Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 381 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 05, 2006 9:21 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 2:50 pm
Postovi: 107
Nijenina,zaista se divim tvojoj upornosti i sistematicnosti i mislim da na pravi nacin pristupas problemu.Na zalost,sve sto kazes je istina i vise nego istina.Mislim da je situaciju kod nas neophodno regulisati nekim pravnim aktom,posto se na kraju sve svodi na pljacku.Da dam slikovit primer,u Jevremovoj su svi stvarno ljubazni i verujem da su lekari (prof.Stankovic,dr.Vlaisavljevic,bilog) zaista strucnjaci,ali sama cinjenica da njihovi rezultati nisu javni podatak,ukazuje na bezbrojne mogucnosti za manipulaciju.Ja cu sada izgurati do kraja,ali ako ne daj Boze,bude sledeceg puta,jako cu dobro razmisliti gde i sta.Mislim da Jevremova radi na prncipu pokretne trake,da se pojedinacnim slucajevima ne posvecuje dovoljno paznje,tako da sam videla bezbroj slucajeva zenica koje ne reaguju dobro na stimulaciju iz jednostavnog razloga sto se ona odredjuje isto za sve,bez prehodnog detaljnog uvida u problematiku.I onda se nekom zalomi da uspe,a nekom da ne,mada mu je mozda uz vise paznje moglo uspeti.A da na pricam da se trude da po svaku cenu sprovedu postupak do kraja i tamo gde je jasno da nece uspeti (slucaj Gostinice),pogadjate zasto,da bi uredno naplatili.I meni je to strasno i onda im nista ne verujem,ali na zalost,u nasoj zemlji,Jevremova je ono najbolje sto moze da se dobije za svoj novac.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 06, 2006 9:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 8:45 pm
Postovi: 267
Blonde je napisao:
i zakazala kod Vlaisavljevica kazu da je najbolji na ovom podrucju pa sta mi Bog da.


Kazes da za Vlaisavljevica kazu da je najbolji.

U cemu je to najbolji?
_________________________________________________________________
Ako se ne varam on vrsi punkciju i vraca embrione.
-zamrzivac imaju.
-punkciju rade pod anestezijom, dodatno se placa.
-vracaju 3 embriona, to je u svetu prevazidjeno.
-h-m ce nam reci koliki je uspeh postignut u njenoj aprilskoj grupi
(preko devojaka sa srbkafea cemo videti koliki je uspeh u junu, jer se nadam da ce nasa h-m odmah da zabebi :D )
-cena 1200 za ivf, i 1600 za icsi nije fiksna.
Kad se ukljuce vadjenje estradiola, uzv pregledi, anestezija, to izadje na vise, proveri na srbiankafeu (tu se doda jos do 400 ili 500 eura).
_____________________________________________________________________
ovo su samo cinjenice, ne osvrcem se na protokol!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 06, 2006 9:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 8:45 pm
Postovi: 267
blonde,

ono sto mi stalno promakne da ti kazem je,

s obzirom da si jako mlada verovatno ces uspeti vrlo brzo, iz sledeceg puta ili eventualno iz treceg puta.

ono sto treba da je tvoj cilj je sacuvati fizicko i psihicko zdravlje.

to ces postici ako

-imas (dobrog) endokrinologa
koji ce pravilno da vodi stimulaciju, da izbegnes hiperstimulaciju, (dobar) endokrinolog ce da se udubi u tvoju konkretnu situaciju, jer ti to debelo placas - a osim toga to je njegov posao, znaci nece juriti sa tezge na tezgu!

-dobar tim biologa
dobar tim biloga ce od 18 jajnih celija valjda uspeti da izvede 8 kvalitetnih embriona.

