Trudna a redovno pijem kontraceptivne tablete???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Medical Heretic je muškarac!

Ja bih metodu paženja koristila samo u slučaju da ne želim trudnoću ali nije ni strašno ako se desi i spremna sam na rizik!
Slika
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

izvinjavam se sto sam promasila pol Medical Heretica :)

OljaA...mozda tebi nije strasno ako se desi trudnoca ali nismo svi u mogucnosti da sada odgajamo dete...ja nisam iz mnogo razloga,zato moram dobro da pazim.Necu da moje dete raste bez normalnog krova nad glavom,da nemam sta da mu/joj pruzim samo zato sto nisam dovoljno pazila.

Uostalom,kao sto rekoh zbog PCOS sindroma ja svakako moram piti pilule
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Posto Medical Heretic ocigledno zna ono sto mi ne znamo, najlepse bih ga zamolila da ovde, javno, a ne preko pp napise sta pilula moze da ucini zeni. I naravno-istrazivanja koje ce to potkrepiti. Radi sveopsteg informisanja. Mislim da toliko duguje, s obzirom da dosad nije naveo ni jedan KONKRETAN argument za svoje tvrdnje.
Hvala.

P.S. U suprotnom-jasno je da su sve obicna nagadjanja.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:lol: :lol: :lol: A narocito mi je smesan onaj deo o tabletama koje snizavaju nivo holesterola! Mislim, jel znas ti cemu TO sluzi i sta bi se dogodilo ako ga recimo ljudi koji su imali CVI ili infarkt miokarda ne uzimaju redovno? Znas u tom slucaju samo dijeta bez masti nije dovoljna. I, 'ajde da, za promenu, diskutovanje o lekovima i terapiji prepustis onima koji se godinama bave tom problematikom.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član

Post od OljaA »

Shmizla napisao:izvinjavam se sto sam promasila pol Medical Heretica :)

OljaA...mozda tebi nije strasno ako se desi trudnoca ali nismo svi u mogucnosti da sada odgajamo dete...
Pa o tome sam baš i napisala, slažem se sa tobom, rekla sam samo da prekinuti snošaj jeste neka vrsta kontracepcije jer je mnogo smanjena mogućnost od trudnoće ali za osobe koje ne žele trudnoću baš odmah ali im i nije strašno ako zatrudne, npr. u braku su, ajde kao nećemo odmah decu ali ako se desi dobrodošlo je, znači ta kontracepcija mi je samo za takvu situaciju.

Pa evo moja Anastasijica se rodila jer sam pazila na prirodan način :lol:
Slika
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

OljaA napisao:
Shmizla napisao:izvinjavam se sto sam promasila pol Medical Heretica :)

OljaA...mozda tebi nije strasno ako se desi trudnoca ali nismo svi u mogucnosti da sada odgajamo dete...
Pa o tome sam baš i napisala, slažem se sa tobom, rekla sam samo da prekinuti snošaj jeste neka vrsta kontracepcije jer je mnogo smanjena mogućnost od trudnoće ali za osobe koje ne žele trudnoću baš odmah ali im i nije strašno ako zatrudne, npr. u braku su, ajde kao nećemo odmah decu ali ako se desi dobrodošlo je, znači ta kontracepcija mi je samo za takvu situaciju.

Pa evo moja Anastasijica se rodila jer sam pazila na prirodan način :lol:

u redu,nisam te razumela :P

ma kapiram ja da se i desi nesto nepredvidjeno,da bih na kraju ipak bila srecna sto imam bebu...ali radije bih da ja isplaniram vreme za to :lol:
OljaA
Aktivan član
Aktivan član

Post od OljaA »

Pa da, nije lako biti 20 godišnja samohrana majka dvogodišnjeg deteta (mislim na mene), volim je najviše na svetu ali to bi ipak trebalo da se planira.

