u vezi abortusa, HITNO, iskustva, savjeti!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
i ja sam bila protivnik abortusa, i stalno sam pricala, ako mi se desi, ja bi rodila, jer obozavam djecu. Ali sad kad se desilo... stvarno, vise snage cu imati da se nosim sa abortusom, nego sa nezeljenim djetetom...
Decko bi kao podrzao svaku moju odluku, ali znam de mi je on nekako marginalan u ovoj prici, cak smo samo par mjeseci zajedno. Danas je uz mene, a sutra ko zna.... A ja sa svojom odlukom moram zivjeti cijeli zivot.
Znaci, moj problem je strah od samog abortusa, kako to izgleda, kako djeluje ta opsta anestezija, kako ce mi biti nakon toga.....
Da mi je prije nedjelju dana neko pricao da ce se ovo meni desiti, samo bi se slatko nsmijala i napravila salu od toga...
Tesko je i prihvatiti da se to desi TEBI.
Decko bi kao podrzao svaku moju odluku, ali znam de mi je on nekako marginalan u ovoj prici, cak smo samo par mjeseci zajedno. Danas je uz mene, a sutra ko zna.... A ja sa svojom odlukom moram zivjeti cijeli zivot.
Znaci, moj problem je strah od samog abortusa, kako to izgleda, kako djeluje ta opsta anestezija, kako ce mi biti nakon toga.....
Da mi je prije nedjelju dana neko pricao da ce se ovo meni desiti, samo bi se slatko nsmijala i napravila salu od toga...
Tesko je i prihvatiti da se to desi TEBI.
Uf, Tamara, u isto vreme smo pisale i da sam na vreme pročitala tvoju poruku ne bih se našalila na račun caps locka
Tuga postoji, to je tačno, mi smo morali da sklonimo željenu trudnoću zato što mi je klinac doneo širok asortiman virusa iz vrtića i niko nije bio rad da me podrži u ideji da je ostavim, posebno zato što sam bila pozitivna na prvu infekciju parvovirusa...i tuga je to, ali život ide dalje i moramo misliti pozitivno.
Sve najbolje

Tuga postoji, to je tačno, mi smo morali da sklonimo željenu trudnoću zato što mi je klinac doneo širok asortiman virusa iz vrtića i niko nije bio rad da me podrži u ideji da je ostavim, posebno zato što sam bila pozitivna na prvu infekciju parvovirusa...i tuga je to, ali život ide dalje i moramo misliti pozitivno.
Sve najbolje
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
opshat anestezija se zvodi na usporavanje brzine protoka nernvnih impulsa u telu i uspavljivanje!
opshte anestezije se necesh ni secati, osecacesh se omamljeno i pogubljeno i onda posle nekog vremena ces sve oko toag zaboraviti!
ja je nisam dobro podnela, povracala sam i bla bla...ali se zaboravi!
a bolove da i cesh imati ne verujem, to se i ne oseti, osetish se glupavo i prazno, ali bukvalno!
sve ostalo cesh chuti do svog lekara....
opshte anestezije se necesh ni secati, osecacesh se omamljeno i pogubljeno i onda posle nekog vremena ces sve oko toag zaboraviti!
ja je nisam dobro podnela, povracala sam i bla bla...ali se zaboravi!
a bolove da i cesh imati ne verujem, to se i ne oseti, osetish se glupavo i prazno, ali bukvalno!
sve ostalo cesh chuti do svog lekara....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Samo da sto prije prodje vrijeme do toga... Malo mi je nezgodno i to sto moji nece znati, pa moram skrivati nervozu i strah, ali opet bolje nego da se stvaraju prevelike tenzije, jos i njihov strah mi ne treba.
Ovo je prva ozbiljnija situacija sa kojom se susrecem u zivotu, a i prva odluka koju sam morala sama donijeti...
Ovo je prva ozbiljnija situacija sa kojom se susrecem u zivotu, a i prva odluka koju sam morala sama donijeti...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm
-
- Aktivan član
zashto sebichna? nije mi to jasno...Jednostavno, nisu svi sposobni da imaju decu, ili nikada ili bash u tom trenutku nije TRENUTAK.tamaraft napisao:NEMA SHTA DA SE GLEDAJU PROCENTI I SLUSHAJU TUDJ EPRICHE, TO KAKO CE TVOJE TELO REAGOVATI NA TAKO AGRESIVNU INTERVENCIJU SE NE ZNA DOK SE NE ODRADI!
