Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Uglavnom pratim svaki potez i svaki put se nadam, samo da se dogodi i da neko doživi uspjeh.

Mini, samo hrabro dalje.....neka iz Brna bude Bruna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrav i svako dobro
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Mislim da sam totalno utrtala sada... Isla sam da kupim par sitnica pred put .... Frka sa svih strana. MM jedva da prica sa mnom. On je prosto besan sto smo u ovoj situaciji. I umesto podrske, samo govori kako je pod stresom, kako se drugi ljudi spremaju na godisnji dok on mora tamo u neku Cesku da ide na tretman koji ne zeli ....

Ja sam zaista umorna i iscrpljena od svega. I mislim da me je strah za sve sto predstoji ...

Sorry za malo depresivan post....

Cuvajte se i ne oklevajte previse ... za vas drage moje koje jos pokusavate sa svojim jajima....

Sa srecom!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini, Mini,...

kako me rastužilo ovo što pročitah... Kada bi tvoj MM mogao da gleda na odlazak u Brno, kao na neku vrstu odmora....Kolko je to moguće...

Svakako, molim te,javi kako je to prošlo? Zar nije bilo prvo javljanje Brnu pre par meseci?

Inače, ja sam se odlučila za Zlin, Brno- Reprofit i za Plzen!
Planirala da se fokusiram isključivo na Brno, ali podvalčenjem crte, nekako, se ove tri varijante iskristalisale!

Ali, vidi, sad, MM reče, da mu dam malo vremena da "se psihički pripremi", za spermogram?! Neću ga presirati, znam da će to uraditi za par dana, svejedno ja ću večeras pustiti mail dr.Stepanu iz Reprotifita....
Mislim da je za Reprofit najduža lista čekanja...

Nabla,
mi smo prvo lečili oligospermiju kod MM,ili azotospermiju...Kad je to prof. Mićić skoro sredio, kod mene nastao totoalni hormonalni disorder!
Zato, kada pominjem ICSI i Tesu, trebam biti i realna! Na sajtu jednih stoji da je ova prva metoda uspešna 95-97%, a na sajtu u Plzenu da je uspešnost 60%....
Gde god da se ,na kraju, uputim ići ću potpuno praznog srca, bar ću pokušavati tako...ako se dogodi, radost će biti veća, ako ne,
pokušala sam i nastaviću da živim svoj život i da volim i čuvam MM , ali i da uživamo u životu, jer ništa nismo skrivili i sva zadovoljstva ovog sveta nam pripadaju ravnopravno kao i ostalima...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Mini, jel ides na transfer sledeci vikend?

To sto radis je velika stvar i trebalo je mnogo hrabrosti da doguras do ove tacke. Zbog svih okolnosti koje su te pratile i odluka koje si prelomila ti si jedna izuzetno jaka i hrabra zena.
Drago mi je da ti celu situaciju olaksava to sto si zadovoljna klinikom i doktorom. Raport se podrazumeva i citava logistika :D .

DRZIM FIGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D :D :D :D :D

Lily, bravo za odluku :D

Kikice, ljubi bebana :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lily - jel ti ces da budes na listi sa sve tri klinike? Nisam ukapirala.

MM - se ne snalazi bas najbolje u stresnim situacijama pa se onda malo istrese. Posto nikom nista nije rekao, uglavnom svoje misli onda deli sa mnom. Ja idem na terapiju gde bistrim i istresam. Tako u neku ruku ja idem na terapiju za nas oboje da bi nekako sve ovo preturili preko glave.
On se ponekad i raduje, cini mi se, ali uglavnom bude pesimistican.

Lily - salji mailove - imaces vremena da se razmisljas. Ne mogu da se setim da li sam napomenula da su liste cekanja na Intersonu samo 3- 4 meseca. MM nesto nije keen na Ukrajinu. Dobro sto ste ti i tm saglasni po pitanju postupka.

Nabla - hvala na lepim recima. Nadam se da se ti pripremas za Septembar. Drzim fige...
Ja sam ponekad super, a ponekad me obuzme malodusnost oko svega ... I ako uspe i ne uspe itd. Ovo svakako nisu normalne situacije.

