Zdravo devojke!
Od vas sam se informisala bolje nego na bilo kojoj klinici. Treba mi mala pomoć, ukoliko je neko upućen.
Imam 31 g. prvu IVF sam uradila 6.4.2009. na klinici BIS kod dr. Radunovica. Prvu terapiju (Suprefact, Gonal F, Menopur) nisam dobro podnela i folikuli su prestali da rastu 14. dana intenzivne terapije. Drugu terapiju sam ponovila posle 7 dana, poskracenom postupku, ali sa velikim dozama Gonal F i Menopur. Aspiracijom mi je izvadjena samo jedna oocita koja se na srecu oplodila. E.t. mi je urađen 8.4.2009. Rekli su mi da uradim beta HCG 17. dan od e.t., i bilo je nisko , ali prihvatljivo, beta HCG= 11.4. Na prvom UZ posle e.t. dr. je video mesak od 2mm. Mojoj sreci nije bilo kraja.... al ne zadugo.
Beta je posle toga rasla, nalaze sam davala jednom nedeljno, ali rast je bio strasno usporen, najvisa vrednost koju sam imala je bila 62,4, a u toj nedelji je trebalo da imam oko 22.000. Dr. je rekao da ocekujem spontani. I posle e.t. kravarenje se javljalo, ali nije bilo ni slično ciklusu, iako se desavalo otprilike u vreme ciklusa. Da ne smaram vise, poslednji nalaz od prosle nedelje je pokazao da vise nisam trudna, beta HCG=1,2. Dr. mi je rekao da se beba ''otkacila'' i da necemo morati da radimo kiretazu, jer beta je dovoljno niska. Ja ovo ne razumem, a pogotovo ne razumem, sto jos nisam prokrvarila, a vreme prolazi. Za vikend sam imala jake bolove i mislila sam da je to to, ali nista. Samo povremeno boli stomak i karlica me razbija.
Da li se neko susretao sa ovakvim situacijama? Da li je kiretaza potrebna?
Molim vas za pomoc, vreme mi prolazi, a ja jedva cekam da ponovimo postupak i da postanem mama.
Pozdrav za sve!