Bas si me nasmejala, hvala na pozitivnim mislima !
Ja inace ne lezim, doktor mi je rekao da normalno zivim ali da ne praktikujem sport ili neki napor i najvaznije ne nervirati se, stres je nas najveci neprijatelj !
Popodne idem na akupunkturu (to sam praktikovala i kao pripremu za transfer) i meni licno prija, opusta me, a neki kazu da im je pomoglo – to je sve individualno.
Sto se tice postupka, probacu da vam rezimiram :
- meni su prepisali inekciju Decapeptila 2-3 eg dana ciklusa (napominjem da imam redovne cikluse), zatim jedno 2-3 nedelje pred transfer sam pocela da pijem estrofem (estrogen) i prednison (kortikosteroid radi smanjenja imuniteta organizma). Ja sam dodala i folnu kiselinu
- Donatorka ima 27 godina, znam joj visinu, boju kose, ociju, krvna grupa kao moja i visoko obrazovana i sto je najvaznije zdrava + napravilo se 8 dobrih celija
- Mi smo odlucili da radimo sa svezim spermicima jer MM ima odlican spermogram, te smo zato morali da budemo u Brnu na dan punkcije, a potom smo svakoga dana telefonirali Stepanu kako bi nas obevastavao o broju oplodjenih celija + o njihovom razvoju.
- Napravilo se 7 kvalitetnih embriona pa smo se odlucili "na rizik" da ne radimo transfer 3-eg dana nego da cekamo 5-ti dan kako bi se napravile blastociste. Napravilo se 4 blastociste, te su mi 6-og dana vratili 2. Jos treba da mi potvrde da li su ove dve uspele da opstanu za zamrzavanje.
- Inace, vazno je pratiti debljinu endometrijuma (meni je bio preko 10 na dan transfera) sto smatraju odlicnim.
- Ukupno smo u Brnu proveli 8 dana, ali pre toga jos 2 dana u Pragu i mogu vam reci da smo se bas lepo odmorili! Nekako su ljudi mirni, niko nije nervozan, agresivan, sve je opusteno, ali ne ocekujte ni neku srdacnost. Nema neke guzve u saobracaju, tramvajima se stize svuda. Uopste nisam ljubitelj piva nego vina, ali u Brnu smo cesto pili Starobrnsko toceno i stvarno je fenomenalno!
- Mi smo odseli u hotelu Best Western International koji je jedini hotel sa bazenom. Tu ima i sauna, tursko kupatilo, djakuzi. Hotel je iz socijalisticke epohe (u stilu 70-tih – kao na primer kada bi se sredi Metropol) ali sredjen i obnovljen i nama se to svidelo. U samom je centru grada i preko puta je brdo-park sa tvrdjavom Spilberk. Za one koji vise vole « starinski » ambijent, preporucujem hotel Grand ili romanticni hotel Ricc
- Poslednje vece smo proveli u hotelu Continental koji je mnogo jeftiniji ali super su sobe, sve je novo i cisto, dorucak je kao u hotelu 4*, jedino sto nema nekih sadrzaja, ali odnos kvalitet-cena je najbolji !
- Mi smo iznajmili kola te smo obilazili kraj, isli smo na njihovo obliznje jezero, obisli neke zamkove, obisli Austerlitz (gde je bila poznata bitka), svakog dana smo se malo setkali a malo odmarali u hotelu i citali. Obavezno posetite Brnski zooloski vrt, mnogo je lepo (skoro velicine naseg Kalemegdana).
- Sto se tice ljudi u Reprofitu, potpuno su me odusevili svojim profesionalizmom i pristupom. Sve one neprijatne u umisljenje face i neznalice koje mozete da sretnete po nasim klinikama ovde ne postoje. Dr. Stepan je super, mozete da ga nazovete na mobilni u bilo koje doba, a na mailove odgovara u roku od 24 sata + uz sve to radi transfere i uvek je pozitivan ! Transfer mi je radio Dr Marek koji je isto ostavio lep utisak na nas.. nema stresa, nema neke prazne price, transfer se najnormalnije radi u prisustvu jace polovine i svi su nekako lepo raspolozeni. Imate ekran na kome lepo vidite embrione a posle pratite i kako ih vraca u endometar

- Sto se tice klinike, sve je ultra novo i moderno, cisto, nema gomile ljudi u cekaonici!
- Moze da se plati u kesu ili kreditnom karticom
- Ako neko ide u Brno, mogu vam preporuciti par restorana + nije skupo!
- Ne znam sta bi vas jos zanimalo?