Draga Pavlov,
nemoj da places i da se sekiras ja sam to sve prosla i znam kako je tesko kada te NIKO ne razume i ne trudi se da te cuje i da podrsku,lepu rec i njeznost jer nam samo to treba.Sit gladnom ne veruje to je istina i uvek je tako bilo i bice!Mene je izjedalo 2 godine zasto nemam nikoga ko ce se 'staviti"u moju poziciju i ko ce me razumet i sve sam vise bila upadala u ponor i depresiju.Prijatelje sam izgubila jedne jedine koji su me ponekad znali obici jer nisam mogla zbog straha otici kod njih 70km daleko od mog mesta.Pravdala sam im se skali puta kada dodu kod mene,dovodila se u situaciju da kada bi otisli ja bih plakala citavu noc i dobijala panicne napade,gusilo me itd.Kritikovali su me preko telefona,govorili da cu tako poludeti,da moram da se druzim,da moram da izlazim i niko se nije zapitao:pa kako je njoj i kako joj mozemo pomoci?Kritikovana sam bila na svakom koraku,osecala sam se da sam bespotrebna i da me niko ne voli i odjednom osetila jos veci strah jer sam shvatila da sam sama u svom problemu.Govorili su mi da nikada necu poceti raditi(to je bilo prolsle godine),da cu u ludnici zavrsiti i svaka njihova rec bolela me.Onda,nesto se desilo u meni Bogu Dragom Hvala,javio se veliki revolt i snaga za koju nisam znala da imam.Nisam odustajala tragajuci za poslom,muz je radio i nikada nije bio kuci,a dok su deca bila u skoli ja sam danima i satima sedela na kompjuteru i trazila posao,plakala,drzala telefon u ruci jer me stalno gusilo i nikada nisam znala da li cu ujutro osvanuti ziva.Na moje veliko iznenadenje dobila sam poziv telefonom da se javim na razgovor za posao prosle godine u 10 mesecu ali je JEDNA VELIKA PREPREKA stajala mi na putu.Kako da putujem autom dalje od kuce?Strah je bila toliki da nisam mogla spavati,ali sam resila uz Boziju pomoc sescu u auto pa ili "preziveti"ili "umreti".Mobilni pored mene,voda,zvake,cd-ovi i ja sam krenula u nepoznato.Nisam znala niti taj grad,niti ulice,niti ljude a nisam imala nikoga da bude pored mene u autu.Gusilo me kada sam ugedala cistinu,nema auta,nema kuca ali sam stisnula volan od straha,zube od besa u uz Boziju pomoc dosla sam na razgovor.Dobila sam posao i pocela raditi 1 Novembra prosle godine i dokazala sam drugima,a najvise sebi da sam uspela pomeriti se sa mesta i da necu usprkos drugima zavrsiti u ludnici.USPEH CU PREPISATI SAMO SEBI I NIKOME VISE!
Mozda su mi bivsi "prijatelji"otvorili oci i mozda im trebam zahvaliti,a ne osudivati za njihove postupke.Oprostila sam ali im zaboraviti necu nikada jer mi je tada trebala "ruka spasa"i neko ke ce me RAZUMETI.Prestali su kontakt sa nama jer nisam mogla otici i odvesti nas autom u Manastir gde su proslavljali krstenje prijatelja.Ja se necu osudivati jer znam da Bog zna da nisam mogla i nisam bila spremna za put.Vidis prijateljice ja imam samo majku u nasoj zemlji samu i bolesnu i nemam pored nje nikakve familije.Ja ne mogu sesti na avion od straha i sto je problem ona je jako bolesna i ne moze mi doci.To znaci da je mozda nikada vise necu videti.Kako to da joj kazem?Kako kada place svaki puta kada me cuje na telefon?Kako da joj srce ranim jos vise?Znam i razumem te 100% jer si SAMA U SVEMU ALI te molim da ne places i da skupis svu snagu jer imas za koga da zivis,svoje dete kao i ja za moju decu.Nemozemo dozvoliti vrtlogu zivota dan nas PROGUTA!Pristacu sada na sve terapije od lekara jer zelim da nekome donesem radost u zivotu,a to su moja deca(da ih mogu odvesti da vide prelepa mesta)i moja majka da je mogu zagrliti bar jos jedanput u zivotu.To mi je sada cilj i nastojacu da idem tim putem jer niko mi ne moze i nece pomoci ako ja to ne uradim sama.Nema te osobe koja ce me razumeti jedino moja majcica koja ne zna kakvih problema imam i sta me boli.Ne posustaj,ne gubi nadu,dokazi tvom muzu da ces i bez njegove pomoci "ozdraviti"i da ces sama izaci iz depresije uz Boziju pomoc.Poljubac iz daleke,daleke Kanade
p.s.
