Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pa nemam pojma pravo da ti kazem zasto toliki lekovi, valjda zato sto ona prva kombinacija nije dala efekta? A taj Visiren jel mogu da ga kupim u apoteci bez recepta (ako se pokazao kao efikasan zasto prvo ne pokusati njime )
Ja sam bila na UZ vaginalnom sondom, - sve je bilo ok, PA i VS su mi 1 grupa...
Da li bi se ovim UZ pokazalo da postoji neka anomalija tipa zacepljenih jajovoda?
Mozda moja pitanja deluju malo bzvz ali totalni sam laik izvinjavam se ako zvucim skroz smesno
Jao, devojke, sad ste me zbunile...
Ja sam, nakon vise od godinu dana bezuspesnog lecenja raznolikih veginalnih infekcija, samoinicijativno odlucila da se testiram na hlamidiju/ureaplazmu/mikoplazmu, cim sam saznala da se ne otkrivaju obicnim brisevima (ipak, nisam ja duzna da to znam, zasta lekari postoje, ali izgleda ipak da je neophodno mnogo vise od opste zdravstvene kulture) i naravno, bila sam pozitivna na ureaplazmu, a terapija je bila vrlo jednostavna: Hemomycin, 4 tablete odjednom i 7 Clindamycin vaginaleta. Kontrolni rezultati nakon 11 dana (rekose mi da tad moze) su bili negativni, ali sam ja bila nepoverljiva pa sam ih ponovila nakon nekoliko meseci i dalje su bili negativni.
Citajuci vase postove, zabrinuh se... Zar se to tako tesko leci??? Znam za hlamidiju, ali zar i ureaplazma??? Da nisu bili lazno negativni rezultati??? Da li je moguce da sam imala srece??? Infekcija mi je zahvatila, kako mi je to ginekolog, drugi, objasnio, celu malu karlicu i trbusni zid (adnexoparametritis?, pa me je dodatno "nakljukao' Doksiciklinima, Orvagylom, Naproxenom i pored negativnih rezultata, mada stvarno me je ceo stomak boleo i imala sam stalno temperaturicu i urinarne poteskoce)...
Sada sam u 9. nedelji trudnoce, dobro se osecam, ali sta ako se ta ureaplazma i dalje "slobodno seta" tamo dole?!?! Uh.
Joj, pa nemoj da se tripujes bre, meni stvarno nije bila namera da nekog uspanicim dodatno
Skoro pa sam sasvim sigurna da je stvar individualna... verovatno zavisi i od imuniteta osobe i kad je otkrivena ureaplazma... miss'im ja pojma nemam kad sam i kako sam uspela da to zakacim... ne verujem da su bili lazno pozitivni rezultati (radila sam u Narodnog fronta) cula sam da to rade privatne klinike...
Jos manje verujem da bi ti neko rekao da je nemas ako je imas (ako nista drugo onda bas zbog tog materijalnog momenta)
Moj problem je bio sto sam lecenje pocela tek kad je moja doktorka otisla na godisnji jer je ona bila izricita u tome da ureaplasmu ne treba leciti :? Da sam pocela na vreme mozda bi i jedna terapija bila dovoljna... ko zna...
Ti lepo uzivaj u svojoj trudnoci, ako se dobro osecas nemoj se opterecivati nepotrebnim stvarima i pitanjima "sta ako..." to ti sigurno nece pomoci
Marty ne panici i uzivaj u trudnoci Vise briseva ti je bilo negativno i nema razloga za paniku by the way nisam cula za Ureaplasmu da se vraca kao hlamidija. Da imas ureaplasmu mislim da bi vec doslo do spontanog ja sam imala spontani u 5 nedelji. Infekcija Ureaplasmom u vecim trudnocama moze i da se iznese ali se mora voditi racuna da se i plod prilikom porodjaja ne inficira (bar kako su meni objasnili).
