Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

Lily-an napisao:Rikikiki,
Thanks na podršci! Ali, ja nemam "pravo na faze". Nemamo vremena da se komformistički ponašamo, vreme baš radi protiv nas! Zato, samo ti želim dobronamerno sugerisati...Meni su u tvojim godinama definitivno dijagnosticirali donaciju JC! Želim ti ukazati da vreme časkom proleti!Moraš to imati na umu!Moram da citiram Mini sa neke stranice" da imam 5 god. manje, a znam ovo što sada znam"!Iskoristi, na pravi način, sadašnji trenutak!
Lily, od kada sam sanzala za dijagnozu (od 03/07) konstantno sam u postupcima. Bila sam dva puta u stimuliranom, dva puta s klomifenima i osam puta u prirodnjacima (VTO bez ikakve stimulacije), a prošli i sljedeći mjesec odmaram jajnike uz kontracepciju tako da od 9. mjeseca ponovo početi s postupcima. Ne brini, ne gubim ja vrijeme ... htjela sam samo reći da imam vremena za donaciju jajne stanice. Mojoj prijateljici je uspjelo s doniranom stanicom sa 45 godina, a ja imam 33...dokle god je sve u redu s maternicom, mogu računati na donaciju. Ovaj visoki FSH se pojavio samo jednom, a svaki puta iza toga je bio puno manji, od 2-12. Kako se kod tebe kretao i koliki ti je bio najviši?
Ajde cure napišite sve te podatke i koliko ste imale godina. Sad nas je već više na podforumu, a stranica preko 60 .... teško za pretraživat... :D

11/06 (ja imala 31,5 god) FSH 27,8
02/07 FSH 12
03/07 FSH 6 AMH 0,066 InhibinB 28
12/07 FSH 2
05/08 FSH 10 AMH 0,9

Pitanje: Da li poslije kontracepcije mogu mjeriti FSH, da li je rezultat vjerodostojan? Htjela bih ga prekontrolirat prije ovog novog postupka...
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Mini napisao:Ivana - sto ne testiras. Ako si danas 11 dana post transfera sa blastocystom, ti vec sad mozes da znas rezultat. Ili ga vec znas al cekas official confirmation sa blood testom? Come one girl! Radoznali smo a i pozitivne vesti ne bi bile na odmet!

Imas li nekih symptoma? Ja evo radim research po googlu driving myself nuts! Ic ne osecam nista!
Jao koji smo mi ludaci sa svim ovim pretrazivanjima, e, da li covek stvarno moze da poludi od svega ovoga :roll:

Samo kad se setim kako sam pripremila nas dosije (svih tretmana od Kulina Bana) za moju doktorku kada smo trebali da nastavimo sa VTO i pratecim poduhvatima. Zena je bila sokirana i odusevljena (inace je Nemica).. kaze da nikada nije videla tako profesionalno sredjen dosije. Ali nije to sve, ja sam se naostrila i sa gomilom pitanja i medicinskih artikala sa Interneta, pa onda ankete o svemu i svacemu... ma mi smo zene na sve spremne samo kad odlucimo nesto :wink:

Ja se bas nesto raspisala o svemu i svacemu a nikako ono sto me najeda ovih dana - test ...obecala sam mm da cemo uraditi test onda kada je doktor rekao i ne mogu sada da prekrsim a verujte mi da brojim dane. Nocu je najgore: lose spavam, sve sam u nekom polusnu, pa me onda obliva hladan znoj. Jutros me je probudio osecaj (ne mogu bas da kazem bol) u donjem stomaku kao da cu da dobijem i osetim neko jace curkanje. Pocnem da se molim Bogu da mi da snage i odem do kupatila, a ono nema nicega, samo Utrogestan (za sada).

Nemam nekih simptoma osim sto mi vec nekoliko dana dolazi osecaj u stomaku kao da cu da dobijem i jako me bole grudi kada ih dodirnem. A da, imala sam poslednjih dana gasove u stomaku (ali to moze da bude od nervoze)..

