Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

Cao,samo da javim da sam bila kod doktora u domu zdravlja i nakon razgovora predlozio mi je da uradim magnetnu rezonancu hipofize pa onda ponovo da dodjem da vidimo sta se moze uciniti.
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Pozdrav,odgovor za Nablu:Radi se o terapiji s Aldactone od 100mg 2x1 tri sedm.zatim pauza 7 dana,ovako mi je objašnjeno ,to je za pacijente s smanjenom funkcijo srca, bubr. jetre i navodno se propisuje kod hormonalnih porem.jer djeluje i na same jajnike i dovodi do neke supresije i tako dalje uglavnom postize se efekt tek nakon 3 mjes. a pije se 5mj.Ima logike kod mene mislim jer po nalazu horm. dr. kaze da bi se jajnici mogli potaknuti zbog estrad. i progest.Ako bilo sto znas molim te javi i malo daj kom. na moj nalaz. Pusa
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao narode,

Samo da javim da sam sotnula down-regging injekciju. Treba jos da bukiram letove i smestaj.

U Brnu sam 4-5 Augusta. MM resio da se jednom zivi pa eto i njega....

Ja se bila resila da idem na donaciju i jaja i sperme kad ono mm se predomislio...

Svima pusa....

Nabla, Jeso , VAgo, Riki i ostalima puno srece u sledecem tretmanu....

Sanjalice - gde si?
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Mini draga,navijam iz peta za tebe!!!I tm me bas obradovao...shvate oni...kasnije...ali shvate...
Drzim fige!!! :D
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Mini, divne vesti! Grlim i tebe i tvog po malo zbunjenog muza, bas sam se obradovala kad si javila da idete zajedno! Uh, nemam reci, bice to sve u redu, sve dobro, ubedjena sam!

Rikikiki, bravo za plan! Lakse je, u pravu si, kad znas naredne korake, naredne varijante, lakse je nadati se i cekati! Nadam se da ce prirodnjaci "pokvariti" planove za VTO - da vam onda nece ni trebati!

Nabla, uh...Bojala sam se ovakve varijante, jer je Dragan ocigledno poznat po ovakvim svojim stavovima.... Ali, mogu ti reci da i ja mislim da su devojke u pravu - samo se strpi do septembra, tad ces preci kod Goce, samo pokusaj da istrajes u insistiranju da se vidis s njom, tad ce sve biti drugacije, uverena sam! Nemoj da se brines, meni puno znaci podatak da su kod tebe i Vujovicka i Ljubic hteli da cekaju!

Ja bila na UZ, imam jednu bebu, vidi se i drugi mesak ali je premalen da bi od njega nesto bilo, tako da je dijagnoza - monofetalna trudnoca! Videli smo srculence, i zelim vam od sveg srca da sve redom ugledate taj prizor sto pre, jer je to - dok se valjda beba ne rodi, nesto najlepse u ljudskom zivotu!

Puno vas pozdravljam, i evo - odjavicu se sve vukuci noge - da sto vise vas povucem na isti put - put trudnoce!
Mini, jos jednom, mislim na tebe, i stiskam palceve da vam sve bude "bericetno"!!!!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Drage moje, vidim ima lepih vesti.

Kikice, divno, divno :D . Ma nemoj da se odjavljujes, javljaj nam lepe vesti i dalje. Sve najbolje :D .

Mini, najzad, puno srece :D .

Nabla draga, kako su ti rekle Danijela i Kikica - juri Gocu. Da sam na tvom mestu, cim dobijes zovi ordinaciju i trazi pregled kod Goce, ona sad ne bi trebalo da je u guzvi.
Ti sigurno imas velike sanse, nemoj da se obeshrabris, vec si dva puta spontano ostala trudna. Poznajem vise zenica koje su imale 2, 3, pa i vise spontanih, i na kraju uspele. To ipak daje vise sansi, nego kad se nista ne desava. Ljubim te :) .

Jeso draga, sta se kod tebe desava, ima li folikula? Hoce li biti postupka?
Navijam da bude :) .