mozda ti sestra zivi negde blizu mene
Draga Iva cvrsto sam odlucila da ne skrenem sa puta ka izlecenju jer ovako vise ne mogu.Sto dalje godine prolaze ovde sve mi je teze i teze.Deset godina sam ovde i u ovom novom gradu nemam prijatelja,ne znam nikoga pa vam hvala na svakom vasem pismu i lepoj reci.Lepa rec je sto nam treba,posebno u stanju u kakvom smo ii mogu ti reci da sam sretna jer nemas tih problema ali nam pruzas podrsku i razumevenja i
"Rame za plakanje".Uvek si tu za nas i uvek se mozemo osloniti na tebe zbog tvoje prevelike dobrote.Sretna sam jer si sa nama na forumu i jer sam te upoznala!Ljubim te
Dragi brate nije me sramota nicega vise i bas me briga sta ce ko reci jer kao sto znas i sam sem nas ovde i nase male grupice sami smo u svemu ovome.Vreme je da "progledamo" i da pocnemo sa zivotom jer godine lete nismo vise mladi pa ne bih volela da svi pevamo
"PITACE STAROST GDE TI JE MLADOST"!Doktori koji se bave sa nasim problemima su specijalizirali u tome i kao sto elektricar zna sta nije u redu tako i oni jer su im godine studitanja i prakse pruzile znanje.Nas je problem jer NE VERUJEMO LJUDIMA iz nekih razloga,a naravno osobe smo koje NE RACUNAMO NI NA KOGA u zivotu.Za sve smo odgovorni i sve moramo sami resavati.Moramo biti
PERFEKTNI bez gresaka jer drugacije ne znamo u zivotu.Kada smo skrenuli sa puta tesko nam se vratiti na isti,Moramo se PROMENITI,a to ne zelimo jer nam je BITI U KONTROLI odgovaralo.Takvog smo temperamenta,osetljivi,PRE OSETLJIVI i sve primamo srcu.Drugi "upravljaju nama"a tako ne bi smelo biti.Mi smo ti koji trebamo nekim stvarima reci NE i dokle god to ne uradimo nema izlecenja.Ne radi kako drugi hoce,nego kako ti.....ne zivi kako drugi zapovedaju nego kako ti hoces!Ako mi se ne ide negde kazem muzu NE,ma koliko mu bilo pravo ili ne ne zanima me.Njegov problem!Ako sam umorna idem leci kao danas posle posala,a sto sude treba oprati i stoji NE ZANIMAM ME.Ima vremena za sve da uradim posle,a ne kao prije zuri,zuri sve mora biti pod CRTOM.
Sve mora biti PERFEKTNO!E necu vise da budem PERFEKTNA jer me to i dovelo do problema kojih imam vec 2 godine.Sve moram ovo,moram ono,ne zaboravi ono ili ovo e necu vise nego hocu kao sada da provedem na kompjuteru sat vremena da vam pisem jer sam ZASLUZILA i ja odmor i MOZAK NA ISPASU".Idem sutra raditi citav dan,pa sto ne bih odmarala veceras.Deca imaju sta da jedu,u sudoperu su mu 2 tanjira pa neka stoje dok zavrsim ovo pismo.E brate prije ja sam skakala i stalno imala osecaj da ako nesto ne uradim odma nisam "dobra"zena niti majka.Ha........pa i ja sam zivo bice sa osecajima!I ja imam pravo biti lenja,umorna i reci
NE!
Poljubac od tvoje sestre
Sve vas VOLIMMMMMMMMMMMM!