Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Abortus-Kiretaza procedura je ista.
Zelim ti puno srece bez poteskoca a najvise ti zelim da se neosecas lose i da te nepece savjest zbog toga.
Ja sam probavala tri godine da ostanem trudna i to su za mene bile najmucne godine u zivotu a ima parova koje se lece godinama od steriliteta ali to je duga tema.
Uglavnom u one tri godine imala sam jednu kiretazu ,mrtav plod, pa sam se osjecala kao sto je rekla tamaraft prazno da praznije nemoze bit
Neces osjetit nista, uspavaju te, nakon toga nemas nikakvih bolova cak ni krvarenje nije jako.
Prodje kao obicna menstruacija i to je to.
Fizicki ces bit ona stara nakon dva tri dana.
Tuzno je to sto mi koji ne mozemo da imamo decu citamo tvoje recenice koje pises trudna...............Ako si stvarno odlucila da abortiras,uradi to,ali nemoj da polemises o kiretama i slicnim pitanjima.Pitaj lepo doktoricu,objasnice ti sve/opsta anestezija,kiretaza,budjenje....../,abortiraj i zavrsi sa ovom temom.
Da ti to sve tako tesko pada kako pises,rodila bi to dete sigurno,a ne bi polemisala na ovom forumu.
E ovo osudjivanje mi tacno ide na p.zivac....i sama razumem nemogucnost zaceca za kojim ceznem,ali ovo nije sajt TRUDNOCA,vec sajt ZDRAVLJE,devojka sa javila sa problemom i potrebni su joj saveti onih koji su prosli kroz slicno a ne osudjivanja po potanju morala.Kome smeta tema neka ne cita i kraj price.
Ja razumem zaista da detalji kiretaze i sama pomisao zvuce grozno i nezamslivo onima koji zele dete(jedna sam od tih)ali po Bogu ljudi,zasto da rodi NE ZELJENO dete?A sta bi bilo da mora da abortira radi zdravstvenog stanja ili slicnog?Nije ovo VAS problem vec MIRIN,i ne treba davati savete na konto svojim problema i zelja vec pokusati pomoci onome ko je u nevolji ili zabrinut,zar ne?
Sto se tice usvajanja,koliko je vas koji imate teskoca pri zacecu,a pominjete usvajanja,USVOJILO zapravo bar i jedno celjade????
Lako je piskarati...
Miro najbolje ti je da ni ne citas ovde,samo ces se iznervirati.
P.S. da ponovim da sam licno protiv abortusa i nadam se da nikada necu biti primorana da dozivim tako nesto,ali sto se drugih tice,to je stvar izbora.
e pa, nemogu da ne odgovorim. Leptiricu moj, drugarice draga po prvi put nemogu da se do kraja slozim sa tobom. Ona ima 22, vec za 2-3 godine pozelece bebu, e onda ce se setiti sta je uradila! PA LJUDI POBOGU OVDE SMO I DA POMAZEMO LJUDIMA DA DONESU NA SVET ZIVO BICE, DA IH ODVRATIMO OD TE GROZNE STVARI, I ZASTO BI DAVALE PODRSKU. DAJEMO PODRSKU NEKOME KO CE SUTRA TRAZITI PODRSKU DA OSTANE TRUDAN. NEMOJTE MI RECI DA JE VAMA DRAGO STO TAKO MLADA DEVOJKA HOCE DA ABORTIRA? I JOS DAVATI PODRSKU, MENI NE BI BILA MIRNA SAVEST!
STOP ABORTUSU!!!!
P.S. Ako to ne uradis i rodis lepog bebana seti se sta si htela. E a onda cu ti dati podrsku da prebolis svoje misli od pre 9 meseci. Ovako nemas moju podrsku, izvini, ma koliko ti ona znacila ili ne.
Tinnice moja ne podrzavam ja abortus,to sam naglasila a i znas i sama,samo stavljam akcenat na temu .Devojka je dosla vec odlucena za abortus iz samo njoj znanih razloga,(ne bitno da li su finansije,planovi,ili ponavljam jednostavno NE ZELI DETE)moramo biti svesni cinjenice da nisu svima prioriteti isti.
Ja zivim za dan kada cu ugledati drugu crticu,sto ne znaci i da je slucaj kod mire,pere,mike laze...
