Trudna a redovno pijem kontraceptivne tablete???
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Trudna a redovno pijem kontraceptivne tablete???
Anti bebi pilule (Janin) uzimam redovno vec 5 godina. Imam 25 godina. I ovaj mesec sam ih uzimala redovno (mozda sa nekim zakasnjenjem od 15-20ak minuta npr. ne u 5, nego u 5:15, ali ni jednu nisam preskocila).
Medjutim, ovaj mesec nisam dobila ciklus, sto je jako cudno, jer mi se to nikada nije desilo. Radila sam test 2 dana po kasnjenju i bio je negativan. Zakazala sam pregled tek za 2 dana, nije moglo ranije. Nemam nikakvih smetnji, stomak me ne boli, a ni grudi.
Da li je moguce da sam i pored redovne kontracepcije zatrudnela??
I ukoliko je doslo do toga, kolike su mogucnosti za komplikacija posle abortusa, ukoliko se on radi u prvom mesecu trudnoce? Govorim o stetrilitetu.
Zelim da imam decu, ali za par godina, jer trenutno ni ja ni decko nismo u materijalnoj mogucnosti da podizemo dete.
Medjutim, ovaj mesec nisam dobila ciklus, sto je jako cudno, jer mi se to nikada nije desilo. Radila sam test 2 dana po kasnjenju i bio je negativan. Zakazala sam pregled tek za 2 dana, nije moglo ranije. Nemam nikakvih smetnji, stomak me ne boli, a ni grudi.
Da li je moguce da sam i pored redovne kontracepcije zatrudnela??
I ukoliko je doslo do toga, kolike su mogucnosti za komplikacija posle abortusa, ukoliko se on radi u prvom mesecu trudnoce? Govorim o stetrilitetu.
Zelim da imam decu, ali za par godina, jer trenutno ni ja ni decko nismo u materijalnoj mogucnosti da podizemo dete.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ne verujem da si trudna...
moja sestra je pre par godina imala isti problem sa nekim stranim pilulama,a u stvari je samo trebalo da napravi pauzu,a ginekolog joj to nije rekao
sta god da je razlog,maltene je nemoguce da bude trudnoca...u svakom slucaju moras posetiti ginekologa da bi se otkrio uzrok
moja sestra je pre par godina imala isti problem sa nekim stranim pilulama,a u stvari je samo trebalo da napravi pauzu,a ginekolog joj to nije rekao

sta god da je razlog,maltene je nemoguce da bude trudnoca...u svakom slucaju moras posetiti ginekologa da bi se otkrio uzrok
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm
Ne bih da plasim bilo koga, ali kontraceptivne pilule su katastrofa za biohemiju zenskog organizma. Jovana, ti se vec 5 godina trujes tim sranjima, a razlog? Da ne zatrudnis. To je van svake pameti. Bolje bi vam bilo da pazite sta i kako radite a ne da se nakrkas pilulama, i kao bezbedna si.
Primer slicnog idiotizma(nije mi namera da vredjam) su lekovi za snizavanje holesterola.
Ljudi koji ih uzimaju nastavljaju sa losom ishranom, sada su kao bezbedni, imaju carobnu pilulu koja im snizava holesterol.
Raspitaj se Jovana za sve komplikacije koje moze da izazove dugogodisnja upotreba kontraceptivnih pilula, pa razmisli dobro da li ces ih ubuduce koristiti...mlada si, nemoj vise bez potrebe da satires svoj organizam.
Primer slicnog idiotizma(nije mi namera da vredjam) su lekovi za snizavanje holesterola.
Ljudi koji ih uzimaju nastavljaju sa losom ishranom, sada su kao bezbedni, imaju carobnu pilulu koja im snizava holesterol.
Raspitaj se Jovana za sve komplikacije koje moze da izazove dugogodisnja upotreba kontraceptivnih pilula, pa razmisli dobro da li ces ih ubuduce koristiti...mlada si, nemoj vise bez potrebe da satires svoj organizam.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Hereticu, hereticu...
Cime vi to obrazlazete tvrdnju
To sto drzite pridike mladim savremenim i pametnim zenama koje se cuvaju od nezeljene trudnoce i komplikacija ( emocionalnih, psihickih, fizickih ) koje ista nosi sa sobom, ostavicu njima da Vam odgovore, ali kao ginekolog smatram to primitivnim jednoumljem ! i jos im kazete kako je to sto rade "van svake pameti"...jako me zanima sta vi to koristite za kontracepciju ili apstinirate od seksa ? sto je svakako najsigurnija metoda...nestrpljivo cekam vasa obrazlozenja...
