Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
To su bakterije koje se najcesce prenose sexualnim putem ali nije iskljuceno da jedan partner ima a drugi nema, kako nemam pojma ali tako su mi rekli u laboratoriji a i doktorka. Bolje je i on da uradi da ne b pio antibiotike ako nema bakterije i da slabi imunitet, spermogram...ipak, zbog VTO, da bi bili sto boljeg kvaliteta.
Posavetuj se jos sa nekim, ne znam sta da ti kazem. Ja sam imala ureaplasmu i zbog nje sam imala spontani (prirodna trudnoca) i zbog toga mi se sve iskomplikovalo i evo me gde sam jedina sansa VTO. Mozda sam ja istraumirana sta mi se sve desilo zbog te bakterije pa priupitaj jos nekoga.
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body! http://www.*/forum/
Zaista imam potrebu da se iskreno zahvalim ucesnicama forumu na iscrpnim informacijama. Cinjenica da sam promenila ko zna koliko ginekologa, nema sta nisam uradila od testova i da sam na kraju sve kljucne informacije saznala od pacijenata na forumu je ipak vise nego tuzna i zabrinjavajuca.
VS mi vise od 2 godine pokazuje trecu grupu. Veoma "srtucni" dotori nisu mogli/hteli/znali da mi ustanove ureaplasmu i evo, sad posle toliko vremena uopste nisam sigurna koju terapiju da primenim!
Da li iko zna ili moze da mi preporuci kompetentnog ginekologa ko ce moci da mi odredi odgovarajucu terapiju antibioticima?
unapred hvala!
Ureaplasmu sam uspesno izlecila Visirenom 2x1 15 dana i ja i suprug. Pogledaj da li ti stoji u antibiogramu i da li ga mozes koristiti!
Za doktora nemam pojma kog da ti preporucim posle svega nemam poverenja niukoga! Uostalom za terapiju antibioticima ti je potreban samo lekar iz Doma zdravlja zabog takvih stvari se neide u specijalizovanu ustanovu (GAK>>>) jednostavno NEDAJU UPUT mada bi trebalo jer ovi iz DZ nemaju pojma!
Od privatnika, mogla bi da odes u kliniku Ivanovic meni su je preporucivali, kazu da imaju jako dobru opremu, doktorka bila u Londonu na specijalizaciji...pa sad...
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body! http://www.*/forum/
Hvala puno Blonde!
Obraticu se klinici Ivanovic. Stvarno oko tih doktora....katastrofa jedna! Ni ja vise nikome ne verujem.
Da, procitala sam tvoju preporuku visirena u ranijim porukama, medjutim nemam ga na antibiogramu, mada raspitacu se u apoteci moguce je da je na antibiogramu pod nekim drugim nazivom. Medjutim, videla sam na forumu da je moguce uzimati i kombinacije raznih antibiotkia jedan posle drugog. Meni na antibiogramu pise i u kojoj meri su ureoplasme nadjene ( vise od 100 000 CCU/ml) pa bi mi mozda neko strucan na osnovu toga mogao reci koliko dugo i u kojoj kombinaciji treba piti koji antibiotik.
U svakom slucaju puno hvala na pomoci
[quote="Blonde"]Nije mi jasno zasto mesati tolike antibiotike. Ja sam je sredila sa Visirenom a znam i jos neke parove koji su se resili Ureaplasme na taj nacin Visiren 15 dana 2x1.
zanima me ko ti je preporucio taj Visiren?
i meni su ga preporucili, ali imam nedoumicu, posto sam stari shtreber, pa sam pazljivo procitala uputstvo za lek i pise nesto jako neobicno, ne znam da li si i ti to videla:
"REZISTENTNI (znaci ne deluje na..) na ofloksacin(sastav visirena) su: anaerobne bakterije (Bacteroides sojevi, Clostridium difficile i dr) UREAPLASMA UREALYTICUM i Nocardia asteroides"???!!!
ne znam dal sam ja to skapirala kako treba, ali kako to da nam preporucuju antibiotik za lecenje neke bakterije, ako je bas TA bakterija po uputstvu u leku na taj antibiotik NEOSETLJIVA iliti REZISTENTNA?!
ako neko zna odgovor, nek mi pomogne u nedoumici.
hvala unapred
Preporucila mi doktorka a i stajalo je na antibiogramu Visiren!
