Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Ivana, bas mi je drago da si tako zadovoljna - mada iz te klinike svi dodju odusevljeni profesionalizmom i covecnoscu, valjda smo ovde izdresirani za neke druge stvari...
Nadam se svim srcem da ce dve blastice da prerastu u dve bebice, da ce cvrsto da se drze za tebe narednih 8 meseci, pa da budes ponosna mama prelepih blizanaca!!!
Kad radis test? (izvini, ja sam uvek strasno nestrpljiva... :oops: )
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

nevena50 napisao:Hvala ti beskrajno!
Mojoj radoznalosti nikad kraja, cula sam da se zakazuje pregled prvog dana ciklusa, i kad obicno onda zakazuju pregled. Vidim cesto se pominje taj 3 dan pa nije valjda da te pregleda u toku men. :o . Sigurno sam nesto pogresno shvatila. Inace mi se sve ovo cini ok. Samo jos da nekako zaobidjemo gosn. Dragana i to je to.
Prvi pregled u ciklusu je uvek 2 ili 3dc, bez obzira da li ides na folikulom., inseminaciju ili VTO
virna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2008 9:01 pm

Post od virna »

Srecno Ivana, imala bih par pitanja: kako si stupila u kontakt sa klinikom Reprofit, da li je kao sa Pronatalom, preko mejla ili je neophodan dolazak? Dalje, na kom jeziku si komunicirala? I ako mozes o cenama, koliko je ivf, icsi? Hvala.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Poslednja izmena od Ivana70 u Pon Avg 04, 2008 5:37 pm, izmenjeno 3 puta ukupno.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Hvala svima vama na lepim zeljama!

Sa Reprofitom sam stupila u kontakt preko maila i komuniciramo na engleskom ali mi smo jos pre 2008 otisli na 3 dana u mini obilazak kako bi stekli utisak o klinikama.
Obisli smo 2 klinike Reprofit i Repromedu i obe su nam bile ok, te smo se stavili na obe liste, da bi se naknadno odlucili za Reprofit.
Cena je bila 3100 eura SVE! To znaci nista se ne naplacuje dodatno, vec su u cenu ukljuceni lekovi za donatorku, njena "nagrada", punkcija, icsi, kultivisanje embriona do blastociste, spermogram, pa cak i zamrzavanje sperme i eventualnih embriona!
Ja ne znam kako im se to isplati, ali sam cula da od 2009 poskupljuje.

kikice, nemoj se ljutiti ali ne bih o datumu testa jer ne zelim time sebi da dodajem napetost. Jos uvek uzivam u ovome sto mi se do sada desavalo :wink:

Mini, zelim ti sve najbolje u Brnu i samo hrabro!!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Zaboravih vaznu stvar za sve one koje se misle izmedju bohemske i moravske oblasti: Prag je 2 puta skuplji od Brna! Inace ja se ne bih nigde drugde upustala u smestaj tipa pansion, stan i tome slicno, ali to ne vazi za Cesku jer tamo je sve jako cisto, cak i kada se radi o starim objektima, te mozete lepo i jeftino proci 8)
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Ivana, ti si suvo zlato za ovu temu :D

Ko te je ovde pripremao i da li je doktor koji te je pripremao bio u kontaktu s njima u toku pripreme?
Da li si jos uvek na dexu?
Koliko si dugo cekala da te pozovu u postupak?
Zasto ste isli na ICSI?

Cena je fenomenalna, nadam se da nece drasticno da poskupe. Pre godnu dana sam gledala neku rusku kliniku, oni su tada bili oko 5000 eura. Klinike u Valensiji od 6000 do 9000 eur. Samo se nadam da Cesi nece da se izjednace s njima.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

nabla napisao:Ivana, ti si suvo zlato za ovu temu :D

Ko te je ovde pripremao i da li je doktor koji te je pripremao bio u kontaktu s njima u toku pripreme?
Da li si jos uvek na dexu?
Koliko si dugo cekala da te pozovu u postupak?
Zasto ste isli na ICSI?
Nabla, priprema za transfer je krajnje jednostavna, hvala Bogu, nema onih silnih inekcija i stresova oko broja folikula i tome slicno. Znaci ja sam bas bila na jednom grckom ostrvu kada mi je pao 3-ci dan, te sam tamo nasla doktorku koja mi je dala inekciju decapeptila intramuskularno i to je sve! Posle samsamo 2 nedelje pre odlaska u Brno pocela sa uzimanjem lekova (estrofem + prednison) + 4 dana pre punkcije mi je doktor uradio ultrazvuk da bi Stepan znao koliki mi je endometar.
Na icsi smo isli jer su nam to predlozili kao metod koji povecava uspesnost, nema drugog razloga.
Cekala sam 7 meseci.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Na zalost nema nista za zaledjivanje, ali to je rizik cekanja do 6-og dana :-?
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Kristina33 imas PP!
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Ivana, potpuno te razumem sto se datuma testa tice - ja se tebi izvinjavam! Drago mi je da si u pozitivnom talasu, nemoj da se brines zbog smrzlica, verujem da ce ovo sad biti pun pogodak! Navijam za tebe!!!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Ivana svako dobro i toliko pozitivnog što nam prenosiš ,pojednostavljuješ i ohrabruješ na taj korak, mislim da je svima od velike pomoci i zato što si nam nesebicno objasnila sve nadam se dobitnoj kombinaciji :lol: :lol: :lol:

Ako imaš volje samo malo opiši tvoju dijagnozu od prije.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Zao mi je sto ova dva embriona nisu uspela, ali za pocetak nadam se da ti je dovoljno dvoje dece :lol: . Pa kad se upraksiras s odgajanjem klinaca, mozes po jos dvoje :lol: Ovde imas mnogo navijacica koje tebi i tvojim smizlama salju puno pozitivnih vibracija :D :D

Hvala ti na svim informacijama :D
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Samo da vas sve ljubnem u prolazu jer sam samo svratila kuci pa idem dalje!
Ivana,drzim palceve cvrsto,cvrsto!!!
Cini mi se da je i Mini juce-prekjuce imala dan D...navijam Mini draga...
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

nevena50 napisao:Kristina33 imas PP!
nisam nista dobila, posalji ponovo
Odgovori