Uskoro cu vam javiti rezultate..
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

rikikiki napisao: Pitanje: Da li poslije kontracepcije mogu mjeriti FSH, da li je rezultat vjerodostojan? Htjela bih ga prekontrolirat prije ovog novog postupka...
Rikikiki, pa tvoji rezultati su odlicni, samo jednom si imala visok fsh ali to je bila neka prolazna faza :P

Meni je doktorka davala kontracepciju kako bi se jajnici "odmorili" ali znam da se time postize vestacka slika stvari, tj medicina malo "prevari" hipofizu (meni se fsh smanjio na 5) i onda treba odmah uci u postupak stimulacije kako bi imali bolje rezultate. To je proverena metoda i FUNKCIONISE :P

Ne znam sada napamet moje prethodne rezultate, ali evo priblizne slike:

2001-2005: Fsh 2 do 3
april 2006: Fsh 6.5
jun 2006: Fsh 4
jul-avgust-sept 2006: Fsh 15 do 25
april 2007: Fsh 9.5
Od tada ga vise nisam merila (ne racunam rezultate pod lekovima). Inace sada imam 38 godina.

Moze se sa visokim FSH postici dobri rezultati, nemoj da se brines!
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lily-An - ICSI moze da postigne dobre rezultate. Bitan je kvalitet sperme koji tvoj muz ima i.e morfologija. Jedna je bas na FFriend postigla trudnocu sa 2% morfologije njenog muza. Rezultat je bio tako iznebuha sto se veli... Kad kazes rezervisali ste - koje ste datume dobili?

Stepan je predlagao nama donora sperme onako tentativno, no muz se namrstio smesta... OK je da ja imam donaciju ali nesto mu tesko pao predlog za njega... ZAR nije to interesantno?

Evo od kad smo se vratili zove me s posla svaki dan, sto ja znam znaci da mu je psihicki frka i treba da se offloadira... A sinoc je bio nervozan da je to bilo prosto bilo opresivno pa sam morala da mu ocitam lekciju da mi ne nabija stres...

Lily - koliko vas dvoje imate godina?

Ivana - znam da je frka za testiranje ali sa dva blasta on board sanse su dobre... Meni je zao sto sam izgubila vreme i nisam ranije krenula sa donacijom ali tesko je prelomiti neke stvari. 38 mi sad izgleda super sa perspektive od 41.

Drzim ti palceve... Na nesrecu progesteron daje lazne simptome tako da covek nikad ne zna sta je trudnoca a sta uticaj lekova.

Rikiki - ja sam srela jednu ribu na ARGC klinici ovde koja vazi za najbolju u Engleskoj i ona je imala fsh od 42 i ostala je trudna sa svojim jajima. Ova klinika ne radi donacije posto je vlasnik religiozno antiprotivan sto bi se reklo. Iz Egipta je.

Nabla - hvala za predlog. Bih ja no vrisno mi auto pa sam malo stuck kod kuce, ali razmisljam da se popakujem ponovo negde i ubijem vreme. A valja razmisljati i o poslu od Septembra.

Pozdrav svima...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Jao ljudi, moj dragi dosao po mene u podne da idem malo kuci da legnem a ja lepo odspavala jednu partiju od 2 sata, te se posle najela corbastog pasulja (to mi on skuvao da bih zdravo jela - zar nije sladak :lol: ) Izgleda da su me ovi lekovi i neizvesnost potpuno iscrpli.. Sada se osecam kao slogirana na poslu, srecom te nemam nekih sastanaka :lol:

Ja vec razmisljam sta cu ako nije uspelo, da li da idem u Repromedu ili da trazim neku drugu kliniku? Vidim da je jednoj na fertilityfriends upravo uspelo u Repromedi (inace ima 52 godine :o ) A ima i ona ruska Altravita, samo u Moskvi je strasno skup smestaj i avion...Sta mi vi predlazete?

:roll: :roll: :roll:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ivana - cemu takva pitanja pre testa, eh?
Imas i dva frostija i to blastocysta sto ne treba uopste zanemariti, a vecina ljudi na fertility friends bordu je uspela iz frozen cycla.

