aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Tamaroni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 6:25 pm

Post od Tamaroni »

jao...koja podrska!! Hvala vam, ljudi! :D

Evo, ja ustala...popila konkor, bromazepam, kako mi je i prepisano...i... NISTA! Opet preskace... :-?

NEMAM DECKA trenutno :D i sigurna sam da je deo mojih frustracija upravo zbog toga.. :D Izmedju ostalog, zbog prethodno navedenog, imam mnoooogoo slobodnog vremena za "analiziranje" svakojakih gluposti... Zasto me je drugarica pogledala onako, sta je zapravo moj drug mislio kada je rekao... I jos nesto, ne mogu da zatvorim oci pred nepravdom a vidjam je svakodnevno.. Nemam pojma.. Gotovo sam 100% sigurna da je ovo psihicke prirode..

nemam vise koksaki virus i nije ostavio posledice... Idem na EKG popodne, imam neki ruzan osecaj da me ceka bolnica.. :( :(

Pozdrav svima
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

macho...

da prijatelju, dva meseca, sto bi se reklo, zelen sam po ovom pitanju, bas me isprepadalo.. jos, sto je neko rekao, nisam spreman da se oslobodim straha da mi je nesto i da krenem odlucno kod psihe....

bice i toga... valjda.... ma ako nista drugo, lekicima da mi sjebe ove tegobe ako postoje lekici....
Macho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

!

Post od Macho »

Alo covece, iskreno sad ti je najbolja prilika da problem resis u korenu, dok se nije razvio u 100 vrsta sa 100 podvrsta.
Posle ces se upetljati kao pile u kucine, pa ces za nekoliko godina da mudrujes ( kao ja sada ) a i dalje ces se boriti sa tim.
Proces resavanja problema je tezi , sto je i ucenje duze bilo.
prema tome, trazi dobrog psihica, koji te nece tesiti i koji ce ti dati dobru terapiju koja ce za par nedelja ili malo vise poceti da daje rezultate. A posle toga radom na sebi resavas problem. hocu reci , menjas sebe polako.

Tamaroni, sta da ti kazem ? drugarice, drugovi , sve te zackoljice su normalne u zivotu, to nece nestati. A za decka...cccccc, mlada si , moras svoju energiju iskoristiti za nesto lepo :).

Inace ja pijem PROPAFEN ujutru 150mg, uvece 75, jos uvek mi se javljaju aritmije, redje ali ih ima. Moram ozbiljnije da popricam sa doktorom.
Sad mi je bitno da ustanovim od cega su, ako su od napetosti, tj psihogene, SUPER ! Sa tim znam vec kako cu, ako je organski, jbga onda , meni je 36 godina JOS BIH DA LUDUJEM ! HAHAHAHAHAH.........

Pozzzz svima, kucacemo se jos.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Najpre da pozelim dobrodoslicu ovoj clanici Tamaroni. Ipak, zao mi je sto i ti imas probleme te vrste. :( Pila sam i ja Concor i Bromazepam, sad vise nista ne pijem i dobro se osecam. Ja nisam imala cesto napade panike, nego sam sama sebi izazivala tahikardije nespavanjem, premorom, kafom . . . I taman sam se dovela u red, sad sam opet pocela da zivim nenormalno! Nadam se da ce ti ovi ljudi ovde pomoci, stvarno su divni i spremni da saslusaju i pomognu.

Za Macha poseban pozdrav! Slatko sam se smejala tvojim komentarima, a posto je smeh lek, znaci da su i oni lekoviti. :lol: Samo napred, nastavi da nas hrabris!

Neshar brate, dobar si savet dobio. Brzo reaguj i leci se, jer je to kod tebe jos sveze. Nemoj da se prepustis tom stanju i da se naviknes na takve osecaju. Reaguj!

Ontario, javi se!! Sta se desava sa decicom?