Cime vi to obrazlazete tvrdnju
???kontraceptivne pilule su katastrofa za biohemiju zenskog organizma
To sto drzite pridike mladim savremenim i pametnim zenama koje se cuvaju od nezeljene trudnoce i komplikacija ( emocionalnih, psihickih, fizickih ) koje ista nosi sa sobom, ostavicu njima da Vam odgovore, ali kao ginekolog smatram to primitivnim jednoumljem ! i jos im kazete kako je to sto rade "van svake pameti"...jako me zanima sta vi to koristite za kontracepciju ili apstinirate od seksa ? sto je svakako najsigurnija metoda...nestrpljivo cekam vasa obrazlozenja...
ima jos pitanja...koje su to komplikacije koje mogu da izazovu dugogodisnja upotreba kontraceptivnih pilula ?Raspitaj se Jovana za sve komplikacije koje moze da izazove dugogodisnja upotreba kontraceptivnih pilula, pa razmisli dobro da li ces ih ubuduce koristiti...mlada si, nemoj vise bez potrebe da satires svoj organizam.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
Zaista ne znam cemu takav post. Kao prvo ja pilule prvensteno koristim iz razloga sto vec 7 godina imam cistu i jedini nacin da se odrzava velicina te ciste (da ne poraste) su kontraceptivne tablete. A drugo, raspitala sam se odlicno o komplikacijama - krv vadim na svakih godinu dana, na analizu jetre i hormona i savrseno sam zdrava.Medical Heretic napisao:Ne bih da plasim bilo koga, ali kontraceptivne pilule su katastrofa za biohemiju zenskog organizma. Jovana, ti se vec 5 godina trujes tim sranjima, a razlog? Da ne zatrudnis. To je van svake pameti. Bolje bi vam bilo da pazite sta i kako radite a ne da se nakrkas pilulama, i kao bezbedna si.
Ako vec ne mozete da mi pomognete, nemojte mi ni odmagati molim vas.
A sto se tice mog problema, evo radia sam i test na trudnocu malopre, i negativan je, a ja i dalje ne dobijam.
Da li bi mozda neki doktor mogao da mi pomogne dok ne odem kod lekarke?
Hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 9:43 am
da cujem, koja je to katastrofa koju organizam dozivljava pod pilulama?Medical Heretic napisao:Ne bih da plasim bilo koga, ali kontraceptivne pilule su katastrofa za biohemiju zenskog organizma. Jovana, ti se vec 5 godina trujes tim sranjima, a razlog? Da ne zatrudnis. To je van svake pameti.
ja pijem pilule 6 (slovima sest) godina, i to ne samo da ne bih ostala trudna, vec ih pijem i kada nisam u vezi jer (oh, jeresi!) necu da imam bolne menstruacije i da mi 7 dana mesecno bude tottalno uzurpirano (kako se samo usudjujem kad je priroda tako namestila?!...

o pilulama sam se nacitala i naslusala, vrlo verovatno vise nego ti, jer ih tako dugo uzimam i znas sta je moj zakljucak: ako je osoba zdrava i vodi relativno zdrav zivot (ne pusi i krece se ) i dobro podnosi pilule, one ne mogu da naprave nikakvu katastrofu, sem mozda malo celulita. pilule mogu samo da pogorsaju ako problem vec postoji, a zato se ide na redovne kontrole i vodi racuna o svom zdravlju.
dakle da cujem, biohemijskim jezikom i potkrepljeno relevantnim rezultatima - koju to katastrofu pilule prave zdravoj osobi?
pilula je verovatno najkorisceniji "lek" u poslednjih 50 godina, da li znas koliki procenat zena u razvijenijim zemljama uzima pilulu? i da li mislis, da su posledice i iole toliko katastrofalne koliko neki tvrde, da bi to moglo da ostane sakriveno? (samo nemoj da potezes zavere farmaceutske industrije,pls...)
zato i imamo onu stravicnu cifru abortusa u Srbiji, jer se pilula jos smatra "otrovom". sramota, sramota, sramota...
a ako te vec zanimaju pilule i vec koristis internet, mogao(la) bi da potrazis podatke o tome kako dugogodisnje uzimanje pilula utice na plodnost zena i kvalitet jajnih celija...mislim da bi bio iznenadjen(a).
pozzz
Jovana, desavalo se i meni da se u nekom ciklusu pomeri za dva dana.
