Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Kikice, nemoj se sekiras, i meni je E2 posle prve tri doze bio 35, posle malo pojacanja - zivnuo, sto je rekla dr.
Nemoj toliko unapred da mislis Kikice draga, opusti se - bice sve u redu. :P

Pozdrav svima.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Kikice,znas i sama da to nekada tako ide,probudice se tvoji jajnici i skocice estradiol...a to sto ti je rekla da mozes da ocekujes tri-ja to povezujem sa tri embrioncica,vidis da je u poslednje vreme bas zaredjala sa trojkama...Naravno da je bitniji kvalitet...
Vago,lezis ili leskaris?Kazu samo ne sedenje...Kako vesela cetvorkica?
rikikiki,hvala na pitanju-ne radim nista.Primam sutra 18. dipherelin...valjda ce folikul da nestane i da vec jednom krenem...izludeh,od februara samo cekam...
Uzgred,ima li neko iskustva sa punktiranjem?Kako to izgleda?
kissic :roll:
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Drage moje, samo da vas pozdravim.
Lezim, pa lezim, al' ponekad i ustanem. :lol:
Vreme prolazi, ne znam da l' sporo ili brze, ponekad pozelim i da ne prodje.
Ipak bicemo hrabri, jer hrabre prati sreca. To sam napisala i nasoj dragoj blonde sa Kolevke, koja nas je danas obradovala. Diiivna vest.

Jeso, mislis na punktiranje folikula kao aspiraciju? To mi je najlaksi deo, radi se pod anestezijom i kad se probudis fini osecaj da je zavrseno. Moze malo da boli stomak posle, ali nista strasno, mozes dobiti lek kod dr ili kuci ako bude bolelo - Brufen. Da li ce se cekati da ti pukne taj famozni folikul, ili ce se ici sa stimulacijom pa ga 'usput' punktirati?
Volela bih da se to sto pre resi, znam kako te nervira cekanje. Srecno.

Kikice, kako tvoj E2?

Pozdrav svima. :)
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Vago,draga,nisi ti dzaba vaga,tako uravnotezeno zvucis...ili te ja tako cujem...kako god,izrodice se nesto lepo iz tvog mira...
Mislila sam na punktiranje da bi nestao...ali sam je atrofirao,srecom,tako da cu od petka,nakon 24 Dipherelina krenuti sa gonalom,5 ampula dnevno,prvih 5 dana,uz,naravno,Diphereline...Dobila sam 25 kutija do 6.juna kada je kontrolni UZ,7.juna radim E2 a 8 ponovo UZ...videcemo kako ce ici dalje...
Pitala sam kakvi su uslovi za zamrzavanje kada se radi na GAK Novi Sad u drzavnom programu.Smrzava se ako hocu u 'Genezisu',dodje neki specijalni kombi za transport...400eura nevezano za broj embriona,moze 2,4,5, 12 nije vazno,na godinu dana...Eto,cisto da zna neko koga zanima...
Kiki,vibre*-*-*-*-*-*-*- za estradiol!

Gde ste vi,devojke? :(
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Jeso, super vesti, dobro je da je cekanju kraj.
Zelim ti dobar odgovor, E2, puno folikula i sve sto treba da bude. Znas sigurno sta ti sve zelim. Javljaj novosti, iako te pratim i na Kolevci. :wink:

Ja sam se malo danas uznemirila, redovna kontrola krvne slike zbog moje imuno terapije, i leukociti rastu li rastu - dosli do 16.000. Sta li to sad znaci, mislila sam da mi je imuni sistem umiren za implataciju, kad ono :-? .

Nabla, gde si curo, sta se desava?

Mini draga?

Upomoc.
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Drage moje,

nadam se da ste sve dobro...

Meni veceras stigo' email iz Ceske ... Dr trazi podatke a mm ne zeli na donaciju...

Mislim da ce biti ili donacija ili nas dvoje se rasturamo...

Sve mislim da je komplikovano i emotivno i finansijski. MM je self-employed a ja radim preko agencije... Mislim da se mm ustrasio od godina (ima 45 i zbog para) a mislim da deep down zeli dete...

Sutra moram poslati email nazad, tako da cu znati pretty soon...

Drzim vam svima palceve... Sve naj...
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Mini draga,
mislim na tebe, volela bih da uspes u svojoj borbi. Zelim ti srecu, nadam se da ce te posluziti.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Mini, znam da si na mukama, ali nepotrebno je reci da su i mnogo stariji muskarci postajali "prvorotke". Uh, tako bih zelela da se slozite!
Drzim ti fige i mislim na tebe :D !

