Stoga, molba i pitanja...
Obzirom da sam, možda, mislima još uvek u priči DEIVF, koji je meni , srećom uspeo iz prve, te sam sada na samoj polovini trudnoće- 20.nedelja, još uvek mi je skoro nestvarno da sam ja- TRUDNA!!!
Ipak, posle prvobitnog i šoka i iznenađenja, mada sam verovala i očekivala uspeh, ali stanje trudnoće je meni i u bukvalnom i u fiziološkom smislu "drugo stanje"!

šta da blagovremeno preduzmem da sve bude "idealno"

Priznajem do skora nisam imala pojma ni o nazivima dečijih robnih kuća, radnjica itd...ali, učinilo mi se nakon malo pretrage na netu i par saveta i obilazaka bebećih radnji, da se sve to može na kraju, sumirati i znati šta je neophodno kupiti..Bojim se samo da mi se "nije učinilo"tj, da što-šta ne previdim.
Možda je malo bizarno i pisati o tome, ali..ali...nekako svi kao da kreću od krečenja sobe?
Gde će beba biti kada se rodi?Meni je logično u spavaćaoj sobi?ali, planiram da je u susednoj sobi hranim-dojim, ako budem mogla, povijam , kupam...Da to bude samo bebeći kutak, sa krpicama i sl...Jel to ok?Kako bih vetrila sobu u kojoj spava dvoje odraslih+beba, ako se svi bebeći rituali odvijaju samo u spavaćoj sobi?to mi nije nešto prihvarljivo..zato već sada , jer imam uslova za to, bebća sobica??Šta mislite o tome?
Dalje..videla krevetce...ja sam za drveni, mm za krevet sa mrežicom, sa improvizovanom boxom ispod krevetića, a inače radi se o krevetu koji se može sklopati ..tj. može se putovati sa bebom ili sa detotom do 3godine?Nisam za ovu varijantu samo iz jednog razloga- beba neće imati pregradice na krevetiću, već zidove kreveta od mrežice, te može praktično samo da guli i grebucka po toj mrežici, za razliku od drvenog kreveta...Da li moja opcija ima smisla ili više mm??
Veoma su slatke komodice sa mogućnošću presvlačenja + kadica...Da li mi je to neophodno?Čula sma da kadicu beba prepraste časkom?Ali, tako nešto bih kupila svakako, makar zbog odlaganja bebećih stvari, a umanjeno za cenu kadice?
U deveti mesec ulazim posle 16.januara...trebaju li meni odmah kolica?Ili samo sedalica za auto?ili, šta drugo?
kakva je razlika između sterilizatora koji košta 50€ ili onog od 100€?
Koje boje okružuju vaše bebe..mislim na boju zidova, inventara, ....
Šta je to što je neophodno, izuzev odeće za bebu, po izlasku iz bolnice, o čemu bi moralo da se povede računa?Blagovremeno?
Inače, ne želim da štedim na komfornosti,funkcionalnosti sredstava od pomoći za doček bebe, ali nisam ni tip koji ne racionališe, vrlo sam svesan svih troškova oko bebe, koje snosimo mm i ja....a i osvemu ovome brinemo isključivo zajedno, nemamo pomoć baka, ..nisu žive...
Eto, ako možete,napišite ono čemu vi dajete prioritet,šta je vama iz iskustva pokazalo kao dobro, neophodno..........
Hvala!