P II i MTHFR C677T ces raditi na Institutu za molekularnu genetiku i geneticki inzinjering (gore pored Torlaka). 2006 godine te dve analize su kostale 8 260,00 din. Zovi ih na tel 397-66-58 da vidis koliko sad kosta (nije moglo mnogo da poskupi racunajuci distancu od 2 godine). Proveri s njima da li i ako da u kojim slucajevima postoji beneficirano placanje. Ne secam se da li sam ja platila za muza ili neku smanjenu cifru jer njemu je tromboza bila indikacija. Uzorak krvi im sama donosis ali u posebnom rastvoru. Nazovi ih pa ce ti oni reci dal treba prvo da dodjes po uputstvo za lab gde ces vaditi krv.
Analize koje ces raditi u KC radis besplatno jer ides preko uputa, pa i da nemas uput kostalo bi te izmedju 2000 i 3000 din.
Eto cifru od 2000 eura smo smanjili na 100-200 eur

Ono sto moras da imas na umu to je da kod tebe postoji rizik za trombozu i komplikacije koje one nose. Znaci bez pusenja (sto mom muzu nikako da dokazem), dosta tecnosti, dosta kretanja, bez dugog stajanja i sedenja (kad sedis dizes noge), kod dugih putivanja cesce pravtite pauze, pred duzi put avionom uzeces neki antikoagulans (videces vec s Miljicem da li je andol dovoljan), omega 3, Q10, regulisati masti u organizmu, izbegavati prekomerno unosenje vitamina K (koji se nalazi u tamno zelenom povrcu- kupus, kelj, spanac...proveri na netu nutritivne tablice hrane).
Ja sam isto sinoc bila kod njega u Jevremovoj. Opet ga davila i na kraju kad sam rekla da ga vise necu daviti rekao mi je "pa vi ste me platili da me davite" (hihihihihihi). Sladak je.
On se razlikuje od drugih doca jer pacijenta ne gleda kroz statistiku vec kao individuu. Vecina drugih docova sagledava neki problem kroz prizmu da li je izrazen problem dovoljno izrazen kroz naucna istrazivanja, pa imaju obicaj da kazu vas titar nije toliko visok i on ne predstavlja problem. Ili imate te i te godine pa zato imate spontane. Dize mi se kosa na glavi od toga. Ovo je svima vama podvuceno (pa i meni da procitam kad padnem) svaki organizam je prica za sebe i nista u medicini ne bi smelo da se gleda kroz verovatnocu.
Uglavnom rekao mi je da moj mali titar moze praviti problem i da je imao dosta takvih slucajeva, pa kad im je uveo terapiju da su izgurale trudnocu do kraja. Dao mi je svoj mob telefon (steta sto nije neki frajer- hihihihihi) pa se dogovaram za sledecu nedelju. I ja cu morati ponoviti sve nalze u KC plus LAC. Cak mi je obecao da ce me upoznati s nekom njihovom geneticarkom za one moje satelite

O terapiji opet nije hteo da se izjasnjava, pokusala sam s pricom o kortikosteroidima ovaj put, ali kaze da hoce da vidi sve nalaze i da ne zeli da teoretise. Rekla sam mu da sam samoincijativno pocela s andolom i omegom 3- rekao je da je to OK.
U svakom slucaju malo me je digao bez obzira na ishod ovog ciklusa. Sutra cu da zovem Vujovicku da vidim ima li smisla da nastavim s folikulometrijama obzirom na raskorak izmedju debljine endometrijuma i velicine folikula.
Mini, za ovu lucky woman ne znam nista vise osim toga da nije imala para i da je isla u fazonu "ajde da probamo prvi i poslednji put", da je doputovala negde iz Hercegovine i najbitnije da je TRUDNA

Pozdrav Kikice, Anna, BMW, Jeso