Vago, nemam predstavu sta znaci taj povecani broj leukocita, jel si zvala Miljica?
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Mini, ne znam što da ti kažem, znam da ti je teška situacija. Jedino se nadam da ćete ti i tvoj muž dogovoriti nešto čime ćete oboje biti zadovoljni.
Vago, Jeso, Kikice, Nablo čarobne ~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjeh!
Pusa svima :P
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
sanjalica38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am

Post od sanjalica38 »

Mini samo polako bez nerviranja. Pokusaj mu objasniti svoja osjecanja. Naravno da ga je strah. Pa to je pomalo i normalno. Otvori mu svije srce i vidjeces da ce biti lakse. Samo bez nerviraja.

Vago, Jeso, Nablo, Kikice :D puno srece
Pusa
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Sanjalice, jeste se odlučili za kliniku? Krećete li uskoro u postupak?
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Stigli su mi nalazi hormona koje sam danas radila:
FSH 9,99
LH 8,44
E2 128,7 (46-607)
PRL 345,5 (127-637)
Ovaj FSH me baš i ne veseli, obzirom da je u 12. mjesecu bio 2, što znači da se penje! Užasava me to :o
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Evo mene!

Danas sam bila na UZ kontroli - bez proveravanja estradiola, koji je prosli put bio oko 200, i kaze dr - lepo, u cetvrtak donesi spavacicu da malo prespavas kod nas...Tako, drage moje, cetvrtak je dan za aspiraciju, sad sam bocnula zadnji cetrotide, nocas primam pregnil, sutra gluvarim, pa u cetvrtak idem na megdan... Transfer nismo spominjale, jos je rano, ali pretpostavljam, ako sve bude u redu, bice subota ili nedelja...O tom po tom! Inace, videla sam 4 folikula, a sad, koliko ce biti jc - vreme ce reci.

Mini, i ja mislim da ti je muzic mlad, nisu njegove godine prepreka...Ne znam, sta god da kazem, osecam se ko prazna vodenica - imas problem, ja ne umem da ti kazem nista pametno, ali eto - nadam se da cete zajedno doneti odluku s kojom cete zajedno ziveti i biti zadovoljni! Zelim ti puno,puno srece!

Vago, ne znam ni ja nista o leukocitima, nadam se da je to ipak nesto sto nije opasno! nadam se da ces jos malo da nas obradujes kao Blonde!

Jeso, bravo za poslusni folikul, koji je ipak popustio i otiso da napravi mesto novoj omladini! Srecna sam zbog tvoje akcije! Najzad! Posle cemo da strikamo carapice zajedno, ja vec nasla mustre!

Pozdrav svima!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
sanjalica38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am

Post od sanjalica38 »

rikkiki nemoj da se nrviras zbog Fsh. To je mozda trenuto i mozda u sljedecem ciklusu bude manje. Pa kod kikice je bio prije 30 da bi joj se u sljedecem smanjio cini mi se na 5. Nemoj da razmisljas o tome.
Jedes li smokve u maslinovom ulju??
Ja se jos uvijek nisam odlucila na koju cu klinku. Malo pravim pauzu. Znas od silnog razmisljanja toliko sam postala nemoguce nervozna da mi je mm zaprijetio ako tako nastavim da se ponasam, da nece nista ni da radi. Onda sam sami sebi rekla da je bolje malo "stati na loptu" i jednostavno malo ne razmisljati o svemu tome. Lako reci!!!
sad cekam god. odmor, pa cemo onda nesto poslije toga, mislim.
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Caos cure,
zvala me jutros dr internista iz ordinacije i kaze sve u redu, sve to sa Le je podnosljivo, uostalom, kaze ona, oni rastu i u trudnoci. Ne smem ni da mislim :oops: .
Necu zvati Miljica, pitala sam dr da li da ga izvestimo, kaze nema potrebe, pa neka bude tako.

Kikice, odlicno, jedan folikul plus ocekivanja, sigurna sam da ce biti 4 dobre j.c. a uz malo srece da mi se pridruzis sa 4 embrioncica.
4 je srecan broj! :wink:

Rikikiki, ipak FSH nije tako los, nije ni meni bio sjajan (8,80), isto je vazno i izgled i'procena' jajnika. Jesi li krenula sa klomifenom?

Sanjalice :)

Nabla, draga, ti odmaras? Ako, opusti se ovo leto, uzivaj sa tm, ko zna mozda ti dr i ne budu trebali. Juce sam u panici (oko Le) nasla neku doktorsku disertacijub o spontanim, imuno problemim, hetero, homozigotima itd, odmah se setila tebe.
Necu da ti saljem link, ha, ha, nece ti trebati! :wink:

Drage moje drzite mi palcove, kao i ja vama, sve vas pozdravljam. :)
Odgovori