Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Ma kakvih 2000 E. Mozda je Goca ljubomorna sto se ona nije setila imunologije (hahahahahahaha).
P II i MTHFR C677T ces raditi na Institutu za molekularnu genetiku i geneticki inzinjering (gore pored Torlaka). 2006 godine te dve analize su kostale 8 260,00 din. Zovi ih na tel 397-66-58 da vidis koliko sad kosta (nije moglo mnogo da poskupi racunajuci distancu od 2 godine). Proveri s njima da li i ako da u kojim slucajevima postoji beneficirano placanje. Ne secam se da li sam ja platila za muza ili neku smanjenu cifru jer njemu je tromboza bila indikacija. Uzorak krvi im sama donosis ali u posebnom rastvoru. Nazovi ih pa ce ti oni reci dal treba prvo da dodjes po uputstvo za lab gde ces vaditi krv.
Analize koje ces raditi u KC radis besplatno jer ides preko uputa, pa i da nemas uput kostalo bi te izmedju 2000 i 3000 din.
Eto cifru od 2000 eura smo smanjili na 100-200 eur :D

Ono sto moras da imas na umu to je da kod tebe postoji rizik za trombozu i komplikacije koje one nose. Znaci bez pusenja (sto mom muzu nikako da dokazem), dosta tecnosti, dosta kretanja, bez dugog stajanja i sedenja (kad sedis dizes noge), kod dugih putivanja cesce pravtite pauze, pred duzi put avionom uzeces neki antikoagulans (videces vec s Miljicem da li je andol dovoljan), omega 3, Q10, regulisati masti u organizmu, izbegavati prekomerno unosenje vitamina K (koji se nalazi u tamno zelenom povrcu- kupus, kelj, spanac...proveri na netu nutritivne tablice hrane).

Ja sam isto sinoc bila kod njega u Jevremovoj. Opet ga davila i na kraju kad sam rekla da ga vise necu daviti rekao mi je "pa vi ste me platili da me davite" (hihihihihihi). Sladak je.
On se razlikuje od drugih doca jer pacijenta ne gleda kroz statistiku vec kao individuu. Vecina drugih docova sagledava neki problem kroz prizmu da li je izrazen problem dovoljno izrazen kroz naucna istrazivanja, pa imaju obicaj da kazu vas titar nije toliko visok i on ne predstavlja problem. Ili imate te i te godine pa zato imate spontane. Dize mi se kosa na glavi od toga. Ovo je svima vama podvuceno (pa i meni da procitam kad padnem) svaki organizam je prica za sebe i nista u medicini ne bi smelo da se gleda kroz verovatnocu.

Uglavnom rekao mi je da moj mali titar moze praviti problem i da je imao dosta takvih slucajeva, pa kad im je uveo terapiju da su izgurale trudnocu do kraja. Dao mi je svoj mob telefon (steta sto nije neki frajer- hihihihihi) pa se dogovaram za sledecu nedelju. I ja cu morati ponoviti sve nalze u KC plus LAC. Cak mi je obecao da ce me upoznati s nekom njihovom geneticarkom za one moje satelite :D
O terapiji opet nije hteo da se izjasnjava, pokusala sam s pricom o kortikosteroidima ovaj put, ali kaze da hoce da vidi sve nalaze i da ne zeli da teoretise. Rekla sam mu da sam samoincijativno pocela s andolom i omegom 3- rekao je da je to OK.

U svakom slucaju malo me je digao bez obzira na ishod ovog ciklusa. Sutra cu da zovem Vujovicku da vidim ima li smisla da nastavim s folikulometrijama obzirom na raskorak izmedju debljine endometrijuma i velicine folikula.

Mini, za ovu lucky woman ne znam nista vise osim toga da nije imala para i da je isla u fazonu "ajde da probamo prvi i poslednji put", da je doputovala negde iz Hercegovine i najbitnije da je TRUDNA :D . Juce je dolazila da joj rade biopsiju horinoskih cupica.

Pozdrav Kikice, Anna, BMW, Jeso :D
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Nabla, vidim juce da ti je Obgyn odgovorila... Ona je neki andjeo koji nagovestava lepe vesti a da toga ni sama nije svesna... Mozda zato i ima takvo dejstvo, neka nam je Bog cuva!
I sama si lepo rekla - posle njenog odgovora se ubrzo DESI.... Navijam da tako bude!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao drage moje,

Ala se zuji ovde po threadu... Cudo jedno...

Vago I nabla - pa vi ste postale prave enciklopedije... Dobre vesti za ovu ribizlu iz Hercegovine..?

Kikice - ne daj se - nadam se da pocinjes uskoro...

