DOKLE VISE, SUNCE MU POKVARENO???!!!

Deo foruma u kom možete pokrenuti diskusije o ličnim iskustvima vezanim za zdravstveni sistem.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: DOKLE VISE, SUNCE MU POKVARENO???!!!

Post od MACHINE »

Ja nemam rqazloga da se pravdam. Verovatno vidimo stvari drugacije, ja ZNAM da je SVE moguce, pitanje je samo ima li volje, napora i pravilne preraspodele intelekta (ljudstva koji resava odredjeni problem) da se isto i ostvari. Tako su crkvenjaci (koji su dugo bili jedini izvor "umljenja, nadrilekarenja...") rekli da nikada covek nece leteti poput ptice, pa sta bi??? To sto ne vidite analogiju u resavanju problema razlicith etiologija uz pomoc matematicke logike, je nesto drugo. Drzite se onda digitrona, meni za 2+2 (a za i mnogo slozenije operacije) digitron nije potreban. Ako vama jeste, zalim vas
joni napisao:Za MACHINE vi ste jedan covek koji samo ume da ubada u digitron 2+2 i naravno da ce vam on uvek na displeju pokazati 4 ali medicina nije matematika niti ce ma koliko napredovala. Ljudsko bice i ljudska dusa su nedokucivi ali vi kao prost covek u crno belom svetu to jednostavno ne mozete da shvatite. I tako vi jednom zidu ne mozete da kazete par lepih reci i da se on ispravi ali u medicini je nekada lepa rec i ljudskost ono sto moze coveka da preobrazi i pokrene.....dakle niste iz tog sveta pa zato, jadni, ni ne shvatate. Zalosno..... :(
emili
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od emili »

Postovani drbgd moja sestra ima svoju porodicu,i ja nemam pravo da se mesam u njene stvari.Mada imala sam i ja strah ako slucajno nesto procuri od nas,da ce se mozda osvetiti na njoj,ne doticni doktor nego neko isti takav kao sto je on!Ja jedino mogu da pohvalim BANJICU jer sam se lecila tamo i niko od mene nije trazio ni 100gr kafe.Nekazem da nema i tamo mito ali ja sam naisla na doktora koji je stvarno dao sve od sebe da mi olaksa zivot,bez ikakvog mita!
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Post od joni »

Nemam nameru da se sa vama prepucavam, vidim da ste veoma "profesionalni" pa kao inzenjercic delite terapiju 21-godisnjaku za Krona.... stvarno, zasto kada ste toliko pametni ne upisete medicinu pa ne lecite, matematickim algoritmima....Verovatno sve sto znate znate iz licnog iskustva i zato ste i toliko ogorceni. Ja zalim vas.....
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Sta sve "ljudu" dopustaju sebi to je cudo jedno...onoliko koliko sam ja zaboravio vecina, pa ni ti, necete nikada ni nauciti. Sve ostalo sto bi rekao bilo bi suvisno...
joni napisao:Nemam nameru da se sa vama prepucavam, vidim da ste veoma "profesionalni" pa kao inzenjercic delite terapiju 21-godisnjaku za Krona.... stvarno, zasto kada ste toliko pametni ne upisete medicinu pa ne lecite, matematickim algoritmima....Verovatno sve sto znate znate iz licnog iskustva i zato ste i toliko ogorceni. Ja zalim vas.....
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Post od joni »

Molim vas, nismo presli na "ti" . I ne nikada nacu nauciti da propovedam nesto sto ne znam. Zelim vam svu srecu u zivotu. Dovidjenja.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Za emili i osobe sa slicnim iskustvom:
apsolutno se slazem sa onim sto je napisao drbgd. Ako neko od lekara trazi novac za ono sto inace mora da uradi u okviru svog posla, treba ga prijaviti. Shvatam da se plasite eventualnih posledica, ali postoji jedno istrazivanje organizacije Transparency international koje se cesto delimicno citira (zaboravio sam tacne brojke, ali je priblizna vrednost tu negde); elem, spominje se da je 70% bolesnika u Srbiji platilo zdravstvenu uslugu; medjutim, pitanje je bilo "da li misle da bi morali da plate zdravstvenu uslugu" i na to pitanje je 70% zaokruzilo "da".
To je samo posledica sve sireg zastrasivanja ljudi, ili nekriticnog koriscenja reci "svi". Svi lekari, svi policajci, svi ucitelji, svi novinari, svi inzenjeri... Svi su takvi i takvi. Najlakse je pljunuti generalno, jedini je problem sto pljuvac ne odgovara za svoje pljuvanje.
I, emili, hvala Vam za pohvalnu ocenu "Banjice" :P
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Problem je u tome što prijava ništa ne znači oni nastavljaju po svome. Htela sam da prijavim neke zdravstvena radnike jer su se poneli da ne komentarišem kako, ali znam da im ništa ne bih mogla. DA LI U SRBIJI POSTOJI NEKO UDRUŽENJE ZA PRAVA GRAĐANA? DA LI POSTOJI NEKI TELEFON KANCELARIJA GDE SE PODNOSE PRIJAVE TAKVOG TIPA?
Slika
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Nazalost, u Srbiji postoji samo MOTKA.