Za sve vas veliki pozdrav ! :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Pozdrav drustvo,
Andelija mali je poceo da ide u skolu i da radi bas me to sve raduje.
Mala ce na operaciju jos malo.
Ja sam na tranvilajzerima,ne znam da li znate sta je to ali reci cu vam da su to jako male sitne tabletice koje se stave ispod jezika i u roku od 2 minute se apsorbuju.Ne izazivaju pospanost nego jednostavno toliko opustaju.Juce sam prvu stavila i jako mi je pomoglo(da kucam u drvo)jer mi je gusenje prestalo,a takode i napadi placa.Neshar,druze rekli su mu na poslu,sestra koja je zaduzena za nas,da bi mi ona savetovala da odstanem kuci jer pod ovolikim stresom ne bih trebala raditi.Ona smatra da ja ne izgledam da sam spremna,pa videcu sutra sta moja doktorica kaze.Ja mislim da cu je poslusati.Danas mi je dan u gusenju i placu isto,malo prije sam se probudila i evo opet pocinje.Uzasno me gusi,moracu opet uzeti tu tabletu.
Tamaroni dobro dosla i neboj se vidis da nisi sama :wink:
E da jos da kazem,kaze mi moj psih.danas da ako se vratim na poslo mirno podnesem sve i da zamislim da je ta glupaca teski bolesnik i da se tako ophodim prema njoj.Nije lose probati :wink:
u mojoj knjizi procita odlicnu ideju,Neshar...........ovo ce i tebi dobro doci,kada nas neko uvredi na poslu trebamo ga zamisliti golog da hoda u pampers pelenama,sa svim pojedinostima od sala pa nadalje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: morala sam se osmehnuti kada sam procitala i ako su mi jos obrazi bili mokri od suza :lol: :lol: :lol:
Pozdrav svima
Gde je Iva i Jesensky?
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

ontario napisao:Pozdrav drustvo,
Andelija mali je poceo da ide u skolu i da radi bas me to sve raduje.
Mala ce na operaciju jos malo.
Ja sam na tranvilajzerima,ne znam da li znate sta je to ali reci cu vam da su to jako male sitne tabletice koje se stave ispod jezika i u roku od 2 minute se apsorbuju.Ne izazivaju pospanost nego jednostavno toliko opustaju.Juce sam prvu stavila i jako mi je pomoglo(da kucam u drvo)jer mi je gusenje prestalo,a takode i napadi placa.Neshar,druze rekli su mu na poslu,sestra koja je zaduzena za nas,da bi mi ona savetovala da odstanem kuci jer pod ovolikim stresom ne bih trebala raditi.Ona smatra da ja ne izgledam da sam spremna,pa videcu sutra sta moja doktorica kaze.Ja mislim da cu je poslusati.Danas mi je dan u gusenju i placu isto,malo prije sam se probudila i evo opet pocinje.Uzasno me gusi,moracu opet uzeti tu tabletu.
Tamaroni dobro dosla i neboj se vidis da nisi sama :wink:
E da jos da kazem,kaze mi moj psih.danas da ako se vratim na poslo mirno podnesem sve i da zamislim da je ta glupaca teski bolesnik i da se tako ophodim prema njoj.Nije lose probati :wink:
u mojoj knjizi procita odlicnu ideju,Neshar...........ovo ce i tebi dobro doci,kada nas neko uvredi na poslu trebamo ga zamisliti golog da hoda u pampers pelenama,sa svim pojedinostima od sala pa nadalje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: morala sam se osmehnuti kada sam procitala i ako su mi jos obrazi bili mokri od suza :lol: :lol: :lol:
Pozdrav svima
Gde je Iva i Jesensky?

pozdrav svima,u mene je manje-više stattus quo,rekovalescentski,mada ponekad izađem van sa društvom,aktivniji sam na podforumu endokrinologija,.naravno zna se i zašto.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Cao drugari!Evo ja par dana ne radim pa rekoh da sa mislima dovedem sama sebe u red i shvatila sam posto sve oko sebe vrlo intenzivno dozivljavam ane mogu sve da menjam da probam da menjam sebe.Pocela sam da vezbam jogu.Videcemo,zaista cu se potruditi da se smirim i manje nerviram.Volela bih da sama sebi dokazem da su aritmije od stresova i nervoze pa valjda mogu bar ovo drugo da svedem na minimum.
Kako ste svi od reda? :D
Veeeliki pozdrav za drustvo!!!!!!!!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

cao svima...

ontario, ne daj dusmanima da te muce, kazem ti samo uzmi neki odmor, bolovanje, skloni se iz te zatrovane atmosfere dok se malo ne smiris, da te jos i to ne muci i ne zeza, da moras na svu tvoju muku da jos i to trpis...