Repromeda ima oko 4 meseca listu cekanja sto je bolje nego repfrofit - sad je vec na 12 meseci cekanja mislim. Skuplji su za 1100 evra. Ima i neka klinika u Zlinu ali ne znam kako se zove. Gde je repromeda? MOzda je ona u Zlinu. Stepan saradjuje sa jednom od Zlin klinika, no ne znam ime.

U Rusiji ima i klinika u St Petersburgu koja se zova AVA - mislim da kosta manje a trebalo bi i smestaj da je jeftiniji. Ne znam da li za nas trebaju vize. Za Engleze su dosta skupe oko 160 funti a nas dvoje putujemo sa engleskim pasosima.

Bicu honest i priznajem da sam i ja razmisljala sta da radim ako ne uspe,a nesto nemam mnogo vere da hoce.

LVIV - ima 3-4 meseca listu cekanja takodje. Klinika se zove INtersono i moze da se vidi slika donora kad su bili deca. ONi su bili oko 3200 proslog leta.

Rusija je mnogo jeftinija od Spanije ali dosta skupa u poredjenju sa drugim istocnoevropskim klinikama.

A sad draga moja skoncentrisi se na ovaj ciklus i let's hope for the best! Pasulj bi trebalo da pomogne. Bar ce gasovi biti 'genuine', a ne pod uticajem utrogestana !!! :lol: :lol: :lol:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Sad sam bas proverila - Repromeda je 4900 evra + 250 online consultacija, sto je kod Stepana besplatno. Malo je cheekly. Ima i Fertimed klinika. Ne znam posto su oni.

Ajd da se nadamo da ove informacije nece biti potrebne! MM je vec rekao da nema teorije da on ide kroz jos tretmana!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

U al ste se raspisale :lol:

Zao mi je Riki sto ti "brkam konce", al moraces podatke ponovo da postiras :D
Vrednost fsh ne vredi tumaciti bez vrednosti E2 (na strucnim sajtovima stoji da fsh preko 70 ili 80 pg/ml vestacki snizava fsh i tako daje laznu sliku). Ajd sad ponovo pisite :lol:

Riki, ako su kod tebe vrednosti E2 izrazene u pmol/L, onda svoje rezultate podeli s 3.67 da bi dobila pg/ml

Kod mene:

novembar 2006 (na kraju 31. godine, mereno u toku spontanog pobacaja): fsh=15, E2=80
februar 2007 (32. god): fsh=10.4, E2=63.5, AMH=0.143, Inhibin B=121.3
april 2007 (2. dan ciklusa): fsh=7.35, E2=31,3, Inhibin B=32.7 (3. dan istog ciklusa): fsh=13.5, E2=49.6
jun 2007: fsh=13.1, E2=27.7
decembar 2007: fsh=9.93, E2=55,6
maj 2008 (33 god): fsh=11.7, E2=51, AMH=0.153, Inhibin B= 68.54

Kontracepcija bi trebalo sniziti fsh, pa ko sto kaze Ivana pozeljno je krenuti odmah u stimulaciju. Ja nisam uspela da izaranziram IVF odmah posle, vec moram da radim sve hormone i ganjam trudnocu starinskom metodom.

Lily, jesi li zakazala spermogram ili akcijanje u Ceskoj? :D

Ivana ne skaci pred rudu :D
Mini, za tebe isto vazi :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Znam da je glupo pricati o tome nego ja sam jos ranije isla u Repromedu i platila tih 250 za konsultaciju + mm zaledio, znaci imam "rezervaciju" za oktobar ali bih najvise volela da je ustupim nekome drugome :wink:

Inace, nemam ja nista zaledjeno u Reprofitu, ona 2 blastocista nisu dogurala do zamrzavanja (to je rizik cekanja do 6-og dana).