Jeso - sta se sad desava s tobom...? Ja sam bre najveci trtaros na svetu... ali lepo od tebe... Videcemo vec za kraj/pocetak.... Mozgam non-stop i volela bih da bas nisam u ovoj kozi...

Ana - nas najveci optimista na threadu! Koliko dugo ste ti i tm ukupno pokusavali? Kad kreces u Prag i jesi li dobila info o donoru? Ako jesi koliko ima godina?

Koliko kod nas kosta ivf i da li se ceka na red?
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Mini!Kakav bre trtaros,fajterka si ti...
Sta radim...S drzavom tikve sadim...Danas MM svratio do Betanije.E sad je ministarstvo odlucilo da ipak mora uput da se overi,pa me setaju BG zavodi,niko nista ne zna,sutra cu u Nemanjinu,nadam se da ne zaseda neka komisija danima pa da promasim prijem u ponedeljak.Tada zavrsavam Microgynon i krece erotika...Bas mi nije trebala ova napetost sada,ali to je zivot u zemlji Srbijici...
Sitnica u odnosu na probleme ovde,ali kad vec pitas... :roll: :-? :oops:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Jeso - nadam se da ce se stvari srediti.... Drzim ti palceve....

Nabla - videla sam odgovor obgyn... Ona je naravno profesionalac a ja lajik. To je svakako umirujujce cuti... Ipak ti si uradila dosta istrazivanja i sama... Ako se dobro secam 10 antralnih folikla sa u/z ipak pokazuju smanjenu rezervu za tvoje godine...Isto tako amh rezultat cak i po ng merama pokazuju to isto... Nije nemoguce da ostanes trudna svakako, ali malo pomoci sigurno ne bi bilo na odmet... Ovo sve kazem bazirano na sopstvenom iskustvu kad su meni govorili da nema sta da se brinem pogotovo sto sam vec bila trudna, pa ne ispade bas tako... Ja sam tad imala 36 pa su mi govorili da se ne brinem... Sa 32 je svakako iskusenje da covek kaze pa mlada sam jos... Ali sledi svoj instikt... Ja sam sve vreme osecala paniku da necu stici i nekako sam pustila da me reci dr uspavaju a moj gut feeling je na kraju ispao tacan.... Nemoj me molim te pogresno shvatiti... Ali ja bih isla u akciju da sam na tvom mestu...
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ipak gubim nevinost :D

Aspiracija u subotu. Danas-13 dc, endo 10 mm, folikul 20x16 (prosek 18,5).
Stigao je i nalaz anti beta2 GPI- vise nemam povisen titar- sto je super jer ionako ne bih sad mogla da primim neku terapiju.

Drz'te fige da ulove jc i da bude kvalitetna! :D

Mini- ne bih te nikad mogla shvatiti pogresno :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Nabla - sa srecom...i sve naj... Radis prirodni ivf?

Nadam se da ces dobiti super jajce... Evo i uskrs se blizi pa dobar timing...

Sve naj...naj....
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Nabla,sigurna sam da te sada odozdo iz stomaka posmatra jedno :roll: kvalitetno jajasce koje ceka subotu!Drzim ti palceve!!!
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Nabla, zelim ti i nadam se da ce biti dobro.
Srecno, mislimo na tebe!
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Nabla, mislimo na tebe, ulovice oni jajasce ne brini, i bice to najlepse jajasce na svetu!
Mini je u pravu, blizi se Uskrs, prolece, a tu su i rode, pa da ih uposlimo malo sa lepim vestima....
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
anna40
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 3:07 pm

Post od anna40 »

Nabla, zelim ti od srca da prvi put bude i zadnji i da uspije od prve.
Mislit cu na tebe u subotu.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Nabla - good luck za sutra....Ne daj se... Videces nije nista strasno...
2 ww je mnogo gora... Nije da te tesim...

Ana - kako si ti? Kako se osecas? Kad putujes u Prag? Ajd' malo nas informiraj kako se stvari odvijaju...

Kikice - gde si ti? Sta se desava? Nesto si se ucutala

Jeso - ajd ko novi clann na threadu da nam se malo cesce javis...

Vago - 'de si? Sta je najnovije?

Sta ko radi za vikend?

Ja - Sve vise naginjem na donaciju... Ovde stislo s lovom tako da se ne usudjujem vise kockati... Prica se o recesiji uveliko i malo je scarey citati novine ....Donacija je mnogo jeftinija a sanse za uspeh mnogo vece ie. 5% vs 50%. Malo je cinicno da ovo kazem ali mora se biti razuman... Muz joj uvek neodlucan i zakera... Cas je za, cas je totalno protiv... ko Englesko vreme...

