Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

MINI,
ako ti se ti klinci nabacuju, da li si to prijavila TM? Hmmm, trebalo bi, trebalo... :wink: :oops: :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily, jeste u pitanju neki niskomolekularni heparin, ne znam spominjao je fraxiparin al mislim da ima jos neki...mene mrzi da pisem celu sintagmu pa koristim zbirnu imenicu :lol:

Ma on to drami da moze da dodje do trombocitopenije, al s niskim dozama od 2500 ili 5000 IJ ne moze da dodje do toga. Pa onda kad sam mu to spomenula, onda je rekao da postoji i mogucnost alergijskog reagovanja na heparin, kao sanse su ekstermno male al eto morao je da me upozori. U stvari on izgleda ne veruje u te niske doze i smatra da treba terapijska doza, ne znam videcu sta mu je bilo na umu kad dodje do toga da primim heparin.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nabla,
daj, ipak, ti si mlada osoba! Biće! Sigurno... :P Pa, mora da se nagradi taj trud, požrtvovanost...
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

:oops: otisla dva postica... :oops:
Poslednja izmena od jesa71 u Čet Sep 18, 2008 8:24 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Uh,uh,koliko novosti...
Nabla,bas se radujem sto se nesto desava...a cinjenica da svi zovu Gocu a ona zove tebe... :lol: :lol: :lol: ...nemam reci,obecava...
I ja sam slican slucaj(mada jos uvek ne dam reci-opsesivac) u ocima moje lekarke...Pre neki dan sam se pojavila u zakazano vreme sa uredno iskucanom "istorijom" slucaja...da ne lista mnogo po papirima,sve pregledno kao seminarski rad :D .Imala sam i krace izlaganje...ucutala sam tek kada sam procenila da ce na kraju da mi prepusti i aspiraciju i transfer,hi,hi...
Elem,malo sam cacnula oko aspirina,heparina...itd,iako su meni svi ti nalazi ok,i pristade ona da ukljucim i to u varijantu sledeci put,iako nema zvanicnih dokaza da to na bilo koji nacin pomaze implantaciju,da ni na jednom kongresu po belom svetu niko nije odbranio tu pretpostavku i da neki 'svetski' strucnjaci davanje antikoagulacionih preparata nazivaju potezom 'ocajnika'...
Svasta rekoh-citirah malo,ali to je to...samo prenosim...
Bas me zanima sta je Goca 'skuvala'...Mirise mi da ces dobijati pregnil u odredjenim intervalima dok placenta ne preuzme sve na sebe...Tako je prosla jedna zenica skoro u NS jer je imala 5 ranih spontanih-uvek 23 dan od transfera,to mu dodje nekih 5 nedelja stara trudnoca.Dali su joj pregnil,svaki dan ,koliko god moze da placa...Sada uspesno nosi blizance!!!Moguce da je za sve ipak odgovorna defektna lutealna faza ali da resenje lezi u potpomaganju prve...Mozda dobijes i malo Estrofema ili nekog slicnog estrogena...Imam drugaricu sa slicnim problemom,mada je ona Bromokriptinom lecila prolaktin malo duze,naravno da joj je progesteron jako nizak kao i estradiol koji ni ne stigne da naraste a vec skoci LH...Prosle godine je plod prestao da se razvija u 4-5 nedelji...Uglavnom,neki endokrinolog iz Klinickog joj je rekao da je sve u redu,da se ne zanosi sa hormonima,da je sve u glavi i da ide kuci...tra-la-la...
Lily,sto se biopsije tice...odradih ja to na prethodnoj histeroskopiji...Klinicka dijagnoza jeste bila 'hronicni endometritis' pa se sumnjalo da je bakterijskog porekla...ali histo-pato je pokazala da nije...Dakle-sto u izlogu-to i u radnji-da se zadovoljimo cervikalnim brisom... :lol: Nego,nesto ste pisale ranije na temu NK celija,mene one brinu,jer sam jos davno,kad sam lecila ureaplazmu,citala tekst koji je objavio neki hrvatski lekar ali se ne secam koji,gde je pisalo da ona,kao i mikoplazma,mogu posredno izazvati sterilitet jer svojom pojavom izazivaju stvaranje NK celija koje se kasnije prema embrionu odnose kao celije-ubice...Ne znam sta da mislim o tome...
Ne stigoh da ti kucnem da nisi sama,pre neki dan...ja sam stalno tu,mislim i navijam ali ne stignem da sednem i kuckam kad god pozelim,imala sam malo vise posla ovih dana...
Holly...pa gde si ti...drago mi je da se nesto desava...
Jucufruit,Ivana,Mini,Draga...Kikice...pozdravcic za vas...
Filippa...podseti me na jednu noc proleca 99....Taman sirena po stoti put tog dana najavila vazdusnu opasnost, zazvizdali avioni nad Beogradom,ja sa mojom snajom stojim na terasi s pogledom na zverdarsku sumu,kolena klecaju,srce brze kuca,sve mislis-ma nece bas ovde,al' nisi bas hladan,a ona kaze:"Ma,otisla bih negde preko...al' ne mogu...nedostajao bi mi miris pecenih paprika u septembru!"I pade raketa u Zeleni gaj.

