pravo na kritiku mog ili ovde vec iznetog tudjeg misljenja ako nije u kozi pacijenta. Znaci, ne mozete da kritikujete sud bolesnika o LOSIM stvarima koje neki lekari rade. Podrazaumeva se na ovu temu a ne na temu koja se odnosi na probleme, sto vi navodite, to je normalno da pisete o temema o koijima znate. Predlazem da citate malo vise a pisite malo manje...kod vecine "sagovornika" je ocigledan uzasan nedostatak preciznosti i sistematicnosti, pa onda karikirate tudje odgovore. Ja ne pisem na hebrejskom nego na srpskom, ne verujem da bi latinski bio od vece koristi. Ili mozda i dalje ne zelite da prihvatite istinu? Ja, kao neko ko je prosao i sito i reseto u toku lecenja imam OBJEKTIVAN i SUBJEKTIVAN stav i imam pravo da iznesen i NAJOSTRIJU kritiku ako je ona opravdana, a jeste, a ovde sam na podfurumu "gastro" samo da bih pomogao drugima da ne bi, poput mene i ostalih ranije, bezveze lutali od lekara do lekara, od kvazidijagnoze do nalupetavanja jer ce na svakave arhiduduke naici, a ODGOVORNO TVRDIM da se slobodno svaki 10-i lekar moze "baciti u djubre" jer ni je ni za sta ni u jednoj oblasti. Tu sam da one sa problemom usmerim onim medicinskim strucnjacima koji mogu pomoci ili cu pak dati direktan savet i napraviti neophodan by-pass da se ne vucaraju ko zna kome u ko zna kojoj bolnici i time im ustedeti zivce, novac i pomoci im vise nego sto bi takvi (opet napominjem ne svi ali ipak znatan deo) lekari "uradili". Ako i opet nekome nije jasan ovako legitiman i legalan stav, predlazem da vrati diplomu i krene od pocetka: najbolje od zabavista...posto je ocito mnogo propustio u obrazovanju. KONEC
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Post od joni »

Vi gospodine kao da pisete na ruskom, srpskom (pomalo), a uglavnom na nekom vasem jeziku koji mi obicni smrtnici i najveci uzas ove drzave (lekari) jednostavno ne razumemo. Kao da imate neku zelju da se "istresate" i svu vasu ozlojedjenost "prospete" po nama. Mislim da je vama potrebna neka druga vrsta terapije koju nazalost ne mozete da dobijete ovako prepucavajuci se po forumu. Uostalom ovo i nije forum za takve stvari, o ovome o cemu vi piste treba da pisete u komentarima, u recimo Blicu a mozda jos bolje u Kuriru. Najzad, zelim da vas zaista posavetujem da covek bilo kog uzrasta i godina, pa uprkos tome sto mu se neke lose stvari u zivotu dese, ne treba da bude ozlojedjen, jer ce tako potrositi svoj zivot na neke ruzne stvari a ne na lepe koje i cine ovaj nas zivot. Ne bi znali koliko smo jaki i koliko ima u nama lepog da bar jednom nismo dotakli dno svoje duse. Svima se nama u zivotu dogadjaju ruzne stvari pa sta da radimo, ne mozemo biti mrgudi do kraja zivota...ili ipak mozemo....I napokon, evo zavrsavam sa najboljim zeljama za vas i da napokon pregurate fazu besa koju imate u vezi sa svojom bolescu, prezvacete to i pregurate, odete negde na pice, nadjete neku devojku i uzivate u zivotu. Sve najbolje za vas!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

unka napisao:DA LI U SRBIJI POSTOJI NEKO UDRUŽENJE ZA PRAVA GRAĐANA? DA LI POSTOJI NEKI TELEFON KANCELARIJA GDE SE PODNOSE PRIJAVE TAKVOG TIPA?
Ovi postoje a da li nesto rade nemam pojma http://www.re-akcija.org/index.php?opti ... &Itemid=48
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Vise od decenije sam provela po ordinacijama, ispitivanjima, cesto u bolnici, i nikada, ali bas nikada mi niko nista nije trazio a vrlo cesto sam isla kod "zvucnih" imena. Nekada sam imala potrebu da se lekaru na neki nacin oduzim za njegov trud koji je prevazilazio okvire posla ali nisam znala kako, jednostavno sam spetljana za te stvari. Mislim da je cesto sve do stava pacijenta. Mislim da kada bi mi korumpirani lekar trazio okolo-naokolo pare da ne bih ni "provalila" sta hoce, a mislim da mi bas zbog mog stava niko ne bi ni smeo to traziti. Da li ja idem kod postenih ili se na meni vidi da o tome nema razgovora, nemam pojma, ali kada bi mi se to desilo donela bih novac ali obelezen i trazila drugog lekara jer u tog ne bih imala vise poverenja.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

unka,
udruzenje, kancelarije itd.. su narodskim recnikom receno - mlacenje prazne slame!
ako ste bili u situaciji, za koju smatrate da imate dokaze - prijavite slucaj: zastitniku prava te ustanove, regionalnoj lekarskoj komori i ministarstvu zdravlja. ako je u svemu tome figurisao i novac i policiji.
emili
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm

Post od emili »

Mrs_Parker napisao:Vise od decenije sam provela po ordinacijama, ispitivanjima, cesto u bolnici, i nikada, ali bas nikada mi niko nista nije trazio a vrlo cesto sam isla kod "zvucnih" imena. Nekada sam imala potrebu da se lekaru na neki nacin oduzim za njegov trud koji je prevazilazio okvire posla ali nisam znala kako, jednostavno sam spetljana za te stvari. Mislim da je cesto sve do stava pacijenta. Mislim da kada bi mi korumpirani lekar trazio okolo-naokolo pare da ne bih ni "provalila" sta hoce, a mislim da mi bas zbog mog stava niko ne bi ni smeo to traziti. Da li ja idem kod postenih ili se na meni vidi da o tome nema razgovora, nemam pojma, ali kada bi mi se to desilo donela bih novac ali obelezen i trazila drugog lekara jer u tog ne bih imala vise poverenja.
Pa i mi pacijenti smo krivi,dobrim delom za mito.Odemo kod lekara,covek nas pregleda,prepise terapiju i na kraju dodas kesicu sa picem ,kafom i ostalim.Nit je neko trazio od nas a mi samo guramo u nadi da ce nas sledeci put prepoznati,prepisati bolju terapiju,neznam ni ja sta vec.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

ja sam po lekarima vec godinu dana i nikad mi nije palo na pamet da im nesto "tutnem",zasto bi ja to radio?pa imaju oni svoju platu pa nek sebi kupuju,oni su na svom radnom mestu zbog mene,da bi mene izleciji i da bi meni bilo bolje a ako ja njimanesto dam to nmi ne daje nikakvu garanciju da cu ja pre da ozdravim ili nesto slicno...cesto daleko bolji tretman imaju oni koji im nesto daju,te kesice te ovo te ono,ima neko ko cim dodje tutne ogromnu kesurdacu,mislim to je meni budalizacija a ja nikako ne shvatam lekare koji to prihvataju...nekako mi je to jako nisko i eto...sta da kazem,to je moje misljenje...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Slavko_slavko,

potpuno ste u pravu!
za korupciju je potrebno D V O J E...
Odgovori