Kad bi imala known donora bilo bi mi draze iskreno receno... Sta da kazem klincu jednog dana gde sam uzela jajca? I da li mogu da lazem sopstveno dete citav zivot...tako neka tajna... Bilo bi super da imam dobru frendicu u mladjim godinama koja bi mi zajmala par jajca... No sve su oko 4 banke na zalost....

Nemica - jos je nisam defo otkacila... zanimljivo protiv toga da se odkrije poreklo... No ovde u Engleskoj se to ohrabruje kao najbolja praksa. U USA isto tako... Ova je malcice matora oko 6 banki pa mozda s toga konzervativna... Ovde u Engleskoj je bilo praksa da se to drzi u tajnosti u 50s i 60s ali ne vise... Otud donacija nije vise anonimna...

Ajjj jjjj bas sam confused.... Vrlo je tempting samo 'pozajmiti' jajca i pretvarati se da se nista nije dogodilo... Defo ne bi rekla matorcima niti mojoj svesterki niti bilo kom od rodbine, mada burazer od tetke posto je i sam imao 10 ivfova (uspeo iz 10tog puta) sad radi donor egg za drugo dete, pa mislim da bi me provalio easily s obzirom da je upucen u tematiku....

Evo malo sam se off loadirala...

Pozdravi...

Woman obsessed :lol: :lol: :roll: :roll:

Imate li vi neki view? Ajd sta mislite o maloj debati? Frka se priblizava... jel ovi salju medicinu i traze depozit 8 nedelja unapred sto znaci da se moram iskristalisati zavrsno sa majem ... Grrr... :oops: :oops: Panic attack... :oops: :oops: :oops: Evo da zavrsim ovaj moj roman...

Lots of love and hugs...
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Hvala svima za podsku- vrlo je dobrodosla :D

Mini, saljem ti pp

Vago, jel ti se obratila Holly Molly preko pp?
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Draga Mini,imala sam 2-3 stresna dana dok sam izratovala sa ministarstvom i zavodom za zdravstveno, nasavsi se,potpuno neocekivano,u mrezi srpskog nerada,bahatosti i nerazumevanja.Tehnicki se sve dobro zavrsilo,dobila sam pecate ali i cistitis,uvek mi besika proradi na stres i malo tahikardijice,aritmijice...Elem,u ponedeljak me "primaju" u bolnicu...

Sigurna sam da cete se ti i tvoj muzic sresti na nekoj od osetljivih niti koje pletu mrezu vase ,eventualne, buducnosti...To je tako delikatno pitanje i najvaznije je da ste potpuno i do kraja zajedno u toj odluci,kakva god ona bila.
Sto se tvog licnog osecaja tice...pokusavam da se projektujem(sto ne znaci da uspevam),to dete nece biti nista manje tvoje zato sto je nastalo iz celijice koja je neciji dar...Cini mi se da bih ja tako nekako osecala...pa da je smestim u moja roze brdasca ispod srca gde ce devet meseci disati,hraniti se,sisati palac i vrteti se oko NASEG pupcanika,zajednickog...Naravno da bih ja bila jedina mama tom klincetu i isto bih mu tako ispricala ,jednog dana,kako sam ga donela na svet...Mislim da bi to bilo jace i od genetike i od predrasuda.I,duboko verujem,obzirom na globalni problem,da ce biti toliko takvih prica za izvestan broj godina da ce to postati normalno,kao sto je nekedasnje cudo, "dete iz epruvete", danas normalna pojava...
Malo sam izromantizovala,hm?To mi je posao...Ali sto vise odmicem,sve vise verujem u to...
Ako ce ti pomoci,radovacu se!A to sto te sada "boli",dobar je znak,ziva si i svesna svega,to tvoja dusa i dalje raste,da bude veca od prepreka koje zivot postavlja...
:wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Jeso - Cime se to bavis kad kazes da ti je to posao... Bas si me zaintrigirala... Definitivno zvuci vrlo poetski...pogotovo zadnjih par recenica...

Nabla - sve najbolje za danas... REportiraj kako je bilo...

Ana - drzim i tebi palceve....

VAgo i Kikice - dobro se drzite u abstinenciji sa foruma... Svaka cast...

Ja defo imam withdrawal symptome kad ne proverim postu....

Pitam se da ako jednog dana uspem, da li cu moci da prestanem ili cu nastaviti da sledim razne price iz radoznalosti ili nade da nekom mozda dam savet koji nazalost ja nisam dobila od tzv profesionalaca...

Pitam se da li ima nesto sudbinsko u svemu? Ajd sad cu da prestanem sa fatalistikommm.....

Cuvajte se...i nadam se da uzivate u vikendu... Ovde je crappy vreme... Nadam se da je kod vas bar prolece... Mozda se i doklackam za uskrs...
Odgovori