s.and.i anomalije jajovoda se ne mogu ustanoviti UZ pregledom. Potrebno je ici na HSG ili laparaskopiju ali o tome kad izlecis Ureaplasmu mada ako ti nije otvaran grlic materice pod infekcijom mislim da nema opasnosti od anomalija na jajovodima (potrebno je da je bas godinama vudes da bi napravila haos ali ipak proveri kasnije na HSG)Kod mene je bila druga prica meni su radili reviziju pa se tako prosirila u matericu i jajovode. Visiren mozes uzeti u apoteci bez lekarskog recepta. Obavezno jedi pre uzimanja leka inace ce te bubrezi boleti posto je dosta jak lek.
Pozdrav
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body! http://www.*/forum/
ja sam imala spontani pobacaj u 10 nedelji ali sam imala temperaturu 40 pa sam pitala doktorku da uradim test a ona:MA NE! I ja uradim i naravno imam uraplasmu pila sam hemomicin 7 dana i izbacila a muz 3 vrste tetraciklina oko mesec dana i cim sam ih izbacila ostala sam u drugom stanju i sve je bilo o.k.
Evo i moje iskustvo...sve je pocelo ovako: vec duze vreme(5-6 meseci) imam bolove ne mogu da opisem gde(nesto kao otezano mokrenje) ali bol je gotovo svakodnevan,dal jaci ili malo slabiji...i pre oko 5 meseci odem kog ginekologa (inace redovno na svakih 5-6 meseci) sve uredno,malkice pojcan sekret,par vaginaleta i to je to.I uradim to.Medjutim bol sve cesci.Nakon 5 meseci (pre nedavno) nadjem novog ginekologa i odem na pregled : I ON mi ustavovi ranicu veliku oko 2 cm na grlicu
Bila sam sokirana doktorka kaze da je ranica stara oko 10 meseci a moj reniji ginekolog nije ni spomenuo to
Testirala sam se na hlamidiju,nemam je,sad idem na dalje testiranja,a za kolposkopiju mi treba i psihicka i fizicka spremnost koliko boli...
UH...i nista mi nije jasno,partnera nisam menjala 2 god.,papa test mi je II,materica i jajnici odlicni,zdravi...nemam pojma ali poludecu...mislim da je bol kolposkopije rava kolcu uh...i tako sad idem na dalje testiranje pa sta mi dog da...
eto...nadam se da vas nisam ubila u pojam...samo sam morala podeliti sa nekim to...
nema razloga da se toliko plasis kolposkopije,ne boli fizicki nista,ja sam imala PA III,mozes da zamislis koliko sam se uplasila,radila sam kolposkopiju i biopsiju,srecom nije bilo razloga za brigu, celijske promene nisu nastale ni zbog kakvih virusa,rezultat biopsije ok. tako da mi je ranica otklonjena tzv krio terapijom,tj zamrzavanjem tecnim azotom, bez nepotrebnog spaljivanja, ova metoda je mnogo bolja i nista ne boli.Glavu gore i na preglede.
Pozdrav i drzim fige.
da li neko zna da li je potrebno uraditi dodatne testove na hlamidiju,ureaplazmu i mikoplazmu ako su bakterioloski nalazi vaginalnog i cervikalnog brisa ok.Meni je moja doktorka kada sam joj trazila i te analize rekla da se one rade tek ako brisevi nisu ok, citajuci sta se sve ovde pise vise nista ne znam.Posto planiram IVF to svakako moram da znam,a isto tako racunam da i doktorka mora da zna, pogotovo sto zna da cu raditi IVF.
Navedene tri bakterije se otkrivaju iskljucivo testovima na te tri bakterije i nije moguce ustanoviti da li ih imas vaginalnim i cervikalnim brisom. Moguca indikacija za te bakterije su povecani polimorfonukleari u vaginalnom i cervikalnom brisu ali se oni isto pojavljuju kad je u pitanju obicna gljivicna infekcija tako da nikada nemozes biti siguran dok ne uradis testove na tu vrstu bakterija. Black, obavezno uradi vaginalni, cervikalni bris, briseve na Ureaplasmu, Mykoplazmu i Hlamidiju kao i testove koje moras uraditi u zavodu za zastitu zdravlja: HepatitisB,C, HIV, CMV, Toxoplazmoza! Sve ovo ti je potrebno za IVF! Ulazis u postupak u BIS-u?