EC je u ponedeljak ili utorak a transfer - probacemo ici na blastocyst - bice 5 dana posle ako su embriji dobrog kvaliteta. Ne znam da li da idem za 2 ili 3 embrija. Mislim da bi mm se istraumirao ako idemo na 3.
Inace donor ima 23 godine i student je 'prirodnih nauka' kako sam ukapirala.. Tako bi to ja mislim zvucalo na srspkom ako bi se bukvalno prevodilo... 'Nature science' //Samo znam boju ociju kose, visinu, tezinu i medicinska istorija je dobra. Ima starijeg brata i rekli su nam hobije. Eto to je to. Vracam se 11 - tog Aug. Letimo slededece nedelje. Endometrijski skan u sredu pred polazak.

Malo sam opsesivna sa svim sto se dotice genetike i jos mi nije jasno da sam dosla do kraja puta sto se tice mojih gena. LJubomorna sam na mm a on jos uz to nije bas neka podrska...
Oprostite sto oduzi...

Cao svima i cuvajte se!
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Evo ovako!
Resavam se da u septembru-oktobru predjem kod dr. Goce Ivanovic. Posto vas sa ove teme dosta ide kod nje, recite mi samo da li vam je trazila iznova sve analize i ako ste imale rezultate od ranije ili je to uvazavala. Npr. HSG, folikulometriju, hormomski status, specificne briseve i tako to. Hvala puno!
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

nevena50 napisao:Evo ovako!
Resavam se da u septembru-oktobru predjem kod dr. Goce Ivanovic. Posto vas sa ove teme dosta ide kod nje, recite mi samo da li vam je trazila iznova sve analize i ako ste imale rezultate od ranije ili je to uvazavala. Npr. HSG, folikulometriju, hormomski status, specificne briseve i tako to. Hvala puno!
Oni u principu traze kopije svih ranijih rezultata HSG, hormonski status, brisevi, sve sto imas.
Meni su na prvom vidjanju 3dc(primio me Dragan, a ne Goca) trazili da istog dana u Konzilijumu uradim hormonski status FSH, LH, estradiol, TSH, prolaktin (iako sam hormone imala radjene dva meseca pre).
Trazili su i za mene i za MM da odradimo do sledeceg vidjanja koje je bilo 10 ili 11dc testove na HIV i na hepatitis B i C.
Trazili su i sve briseve PAPA, vaginalni, cervikalni Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma.
Trazili su da MM da uzorak da ga Goca vidi.
Taj ciklus mi je Dragan i radio folikulometriju i rekao je da sledeci dodjem da mi da Pregnil jer mi folikuli ne pucaju dobro.
Onda sam u sledecem ciklusu 3dc, bila kod njega i rekao je da dodjem 10dc zbog pregnila. 10dc me je pored njega gledala i Goca i rekla da pregnil ne dolazi u obzir, tako da sam posle toga naredni mesec isla kod Goce da sad ona vidi kakav mi je ceo ciklus.
Posle nekih 4-5 ciklusa pracenja sve ukupno i sa onim Draganovim pregledima Goca je htela da krenemo sa postupkom, ali ja nisam bila psihicki spremna, onda kada sam ja bila spremna FSH je skocio na 14.4, tako da se sad nadam da ce se u septembru sve poklopiti i da cu i ja doci do svoje bebice.
Nevena, Gocu ti preporucujem od srca samo moras imati strpljenja dok ne stignes do nje, a mozda ti se i posreci pa preskocis Dragana.
Mini stiskam ti pesnice svom snagom.
kristina33
Stalni član
Stalni  član

Post od kristina33 »

Nabla, planiras li i ti septembar?
nevena50
Stalni član
Stalni  član

Post od nevena50 »

Hvala ti puno Kristina33!
Imam za tebe jedno pitanje ako nije suvise intimno. Koliko si otprilike para potrosila na sve to od kad si kod Ivanovica. Pitam cisto informativno da znam sta me ceka, tj. da se pripremim i finansijski.
kristina33
Stalni član
Stalni  član