Sto se tice (ne)znanja, da lekari rade kako treba svoj posao, da ga znaju kao epxerti, da su pozrtvovani, sa navikom da se usavrsavaju svakodnevno...kako se sami medjusobno brane (isticuci da 2+2 nije 4, ocito ih tome prvo uce, kako bi izbegli dogovornost kada nesto zeznu, pa da bude po principu nije ovo egzaktna praxa pa da na sve mislimo)...ne bi bilo raznih nadrilekara kao Dr.Roso, * REKLAMA * centara, Lekovite Zorke, Najdana, bioenergetske Ruskinje, Blih i Crnih magova...nazalost, sve je vise ozbiljno bolesnih a sve manje zelje i mogucnosti da celopkupna medicina resi makar pola problema. Statisticki gledano, zbog porasta novih bolesti, medicina leci manje nego sto je to cinila u kameno doba...ja bih se stideo da sam lekar, srecom pa nisam! Hirurzima svaka cast, oni ljudi rade nesto prakticno, iskreno, nemam predstavu cemu sluze ostale cate i "medikamentni terapeuti", posto takva znanja i iskustva i sam mogu da usvojim i efikasnije upotrebim. Bar je logika na mojoj strani pa imam vise manevarskog prostora od dr. koji gledaju samo pravo ispred sebe kao konj na trkama. Govorim o jednom delu a ne svim lekarima, da opet ne dodje do traganja kontexta mojih recenica!!!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Problem je u tome što prijava ništa ne znači oni nastavljaju po svome. Htela sam da prijavim neke zdravstvena radnike jer su se poneli da ne komentarišem kako, ali znam da im ništa ne bih mogla. DA LI U SRBIJI POSTOJI NEKO UDRUŽENJE ZA PRAVA GRAĐANA? DA LI POSTOJI NEKI TELEFON KANCELARIJA GDE SE PODNOSE PRIJAVE TAKVOG TIPA?

To i mene zanima, ali vise me zanima da li od toga ima vajde Unka???? :-?
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pa s obzirom na slucaj zbog koga je i naceta ova tema pretpostavljam da ima vajde.
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am

Post od larisabg »

Naravno da postoji mito!Postoji jer su ljudi uplaseni,bas to sto ste naveli,strah od osvete,nesavesnog lecenja...To je normalan strah i zaista ne znam kako bi bilo da sam to morala da iskusim..

Medjutim,kako mozete verovati da ce Vas taj isti dr dobro leciti ako mu date novac!?
Ako je jedina motivacija kolege da opljacka pacijenta,na osnovu cega ljudi sticu ideju da ce im ista osoba pomoci!!!
Mozda ce bas oduziti lecenje da bi uzela vise para??!!
Ako je neko u stanju da odlozi op karcinma zbog para,kako verujete da ce ista osoba dati hemoterapiju koja je najbolja,a ne najjeftinija?!
Zato se mora prijaviti!!!Mora!!!
Ljudi,molim Vas prijavljujte!

Ali sta raditi kad vidite listu cekanja koja se namesta iz ministarstva?Kome to prijaviti?Sta raditi kad vidite privatnu ordinaciju koja ima rentgen u stambenoj zgradi i prijavite svima i nikom nista???
Za koga se tu uhvatiti?!
Da li postoji gori ministar?!

MACHINE,koje ste godiste?Radite li negde?Imate li prijatelje koji Vas vole,porodicu?Brinete li o nekome?

Pitala sam se da li su Vasi postovi odraz samo nedostatka inteligencije ili je psihopatska licnost uzela svoj danak...
Sve sam sigurnija da je u pitanju i ovo drugo!To je ozbiljan poremecaj!

Pokusajte,ako ste mladi da nesto promenite.Ostacete zarobljeni u svom svetu!Tu nema pravog zivota!
Govorite,kritikujete iz virtuelne realnosti!Ucinite nesto konstruktivno!