Ja cekam da prodje vreme do testa, mada ga necu raditi, izuzev da se desi cudo :wink: .
E, da, dobila sam vizu za Cesku, pa u septembru-oktobru, via Prag.

Pozdrav svima.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Mini, divnooooo :D . Konacno i kod tebe malo sunce da grane :D

Opisi nam kako taj ceo postupak pripreme tece!
Bas se radujem zbog tebe :D

Kikice, o kakvom to odjavljivanju pises! Ne damo te s teme :D . Ako smo te pratile do trudnoce, onda mora i do poroda. Kakva je to prica bez epiloga :D

Svima hvala na podrsci. Sta bih ja bez vas :D
Kristina33, ljubac :P

Ma znam ja da Dragan nije presudan u toj prici. Kako se stize do Goce? Necu sad da navaljujem jer ionako ne rade intervencije preko leta. Javicu im se odmah pocetkom septembra, taman s Miljicem da zavrsim pricu.
Malo mi je nezgodno da odmah zaobilazim Dragana jer me je njegov prijatelj doveo kod njega na razgovor. Ne znam, mozda je covek skapirao da od njega trazim objasnjenje spontanih, mozda nije skapirao da sam htela kod njih da radim IVF!
Inace obavila sam u petak i razgovor s njihovom geneticarkom. Sta da vam kazem, naucila je nesto novo (hahahahhahahah). Salu na stranu, za problem koji sam joj iznela nije ni mogla da zna jer je to vrlo specificno i kod nas se ne rade takva istrazivanja. Posto smo mi siromasna drzava, onda uglavnom nedostaju i znanja iz te oblasti. I ona je prokomentarisala, kao i Vujovicka, da je sve to interesantno oko p53 i reprodukcije i da jurim svetske strucnjake, ako treba da im se nudim i kao zamorce, mada zdrava logika kaze da moj mozaicizam ne bi trebalo da ima uticaja na trudnocu i zatrudnjivanje (s obzirom na moju mamu). Bila je bas slatka, kaze "slazem se s vama, gurajte do poslednje celije, ali gurajte i ovu pricu, mozda saznanja do kojih se dodje pomognu nekom drugom"
Vec je pocelo da me nervira sto niko ne zeli da mi naplati uslugu. Prvo je krenulo s labom gde sam radila kariotip (ni bakin kariotip nisu hteli da naplate), pa onda Dragan i na kraju ova geneticarka koju sam "davila" sat vremena. Zar to indirektno ne govori o njihovom osecaju da ne mogu da mi pomognu jer sam SLUCAJ?

U svakom slucaju posveticu leto zavrsavanju nekih obaveza na poslu koje do sad nikako nisu stizale na red! Taman i da odmorim malo glavu od poseta ginekolozima i dr. strucnjacima (osim Miljica- njega cu malko da udavim- hahahaha).

Vago, sto bi bilo lepo da se desi to cudo vec jednom pa da u Prag ipak odes samo turisticki :P

Jeso, kad ce akcija?
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Ma kakvo odjavljivanje sa teme - nisam nikako to htela da kazem... mislila sam na odjavljivanje - u tom trenutku sa mog naloga... :oops:

Ne zamerite, meni je tek UZ dao stvarno potvrdu da jesam trudna, oni testovi i bete su ipak bili postapalice... Zato sam jedva docekala da vam posle tog ultra zvuka jos jednom pozelim da sto pre i vama dodje TAJ DAN!

Ostajem ovde, zelim da se obradujem svakoj od vas!

Vago, nadamo se cudu, i ona se desavaju nekad, zar ne?
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

kikica napisao:Ma kakvo odjavljivanje sa teme - nisam nikako to htela da kazem...
Uf, dobro je :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Pozdrav svima!
Da vas podsetim da sam sa vama od pre mesec dana, ali u međuvremenu bila malo na moru...
Sa vama sam podelila moju odluku da idem u Brno, umesto u Pronatal...