Post od kristina33 »

Nisam sigurna, ali mozda oko 1.000€, ili nesto malo vise.
Kod njih je prvi pregled u ciklusu 3.000 dinara, svaki sledeci u tom ciklusu je 1.500 dinara, u toku jednog ciklusa ja sam isla na taj prvi pregled i posle jos 2-3 folikulometrije, par puta sam vadila hormone, jednom sam bila na inseminaciji. Medjutim, svi smo mi razlicit, pa ne mora da znaci da ce tako biti i kod tebe, mi smo idiopate, s'tim sto mi je FSH zadnjih godinu dana granican. Goca je pokusavala da mi to odradimo sami. Ne znam kakav je problem kod vas, ona kad vidi da kod nekog nema sanse prirodno, odmah ga stavlja u program cim donese sve potrebne nalaze, a kad misli da moze i prirodno onda prvo par ciklusa pokusava tako.
Nadam se da sam ti pomogla, ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.
nevena50
Stalni član
Stalni  član

Post od nevena50 »

Hvala ti beskrajno!
Mojoj radoznalosti nikad kraja, cula sam da se zakazuje pregled prvog dana ciklusa, i kad obicno onda zakazuju pregled. Vidim cesto se pominje taj 3 dan pa nije valjda da te pregleda u toku men. :o . Sigurno sam nesto pogresno shvatila. Inace mi se sve ovo cini ok. Samo jos da nekako zaobidjemo gosn. Dragana i to je to.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Hajde, Mini, SAMO HRABRO!

Da nisu normalne situacije i odluke- slažem se...Ali, na hiljade žena širom sveta pristupa toj metodi i načinu, ne bi li do potomstva!

Malodušnost potpuno razumem.Užasavam se kada me ista sustiže u naletima, periodično...No, možda ni svesna nisi kako si ti premostila jednu veliku životnu stepenicu, idi, pokušaj, do tebe je da se tamo pojaviš! Uspelo ili ne, (žao mi je što koristim ovu rečcu), ali, ideš dalje!

Neću ništa više, ovom prilikom, samo napred!Pre ili posle te intervencije učini za sebe ili svog muža nešto što bi vas obradovalo, razveselilo, seti se nečeg čemu bi mogla da se nadaš, da planiraš ...
Eto, ja kao pokušavam dati neko ohrabrenje.
SREĆAN PUT!Držimo pesnice! 5.avgust je lep datum! :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Brno - Reprofit

Post od Ivana70 »

Cao svima,
Samo da vam se javim u vezi donacije i kazem da sam juce dosla iz Brna. Proveli smo se super u Brnu i Pragu (9 dana odmora!) i juce smo imali transfer 2 blastociste. Bilo je carobno pratiti sve na ekranu + je MM bio pored mene!
Nadamo se dobrim rezultatima..

Puno srece svima ;-)

Inace, Ceska je super zemlja i ima svasta da se vidi, restorani su jeftini, sve je cisto i lepo sredjeno a ljudi su neverovatno kulturni (ne preterano ljubazni) ali niko nije nervozan niti agresivan!

Ivana
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Ivana, bravo za dve smizle (osecam da ce biti devojcice) :D :D .

Kad budes pravila pauzu od lezanja, ako mozes, opisi nam detaljno postupak- od pripreme (kod koga i kako) pa do dolaska u Cesku (smestaj- gde) i ET. Znas li nesto o donoru? Ima li smrzlica?

Mini, drzim fige za jc- da ih bude sto vise i sto kvalitetnijih :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Bas si me nasmejala, hvala na pozitivnim mislima !
Ja inace ne lezim, doktor mi je rekao da normalno zivim ali da ne praktikujem sport ili neki napor i najvaznije ne nervirati se, stres je nas najveci neprijatelj !

Popodne idem na akupunkturu (to sam praktikovala i kao pripremu za transfer) i meni licno prija, opusta me, a neki kazu da im je pomoglo – to je sve individualno.