ljudi, ja juce vadio krv kad imam sta da vidim... hormoni stitne zlezde u autu

TSH ispod 0.04 a T4 mi je 32.6.. odem ja na UZ stitne.. kaze doktor stitna super, lepo izgleda ali hormoni otisli tako da mi je dijagnostifikovao hipertireozu, dao neke PTU tablete i propranolol za ove moje tegobe srce, znoj i ostalo.. kaze moji simptomi su bas simptomaticni za hipertireozu.. covece, pre dva meseca hormoni bili ok... i sada otisli toliko u tri lepe.. pa nemoguce da sam psihicki izazvao hormone da polude...

ajd sad cu da krenem i tu terapiju pa da vidim hoce li mi biti bolje od toga...

pozdrav za sve...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Auuu Neshar,
pa moguce da su svi simptomi koje si navodio od toga. Ona moze da pravi uzasne probleme. Dobro je da si najzad otkrio sta je u pitanju pa da pocnes adekvatno da se lecis. :wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

andjelija

veoma moguce... mislim zeznuta je to mala zlezdica, kad sam citao sta sve moze da uzrokuje od simptoma da i ne pomislis na nju...

najgore sto ni specijalista interne medicine, nazovi, nije ni posumnjala.. mislim nije ona ni napipala, nije imala sta ni da napipa pa verovatno nije ni posumnjala ali izgleda da je mozda i dobro biti malo hipohondar pa juriti po netu simptome i ljude.. da ne bi jesensky i cicika da mi kazu da i to moze bidne... uh.. al svejedno, valjda ce proci ovi simptomi... mada hipohondrija moja i dalje ostaje, a ni to ne treba zanemriti....

kako si mi ti, kako tebi tvoje muke.... drzi se...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Pazi se hipohondrije! I ja je imam povremeno i moze te dovesti stvarno u stanje ludila. Ako se ne osecas dobro, ok. Idi kod lekara, pregledaj se, ako treba terapija pij je, ali tu stani! Nemoj da kopas dalje. Veruj mi da te to moze potpuno psihicki poremetiti. Pocnes da razmisljas: a da nije ovo, a da nije ono,pa taman to prekontrolis i sve bude ok, pomisljas na trece pa cetvrto . ..i tako vrzino kolo raste, a ti zagorcavas sebi zivot neprestanim obilazenjem lekara umesto da ZIVIS! Veruj mi iz iskustva ti pricam, pazi se hipohondrije, kurva je to. :x

Dobro je da si to sa stitnom otkrio na vreme. Vidis, pre 2 meseca je sve bilo ok, znaci nadjen je poremecaj u samom startu. Sad polako kod endokrinologa, pa ces videti sta ce ti reci. Moja stitna zlezda je uvecana nasledno, ali je trenutno neaktivna. Pre 4,5 meseci sam vadila hormone i u granicama su. Ona moze biti normalne velicine, a da radi nenormalno i da pravi haos po organizmu, a moze biti i obrnuto, kao kod mene.

Ja sam manje-vise ok ovih dana, sem sto sam pretprosle noci imala krizu. Savrseno sam svesna da sama sebi radim o glavi! Bila sam do pola 2 na netu, u nekom spidu, drustvo, chat. .. . i onda sam legla da spavam jer je trebalo da ustanem u 8 za faks. Ali ne lezi vraze. . . Misli 300 na sat, neke aplikacije sevaju pred ocima kada ih zatvorim :lol: , srce se uznemirilo od kafe koju sam popila u 10 sati, pocelo i malo da me probada i boli kroz grudi. .. Vidim ja da sam uznemirena pa ustanem i popijem jedan Persen po preporuci doktorke. Medjutim prolazi 3 sata, a ja ne mogu da zaspim i sve mi je gore. Najzad popijem Bromazepam od 3mg i nekako zaspim. Ujutru naravno nisma nizasta, jedva se probudim i odem.
Mislim da bi trebalo da idem na neku kliniku da se lecim od internetske zavisnosti :lol: Nekada je znalo da mi se desava i da budem do 4, pola 5 da bih se ispricala sa drugaricom koja je u drugoj vremenskoj zoni. Pa onda posle 4 sata spavanja teram ceo dan bez odmora. Taman sam se letos malo dovela u red, spavala normalno, svela interenet na minimum, kafu izbacila. . . sada pocinjem opet! A sama sebi skodim i sto je najgore svesna sam toga !!!

Izvini brate, ja te udavi.