Koliko sam razumela ti i ja smo isto godište 86, zar ne?
Slika
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

jesmo :)

Ja sstudiram i imam dosta problema trenutno u porodici-mama mi je jako bolesna,razvod roditelja tek sad treba da pocne i tako...sa deckom sam dugo,ali i on razvlaci fakultet..bla,bla...u sustini kad bih rodila dete morala bih odmah sve da batalim i da radim za neku mizeriju posto sam zavrsila gimnaziju :( zato su meni pilulice za sada najbolje resenje

a tebi,svaka cast.. jako si hrabra kad si se usudila da rodis bebu tako mlada :P
OljaA
Aktivan član
Aktivan član

Post od OljaA »

Ja sam isto završila gimnaziju i jako teško mogu da nađem posao!
A ostala sam trudna početkom četvrte i hvala bogu te sam imala zdravu trudnoću pa sam redovno završila školu išla normalno na časove celu trudnoću, raspustili me kad sam ušla u 9-ti i zaključili ocene pa nisam morala da dajem vanredno ali studiranje u ovom uslovima teško!

Napisala sam ti pp.
Slika
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

OljaA napisao:
Pa o tome sam baš i napisala, slažem se sa tobom, rekla sam samo da prekinuti snošaj jeste neka vrsta kontracepcije jer je mnogo smanjena mogućnost od trudnoće ali za osobe koje ne žele trudnoću baš odmah ali im i nije strašno ako zatrudne

Ovo je i moje mišljenje.

Olja, znači ostala si trudna bukvalno prekinutim snošajem, bez ejakulacije?
estel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 9:43 am

Post od estel »

Medical Heretic napisao:Sta za tebe predstavljaju relevantni rezultati i biohemijski jezik?prvo moramo to da razjasnimo pa ces dobiti sve odgovore koji te interesuju.
sta tu nije jasno? "biohemijskim jezikom" znaci lepo objasni biohemijski put kojim to pilule prave te tvoje "katastrofe". ili, ako to ne znas, onda bar imenuj vise te katastrofalne poseldice po zdrave osobe...
Ako boldovanim delom citata zelis da ukazes da je broj veliki, onda je to zalosno,
a ti se nikada nisi potrudio ni da potrazis i saznas koliki je to procenat a ovde prosipas znanje o pilulama...
Uzmi statistike bolesti razvijenih zemalja, pa malo detaljnije prostudiraj, sa sve uzrocno posledicnim odnosima, pa ti mozda neke stvari budu jasnije.
Nego sta nego da bi posledice mogle da budu sakrivene, tacnije i jesu sakrivene(opet ona statistika...). Ne postoji nikakva zavera farmaceutske industrije, to je samo zvaka kojom se alopate i njihovi slepi sledbenici sluze u komunikaciji sa onima koji imaju nesto protiv alopata i otrova.
Postoji cinjenicno stanje i nista drugo. Koji lobi je u US kongresu najjaci?
Zasto FDA svojim sluzbenicima i PR-ovima zabranjuje koriscenje reci izlecenje u istoj recenici gde se spominje neki alternativni metod lecenja? Zasto imamo kao opsteprihvaceni sistem lecenja onaj koji samo dve stvari prepisuje : lekove i operacije(posle kojih opet trebas neke lekove)?
Sta vodi ovaj svet? Profit. Da li i dalje na svetu ima budala i zanesenjaka koji veruju da je alopatski sistem u sluzbi naseg zdravlja, a ne profita? Ocigledno da ima.
Za razne vrste cista i bolne menstruacije postoje prirodni lekovi, ali nasa draga farmaceutska industrija, tacnije niko, ne moze da prijavi patent na biljku...tu nema profita...brze je i bolje maksimalno popljuvati biljke i prirodne nacine lecenja, smisliti dobru marketinsku kampanju za neki otrov, zaraditi brdo para na otrovima i hemikalijama koje ce zamorcici unositi ''dobrovoljno'' u svoje telo, pritome misleci kako sebi cine dobro.
da se ti nisi skoro upleo u slicnu raspravu na b92 forumu. a? stil ti je mnogo slican :lol: .
Jeste...sve sto pise na internetu je istinito...nema tu marketinga, nema tu potpuno idiotskih zakljucaka baziranih na osnovu nekoliko 'case studies'...
ti si , garant! :))) i onaj tip sa b92 je citao postove onako kako njemu odgovaraju. posto tebi treba da se crta, evo da nacrtam: rekla sam internet jer ti je sigurno najlakse da naucne casopise tako nadjes, osim ako ti nisi pretplacen :). dakle ne radi se ni o kakvim podacima sa googla, vec o naucnim radovima objavljenim u relevatnim casopisima. ali, of course, tebi to ne da nije dovoljno nego samo pokazuje koliko ja ukalupljeno razmisljam i bla, bla...znamo se.
kao sto rekoh jednom ranije: so long, and thanks for all the fish.
8)
Poslednja izmena od estel u Uto Avg 21, 2007 12:12 am, izmenjeno 1 put ukupno.
it's so easy to confuse a neutrophil... ;)
estel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 9:43 am