Pre odmora uradila deo analiza koje traže, sutra radim kompletan hormon. status, DHEA...ali, ne znam gde da uradim SLOBODNI TESTASTERON, velike privatne labaratorije ga ne rade, ni Inep,bila ubeđena da to samo radi VMA, ali kažu ni tamo...Čak su mi na mnogim mestima rekli da prvi put čuju?!?Sta da napišem česima, u Srbiji se takva analiza ne radi, a pojedini lekari nikad čuli!

MIMI,
Nabla te zamolila da opišeš kako teče priprema, ja bih te takođe molila za što više informacija, jer čim pribavim rezultate analiza koje traže, puštam na više adresa u Brno -Zlin.Dobro je da si i ti to prelomila, znam da te nije bilo jedno vreme.Dok se nisam registrovala, već samo izčitavala postove ovde, više puta mi došlo da se registrujem i da ti na pp pustim neka svoja iskustva, čitaj faze malodušnosti, ali i to je sasvim prirodno stanje, kada se neko suočava sa ovakvim odlukama i stavovima.Malo razumevanja i za ponašanje tvog supruga,sve je to vrlo kompleksno...

NABLA,
i ja sam misljenja da treba da " pratiš znakove pored puta", ne u smislu nekog sujeverja, već osluškivanja svojih misli, strepnji, nadanja,sleda događaja koji ti se nameću...

DRAGA76, ja ću ići na konsulatacije kod jedne dr.endokrin. na VMA - dobila sam ozbiljna uveravanja da je vrhunski i posvećen lekar!Javiću ti njeno ime, zaboravila sam, al već sutra mogu saznati.

Nisam stigla baš sve da izčitam, tek sam doputovala i odmah se zakucala na ovaj naš topić, a ne bih želela da permutujem neki nick, a vidim da ima LEPIH, LEPIH, NAJLEPŠIH VESTI!

Da poželimo sreću Ivani70, / ovde je postavljala sve odgovore koje su joj slali iz sanatorijuma u Brnu/ Ona se u ovom času nalazi tamo, verovatno će već i sutra biti transfer!
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Lily, ako mislis na free testosteron (a slobodni testosteron je isto sto i free t.) to se radi u svakoj lab- ja radila u Konzilijumu.

Ako ti nisi napravila gresku u kucanju pa umesto testosteron napisala testAsteron i ako je to ono sto te buni, slobodno uradi free t,- to je ono sto traze!

Drzimo fige za Ivanu :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

nabla napisao:Lily, ako mislis na free testosteron (a slobodni testosteron je isto sto i free t.) to se radi u svakoj lab- ja radila u Konzilijumu.

Ako ti nisi napravila gresku u kucanju pa umesto testosteron napisala testAsteron i ako je to ono sto te buni, slobodno uradi free t,- to je ono sto traze!

Drzimo fige za Ivanu :D
Uradiću tako kako i savetuješ!Ali, zbunilo me što su me u nekim priv.lab. rekli da ne rade ili da ne znaju šta je to!Kada se raspitivala na vma, veruj, rekli mi da nikad čuli!!!!Eto, baš Konzilijum nisam zvala,a čak kod njih nekad imala i karticu za neki popust. I, jeste free/ slobodni/ testosteron, nije ovo drugo! Thanks!Pozz
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Samo da vas pozdravim...i dodam:Ja primila Pregnil jutros,aspiracija sutra uvece...Napravila sam neke lepe folikulcice u prvom prirodnom nakon neuspelog stimulisanog IVF,dva su bas fina...Pijem od danas Estrofem,od sutra i Dabroston...nek ide zivot... :wink:
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Jeso draga, srecno! :)

Lily, i ja radila free testosteron u Konzilijumu.

Nabla, a mozda su dr i lab malo posteni, pa posto nista nisu konkretno uradili zato i ne naplacuju. :wink:
Nemoj to o slucaju, nije dobra ideja. :)

Pozdrav svima.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

jesa71 napisao:Napravila sam neke lepe folikulcice ....dva su bas fina...
Jeso, fenomenalno :D

Hajde da nas uskoro obradujes :lol: . Zamisli dvojke iz prirodnjaka :o :lol:
Odgovori