ureaplazma
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Zdravo svima!
Moj problem su bakterije,ureaplazma i mikoplazma.Prvi bris je pokazao samo ureaplazmu i nakon terapije doxiciklinom 2x1 pet dana i hemomicinom 2x1 naredna cetiri dana, koju smo pili i ja i suprug, posle sedam dana opet smo uradili analize.Suprug nema nista a ja imam i ureaplazmu i mikoplazmu. Sad mi je doktor prepisao hemomicin 6 kapsule odjednom dnevno,i tako tri dana.Sta da radimo posto nas brine kako ce da deluju 6 kapsula odjednom i kako cu to da podnesem? Mi smo u braku pet godina i mnogo toga smo prosli,sve analize su do sada bile u redu i spremamo se za inseminaciju. Usli smo u program IVF,ali moramo da uradimo bar tri inseminacije pa tek onda.
Moj problem su bakterije,ureaplazma i mikoplazma.Prvi bris je pokazao samo ureaplazmu i nakon terapije doxiciklinom 2x1 pet dana i hemomicinom 2x1 naredna cetiri dana, koju smo pili i ja i suprug, posle sedam dana opet smo uradili analize.Suprug nema nista a ja imam i ureaplazmu i mikoplazmu. Sad mi je doktor prepisao hemomicin 6 kapsule odjednom dnevno,i tako tri dana.Sta da radimo posto nas brine kako ce da deluju 6 kapsula odjednom i kako cu to da podnesem? Mi smo u braku pet godina i mnogo toga smo prosli,sve analize su do sada bile u redu i spremamo se za inseminaciju. Usli smo u program IVF,ali moramo da uradimo bar tri inseminacije pa tek onda.
123
Evo trudio sam se da vas ispratim u vecem delu postovo ali u vecini slucajeva koliko sam nashao su zene....mene zanima kod muskaraca shta se deshava ? posledice ?
Uradio sam briseve i kaze da sam pozitivan na Ureplasmu urealyticum tacnije : Ureaplasma urealyticum je izolovana u broju vecem od 10 na 4 CFU/ml (10.000 CFU/ml) ...
par dana pre toga sam uradio KKS i biohemiju , krva slika je ok skroz ali biohemija zeza malo GGT povisen je 84 (10-60) ovo ne bi ni napisao da nisam u nekom postu procitao da Uu napada jetru , a koliko sam upucen ovo je enzim jetre , da li je moguce da je ostetio jetru ? Inace biohemiju sam radio pre briseva i bilo je cudno sto je sve normalno osim GGT...
zahvalan unapred na odgovorima...
Uradio sam briseve i kaze da sam pozitivan na Ureplasmu urealyticum tacnije : Ureaplasma urealyticum je izolovana u broju vecem od 10 na 4 CFU/ml (10.000 CFU/ml) ...
par dana pre toga sam uradio KKS i biohemiju , krva slika je ok skroz ali biohemija zeza malo GGT povisen je 84 (10-60) ovo ne bi ni napisao da nisam u nekom postu procitao da Uu napada jetru , a koliko sam upucen ovo je enzim jetre , da li je moguce da je ostetio jetru ? Inace biohemiju sam radio pre briseva i bilo je cudno sto je sve normalno osim GGT...
zahvalan unapred na odgovorima...
Re: ureaplazma
Ćao svima.Ja sam ovde nova i mnogo zabrinuta.
Pre 6 meseci posle spontanog su mi ustanovili da imam bakteriju ureaplazmu u iznosu <10 na 4 stepen.Posle prve terapije rezultat mi je bio isti.Doktorka mi je rekla da napravimo pauzu od 2 meseca pa da ponovimo bris naravno ponovo je isti.Sad sam na drugoj terapiji 5 dana visiren,6 hemomicin i vaginalete polygynax.Interesuje me da li se neko otarasio ove zlobnice pomoću nekog prirodnog preparata npr.čaja. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 02, 2009 6:36 pm
Evo nova sam na forumu i ako bi neko znao da mi odgovori,prosle godine sam imala spontani pobacaj menstuacije su mi se vratile na normalu,pre mesec dana sam otisla na pregled da bih mogla da se opustim u sledecoj trudnoci,na pregledu sve ok,torch jos cekam i dobila sam briseve cerviksa na microplazmu,ureaplazmu i hlamidiju.Bila sam 11 dan ali mi je izvukao bris sa krvlju pa kao da dodjem za 7dana,i opet ista situacija.Pitala sam doktora kako je moguce da se krv zadrzala samo mi je slegnuo ramenima kao u kanalu je,tako da mi nista nije jasno kako je moguce tako nesto,da li neko zna nesto ili sam ja jedini baksuz? 