Post od estel »

dupli post...
it's so easy to confuse a neutrophil... ;)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Evo i ja mislim da pilule nisu najsrećnije rešenje za kontracepciju, i mislim da narušavaju hormonalni status žene. Osim toga mogu izazvati rak dojke i jetre. Verujem da bi Obgyn, mogla mnogo više da kaže o tome.
Ali, ono što priča Medical Heretic je , ako mogu reći, najveća glupost u koju veruje dobrih 70% Srba. Zato i imamo preko 100 000 abortusa godišnje. Prekinut snošaj NIJE NIKAKAV METOD KONTRACEPCIJE, a ni pilule ni kondom ne pružaju 100% zaštitu, ni od neželjene trudnoće, a ni od polnih bolesti. Apstinencija i jeste najbolji vid kontracepcije.

Još jedna stvar u vezi pilula, kao i u vezi spirale ( mislim da bi ovo bila vredna informacija pravoslavnim ženama). Ova kontraceptivna sredstva ne sprečavaju začeće, već samo čine nepogodnu sredinu za razvoj ploda. Po pravoslavnom verovanju, život počinje začećem. Tako da ova sredstva kontracepcije se ustvari mogu posmatrati kao mikroabortus .

Sa tim da ne sprečavaju ni začeće, niti štite od polnih bolesti- možda bi najbolje bilo prednost dati prezervativu. ( koji naravno nije 100% siguran)

Svako dobro

Pozdrav
Medical Heretic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm

Post od Medical Heretic »

sta tu nije jasno? "biohemijskim jezikom" znaci lepo objasni biohemijski put kojim to pilule prave te tvoje "katastrofe". ili, ako to ne znas, onda bar imenuj vise te katastrofalne poseldice po zdrave osobe...
Samo sam pitao da razjasnim, mozda znas detaljno biohemiju, mozda ne znas, otkud ja to znam. Nisi rekla sta za tebe predstavljaju relevantni rezultati, odnosno cije rezultate ti prihvatas kao relevantne. Napisacu ti sve sto zelis samo mi treba vremena...bice to najverovatnije veceras kasno u noc.
a ti se nikada nisi potrudio ni da potrazis i saznas koliki je to procenat a ovde prosipas znanje o pilulama...
Predrasude...kako ti znas da se ja nisam potrudio, i na osnovu cega mozes da utvrdis moje znanje o pilulama?