Sto se tice postupka, probacu da vam rezimiram :
- meni su prepisali inekciju Decapeptila 2-3 eg dana ciklusa (napominjem da imam redovne cikluse), zatim jedno 2-3 nedelje pred transfer sam pocela da pijem estrofem (estrogen) i prednison (kortikosteroid radi smanjenja imuniteta organizma). Ja sam dodala i folnu kiselinu
- Donatorka ima 27 godina, znam joj visinu, boju kose, ociju, krvna grupa kao moja i visoko obrazovana i sto je najvaznije zdrava + napravilo se 8 dobrih celija
- Mi smo odlucili da radimo sa svezim spermicima jer MM ima odlican spermogram, te smo zato morali da budemo u Brnu na dan punkcije, a potom smo svakoga dana telefonirali Stepanu kako bi nas obevastavao o broju oplodjenih celija + o njihovom razvoju.
- Napravilo se 7 kvalitetnih embriona pa smo se odlucili "na rizik" da ne radimo transfer 3-eg dana nego da cekamo 5-ti dan kako bi se napravile blastociste. Napravilo se 4 blastociste, te su mi 6-og dana vratili 2. Jos treba da mi potvrde da li su ove dve uspele da opstanu za zamrzavanje.
- Inace, vazno je pratiti debljinu endometrijuma (meni je bio preko 10 na dan transfera) sto smatraju odlicnim.
- Ukupno smo u Brnu proveli 8 dana, ali pre toga jos 2 dana u Pragu i mogu vam reci da smo se bas lepo odmorili! Nekako su ljudi mirni, niko nije nervozan, agresivan, sve je opusteno, ali ne ocekujte ni neku srdacnost. Nema neke guzve u saobracaju, tramvajima se stize svuda. Uopste nisam ljubitelj piva nego vina, ali u Brnu smo cesto pili Starobrnsko toceno i stvarno je fenomenalno!
- Mi smo odseli u hotelu Best Western International koji je jedini hotel sa bazenom. Tu ima i sauna, tursko kupatilo, djakuzi. Hotel je iz socijalisticke epohe (u stilu 70-tih – kao na primer kada bi se sredi Metropol) ali sredjen i obnovljen i nama se to svidelo. U samom je centru grada i preko puta je brdo-park sa tvrdjavom Spilberk. Za one koji vise vole « starinski » ambijent, preporucujem hotel Grand ili romanticni hotel Ricc
- Poslednje vece smo proveli u hotelu Continental koji je mnogo jeftiniji ali super su sobe, sve je novo i cisto, dorucak je kao u hotelu 4*, jedino sto nema nekih sadrzaja, ali odnos kvalitet-cena je najbolji !
- Mi smo iznajmili kola te smo obilazili kraj, isli smo na njihovo obliznje jezero, obisli neke zamkove, obisli Austerlitz (gde je bila poznata bitka), svakog dana smo se malo setkali a malo odmarali u hotelu i citali. Obavezno posetite Brnski zooloski vrt, mnogo je lepo (skoro velicine naseg Kalemegdana).
- Sto se tice ljudi u Reprofitu, potpuno su me odusevili svojim profesionalizmom i pristupom. Sve one neprijatne u umisljenje face i neznalice koje mozete da sretnete po nasim klinikama ovde ne postoje. Dr. Stepan je super, mozete da ga nazovete na mobilni u bilo koje doba, a na mailove odgovara u roku od 24 sata + uz sve to radi transfere i uvek je pozitivan ! Transfer mi je radio Dr Marek koji je isto ostavio lep utisak na nas.. nema stresa, nema neke prazne price, transfer se najnormalnije radi u prisustvu jace polovine i svi su nekako lepo raspolozeni. Imate ekran na kome lepo vidite embrione a posle pratite i kako ih vraca u endometar :-)
- Sto se tice klinike, sve je ultra novo i moderno, cisto, nema gomile ljudi u cekaonici!
- Moze da se plati u kesu ili kreditnom karticom
- Ako neko ide u Brno, mogu vam preporuciti par restorana + nije skupo!
- Ne znam sta bi vas jos zanimalo?
Odgovori