Gde ste ostali, javljajte se! pozz :D

Ontario,drago mi je zbog malog. Vidis da je na kraju sve ispalo dobro. :wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

ma kakvi bre, gde me udavi....

pazi, poznajem ja dobro kakav sam hipohondar, i znam da ona dovodi do ludila.. ja sam ova dva meseca sve isao u krajnosti sa mislima a da nije ovo, a da nije ono... mada, ponekad se i ona pokaze kao dobra...

internista mene na pocetku samo kardiolog i kad je video nista da nije srce, rekao anksioznost... i ja sam se dva meseca vadio na anksioznost, isao kod psihologa, mucio se sa simptomima... i da nisam navaljivao da opet vadim krv i da idem da vadim hormone i na UZ, ja bih i dalje isao kod psihologa i psihijatra.. cak mi je internista na zadnjem pregledu napisala u nalazu da na licni zahtev vadim TSH i T4 hormone... koliko je bila ubedjena da nije to jer nije nista napipala... i prethodni nalazi su bili ok...

izgleda da je meni odma pocelo cim je TSH pao na granicu da bude lose pre dva meseca, ali ova odma nije posumnjala, pa se dva meseca organizam mucio i rezultati pali ovako nisko....

kafu sam i ja smanjio i to dosta, ponekad je i ne popijem ujutru a bez toga sam ceo dan sano duso.. uvece, nikako... popijem jednu u 12 na poslu...jos jednu popodne ako ne popijem ujutru i to je to... skodi i ta kafa a volim je popiti.. uf....

nemoj se toliko iznurivati i net i skola.. samo lagano.. jos si mlada imas jos vremena i za skolu i za sve.. nista bre nije zacrtano da mora tad i tad i u to vreme.... lagano... zdravlje je najvaznije...

pozdrav za sve.....
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav za sve
Ja sam u frci mala mi sutra ima rodjendan pa imam veliko spremanje ,hrane i kolaca
Jedva sve radi smorise me aritmije i glava svako malo srce poskoci da se ja trznem
Kako ste mi svi
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drustvo moje pozdrav!
Sta se desavasto se ne javljate :cry: :cry: :cry: niste valjda odustali od foruma.Ja ne znam gde je Iva :cry: :cry: :cry: ona se ne javlja jako dugo.
Ja sam dosla iz nocne jutros pa sam citav dan prespavala.Inace pocela sam da radim posle cirkusa koji sam imala sa onom na posluOna nije dosla na posao i nemora sto se mene tice.Sa svima cu biti sada na distanci.Andelija kako ti aritmija?Neshar kako si druze,ima li napredka?Pavlov draga dobro je kada si zauzeta jer manje mislis o aritmijama i svemu.
Andelija odlicno je pa uzmes tabletu kada si uznemirena.Ja cu to isto raditi jer sam dva dana "probila led"sa strahom od tableta i odlicno me smirilo.
Maja odlicno pa vezbas jogu,svaki sport je dobar za nase probleme.
Ja nikako da se pomaknem od lenjosti :lol: :lol: :lol:
Jesensky puno,puno bolje zvucis,zauzet si pa se nemas vremena javljati....
Bar ponekad napisi nesto,ne zaboravi nas :wink:
Macho,daj malo tvoje teorije da se "probudimo"iz ovog ludog stanja ankcioznosti.
Pozdrav za sve ostale..... :lol:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

ontario,

tebe dugo nije bilo, bas sam se zabrinuo... samo sa svima na distanci, ko je prema tebi djubre, cao.... zavrsi sa njim...

nemoj da obracas paznju na tu gusku....

ja pijem ove lekice... naravno, ne bih ja bio ja da ne padnem opet u paranoju... juce popio lekice pa vidim gorak lek, pa mi se nesto zamantalo dok sam doruckovao, pa zovi apoteke, pitaj za lek, da li moze da se kombinuje PTU i Propranolol...

i dalje povremeno, doduse manje imam ono osecanje lelujavosti i kao sto je neko napisao hodanja po jajima, kao da su mi noge teske al valjda ce da bude bolje ... i dr je rekao da treba malo vremena da terapija deluje....

trudim se da ne razmisljam toliko o tome al ima trenutaka kad me opet strefi ramisljanje o bolestima i panike.... ma ko ga j.... bice bolje...

pavlov, srecan rodjendan ceri..... :D :D nadam se da je bio lep rodjendan i da ste se lepo proveli..

pozdrav za sve....
Odgovori