E posto je ona trazila savet i necije iskustvo a naletela na osude ja sam se oglasila.Podrzavam je u smislu:ti znas sta je dobro za tebe,sta zelis i sta ne zelis,a ocigledno trudnocu ne zeli.Nije dete,ima 22 godine sasvim svesna sta radi,od stupanja u nezasticen sex do abortusa.Ja ne mogu da joj pomognem savetom niti iskustvom ali joj zelim sve naj.da bude zadovoljna svojom odlukom i da naravno sve to nema posledice u buducnosti ako pozeli dete.
cmok
Razumem te resavkinja ,to je istina da abortusi mogu da uticu na kasnije zacece,ali naravno nije obavezno.
Ja sam uvek za varijantu da se spreci nego da se leci,znaci koristiti zastitu da ne bi doslo do ne zeljene trudnoce,i kasnije eto abortusa.
E sad,cinjenica je da dosta zena a i devojaka ima i po par abrotusa( ne radi zdravstvenog stanja vec radi ne zasticenih odnosa)a jos gora cinjenica je da jako jako puno zena ne moze da zacne iz hiljadu razloga (da ne nabrajam)Zvuci ne pravedno ali tako je kako je,i za sada po tom pitanju stvar je licnog izbora.
Aman ljudi, pa sto tako emotivno reagujete? "Sto pijete kad ne podnosite", tj. sto citate teme kad vidite da se radi o abortusu?
Miro - molim te, odbaci grizu savesti i shvati da je to sto ces uraditi cin ljubavi prema nekom tvom buducem detetu. Umesto da sada, zbunjena i nespremna, zasnujes porodicu sa mladicem za koga ocito i nisi sigurna da li je ljubav tvog zivota, ti ces zavrsiti fakultet, postati svoj covek, steci mnoga zivotna iskustva, i roditi dete koje ces zarko zeleti, sa muskarcem koga ces jako voleti - i bices dobra majka tom detetu, imaces znanja, snage i ljubavi da od njega napravis coveka, i moci ces da ga gledas u oci i kazes mu da se rodilo zato sto su mama i tata jako zeleli da se ono zacne. Svako dete zasluzuje da se rodi u takvoj sredini, i ako je zena trudna, a zna da u tom trenutku nije u mogucnosti da obezbedi to svom detetu - postenije je da abortira.
donka napisao:Aman ljudi, pa sto tako emotivno reagujete? "Sto pijete kad ne podnosite", tj. sto citate teme kad vidite da se radi o abortusu?
Miro - molim te, odbaci grizu savesti i shvati da je to sto ces uraditi cin ljubavi prema nekom tvom buducem detetu. Umesto da sada, zbunjena i nespremna, zasnujes porodicu sa mladicem za koga ocito i nisi sigurna da li je ljubav tvog zivota, ti ces zavrsiti fakultet, postati svoj covek, steci mnoga zivotna iskustva, i roditi dete koje ces zarko zeleti, sa muskarcem koga ces jako voleti - i bices dobra majka tom detetu, imaces znanja, snage i ljubavi da od njega napravis coveka, i moci ces da ga gledas u oci i kazes mu da se rodilo zato sto su mama i tata jako zeleli da se ono zacne. Svako dete zasluzuje da se rodi u takvoj sredini, i ako je zena trudna, a zna da u tom trenutku nije u mogucnosti da obezbedi to svom detetu - postenije je da abortira.
...ona nijedne sekunde nije rekla da ne zeli dete zato sto ne voli decka, nego smeta joj fakultet....ma bre, trla baba lan da joj prodje dan
Fakultet nije problem, moja kuma je rodila sina i udala se na 2. godini i u roku zavrsila drzavni fakultet znaci sve se moze kad se hoce. Problem je u tome sto ona to ne zeli a to zasto ne zeli je samo njen problem a ne nas.
Resavkinjo ne prepadaj je, danas je sansa da zbog abortusa ponovo ne zatrudni manja od 1 na 100, a i tada je ako se procedura pogresno izvrsi. Te zene posle nisu mogle da zatrudne vecinom zbog drugih faktora a ne zbog abortusa.
donka napisao:Aman ljudi, pa sto tako emotivno reagujete? "Sto pijete kad ne podnosite", tj. sto citate teme kad vidite da se radi o abortusu?