da se ti nisi skoro upleo u slicnu raspravu na b92 forumu. a? stil ti je mnogo slican .
Pazi kako funkcionises - ovde si mi postavila pitanje...
ti si , garant! )) i onaj tip sa b92 je citao postove onako kako njemu odgovaraju
...a ovde vec odgovaras na svoje pitanje uz konstataciju da ja citam postove onako kako mi odgovaraju. Ne, nisam tip sa b92, ne znam zaista o cemu pricas, ali mi je drago ako ima onih koji slicno razmisljaju(pa cak i ako je to na b92).
Ako neko cita postove kako mu odgovara to si onda ti, jer si se stavila u poziciju sudije i sudis o tudjim postovima na osnovu onoga sto je za tebe cvrsto utemeljena i nepromenljiva istina.
dakle ne radi se ni o kakvim podacima sa googla, vec o naucnim radovima objavljenim u relevatnim casopisima. ali, of course, tebi to ne da nije dovoljno nego samo pokazuje koliko ja ukalupljeno razmisljam i bla, bla...znamo se.
kao sto rekoh jednom ranije: so long, and thanks for all the fish.
Ovde si zacementirala svoju predrasudu da sam ja neko drugi, a meni pricas da citam kako mi odgovara...ako bas zelis da znas, pretplacen sam na dosta relevantnih naucnih casopisa, i to sigurno daleko duze nego ti(pre pojave interneta), tako da moras malo da smanjis dozivljaj svoje samouverenosti, spustis se malo na zemlju... ne znam gde sam ja to izjavio da ti razmisljas ukalupljeno i ne znam odakle se mi to znamo?
Evo i ja mislim da pilule nisu najsrećnije rešenje za kontracepciju, i mislim da narušavaju hormonalni status žene. Osim toga mogu izazvati rak dojke i jetre. Verujem da bi Obgyn, mogla mnogo više da kaže o tome.
Ali, ono što priča Medical Heretic je , ako mogu reći, najveća glupost u koju veruje dobrih 70% Srba. Zato i imamo preko 100 000 abortusa godišnje. Prekinut snošaj NIJE NIKAKAV METOD KONTRACEPCIJE, a ni pilule ni kondom ne pružaju 100% zaštitu, ni od neželjene trudnoće, a ni od polnih bolesti. Apstinencija i jeste najbolji vid kontracepcije.

Još jedna stvar u vezi pilula, kao i u vezi spirale ( mislim da bi ovo bila vredna informacija pravoslavnim ženama). Ova kontraceptivna sredstva ne sprečavaju začeće, već samo čine nepogodnu sredinu za razvoj ploda. Po pravoslavnom verovanju, život počinje začećem. Tako da ova sredstva kontracepcije se ustvari mogu posmatrati kao mikroabortus .
Evo jefimija je nacela temu problematike upotrebe pilula, ja cu je u dogledno vreme nastaviti i produbiti, jer znamo da alopate vise vole analize i upadanja u dubioze, nego sintezu i preklapanje odredjenih znanja.
Jefimija mozes ti da mislis da je glupost to sto sam rekao, ali da nije toga bilo da li mislis da bi bolesti i abortusi dovoljno efikasno uklanjali visak dece/fetusa tako da za rezultat imamo danasnji broj stanovnika na planeti? Btw. nisam srbin, niti mi se moze prikaciti bilo koja (inter)nacionalnost, tako da u komunikaciji sa mnom nemojte moje misljenje kaciti u ovaj ili onaj postotak misljenja nekog naroda.
Sto se samih abortusa tice, slobodno se mozete informisati o ucescu industrije abortusa u industriji vakcina... za pocetak mozete videti sta merck ima da kaze na tu temu.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

Jefimija napisao:

Sa tim da ne sprečavaju ni začeće, niti štite od polnih bolesti- možda bi najbolje bilo prednost dati prezervativu. ( koji naravno nije 100% siguran)

Svako dobro

Pozdrav
Pilule sprecavaaju ovulaciju,tako da SPRECAVAJU ZACECE...Ukoliko nema ovulacije,ne moze biti ni zaceca

MOzes se malo vise informisati o nacinu na koji pilula funkcionise pa tek onda pricati o tome.
Odgovori