-
- Aktivan član
pilule su jedna od najboljih stvari koje su ikada smisljene!
ja na primer imam pcos(policisticne jajnike) kao i prilicne probleme sa aknama,neredovne menstruacije itd. Meni su one samo pomogle,nikako odmogle..
Uopste mi vise nije jasno odakle ljudima takve informacije da su pilule stetne??? Medicina je mnogo napredovala i to nisu vise iste pilule koje su se pravile pre sto godina
Jovana,
da li ti je vec prosla cela sedmodnevana pauza da nisi dobila ili ne? meni se desavalo da mi se pomeri pa umesto 4.dana pauze dobijem cak 7. dana
ja na primer imam pcos(policisticne jajnike) kao i prilicne probleme sa aknama,neredovne menstruacije itd. Meni su one samo pomogle,nikako odmogle..
Uopste mi vise nije jasno odakle ljudima takve informacije da su pilule stetne??? Medicina je mnogo napredovala i to nisu vise iste pilule koje su se pravile pre sto godina

Jovana,
da li ti je vec prosla cela sedmodnevana pauza da nisi dobila ili ne? meni se desavalo da mi se pomeri pa umesto 4.dana pauze dobijem cak 7. dana
-
- Novi član
Boldovani deo citata jasno pokazuje (ne)svesno nametanje alopatskog sistema lecenja kao jednog jedinog. To, sto si se raspitala za komplikacije kod istih onih koji su ti pilulu i prepisali, nikako ne znaci da komplikacije ne postoje. Uostalom nije nikakva tajna da danas alopate apdejtuju svoje znanje iz pamfleta farmaceutskih kuca. Kako jedan obican alopata koji nije ucestvovao u ispitivanju nekog leka, niti video laboratoriju u zivotu, sa sigurnoscu moze da ti tvrdi da je neki lek bezbedan? Samo na osnovu usmene besede njegovih autoriteta, i na osnovu onoga sto prihvata mainstream.Zaista ne znam cemu takav post. Kao prvo ja pilule prvensteno koristim iz razloga sto vec 7 godina imam cistu i jedini nacin da se odrzava velicina te ciste (da ne poraste) su kontraceptivne tablete. A drugo, raspitala sam se odlicno o komplikacijama - krv vadim na svakih godinu dana, na analizu jetre i hormona i savrseno sam zdrava.
Samo sama sebi mozes pomoci. Drugi ti ne mogu pomoci, pa tako ni ja, ali ako si odlucila da bespogovorno prepustis svoje zdravlje u ruke alopata koji znaju samo za prepisivanje lekova i operacije, to je tvoj izbor, ja te necu odgovarati od toga.Ako vec ne mozete da mi pomognete, nemojte mi ni odmagati molim vas.
Jedino sto mogu da ti posavetujem je da pokusas da pronadjes prirodni nacin za resavanje svog problema, nikako vestacki.
Ha ha ha, alopata se nas(la)ao da mi prica o primitivnom jednoumlju. A sta vlada u svetu zvanicne medicine? Za kontracepciju predlazem iskljucivo paznju, i nista vise. Daleko je lakse ponasati se po sablonu - ne paziti, opustiti se, tu je magicna pilula, ne moram da brinem. Nezeljenu trudnocu zakace samo oni koji ne paze, jer se precizno zna sta je neophodno da do trudnoce dodje. Pilula bi imala smisla samo u slucaju da muskarac od pocetka sexualnog odnosa sipa na sve strane, ali posto slucaj nije takav, malo paznje i potrebe za pilulom nema.ali kao ginekolog smatram to primitivnim jednoumljem ! i jos im kazete kako je to sto rade "van svake pameti"...jako me zanima sta vi to koristite za kontracepciju ili apstinirate od seksa ? sto je svakako najsigurnija metoda...nestrpljivo cekam vasa obrazlozenja...
Potreba za pilulom je usadjena u mentalni sklop stotina miliona zena sirom sveta na isti nacin kao i bilo koji drugi ''zenski'' proizvod - besomucnom reklamom i visedecenijskim PR-om.
