Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ma nije uopste strasno kako si rekla neko se plasi i kad ide kod zubara...
ma jel ti na pocetku rece kako te roditelji podrzavaju a posle kako neces da ih opterecujes jos i time?
Iskrenost je najbitnija a ponajvise iskrenost prema sebi.Nije strasno priznati gresku i slabost onda mozes i da ocekujes od nekog da ti pomogne i posavetuje ili bar samo da razgovara sa tobom. Ali u neiskrenost i laz uplices se sve vise a to se mnogo teze psihicki podnosi.Uostalom, iz gresaka se uci i to je odrastanje.
Roditelji da, iako je mama sokirana. Ali ovdje sam na faksu i zivim sa tetkom, koja stvarno previse brine za mene... E, njoj ne mogu reci, jednostavno se bojim i osude i njene panike, i osjecam da mi je lakse precutati to. Par dana nakon toga bit cu kod drugarice u vikendici i to je to. A bit cu kod decka.... Svjesna sam ja toga da mi laz dodatno otezava, ali odlucila sam tako....
devojka je odluchila da ne zeli svoje dete, donela je odluku, zakazala termin, poprichace sa svojim doktorom i anesteziologom o tabletama koje pije, mi smo joj objasnili shta je zanimalo oko opshte anestezije i to je to!
odrasla je osoba i zna shta je najbolje za nju u ovom trenutku!
a taj strah plakanje i nesigurnost su normalni pre i tokom ovakvih intervencija!
ja sam samo zelela da ona dobro o svemu razmisli josh jednom, razlislila je i donela istu odlku i shta sad? ne mozemo mi da je sprechimo!
da mozemo ne bi bilo nijednog abortusa na svetu!
miiiro drz se i srecno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Resavkinja pretera ga ti....ja sam uvek za varijantu spreciti nego leciti,i nasoj miri ce biti to verovatno za nauk,pa ce ubuduce koristiti zastitu kako ne bi ponovo doslo do ne zeljene trudnoce.
Sto se tice izbora "izlaza" iz situacije,jako je tesko polemisati na ovu temu.U slucaju da neko NE ZELI DETE,ne verujem da tu ima mnogo izbora zar ne?
Miro sretno
Nigde nisam videla da je neko rekao da moze da rodi to dete i da ga da na usvajanje nekoj porodici koja " decenijama " pokusava da ima dete a ne moze....
Ako nije u stanju da podize dete, to kvari njene planove ili sta vec, sto ga ne rodi i da nekome ko to dete zeli vise od icega na ovome svetu. Kada bi se bar polovina "nezeljenih " beba rodilo i dalo porodicama koje ih zele, manje bi bilo tuznih parova na ovome svetu ...
Odluka treba da bude njena, ali ne verujem da je svesna sveta oko sebe.
bilo kako bilo, srecno...
Zato, Sandla, što nije isto abortirati gestacijski mešak star pet-šest nedelja i izneti trudnoću do kraja, poroditi se, videti dete i dati ga na usvajanje.
svesna sam ja toga ali ste i vi svi svesni situacije koja nas okruzuje,hiljade bracnih parova koji ne mogu da imaju dece...
Nemam vise komentara na ovu temu i iskljucicu nadgledanje...
Bilo bi lepo kada bi mladi malo vise vodili racuna a ne glavom bez obzira stupali u nezasticene seksualne odnose...
pozdrav svima
sandla napisao:svesna sam ja toga ali ste i vi svi svesni situacije koja nas okruzuje,hiljade bracnih parova koji ne mogu da imaju dece...
Nemam vise komentara na ovu temu i iskljucicu nadgledanje...
Bilo bi lepo kada bi mladi malo vise vodili racuna a ne glavom bez obzira stupali u nezasticene seksualne odnose...
pozdrav svima
\
kao prvo, vecja je verovatnocja da je to dete trunulo u domu za nezbrinutu decu posto je u nashoj drzhavi lakshe roditi kamilu nego usvojiti dete.
Jako dobri porodicni prijatelji su jaaaako dugo bili pod prismotrom ishli na stotine i stotine provera, blablabla, i na kraju su uz extra jake veze uspeli da usvoje.
Uslovi pri usvajanju su katastrofalni??
kad bi svaka porodica bila normalna i imala puno para i fantasticne uslove za dete bilo bi divno, ali nije tako.
Cujes ovu Resavkinju zasto ubija svoje dete to isto dete ubija i kad stavi zastitu vade stvar pre vremena itd. kako o tome niko ne razmislja. A tebi niko ne brani da imas dete. Ja da se pitam da mi cura zatrudni licno bih bio za to da rodi ali ako ona nece ne mogu je ja terati.
Nikad ne znas sta bi i kako dok ti se ne desi... Mislis da znas, a kad shvatis da se to TEBI dogodilo... sve se okrene naglavacke!
Nego, posto mi doktorka nije rekla da kupim kiretu, a znam da se njome "isisava", na koji nacin bi mi onda mogla raditi ? Pitala bi ja to nju, ali odsutna je do kraja nedjelje....
Sto prije covjek prihvati stvari kakve jesu, to je lakse!
A ove price o davanju djeteta na usvajanje, ne zelim biti gruba, ali mislim da takvim komentarima nije mjesto u mojoj temi.
Milan1982 napisao:Cujes ovu Resavkinju zasto ubija svoje dete to isto dete ubija i kad stavi zastitu vade stvar pre vremena itd. kako o tome niko ne razmislja. A tebi niko ne brani da imas dete. Ja da se pitam da mi cura zatrudni licno bih bio za to da rodi ali ako ona nece ne mogu je ja terati.
ej pa sad ga i ti pretera
to su metode sprechavanja:) ja lichno ne mislim da je abortus ubistvo, ali bolje je sprechiti. Naravno deshava se i da metode zashtite omanu, nishta nije stoprocentno nazhalost.
devojka je tražila savete, a ne pridike.
gledajte svoj život i ne osuđujte. ukoliko nemate odgovor na pitanje, uklonite se sa teme, ili otvorite sebi novu temu "šta bih sve uradio da sam apsolutni vladar svega što diše".