Ja sam imala ureaplasmu i pila sam 10 dana vibramicin, ujutu i uvece, 11 i 12 dan sumamred i to 11- og dana ujutru i uvece, a 12-og tek uvece i koristila sam vaginalete macmiror komplex. Zatim sam izmedju 10 i 15- og dana po zavrsetku terapije radila kontrolni bris, jer mi je tako doktorka rekla i bio je negativan, pa sam posle dva meseca radila drugi kontrolni i bio je negativan.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Super...Mira87 napisao:Ja sam imala ureaplasmu i pila sam 10 dana vibramicin, ujutu i uvece, 11 i 12 dan sumamred i to 11- og dana ujutru i uvece, a 12-og tek uvece i koristila sam vaginalete macmiror komplex. Zatim sam izmedju 10 i 15- og dana po zavrsetku terapije radila kontrolni bris, jer mi je tako doktorka rekla i bio je negativan, pa sam posle dva meseca radila drugi kontrolni i bio je negativan.

Ali mislim da Vam je taj Sumamed bio višak...

A koja je verovatnoca da ce se ureaplasma vratiti s obzirom da treci kontrolni bris treba da radim tek posle godinu dana od drugog, a imam stalnog partnera i ne varam? Meni malo to nije logicno da na tako dug period radim treci kontrolni, a pitala sam doktorku da li treba ranije da uradim kontrolu i ona mi uvek odgovara da ne treba, pa se dvoumim da li na svoju ruku odradim pre taj bris kad ga ionako radim u privatnoj laboratoriji. Hvala! 

-
- Aktivan član
Ako cete mirnije spavati, moj savet Vam je da ga odradite (nije sto dukata...)Mira87 napisao:A koja je verovatnoca da ce se ureaplasma vratiti s obzirom da treci kontrolni bris treba da radim tek posle godinu dana od drugog, a imam stalnog partnera i ne varam? Meni malo to nije logicno da na tako dug period radim treci kontrolni, a pitala sam doktorku da li treba ranije da uradim kontrolu i ona mi uvek odgovara da ne treba, pa se dvoumim da li na svoju ruku odradim pre taj bris kad ga ionako radim u privatnoj laboratoriji. Hvala!

Manje paranoje, opet napominjem Ureaplasma je oportuni patogen, a u određenom procentu populacije predstavlja regularnu floru...

Pozdrav

Posto se mucim sa ureoplazmom koja se vraca vec tri godine, i verovatno je imam ponovo, obzirom da mi je na redovnom brisu utvrdjen veliki broj leukocita pa sad opet idem na anlizu (trebalo je u Front ali mi je receno da to tamo vise ne rade), ocajna sam i vise nemam pojma kome da se obratim!
Briseve sam ranije davala u Gradskom zavodu, sad mi je gin rekla da je navodno Front pouzdaniji (?!) a kako ovi ne rade, pitam se kako je moguce da je neko vise ili manje pouzdan?
Sto se tice terapije, svaki put sam pila gomilu antibiotika po dve tri nedelje od hemomicina, preko dovicina itd i nista ne vredi....
Poslednje sto sam cula jeste da bi valjalo da pronadjem dobrog mikrobiologa da mi preporuci terapiju jer je moja poznanica tek nakon konsultacija i preporuke za terapiju od mikrobiologa iz Fronta uspela da se izleci od hlamidije! Zna li neko mikrobiologa koji radi privatno?
Zanima me i posle koliko vremena mogu sa sigurnoscu da kazem da sam izlecena? Ureoplazma mi se vraca svakih 6 do 12 meseci, a imam 34 godine i nisam radjala
Briseve sam ranije davala u Gradskom zavodu, sad mi je gin rekla da je navodno Front pouzdaniji (?!) a kako ovi ne rade, pitam se kako je moguce da je neko vise ili manje pouzdan?
Sto se tice terapije, svaki put sam pila gomilu antibiotika po dve tri nedelje od hemomicina, preko dovicina itd i nista ne vredi....
Poslednje sto sam cula jeste da bi valjalo da pronadjem dobrog mikrobiologa da mi preporuci terapiju jer je moja poznanica tek nakon konsultacija i preporuke za terapiju od mikrobiologa iz Fronta uspela da se izleci od hlamidije! Zna li neko mikrobiologa koji radi privatno?
Zanima me i posle koliko vremena mogu sa sigurnoscu da kazem da sam izlecena? Ureoplazma mi se vraca svakih 6 do 12 meseci, a imam 34 godine i nisam radjala

Probaj sa vibramicinom 10 dana, ujutru i uvece, pa sa sumamredom 11 dan ujutru i uvece i 12dan samo uvece i uzmi vaginalete macmiror complex i onda odradi bris izmedju 10 i 15-og dana po zavrsetku terapije, ALI za sve to vreme ili apstiniraj od sexa ili koristi kondom. Ako si imala sexualni odnos za vreme lecenja bez kondoma, nisi nista uspela da izlecis. da znas. Srecno!Andalusia napisao:Posto se mucim sa ureoplazmom koja se vraca vec tri godine, i verovatno je imam ponovo, obzirom da mi je na redovnom brisu utvrdjen veliki broj leukocita pa sad opet idem na anlizu (trebalo je u Front ali mi je receno da to tamo vise ne rade), ocajna sam i vise nemam pojma kome da se obratim!