-punkcija se valjda podrazumeva da bude dobro uradjena!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 06, 2006 10:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
Postovi: 41
Lokacija: Srbija, Jagodina
Haj,
jedna moja poznanica radi sutra transfer kod Vlaisavljevica. Reci cu vam sutra kako je prosla ali njoj za ICSI je cena 2000 a rekli su joj da je za obican IVF cena 1400 ( mene je kostalo 1440 prosle godine na Befes-u, naravno plus Gonal-F 910...). I ovoj zeni su postigli hiperstimulaciju!!! Dali su joj navodno po hormonalnom statusu da nabavi 20 Menopura, medjutim ona je, posto je dosta mlada (26) dostigla folikule na 20mm za sedam dana (ukupno 14 Menopura). Kod Jevremove se bas cesto desava hiper. bas neprofesionalno...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 07, 2006 9:45 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am
Postovi: 385
Lokacija: Beograd
Pa ja cu da izludim! Najvise bi volela da mogu sama sebi da uradim i zavrsim pricu! Pa gde da idem?
Nijenina iz tvojih usta u bozije usi :D valjda ce uspeti nesto da urade. Ti to prognoziras i za sledeci put 18 :o :D Ja bi radije da ima manje oci su mi ispale na aspiraciji jer su me probudili na pola pocela sam da se gusim od anestezije (bila sam malko prehladjena). Nek naplate tu anesteziju ali ja vise na zivo aspiraciju nema sanse, nista ne boli tako kao to oci su mi ispale! Ja sam primila 24 Gonala F i 24 Luverisa i ja mislim da su me prepumpali al ajde sad kazu da je Spremovicka jedna od boljih endokrinologa otkud je i ona znala kako cu da reagujem ja se samo plasim da mi ne nestane jajnih celija a sve ostalo ce mo lako! koliko se u svetu jajnih celija vraca?
meni je iskreno jedino zabrinjavajuci taj moj sactosalpinx i najradije bi da mi urade tubal reversion na desnom jajovodu pre IVF-a kazu da povecava uspesnost! Pitacu sad sve Vlaisavljevica ima da ga iscedim za te pare koje traze (60e konsultacije + 40e UZ ako hoces) kad presavijem blokce sve cu da ga ispitam i ako mi se nesto ne bude svidelo idem dalje!
Ardagast kako je u BEFES-u?
Iskreno meni se Tulic ne dopada jer je taj isti podpisao moju otpusnu listu posle ET na kojoj pise da 3 dana uzimam antibiotike a on je nacelnik odeljenja za IVF u Visegradskoj! Sve ko na traci da sama nisam videla taj propust niko mi ne bi rekao!

_________________
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 07, 2006 10:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
Postovi: 41
Lokacija: Srbija, Jagodina
Odgovor-Blonde:

Ja sam Tuliceva "prva tura" na Befes-u (i to uspesna). Pa, znas kako, posle ET svima daju 2-3 dana antibiotik. Tj. meni i ovim zenama iz ove ture su dali posle aspiracije 4 dana antibiotike a ET je vrsen 2.dana tako da smo jos 2 dana uzimale prepisan antibiotik. Kazu da se embrion "zalepi" tek oko 4-5. dana posle transfera tako da antibiotik ne smeta. Inace, Tulic se i meni iz prve nije bas svideo zato sto je cutljiv... Medjutim, vrlo je cool i u principu on te pregleda a dr Branka (embriolog)je tu pa se lepo konsultuju pred tobom i znas na cemu si. Meni se na Befes-u dopalo zato sto te gledaju kao licnost, tj. sa svakom zenom ili parom imaju adekvatnu komunikaciju i "obrade" te onako kako treba. Htela sam da kazem da ne ide sve kao na traci vec sagledaju sve analize i hormonalni status pa ti prepisu terapiju i sl. Druga stvar sto na svaka 2-3 dana imas UZ kontrolu pa ima manje sansi za hiper... Inace ona cena koju sam pomenula ti obuhvate sve preglede i analize hormona koje ti rade u postupku.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 9:09 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 2:50 pm
Postovi: 107
Ja svojim iskustvom sa dr Tulicem i Befesom bas nikako ne bih mogla da se pohvalim.Izuzetno neljubazni,bukvalno mi je za 30 sec uradio UZ i konsultacije (i to sam platila neke silne pare) i jos je trazio da ponovo radim nalaze koje imam.Mislim da je Befes izgubio svoj smisao posle Milacica.

Sto se tice Jevremove,tretmanom sam vise nego zadovoljna.Videces,Blonde,Vlaisavljevic ce ti rado odgovoriti na sva pitanja i samo ga ti pitaj sve sto te zanima.Ono sto mene koci u Jevremovoj je nikakva kontrola onoga sto se radi.Npr.nama su radili ICSI pod opravdanjem da je muzevljev spermogram bio los :o ,a do sada je uvek bio dobar.I sad,meni naravno pada na pamet da mogu da nam kazu sta hoce da bi uzeli 700 Eur vise od IVF cene,mogu cak i da urade IVF,a nama da kazu da su radili ICSI,zar ne ? Znaci,ti njima sve moras da verujes na rec,ali posto smo se mm i ja bas iznenadili,mm ce ponoviti spermogram da bismo znali da li nikad vise u Jevremovu ili je to zaista tako bilo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 10:22 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 8:45 pm
Postovi: 267
h-m,
da li ste uradili i embrio transfer, kako se osecas, kad cekamo rezultate?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 1:13 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 2:50 pm
Postovi: 107
Nijenina,juce smo radili punkciju i aspiraciju,metoda ce biti ICSI,dobijeno je 5 jajnih celija,a ET ce verovatno biti u ponedeljak.Sad molim Boga da se sto vise celija kvalitetno oplodi. Kako ti napredujes,sta si odlucila ?