Eto,il' me nema il' preteram!

Kissic za sve :D
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

jesa71 napisao:Nego,nesto ste pisale ranije na temu NK celija,mene one brinu,jer sam jos davno,kad sam lecila ureaplazmu,citala tekst koji je objavio neki hrvatski lekar ali se ne secam koji,gde je pisalo da ona,kao i mikoplazma,mogu posredno izazvati sterilitet jer svojom pojavom izazivaju stvaranje NK celija koje se kasnije prema embrionu odnose kao celije-ubice...
Hmmm, ja sam imala i hlamidiju i mikoplazmu i ureaplazmu i kandidu u isto vreme :evil: Tada su mi te bestije razorile grlic pa je papa bila sumnjiva. Ne mogu da opisem osecaj dok sam cekala rezultate biopsije grlica!

Inace, davno nadjoh neki apstrakt s nekog simpozijuma gde su neki italijani prezentovali svoje rezultate uticaja crinone gela na NK celije. Ne znam, neko kaze da je moguce da je studija namestena i narucena od farmaceutske kuce koja proizvodi crinone. A forumaski (strani) "recepti" preporucuju omega 3- kao deluje antiinflamatorno i smanjuje uticaj NK. U svakom slucaju ne moze da skodi.

Za heparin je i Miljic sinoc razglabao kako nisu radjene velike studije uticaja heparina na implantaciju, ali kaze da praksa pokazuje da tu ipak ima nekog efekta. Zato i kaze da nas zakon ne prepoznaje profilakticko uzimanje heparine jer nema jasno uporiste u istrazivanjima. Ali koliko vidim, sve svetske klinike ga primenjuju.

Raspisah se i ja, ocigledno da me mrzi da radim...no odoh..posao zove :evil:
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Kad smo kod Crinone gela-ja sam ga koristila nekih 10ak dana nakon prvog transfera kao progesteronski dodatak...U to vreme sam svasta nesto nasla na netu o njemu i vaginalnoj upotrebi progestagena uopste u smislu desetostruko vece koncentracije u endometrijumu nego kada se uzimaju oralno...ali nikada vezu sa NK celijama!Kako on utice na njih?
'Ajd pojasni kad stignes...

Uzgred,gde nam je VAGA??? :(
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Hvala na dobrodoslici, lily-an,nabla,mini,jesa71..i ostale ..da ne zaboravim koga..jos vam ne znam svima nick pa moram da pogledujem stalno na temu :) da bih se podsjetila..
Svidja mi se kako komunicirate i dijelite informacije...
Lily-an..ne odgovorise mi jos nista iz Praga..mora da sam im dosadila sa silnim pitanjima pa me kuliraju malo :)
Nabla, ja sam u Kanadi, a ovdje je to sve malo drugacije nego u Americi. Sve se promijenili odskora, pa sad kao nije legalno da ti klinike ponude donora ali mozes ti sam da nadjes i da platis po dogovoru a onda klinika uradi postupak..neke rupe u zakonu gledaju, jer kao nije dozvoljeno za novac uzimati jajne celije a opet ti kao privatno lice mozes i klinike zmire na to. Dakle da stavim oglas u novine i nadam se da ce se neka studentica ili ko li vec javiti. Onda neke klinike nude i opcije dovodjenja donora iz Amerike i sve po tom principu kako si ti navela da ti daju katalog donora pa ti biraj..onda im je treca opcija da te vode u Meksiko ili Spaniju ili tako neke zemlje sa kojima lokalna klinika saradjuje. Sve to vjeruj mi kosta mnogo vise nego klinika u Ceskoj, cak i kad dodam moj put odavde i sve troskove boravka. A da trazim donora po Kanadi ..ta ideja me uopste ne privlaci..nemam stomak za to..radije bih da je donor anoniman ..ako me razumijes..previse mogucih zavrzlama..a rodbine naravno i nemam neke ovdje..
Izvinjavam se sto ja ovako opsirno.. ..Tako ja saznah slucajno za Pronatal, pa se odlucih da probam...mada ne jos jel..treba i otici i obaviti postupak..ko zna sta sve moze biti..
Odlucili smo se pokusati, a u planu nam je i da pokrenemo postupak usvajanja...samo cekamo neke papire..
Pozdrav do daljnjeg javljanja :))
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Jos se nisam odlepila od kompa, uzassssssssss

I ja se pitala za Vagu, no sve cekam ajd da ne gnjavim s pitanjem gde je, mislim poceo je septembar pa ce se javiti. Vagooooo :cry: Falis! :D
jesa71 napisao:Kad smo kod Crinone gela-Kako on utice na njih?
'Ajd pojasni kad stignes...(
Hocu, mislim da sam skinula negde apstrakt, al mozda o tome za vikend.

