Pored toga on mi je rekao samo za taj zalistak koji je malo kraći, ali kao to mi neće praviti problem. Za šum mi je rekao da se čuje, ali kao to je manje-više normalno za moju građu, i ne treba da me brine ni to. Nije mi rekao u kom delu i kog je kvaliteta, ili ako mi je rekao ja zaista nisam to ni konstatovao/zapamtio, mislio sam da to stoji u izveštaju među onim simbolima koje ne razumem.
Što se tiče te tečnosti - zapravo to je neki zvuk kao kombinacija tečnosti i vazduha, i imam osećaj kada srce pumpa da se mućne ta tečnost i onda ja čujem taj zvuk, ali to je vrlo laički opisano jer ja ne umem zaista drugačije, nisam "into" medicinski pojmovi

Sve to se dešava dakle periodično, kada se pritisak poveća i puls ubrza, te kada sam u nekom položaju kao npr polusedeći. Sve sam to rekao doktoru, i on mi je odgovorio sa objašnjenjem kako je to očekivano - srce jače lupa, a ja sam "mrša" i onda možda nekad to čujem. I bukvalno se desilo da čujem to dok mi je on radio UZ srca - kada mi je rekao da se okrenem na bok konkretno, i doktor je u tom trenutku pustio zvuk na zvučnik kako bi čuo bolje, i rekao mi je kako je sve to uredu, ništa sumnjivo nema. Tako da sam se ja tada smirio, ali evo opet čujem to, mada kao što rekoh laik sam, možda je to i nekako normalno kada se ubrza rad srca. Danas mi je već pritisak ceo dan uredu, nemam problema.
Beta blokatore ne pijem, zapravo sad nemam nikakvu terapiju, niti sam ih pio ikad. Jedino taj rawel sam popio sinoć kada mi je bio povišen pritisak, po preporuci kardiologa.
Puls je pre mesec dana bio povišen kada mi je i pritisak skočio (to su mi u hitnoj merili pre nego što su mi dali injekciju za spuštanje pritiska), a juče/sinoć/danas je ok, nije bio povišen (to sam sam merio onako kako su mi objasnili).
Za mono čekam rezultate do prekosutra, pa ću napisati ovde šta kažu.
Inače, imam osećaj da mi je globalno zdravstveno stanje na nuli, iako sam uvek bio fizički aktivan i imao osećaj da vola mogu da pojedem, sada se osećam dobro, ali taj pritisak, temperatura (koja doduše nije prisutna poslednja 2-3 dana, ali sam je imao gotovo 3 nedelje), pa bronhitis koji me je sad prošao, sve to imam osećaj da me smlatilo i sad osećam posledice.
Inače, kardiolog mi je rekao da slobodno budem fizički aktivan, a infektolog da mirujem ako je MO u pitanju. Kako to izbalansirati?