Hvalite se svojim poznavanjem IBD,pa sto ne napravite neko suvereno,malo invazivno,dijagnosticko sredstvo,nekog robota,koji bi bio lako primenjiv kod dece... :wink:
Sto ne napravite neki dobar stent za creva,koji bi se postavljao na mestu stenoze,koji bi bio sigurno fikiran i ispustao
terapiju po potrebi!! :wink:
Hajde,upotrebite svoju struku i genijalnost da nekome pomognete!Za Vas nema prepreke!
Volela bih da to vidim u praksi,bas mi cesto tako nesto zatreba,a nema ga! :wink:
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

larisabg napisao:Naravno da postoji mito!Postoji jer su ljudi uplaseni,bas to sto ste naveli,strah od osvete,nesavesnog lecenja...To je normalan strah i zaista ne znam kako bi bilo da sam to morala da iskusim..

Medjutim,kako mozete verovati da ce Vas taj isti dr dobro leciti ako mu date novac!?
Ako je jedina motivacija kolege da opljacka pacijenta,na osnovu cega ljudi sticu ideju da ce im ista osoba pomoci!!!
Ako je neko u stanju da odlozi op karcinma zbog para,kako verujete da ce ista osoba dati hemoterapiju koja je najbolja,a ne najjeftinija?!

Ali sta raditi kad vidite listu cekanja koja se namesta iz ministarstva?Kome to prijaviti?Sta raditi kad vidite privatnu ordinaciju koja ima rentgen u stambenoj zgradi i prijavite svima i nikom nista???
Za koga se tu uhvatiti?!
Mnogi lekari u državnoj ustanovi koriste istu kancelariju i ordinaciju za privatan rad i uzimaju ljudima pare i niko im ništa ne može. Neki su bez obzira na prijavu zaštićeni kao beli medvedi, a ko ih štiti?
Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

MINISTAR!!!!!!!!!!!

za larisu, Drbgd i ostale dr koji ovde pomazu ljudima....Postoje lekari koji su kao vi, pomazu, drze se lekarske etike,moralni su,ne traze sto bi se reklo ni sto gr.kafe.Baku moga muza je pregledao kardiolog, koji je kada smo mu odneli bombonjeru da ga castimo, rekao ponesite to deci u Zvecanskoj.Nazalost, mnogo je vise onih koji vam sifrovano kazu, donesite mom detetu 200 evra da kupi nove pantalone, dok drugo dete nema ni za lekove.Naravno, sve vi to znate, i opet kazem ne treba sve tzrpati u isti kos.samo ja en znam , i stidim se da priznam da nemam ideju kako se boriti....DA LI POSTOJI NEKO OVDE DA MI KAZE KAKO SE BORITI, DA IZADJEMO PRED SKUPSTINU DA GLADUJEMO, STA?iLI CE NASTUPITI OPSTA AMNEZIJA KADA DODJU NA RED IZBORI?A, ko je bolji?Nazalost, Srbija ej leglo korupcije,bezobrazluka, javsluka, volela bih ako ima neko da mi kaze dokle je stigla Branka Stamnekovic koja se bori za bolji status porodilja???????A, nesto sto je vrhunac zalosti je to da sma cula skoro jednog dr koji je bio savestan, i skoro je rekao, ma kad mogu svi da uzimaju mito, nisam ni ja vise budala...Koliko je plata lekara specijaliste,je li mala, ili smo mi proklet narod :-?
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

[quote="larisabg"]Naravno da postoji mito!Postoji jer su ljudi uplaseni,bas to sto ste naveli,strah od osvete,nesavesnog lecenja...To je normalan strah i zaista ne znam kako bi bilo da sam to morala da iskusim..

Za koga se tu uhvatiti?!

Larisa,skroz Vas podrzavam i smatram da ste u pravu.Ali verujte mi tu postoji jedno veliko ALI.Ali sta kad vam doktor kaze treba hitno operacija al na istu se ceka par meseci,pa vam kaze treba hitno zracenje a na njega se ceka 6,7 meseci.Sta onda?
Slazem se treba prijaviti,ALI sta onda,treba ici kod njegovog kolege koji ce sve da uradi kako treba hahaha,OBAVEZNO.Kako ce vas gledati,dal ce dati adekvatnu terapiju?I to je jedan veliki rizik,verujte mi.

Naravno da i tu postoji crv sumnje ali sta da radite,morate rizikovati.

Verujte mi jos nesto,da je neko nesto ovako napisao pre godinu i nesto dana,smucio bi mi se zivot al sa ove tacke gledista znam da to tako mora i da su to vec uhodane seme a isto tako znam da netreba sve generalizovati i u isti kos stavljati sve lekare jer hvala Bogu ja sam naisla na par postenih.

Veliki pozdrav za sve lekare sa foruma koji su humani i pomazu
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Meni je samo zao kad vidim da lekari koji svojim savetima ovde pokusavaju da pomognu nekom, kao larisa i drbgd, budu isprovocirani od osobe kao sto je machine, koji je svojim postovima dovoljno sebe predstavio...

Potpuno razumeme zasto padate u vatru, ali mi je jako zao sto je to tako... :-?
Odgovori