Takodje,na prethodne postove zelim da dodam nesto.Antibiotike nikako ne treba uzimati posle ET,vec posle punkcije do ET-a.Antibiotici se daju zbog mogucih komplikacija i bakterija prilikom punkcije i aspiracije,jer je to ipak invazivna metoda i moze doci do ralicitih povreda tkiva.ET je sasvim jednostavan,poput obicnog ginekoloskog pregleda i kao sto su sanse da prilikom ginekoloskog pregleda dodje do neke upale,takve su i prilikom ET-a.Narocito sto antibiotik vec uveliko kruzi krvnim sistemom zene i ne ocisti se dovoljno brzo da ne bi uticao na plod.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 2:07 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 4:19 pm
Postovi: 89
Lokacija: Beograd
Ni ja nisam zadovoljna Befesom, usla sam samo jednom i nijednom vise.
Holly, to sto si napisala za Jevremovu, za spermogram, pa tako ti je u
svim ordinacijama. Ko nam garantuje da svuda ne rade icsi kada oni hoce? Bilo da je to u Bg, bilo u inostranstvu? To nikad necemo znati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 4:14 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 8:45 pm
Postovi: 267
ako ne laziraju rezultate, jedino objasnjenje je da uzorak nije cuvan adekvatno od trenutka kad ga prime do trenutka kad ga analiziraju.

nama su uvek govorili da se od trenutka uzorkovanja donese sto pre ispod miske (da se drzi na temperaturi tela), a kad tamo dodjemo (uromedika) oni ih ubace u mrezastu, otvorenu i otkrivenu posudu sa uzorcima i tako stoje na stolu. (ne znam koliko dugo)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 4:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 8:45 pm
Postovi: 267
Janica je napisao:
Ni ja nisam zadovoljna Befesom, usla sam samo jednom i nijednom vise.
Holly, to sto si napisala za Jevremovu, za spermogram, pa tako ti je u
svim ordinacijama. Ko nam garantuje da svuda ne rade icsi kada oni hoce? Bilo da je to u Bg, bilo u inostranstvu? To nikad necemo znati.



ako je spermogram uvek dobar, valjda je za ocekivati da je dobar i pre ivf.

i ako je posle ivf dobar, kako se onda moze objasniti da samo jedan jedini put bude 50 miliona losiji!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 4:48 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 4:19 pm
Postovi: 89
Lokacija: Beograd
nijenina je napisao:
Janica je napisao:
Ni ja nisam zadovoljna Befesom, usla sam samo jednom i nijednom vise.
Holly, to sto si napisala za Jevremovu, za spermogram, pa tako ti je u
svim ordinacijama. Ko nam garantuje da svuda ne rade icsi kada oni hoce? Bilo da je to u Bg, bilo u inostranstvu? To nikad necemo znati.



ako je spermogram uvek dobar, valjda je za ocekivati da je dobar i pre ivf.

i ako je posle ivf dobar, kako se onda moze objasniti da samo jedan jedini put bude 50 miliona losiji!


Ja to jedino mogu da objasnim STRESOM, jer sigurno nije isto kada se uzorak daje bilo kada na analizu i kada se daje za IVF. Kao sto je zena pod stresom, tako je i sa muskarcem. A oni koji su prosli postupak znaju vrlo dobro o cemu pricam i koliko je psihicke snage potrebno da se postupak dovede do kraja!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 8:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 28, 2006 10:04 pm
Postovi: 22
Moram da se umesam u onaj deo o antibioticima...kod nas se jos uvek daju bez prave indikacije tj. bez bakterija na koje bi delovali. Zar nije logicno da se pre no sto pocne postupak uzmu svi brisevi i da se ako ima potrebe daju antibiotici i to u najvecem broju slucajeva lokalno-vaginalete. Ne kod nas se jos uvek daju da ne bi doslo do infekcije sto je obicna glupost. Znaci jedini ispravan pristup je uraditi sve briseve urinokulture itd i ako je sve u redu nema potrebe za antibioticima, ako infekcije ima postupak se ne radi dok se ne izleci infekcija-veliki je rizik a i sama procedura nije bas jeftina da bi se sve dovelo pod rizik zbog par bednih bakterija koje se obicno rese za 7 dana. Dakle izleciti sve infekcije i upale pa onda uci u program ne zuriti...

Sto se tice Befesa:) Moj uzorak sperme je na pregled nosila ista ona zena koja je pola sata pre toga usisavala onaj zeleni etison u hodniku i gle cuda izolovali su mi neke bakterije, za koje nema teorije da se nadju u spermi, a i spermogram je u Befesu odjednom postao toliko los da je to bilo neverovatno, pa sam ja sve isao da lepo proverim u nezavisnoj laboratoriji i vise nisam krocio u Befes...a i Milacic se bas negde u to vreme ubio...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 08, 2006 9:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 4:19 pm
Postovi: 89
Lokacija: Beograd
Koliko sam ja shvatila, ti antibiotici nisu zbog bakterija pre ivf-a nego da posle punkcije ne dodje do infekcije (zbog punkcije i aspiracije)?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 381 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 274 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: