Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Onda znas koliko mi je tesko... Odlucila sam da se borim iako sam u sustini jako plasljiva i nejaka... Lako pokleknem...
Nemam bas nekog adekvatnog lekara i u koga bas imam poverenja...
Kad sam uradila sve analize moj lekar je rekao da mi apsolutno nije nista!!!!! Da je to samo pad gvozdja i da je to-to!!!! Uzas....
Sto se tice bebe u jakoj sam konfuziji.... Ne zelim da je izgubim s jedne strane, a opet sa druge se bojim kako ce mi biti i hocu li sve moci da izguram ....
A imala sam i boljih dana.
Ali sve u svemu, ide nekako.
Danas mi je sin kupio jelku, pa cu popodne da se bacim na ukrasavanje.
I proci ce jos jedan dan.
Pozdrav svima!
Evo da malo predstavim moji problem. Imam problem sa stitnom zlezdom,Hashimotov tireoiditis. Po najnovijem uz i lab nalzaima sada je moja zlezda copensata. holesterol mi je na donjim granicama, ali sve u okviru normale. imam anksioznost, koja je nastala posle porodjaja..mislim da je sada pod konrolom...
Dr mi je zbog povecanja sintetickog hormona prepisala lek vera pamil, jos pre 2 meseca po potrebi i to po malo. Nisam imala potrebe sve do za vikend. Imala sam veliki stres u subotu, a u nedelju mi je pocelo lupanje srca, i bolovi u grudima.
Uzela sam 1/4 tog leka i prestalo je sve nakon 10-ak minuta, ali mi je posle bio nizak pritisak, koji je uvek nizak, pa mi je sve lelujalo.
Htela sam da pitam nekog strucnog sta je to po malo uzeti leka, i imam utisak da deluje prejako na mene...i kada ga uzeti? kada su otkucaji 90/min 100/min?
Danas nemam lupanje, ali me nesto boli u levom delu grudi....
Ja ti nisam nesto strucna, ali sam verapamil pila silne godine i to kada sam imala nizak pritisak (sada se lecim od visokog, genetika je tu odradila posao, a i godine zivota).
Sama vidi kako ti taj lek deluje (meni bi tesko delovala 1/4 toga leka, ali svako reaguje na svoj nacin).
Uzimaj ga kada ti se cini da ti je srce uznemireno (moze i kada ti je 90 otkucaja u minuti). Mozes ga uzeti i 2-3 puta u toku dana.
Tako male doze ne bi trebalo da ti snizavaju pritisak - ali ti mozes popiti malo vise tecnosti kada uzmes taj lek, ili na primer jedan tanjir supice iz kesice (pa ti se pritisak nece skljokati).
To je moje iskustvo.
-----------------
Svima saljem veliki pozdrav i zelim puno srece i zdravlja u narednoj godini.
danka