I da, imas na Vracaru, ulica Radoslava Grujica, tamo mozes da ides busom 83, trolama 22, 29, laboratoriju dia lab, pa mozes kod njih da uradis bris i da pitas njihovog mikrobiologa za savet. Zajedno se rade ureaplazma, mikoplazma sa antibiogramom i cena je 2140din, rezultate dobijes za dva dana.
-
- Aktivan član
Mira87 napisao:Poželjna pauza do kontrolnog brisa je minimalno 3 nedelje od završetka terapije...Andalusia napisao:Posto se mucim sa ureoplazmom koja se vraca vec tri godine, i verovatno je imam ponovo, obzirom da mi je na redovnom brisu utvrdjen veliki broj leukocita pa sad opet idem na anlizu (trebalo je u Front ali mi je receno da to tamo vise ne rade), ocajna sam i vise nemam pojma kome da se obratim!
Probaj sa vibramicinom 10 dana, ujutru i uvece, pa sa sumamredom 11 dan ujutru i uvece i 12dan samo uvece i uzmi vaginalete macmiror complex i onda odradi bris izmedju 10 i 15-og dana po zavrsetku terapije, ALI za sve to vreme ili apstiniraj od sexa ili koristi kondom. Ako si imala sexualni odnos za vreme lecenja bez kondoma, nisi nista uspela da izlecis. da znas. Srecno!
Molim vas za savet i pomoc!
Pre mesec dana ustanovljena mi je Ureaplasma vise od 10 na 5. U domu zdravlja dr Ristic dobila sam kao terapiju hemomicin 4*1 jednokratno, dovicin 2*1 7 dana i macmiror complex vaginalete. Nakon zavrsetka terapije simptomi su nestali (pojacan sekret uzasno neprijatnog mirisa). Juce su mi se OPET javili isti simptomi(jako pojacan gust, beo sekret uzasnog mirisa) i ocajna sam!!! I parter je popio terapiju isto kad i ja. Jedino sto smo imali odnose odmah nakon prestanka terapije. sta sad da radimo?Molim Vas za savet. Unapred hvala.
Pre mesec dana ustanovljena mi je Ureaplasma vise od 10 na 5. U domu zdravlja dr Ristic dobila sam kao terapiju hemomicin 4*1 jednokratno, dovicin 2*1 7 dana i macmiror complex vaginalete. Nakon zavrsetka terapije simptomi su nestali (pojacan sekret uzasno neprijatnog mirisa). Juce su mi se OPET javili isti simptomi(jako pojacan gust, beo sekret uzasnog mirisa) i ocajna sam!!! I parter je popio terapiju isto kad i ja. Jedino sto smo imali odnose odmah nakon prestanka terapije. sta sad da radimo?Molim Vas za savet. Unapred hvala.
Pozdrav svima na forumu.
Evo ukratko da napisem i ja svoje iskustvo. Imala sam ureaplazmu pre pet godina i lecila sam je godinu dana. Jako je bitno da i partner pije terapiju i da naravno koristite zastitu tokom odnosa. Moj partner je uvek bio "negativan" pa sam se samo ja lecila, a ustvari je bio takoreci kliconosa. Uglavnom, popili smo hemomicin 1g odjednom i od tada je nismo imali. Posto je ta terapija jaka ne ubija samo ureaplazmu vec i normalnu floru odnosno dobre bakterije pa je moguce dobiti bakterijsku vaginozu koja je prouzrokovala te neprijatne mirise (koju sam ja dobila) ali se to brzo resi antibioticima.
Na zalost, opet sam je dobila posle 5 god...
Nadam se da sam nekom pomogla barem malo savetom da se oboje lecite.
Evo ukratko da napisem i ja svoje iskustvo. Imala sam ureaplazmu pre pet godina i lecila sam je godinu dana. Jako je bitno da i partner pije terapiju i da naravno koristite zastitu tokom odnosa. Moj partner je uvek bio "negativan" pa sam se samo ja lecila, a ustvari je bio takoreci kliconosa. Uglavnom, popili smo hemomicin 1g odjednom i od tada je nismo imali. Posto je ta terapija jaka ne ubija samo ureaplazmu vec i normalnu floru odnosno dobre bakterije pa je moguce dobiti bakterijsku vaginozu koja je prouzrokovala te neprijatne mirise (koju sam ja dobila) ali se to brzo resi antibioticima.
Na zalost, opet sam je dobila posle 5 god...
Nadam se da sam nekom pomogla barem malo savetom da se oboje lecite.