Pozdrav
p.s. Moja prijateljica nije nasla donatora. Malo je u nezahvalnoj poziciji jer zivi u zatucanoj sredini... Duga prica.
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body! http://www.*/forum/
Black i Blonde, kakva kombinacija.Pazi kam mi je doktorka u BIS-u to rekla, iako sam imala pojacan vaginalni sekret, ne razumem, oni su doktori i ako pacijent sam sve mora da trazi, a jos su i privatnici.Cekam da mi se izjasni ujna po tom pitanju,mislim da ce prihvatiti,ali se opet plasim jer nemaju taj zamrzivac, pa sad zamisli ako ne uspe kako da trazim da ponovo prolazi kroz postupak.Druga solucija mi je sestra, ali ona je pa u Holandiji,radi, a za sve to je potrebno vreme, za analize, pa ne daj boze ako treba da se piju neki lekovi.Ma nemam pojma ni ja sta cu,samo razmisljam o tome i opterecujemo se i suprug i ja.
black magic woman napisao:Black i Blonde, kakva kombinacija.Pazi kam mi je doktorka u BIS-u to rekla, iako sam imala pojacan vaginalni sekret, ne razumem, oni su doktori i ako pacijent sam sve mora da trazi, a jos su i privatnici.
Sta ti je rekla doktorka? Nerazumem ovaj deo!
Da, ti i ja ko euro-krem
A jel znas mozda kiliko okvirno kosta ta kolposkopija,meni je doktorica uzela 70€ za testiranje na hlamidiju sad mi treba jos 3 testiranja na jos tri bakterije pa mi kaze da idem preko studentske (ali tek tamo ne bih isla...).I mene je ta kolposkopija toliko bolela da su mi suze same isle...uzas...uh...sve jedno ti hvala na podrsci,idem u petak na te daljne analize...pozdrav!
nasalila sam se na to tvoje black.Bila sam nekad,sad sam brineta.Inace mislila sam na to da mi je doktorka rekla prilikom pregleda, kada mi je i uzimala vaginalni i cervikalni bris ,da ukoliko su oni ok, ne treba da radim analize na hlamidiju, urea i miko., jer sam ja trazila da mi urade i te briseve.Posto su ovi bakterioloski bili ok, nisu mi radjene analize na ove ostale.Sad sam u nedoumici sta da radim,ali ako sve bude u redu sa eventualnim donatorom, ja cu traziti i te analize za sebe,jer zelim da eliminisem sve moguce uzrocnike neuspeha.
Brisevi na Ureaplasmu, Mikoplazmu i Hlamidiju se rade posebno i nemoguce je videti iz vaginalnog i cervikalnog da li ove tre bakterije postoje ili ne! Preporucujem da to uradis i ti i donator kao i suprug! Nemoj da te iko vuce za nos uradte to, sta ces ako je bakterija kod jednog od vas troje, to umanjuje sanse za uspeh a trudnocu je gotovo nemoguce odrzati. Mislim da je holy moly imala problema sa tim u postupku jer joj nisu na vreme rekli da izvadi briseve na Hlamidiju ureaplasmu i hlamidiju. Kad je postupak u pitanju nemoj da ti ista promakne pogotovo sto radis donor. To ti je moj savet a ti radi kako mislis da treba, ja se ne bi igrala.
Pozdrav
Naravno da cu traziti i za sebe i za donatora, ali ako je sve ok kod mene, da li bi suprug ipak morao da se testira ili ne? Ali nikako ne mogu da razumem te doktore, pa oni su bar privatnici, kako to da su mi rekli takvu glupost?