Nemam sada kod sebe uputstvo od Visirena ali znam da sam sa njim izlecila Ureaplasmu to 100%!
interesuje me nekoliko stvari u vezi sa ureaplasmom:
1. kako se sve moze dobiti, a da nije seksualnim putem?
2. kako se utvrdjuje kod muskaraca? koji uzorak je potreban i koji test se radi?
1. kako se sve moze dobiti, a da nije seksualnim putem?
Pogledaj na lupi dosta je pisano o tome. Nikada sa sigurnoscu ne mozes da znas kako si je dobila pa stoga ne vredi lupati glavu time. Bazen, razmena garderobe sa sestrama i prijateljicana, wc solja, peskiri.... ali u 90% i vise se prenosi seksualnim putem.
2. kako se utvrdjuje kod muskaraca? koji uzorak je potreban i koji test se radi?
Radi se bris uretre i to mora biti naznaceno da je na tu bakteriju.
hvala!
pre nedelju dana mi je konstatovana ureaplasma i prepisana terapija: 3 dana 4 kapsule hemomicina (1g dnevno treba da se unese) i posle toga 5 dana dovicin ujutru i uvece, ali nisam dobila nikakve naznake da li treba da pijem u odredjneo vreme pre ili posle jela i slicno. za hemomicin pise u uputstvu za upotrebu, ali za dovicin ne. a ginekoloskinja (kako ovo smesno zvuci) mi nista nije rekla povodom toga. sledece, pitala sma je da li moj decko treba da ide na neke analize, i ona je rekla da ne treba. a koliko vidim ovde na forumu, oba partnera su lecena, tako da pretpostavljam, a i logicno mi je, da i on treba da uradi analize neke da se vidi ima li i on ureaplasmu i u zavisnosti od toga da mu se prepise odredjena terapija. je li se i muskarcima kao i nama radi antibiogram prilikom testa?
Da i njima se radi antibiogram i on treba OBAVEZNO da uradi briseve i da pije antibiotike!
Posle ispijene terapije sacekas 7-10 dana i onda ponovo radis briseve. Ako opet budu pozitivni pribajte sa Visirenom jak je ali efikasan!
Pozdrav
Kod ljudi Ureaplasma se prenosi direktnim kontaktom između osoba genital-genital ili oral-genitalnim kontaktom, a vertikalno sa majke na fetus (bilo u materici tzv. intrauterino ili pri samom porođaju).
Diskutabilna je i nepotpuno razjašnjena uloga Ureaplasme u sterilitetu!
Mikroorganizmi iz roda Ureaplasme se izoluju iz cervikovaginalnog brisa kod 40-80% žena koje su bez simptoma i seksualno su aktivne.
Ureaplasma može izazvati sledeće bolesti
Urethritis
Pyelonephritis
Pelvic inflammatory disease tzv. PID
Endometritis or chorioamnionitis
Infectious arthritis
Infekciju hirurške rane (Surgical wound infections)
Neonatal pneumonia
Neonatal meningitis
Ureaplasma retko izaziva nabrojane bolesti, mada je često simultano prisutna uz neki drugi agresivniji mikroorgaizam tj. bakteriju!
Za lečenje se upotrebljava čitav niz antibiotika, dužina terapije iznosi najmanje 7 dana. Navešću najčešće od njih, uz savet da ih sami ne primenjujete!
Doxycycline (Vibramycin)-tetraciklini se sve ređe primenjuju zbog sve češće rezistencije koja iznosi 20-40%.
Erythromycin
Clarithromycin (Biaxin, Klacid)
Azithromycin (Zithromax, Hemomycin)
KINOLINI Levofloxacin, Ofloxacin.
Generalno infekcija Ureaplasma speciesom limitirana je na donji urogenitalni trakt, drugim rečima kod zdravih ljudi povezana je sa relativno niskom stopom morbiditeta (razboljevanja). Kod osoba kod kojih postoji imunosupresija (transplantirani organi, HIV), uključujući prevremeno rođenu decu, moguće su invazivne infekcije različitih organskih sistema, uključujući kosti, zglobove i CNS (mozak).