...ona nijedne sekunde nije rekla da ne zeli dete zato sto ne voli decka, nego smeta joj fakultet....ma bre, trla baba lan da joj prodje dan
jawwww shto mrzim kad neko ne chita lepo vec odmah osudjuje....devojka je PRI KRAJU fakuleta, tako da nije zbog fakulteta.
I JOSH JEDNA STVAR!! NIKO
ALI NIKO
OD VAS shto napadate NIJE pitao DA LI je MOZHDA zakazhao neki vid zashtite???? NIKO.
Lako je laprdati, ispunjen nezadovoljstvom.
Ja vam zhelim da sve podobijate decu, ali da ne osudjujete one shto ih ne mogu trenutno ili ne zhele imati. Ti stavovi vas samo josh vishe uplicju. Radite na svojim bebama, pokushajte sve mogucje, a ako ne uspete, pa vi usvojite. Na kraju krajeva, usrecjicjete mozhda neko dete, ako vam date da usvojite posto sam vec negde pisala koliko je to kod nas teshko.
@leptiricju divim ti se, jer pored napora da ostanesh trudna imash u sebi josh zdravog razuma i razumevanja.
@fridakahlo ti ocigledno i sama imas neki problem sa zavisti kada svima govoris da zavide..
Ma super, abortus je super! Zdrava normalna stvar! Samo napred! I drugi put tako !
Evo imas moju potpunu podrsku!
Jel se sad bolje osecas?
ne treba curu osudjivati, ali je treba malo uputiti i naterati da razmisli... Nije to odluka "idem da vadim zub"...
Naravno da ce abortira ako tako oseca da treba... samo se nadam da je iz ovoga izvukla nesto poucno i da ce u daljem zivotu vise paziti!
Sve najbolje joj zelim!
Hm..ne znam da li je stvar razuma,ali s obzirom da nigde u mirinim postovima nisam procitala kako zeli to dete, a ne moze iz bilo kog drugog razloga,zakljucih da trudnoca nije zeljena,svidelo se nama to ili ne.Pomenula je zasto mora da abortira ali ne i da ZELI da zadrzi dete.zato sam protiv bilo kakvog nagovaranja jer devojka se javila vec sa donetom odlukom,a ja sam verovanja 100ljudi 100 cudi i pokusavam da nadjem razumevanje i za drugacije situacije nego sto je moja.Ono sto je bitno je probati staviti se u njenu poziciju,a ne gledati iz vase....jer upravo radi toga ova rasprava se oduzila i otisla off topic.odnosno u temu ZA I PROTIV ABORTUSA.
Sve u svemu zelim svima koji vec nisu da uskoro zatrudne,a onima koji to ne zele da se jednostavno zastite.
cmok
Fimka napisao:@fridakahlo ti ocigledno i sama imas neki problem sa zavisti kada svima govoris da zavide..
Ma super, abortus je super! Zdrava normalna stvar! Samo napred! I drugi put tako !
Evo imas moju potpunu podrsku!
Jel se sad bolje osecas?
ne treba curu osudjivati, ali je treba malo uputiti i naterati da razmisli... Nije to odluka "idem da vadim zub"...
Naravno da ce abortira ako tako oseca da treba... samo se nadam da je iz ovoga izvukla nesto poucno i da ce u daljem zivotu vise paziti!
Sve najbolje joj zelim!
ni u jednom trenutku nisam rekla da je abortus super. Samo sam zhelea da odbranim devojku koju je 99% zhena ovde napalo, ....a niko je nije pitao kako je do toga doshlo.
Ja nikome ne zavidim. Ja samo verujem da svaka greshka mozhe da se ispravi a da nije SMAK SVETA, HAOS, UBISTVO, TRAGEDIJA. Nije najlepsha stvar na svetu, ali nije ni najstrashnija kako se ovde prikazuje.
Ne volim to bombardovanje stavovima "ja znam najbolje, veliki broj zhena ne mozhe posle da radja" jer se prvo baci pogled u chinjenice a onda se pricha.Mozhda pre 30 godina.
Devojka je odluchila i niko ne treba da je odgovara, htela je samo malo podrshke, a dobila opshtu prepirku i svadju.