Tesko je naci sredinu u osecanjima i tu pravu dozu verovanja i nade u odnosu na onaj racionalni deo koji te koci da previse verujes ne bi li te zastitio od moguceg neuspeha.
Ja sam to mnogo lakse podnosila ranije pri prvim pokusajima ivf-a. Ali tada se nisam niti opterecivala ishodom niti se interesovala oko detalja.. sve sam mislila kako ce se sigurno desiti ako ne ovog, onda sledeceg puta.

Kako se ti osecas?
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Evo bas gledam letove da vidim gde da pobegnem...od cekanja....
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Ja sam probala razne stvari i evo sta mi je najbolje skretalo misli u ovom posttransfer periodu:
- citanje dobre knjige
- gledanje "Desperate housewives" (jedina serija koju gledam i obozavam je)
- gledanje neke komedije ili istorijskog filma
- druzenje sa ljudima i neke totalno druge teme za razgovor
- skoncentrisanost na posao (ali to je moram priznati jako tesko)
- sve ostalo sto bih navela bi bilo neiskreno..
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

nabla napisao:U al ste se raspisale :lol:

Zao mi je Riki sto ti "brkam konce", al moraces podatke ponovo da postiras :D
Vrednost fsh ne vredi tumaciti bez vrednosti E2 (na strucnim sajtovima stoji da fsh preko 70 ili 80 pg/ml vestacki snizava fsh i tako daje laznu sliku). Ajd sad ponovo pisite :lol:

Riki, ako su kod tebe vrednosti E2 izrazene u pmol/L, onda svoje rezultate podeli s 3.67 da bi dobila pg/ml

Kod mene:

novembar 2006 (na kraju 31. godine, mereno u toku spontanog pobacaja): fsh=15, E2=80
februar 2007 (32. god): fsh=10.4, E2=63.5, AMH=0.143, Inhibin B=121.3
april 2007 (2. dan ciklusa): fsh=7.35, E2=31,3, Inhibin B=32.7 (3. dan istog ciklusa): fsh=13.5, E2=49.6
jun 2007: fsh=13.1, E2=27.7
decembar 2007: fsh=9.93, E2=55,6
maj 2008 (33 god): fsh=11.7, E2=51, AMH=0.153, Inhibin B= 68.54

Kontracepcija bi trebalo sniziti fsh, pa ko sto kaze Ivana pozeljno je krenuti odmah u stimulaciju. Ja nisam uspela da izaranziram IVF odmah posle, vec moram da radim sve hormone i ganjam trudnocu starinskom metodom.

Lily, jesi li zakazala spermogram ili akcijanje u Ceskoj? :D

Ivana ne skaci pred rudu :D
Mini, za tebe isto vazi :D
Jest Nabla, pravo kazes, bas smo pocele sa paranojom (prva ja). Ma sta bude bice, to je ionako vec reseno pre 10 dana a sutra cu samo imati informaciju.
Nego vidim da tvoji rezultati uopste nisu losi, ma tebi je super fsh, a tek lkako ce biti nakon pilule :P :P
Nego, nisam shvatila ovo sa starinskom metodom, sta hoces time da kazes?
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ivana 0- jesi li uradila home pregnancy test? Il vadis krv sutra?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Ivana, pa ni tebi rezultati nisu bili losi, pod uslovom da ti je E2 bio OK. Koliki si broj antralnih folikula imala obicno pre stimulacije i kakav ti je bio odgovor jajnika na stimulaciju?
Drzim fige za sutra :D :D :D :D :D :D :D :D

Starinska metoda ti je metoda u kucnoj radinosti- oni konzervativniji to rade u bracnom krevetu (hihihihihihi) :lol: . Rado bih to isporbala na nekom drugom mestu, al sta cu, muz mi je od onih konzervativnih- Crnogorac (samo jos fali da mi glavu krpom prekrije)- hahahahahahahahah (nadam se da nisam preterala)

Mini, putovanje bi bilo idealno :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Drage moje,
Moram vam saopstiti losu vest- test je negativan, samo se pojavila jedna linija a mi smo buljili iscekujuci i drugu, ali nista…. :( :(
Sta da vam kazem, pitam se da li ce ovo ikada uspeti :(
Odgovori