To je gradivo kojem su vas trebali uciti istovremeno kada su vas ucili da prepisujete pilule kao bezbedne. Izgleda da su vise paznje posvetili da vas nauce kako sto brze, i ruznije, da napisete i prepisete recept za neki lek. Ako ste ginekolog, i posedujete zrnce svesti i savesti, vi jednostavno morate znati koje su komplikacije dugogodisnje upotrebe kontraceptivnih pilula. Ako me to pitate sa ciljem da me cikate da vidite sta i da li ja znam o tome, mozemo preko pp da komuniciramo, samo ne sada, moze nocu kada imam vise slobodnog vremena.ima jos pitanja...koje su to komplikacije koje mogu da izazovu dugogodisnja upotreba kontraceptivnih pilula ?
Sta za tebe predstavljaju relevantni rezultati i biohemijski jezik? prvo moramo to da razjasnimo pa ces dobiti sve odgovore koji te interesuju. Ako boldovanim delom citata zelis da ukazes da je broj veliki, onda je to zalosno, jer se time broj medikalizovanog dela populacije rapidno povecava. A ovo je pogotovo interesantno ''razvijenim zemljama''.dakle da cujem, biohemijskim jezikom i potkrepljeno relevantnim rezultatima - koju to katastrofu pilule prave zdravoj osobi?
pilula je verovatno najkorisceniji "lek" u poslednjih 50 godina, da li znas koliki procenat zena u razvijenijim zemljama uzima pilulu? i da li mislis, da su posledice i iole toliko katastrofalne koliko neki tvrde, da bi to moglo da ostane sakriveno? (samo nemoj da potezes zavere farmaceutske industrije,pls...)
Uzmi statistike bolesti razvijenih zemalja, pa malo detaljnije prostudiraj, sa sve uzrocno posledicnim odnosima, pa ti mozda neke stvari budu jasnije.
Nego sta nego da bi posledice mogle da budu sakrivene, tacnije i jesu sakrivene(opet ona statistika...). Ne postoji nikakva zavera farmaceutske industrije, to je samo zvaka kojom se alopate i njihovi slepi sledbenici sluze u komunikaciji sa onima koji imaju nesto protiv alopata i otrova.
Postoji cinjenicno stanje i nista drugo. Koji lobi je u US kongresu najjaci?
Zasto FDA svojim sluzbenicima i PR-ovima zabranjuje koriscenje reci izlecenje u istoj recenici gde se spominje neki alternativni metod lecenja? Zasto imamo kao opsteprihvaceni sistem lecenja onaj koji samo dve stvari prepisuje : lekove i operacije(posle kojih opet trebas neke lekove)?
Sta vodi ovaj svet? Profit. Da li i dalje na svetu ima budala i zanesenjaka koji veruju da je alopatski sistem u sluzbi naseg zdravlja, a ne profita? Ocigledno da ima.
Za razne vrste cista i bolne menstruacije postoje prirodni lekovi, ali nasa draga farmaceutska industrija, tacnije niko, ne moze da prijavi patent na biljku...tu nema profita...brze je i bolje maksimalno popljuvati biljke i prirodne nacine lecenja, smisliti dobru marketinsku kampanju za neki otrov, zaraditi brdo para na otrovima i hemikalijama koje ce zamorcici unositi ''dobrovoljno'' u svoje telo, pritome misleci kako sebi cine dobro.
Jeste...sve sto pise na internetu je istinito...nema tu marketinga, nema tu potpuno idiotskih zakljucaka baziranih na osnovu nekoliko 'case studies'...a ako te vec zanimaju pilule i vec koristis internet, mogao(la) bi da potrazis podatke o tome kako dugogodisnje uzimanje pilula utice na plodnost zena i kvalitet jajnih celija...mislim da bi bio iznenadjen(a).
Slobodno detaljnije surfuj po internetu, a ne samo po prvih 10 rezultata koje ti izbaci google... mozda ti budes bila iznenadjena...ko zna.
-
- Aktivan član
Medical Heretic
ti pricas o nekoj prirodnoj zastiti od trudnoce i PAZNJI! Ako nisi do sada naucila i u predsemenoj tecnosti IMA SPERMATOZOIDA,dakle moze doci do oplodjenja i BEZ EJAKULACIJE!!
Zbog takvih kao sto si ti danas u Srbiji postoji OGROMAN broj abortusa...jer su se sve devojke mahom oslanjale na prirodu.
Jedina PRIRODNA kontracepcija je apstinencija...prekinut snosaj,brojanje plodnih dana..prilicno su nepouzdani
Treba napomenuti da devojke kao sto sam ja zbog nekih drugih problema-PCOS na primer treba da uzimaju pilule.Meni one samo mogu da pomognu,nikako da odmognu..
