Sto je tudja bolja?

Postujte slobodu tudjeg misljenja iako se ne slazete s njim. Nema potrebe za kilometarskim postovima. (Postedite molim!)
Shvatimo mi sve i iz par recenica.
Pozdrav
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Али зато имамо ДНК анализу за утврђивање очинства, па тај што се одрекао својих родитељских права (права?!donka napisao:Tako da, ocito, zene koje abortiraju ni ne mogu biti smatrane roditeljima te dece jer se one tog prava odricu.
To sto otac ima obaveze je velika greska (ujedno da odgovorim Pezzi - vremenom ce taj zakon verovatno morati biti izmenjen, kako zene budu pocinjale da zaradjuju koliko i muskarci), ako se neko odrice prava na roditeljstvo niko ga ne moze naterati da ga zadrzi, ni pravo ni obaveze. Da sam ja trudna i da hocu da rodim dete a bebin otac hoce da abortiram, to bi za mene znacilo da je beba od tog trenutka samo moja odgovornost.Otac moze da se odrekne, slobodan je, ali obaveze ima da ispunjava, majka moze da se odrekne, ali ima obavezu da to njeno odricanje ne narusi zdravlje deteta, ni psihicko ni fizicko ni bilo kakvo.
То је измишљен проблем. tweety_girl је нешто рекла о томе (јеси читала?)Kad vec toliko pricate i znate o grijehu, recite mi, molim vas, sta smatrate vecim grijehom, ne roditi, ili po svaku cijenu roditi, pa makar tom divnom stvorenju ne mogli sutra zadovoljiti ni egzistencijalne potrebe? I to ne samo njegove, vec i svoje....