Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Lily,imaš i naš sajt:www.roditeljportal.com.Tamo imaš kalendar trudnoće i šalju ti mejl svake nedelje trudnoće,šta se dešava sa bebicama i sa tobom u tom periodu,ali na srpskom,čak i sa slikicama ultrazvuka.Ima tamo i puno korisnih stvari u vezi svega.
Što se tiče mog diplomskog,ne bih se baš zaletala,recimo da bi moglo ranije,ali osećem da će nam se termini nekako poklopiti,kao što je bilo sa ovim ispitom, i tvojim betama,pa da bude opet isto, ti se porodiš,a za par dana, ja diplomiram.Imam još par ispita i diplomski koji nije baš formalnost na mom faksu.Pozrav i uživaj!!! :lol: :lol: :oops:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Samo da javim...vesti iz vikendice!

KRISTINA33 je trudna!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P :D :D :D :D 8) :oops: :oops: :D :D :P :P :oops: 8) 8) :D :P :P

Fantastično!!!
Baš je krenulo!!!!!!!!!!!
Čestitam Kristina!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

KRISTINA cestitke i ovde :D :D :D :D :D
a u vikendici ima jos nesto :wink:
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

drage moje hvala vam!
uskoro ce kompletna prica, samo da malo dodjem k' sebi :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Super vesti... Cestitke.... :D :P :D :lol:
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Mini :P drago mi je da te vidim, nema te, bas sam brinula zbog tebe. Jesi dobro?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily-an napisao:Samo da javim...vesti iz vikendice!

KRISTINA33 je trudna!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P :D :D :D :D 8) :oops: :oops: :D :D :P :P :oops: 8) 8) :D :P :P

Fantastično!!!
Baš je krenulo!!!!!!!!!!!
Čestitam Kristina!
KRISTINA nam je Slika
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
ANIBLA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 2:28 pm

Post od ANIBLA »

Divno!!! Jos jedna trudnjaca :D :D :D !!! Cestitam Kristina i neka je sa srecom!!!!!!!
Lily, proginovu su mi "doturili" prijatelji iz Francuske, bogami pre skoro dve godine(rok upotrebe do 2010).Bila sam u panici da je necu naci kod nas pa sam napravila zalihe "ko hrcak pred zimu"! Probaj u Dositejevoj 20 ("Singfarm") ali obavezno moras imati recept;nema svrhe da proveravas telefonom jer ce ti najverovatnije reci da nemaju.Moze i recept od privatnog lekara, ja sam tako kupovala flastere. Sto se tice cikloproginove, bele tabletice su zamena za proginovu (sadrze samo estrogensku komponentu) dok braon sadrze i progesteronsku komp.Sad se setih, proginova se moze nabaviti i iz Hrvatske! Ako se ne snadjes, mozes racunati na moje "ratne rezerve" :D !
Gde je nestala "crna carobna zena"? Da nije na kutku!?
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

ANIBLA napisao: Gde je nestala "crna carobna zena"? Da nije na kutku!?
Pobegla na Zlatibor, bez muza, zamisli! :lol: :D
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
IvicIvic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 2:01 am

zabrinuta!

Post od IvicIvic »