A sto se tice kontraindikacija,na pilulama lepo pise u kojim slucajevima nije preporucljivo da se piju...na pr.zene pusaci preko 35 god itd. Znaci sve lepo pise za pismene...nazalost ima onih koji to rade na svoju ruku,pa nije ni cudo sto im se svasta desava...pre pilule treba konsultovati lekara bas iz tih razloga...da se ne bi previdelo neko zdrastveno stanje zbog koga nije pametno uzimati pilulu... Zdrave osobe,nepusaci,nema razlloga zasto da je ne piju.
Jovana M,
nema ti druge nego da odes kod lekara..trudna sigurno nisi...mora da postoji neki drugi uzrok...javi sta si uradila i srecno !
ti pricas o nekoj prirodnoj zastiti od trudnoce i PAZNJI! Ako nisi do sada naucila i u predsemenoj tecnosti IMA SPERMATOZOIDA,dakle moze doci do oplodjenja i BEZ EJAKULACIJE!!
Zbog takvih kao sto si ti danas u Srbiji postoji OGROMAN broj abortusa...jer su se sve devojke mahom oslanjale na prirodu.
Jedina PRIRODNA kontracepcija je apstinencija...prekinut snosaj,brojanje plodnih dana..prilicno su nepouzdani
Treba napomenuti da devojke kao sto sam ja zbog nekih drugih problema-PCOS na primer treba da uzimaju pilule.Meni one samo mogu da pomognu,nikako da odmognu..
A sto se tice kontraindikacija,na pilulama lepo pise u kojim slucajevima nije preporucljivo da se piju...na pr.zene pusaci preko 35 god itd. Znaci sve lepo pise za pismene...nazalost ima onih koji to rade na svoju ruku,pa nije ni cudo sto im se svasta desava...pre pilule treba konsultovati lekara bas iz tih razloga...da se ne bi previdelo neko zdrastveno stanje zbog koga nije pametno uzimati pilulu... Zdrave osobe,nepusaci,nema razlloga zasto da je ne piju.
Jovana M,
nema ti druge nego da odes kod lekara..trudna sigurno nisi...mora da postoji neki drugi uzrok...javi sta si uradila i srecno !
-
- Novi član
Kakav zakljucak!!! Kakva je ovo podla marketinska laz. Istina je da spermatozoida ima u predsemenoj tecnosti, ali do oplodjenja ne moze doci bez ejakulacije! Malo se bolje raspitaj, potom i detaljnije prouci temu prisustva spermatozoida u predsemenoj tecnosti...ne bi me cudilo da za deset godina, ili manje, bude opsteprihvacena teorija da zene mogu zatrudneti preko koze, pa da im se onda u cilju njihovog zdravlja prepisuje neka kontraceptivna krema, od koje nema sanse da zatrudne.Ako nisi do sada naucila i u predsemenoj tecnosti IMA SPERMATOZOIDA,dakle moze doci do oplodjenja i BEZ EJAKULACIJE!!
-
- Aktivan član
Postoji mnogo zena,cak i na ovom forumu koje ti mogu reci suprotno...
Pitaj njih kako su ostale trudne i pored prekinutog snosaja..
Poznato je da je dovoljno da samo 1 spermatozoid dodje do jajne celije i da dodje do oplodjenja...Kako si zakljucila da je nemoguce da spermatozoid iz predsemene tecnosti dodje do jajne celije?
aj molim te...ako ima spermatozoida u predsemenoj tecnosti ,obajsni mi kako moze biti nemoguce da ona dovede do oplodjenja? Sanse su naravno manje nego kad je u pitanju odnos sa ejakulacijom,ali svakako nisu zanemarljive
Pitaj njih kako su ostale trudne i pored prekinutog snosaja..
Poznato je da je dovoljno da samo 1 spermatozoid dodje do jajne celije i da dodje do oplodjenja...Kako si zakljucila da je nemoguce da spermatozoid iz predsemene tecnosti dodje do jajne celije?
aj molim te...ako ima spermatozoida u predsemenoj tecnosti ,obajsni mi kako moze biti nemoguce da ona dovede do oplodjenja? Sanse su naravno manje nego kad je u pitanju odnos sa ejakulacijom,ali svakako nisu zanemarljive

-
- Novi član