AKO STE VEC ZAJEDNO DONELI PDLUKU ONDA NE TREBA DA MISLITE VISHE O TOME NEGO TO URADITE PA POSLE BUDITE SRECNI I SAMI!
I NE VADITE SE ANA ISPITE NA FAKULTETU I SLICHNE STVARI! TO NISU PRAVI RAZLOZI ZA ABORTUS!
ODLUKA JE VASHA A NE IODLUKA VASHEG PARTNERA, AKO SE VI OSECATE POTPUNO SIGURNO DA CETE TO URADITI A KASNIJE NECETE MISLITI O TOME I OPTERECIVATI SVOJ ZIVOT I SVOJE VEZE ZBOG TOGA, ONDA STE JAKA I SEBICHNA OSOBA!
ALI KO SAM JA DA SUDIM
SHTA GOD DA ODLUCHITE VI STE ODGOVORNI A NE DOKTORI I PARTNER I PORODICA I FAKULTET I KOMSHIJE.....
mislim da subjektivno mishljenje mnogo zavisi od toga kako ko posmatra trudnocju od 5-6 nedelja, da li smatra zhivim.....itd. I zavisi od toga mozhesh li da imash decu ili ne...
ok, nisi bitna ovde, ali mislim da malo plashish devojku povuchena sopstvenim osvrtanjem u proshlost. Mnoge zhene to zaborave, u zavisnosti od toga iz kog razloga su donele odluku...
Mozhda ti jesi tuzhna ali neko drugi mozhda ne bi bio. Gluposti se deshavaju, ovo nije naivna stvar ali nije ni najstrashnija stvar na svetu.
Ako cjemo o tome da je jako agresivna operacija...ima i mnogo drugih agresivnijih...
- tamaraft
- Stalni član
moja je bila jako zanimljiva, uz komplikacije, krvarenja i shto shta...shto naravno ne mora da se desi svakoj sledecoj zeni koja to odradi!
samo sam osetila potrebu da joj kazem sve shto sam napisala a to da i ce me neko psihoanalizirati, tome se nisam nadala!
samo sam osetila potrebu da joj kazem sve shto sam napisala a to da i ce me neko psihoanalizirati, tome se nisam nadala!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
nisam te psihoanalizirala, samo me je zanimalo zashto si bila, da kazhemo gruba prema devojci...neke stvari mogu i drugacije da se kazhu.tamaraft napisao:moja je bila jako zanimljiva, uz komplikacije, krvarenja i shto shta...shto naravno ne mora da se desi svakoj sledecoj zeni koja to odradi!
zhao mi je shto je tvoja tako ispala, ali da, to jesu retki sluchajevi ...
nadam se samo da cje s mirom biti sve ok.
- tamaraft
- Stalni član
opshta anestezija moze da se daje intravenozno!
ili inhalacijom!
uz pripremu, davanjem intramuskulare injekcije!
traje koliko je potrebno za jednu takvu proceduru!
a krvarenje je individualno, zavisi od velichine i pozicije ploda! i tvoje anatomije!
ili inhalacijom!
uz pripremu, davanjem intramuskulare injekcije!
traje koliko je potrebno za jednu takvu proceduru!
a krvarenje je individualno, zavisi od velichine i pozicije ploda! i tvoje anatomije!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Ako pijes antidepresive ili bilo koje druge lekove, obavezno to spomeni svom lekaru odnosno anesteziologu.
Doktorku pitaj kada treba da dodjes na kontrolu, sta je normalno (u smislu krvarenja, grceva itd), na sta treba da obratis posebnu paznju (temperatura, pojacani bolovi, promene u krvarenju) i sta smes a sta ne smes da radis i koliko dugo.
Ako ti je antidepresive prepisao psihijatar, mozda ces zeleti da ga posetis i popricas sa njima o svojim emocijama vezano za situaciju kroz koju prolazis.
Doktorku pitaj kada treba da dodjes na kontrolu, sta je normalno (u smislu krvarenja, grceva itd), na sta treba da obratis posebnu paznju (temperatura, pojacani bolovi, promene u krvarenju) i sta smes a sta ne smes da radis i koliko dugo.
Ako ti je antidepresive prepisao psihijatar, mozda ces zeleti da ga posetis i popricas sa njima o svojim emocijama vezano za situaciju kroz koju prolazis.