Zdravo devojke!
Od vas sam se informisala bolje nego na bilo kojoj klinici. Treba mi mala pomoć, ukoliko je neko upućen.
Imam 31 g. prvu IVF sam uradila 6.4.2009. na klinici BIS kod dr. Radunovica. Prvu terapiju (Suprefact, Gonal F, Menopur) nisam dobro podnela i folikuli su prestali da rastu 14. dana intenzivne terapije. Drugu terapiju sam ponovila posle 7 dana, poskracenom postupku, ali sa velikim dozama Gonal F i Menopur. Aspiracijom mi je izvadjena samo jedna oocita koja se na srecu oplodila. E.t. mi je urađen 8.4.2009. Rekli su mi da uradim beta HCG 17. dan od e.t., i bilo je nisko , ali prihvatljivo, beta HCG= 11.4. Na prvom UZ posle e.t. dr. je video mesak od 2mm. Mojoj sreci nije bilo kraja.... al ne zadugo.
Beta je posle toga rasla, nalaze sam davala jednom nedeljno, ali rast je bio strasno usporen, najvisa vrednost koju sam imala je bila 62,4, a u toj nedelji je trebalo da imam oko 22.000. Dr. je rekao da ocekujem spontani. I posle e.t. kravarenje se javljalo, ali nije bilo ni slično ciklusu, iako se desavalo otprilike u vreme ciklusa. Da ne smaram vise, poslednji nalaz od prosle nedelje je pokazao da vise nisam trudna, beta HCG=1,2. Dr. mi je rekao da se beba ''otkacila'' i da necemo morati da radimo kiretazu, jer beta je dovoljno niska. Ja ovo ne razumem, a pogotovo ne razumem, sto jos nisam prokrvarila, a vreme prolazi. Za vikend sam imala jake bolove i mislila sam da je to to, ali nista. Samo povremeno boli stomak i karlica me razbija.
Da li se neko susretao sa ovakvim situacijama? Da li je kiretaza potrebna?
Molim vas za pomoc, vreme mi prolazi, a ja jedva cekam da ponovimo postupak i da postanem mama. :(
Pozdrav za sve!
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Iv, zao mi je sto je tako zavrsilo :(

Ne treba da ides na kiretazu, ti si imala M i sledeca M ce doci tek kad ti endo ponovo sazri.
Kod mene je slicno bilo, beta rasla regularno od pocetka ali posle nedelju dana pocela da pada. Beta mi je pala sa 450 na 70 (to je bio ponedeljak) a u sredu sam prokrvarila. Tako da tvoje krvarenje koje si imala je ustvari bila mensturacija.
Obicno tako niske bete u samom startu, koje jos ni ne rastu pravilno, govore da to nije viabilna trudnoca.
S druge strane, biohemijska trudnoca govori da imas dobar potencijal za implantaciju i predstavlja dobar prediktor za ostvarivanje trudnoce u narednom postupku, naravno, ako dobijes kvalitetan embrion.

Jedino sto me malo "muci" u tvom protokolu jeste da si u naredni postupak krenula posle 7 dana????
-ja'75,
-2 rana spontana
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

ne znam da li sam lepo objasnila, beta hcg koji odrzava zuto telo u zivotu, a dok god je on u zivotu nema menstruacije, ne treba da bude na nuli ili na jedinici da bi doslo do M. Beta od 30 ili 40 je dovoljno niska da dovede do kolapsa zutog tela, tako da ono krvarenje koje si imala je ustvari bila regularna M, s tim sto beti treba par dana da se spusti na vrednosti ispod 5.
-ja'75,
-2 rana spontana
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

da dodam... :lol:
ja sam prokrvarila na beti od recimo 30, a tek posle menstruacije (jedno nedelju dana posle), beta mi je pala na ispod 5.
-ja'75,
-2 rana spontana
IvicIvic
Novi član
Novi član

Post od IvicIvic »

Sve sam skontala, hvala ti , ali me i dalje muci to sto M nije bila pravo krvarenje vec nesto kao obojeni sekret, bezveze. A i na UZ se zuto telo jos uvek videlo.
Ja mislim da su me zez. sa dve terapije zaredom, mislim da je doslo do hiperstimulacije koja je zakasnela i da zato beta nije mogla da raste. :cry:
Dr. kaze da u septembru mogu da krenem ponovo. Mislis da je Radunović dobar izbor?
IvicIvic
Novi član
Novi član

Post od IvicIvic »

Ne znam da li sam rekla Dr. je na UZ video da je trudnoca zaista postojala po stanju u kom se materica nalazila.
Zbog cega se desava da beta ne raste normalno i progresivno?
Odgovori