Jusy, pretpostavila sam to za Kanadu jer sam vidjala sta pisu na njihovom forumu. Ali eto Amerika ti nije daleko, a njihova cena za 3 pokusaja je skoro ista kao i u Sankt Petersburgu za jedan pokusaj. I naravno donator je anoniman osim sto znas sve ostale detalje o njoj.

No ni stara Evropa nije losa 8)

e da, Jeso...na sajtu Beerove klinike stoji da progesteronski dodaci dobro deluju protiv nekih antitela, moram da pogledam da li striktno stoji protiv NK ili zbirno na sva antitela.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nablice,
nešto sinoć premotavala...da sam imala disciplinovanog i sistematičnog dr. baš kada sam bila u tvojim godinama, možda bi mi i sada FSH bio 80, a možda i ne bi bio! Možda, ne bih sada planirala donaciju...sećam se da sam 2000. ili 2001.god. na neki dil fazon, preko ličnih kontakata, iz apoteke nabavila kontrast za HSG..???? Sve je bio loš sticaj okolnosti... lekari, sa tek otvorenim private, a divljim ordinacijama, gladni brze zarade, bez ikakve mere...Čini mi se da su, sada, ipak, povoljnije okolnosti...koje možeš iskoristiti, pri tome imaš dovoljno još vremena, koje, na žalost, radi protiv nas....

Što se tiče promovisanja lekova, sigurna sam da su farmacetske kompanije ultra- extra agresivne u nametanju svojih preparata na tržištu...Konačno, mnoge od njih vrlo galantno plaćaju radove lekarima na kongresima, putne troškove...Tako, se npr. i za HRT navodi da je sve velika prevara 20. veka, za račun i u korist kompanija koje su plasirale horm.preparate... Ko će ga znati...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Da kažem i ovo, opet sam uhvatila parčence emisije iz BBC serijala, na RTS-u...Donacija u Španiji...Žena je iz Engleske, primalac. Žena donor, je verovatno bila na stimulaciji/ nisam gledala od početka/ i dobila 14 jc, od toga 6 zdržala za sebe, a donira preostale, na taj način izfinansirala sebi vto...
Žena primalac/ kako mi je bilo teško dok sam je gledala, nekako me baš ganula, ne samo zbog lične identifikacije/ pričala zašto se opredelila za Španiju, a ne Ameriku...To su bili isključivo razlozi nekog njenog ličnog doživljaja...govorila je da se bolje oseća da to uradi u Evropi, da time ima utisak kao da je kod kuće, da dolazak u Španiju doživljavaju(pokušavaju) kao neki odmor (ovo zvuči poznato, zar ne?) navodno, dodatno se oseća opušteno time što je , eto, u zemlji na Mediteranu...pričala je kako zagleda prolaznike na ulici, u Španiji,... da u španskoj populaciji, prepoznaje - očekuje da nađe ženu donora sličnih fenotipskih karakteristika...smeđe kose, talasaste...za to vreme, kamera je zumirala devojčice po ulici, otprilike opisa koji je ona navodila, u skladu sa njenim izgledom...Nije im uspelo. Meni je bilo baš potresno, kada su čekali poziv, sa klinike...na test krivi...Pre toga, njen muž je rekao: navikli smo na loše vesti...

O psihološkom momentu: dolazak u stranu zemlju, radi donacije, rusi prilično pažnje posvećuju...ali, ima o tome i na sajtovima čeških klinika...Srećom, pa su za nas, i jedna i druga zemlja potpuno prihvatljive...gledano u najširem smislu, od neposrednog ambijenta do međudržavne, političke saradnje...Evo, kada zovem Rusiju, ove moje dobre duše, tamo mi se javi ženski glasić, kada pokušavam da joj kažem ko ...šta... čujem jedno srdačno i ljubazno:" minutka, minutka". Možda ja preterujem, ali meni to znači, oslobađa me potencijalnih strahova, strepnje, neizvestnosti...

Uh, odoh i ja na posao...
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Lily-an, upravo su tu i neki razlozi mog oprijedeljenja za Evropu...protivnik sam generalisanja nacije na racun pojedinaca ali sa Amerikom i Amerikancima nista nemam sto bi mi izazvalo pozitivna osjecanja ,samo suprotno :(...i ne mozemo pobjeci od politike kako god se trudili...Ali opet ko zna sta sutra donosi...
Nabla sreco nisam nasla nikakve informacije da za cijenu jednog pokusaja rade 3, ako ti nije tesko posalji taj link ako ga imas,vrijedi pogledati...U ovome kao i u svemu drugom u zivotu ,informacija zlata vrijedi..a posebno u nasim okolnostima kad je zaista umjetnost pronaci pravog Dr i kliniku...previse je godina razocarenja iza mene,pa mozda zvucim malo gorko..a trudim se da ne budem ..bar ne sad kad je svaka pozitivna misao dragocijena :)
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Jucyfruit,
sad kad vidim i neka tvoja iskustva nekako mi je lakše misliti o svemu jer bi cesto sebi znala govoriti da sam negdje drugo možda bi bilo i ovo i ono i lakše i bolje,ali nekako svaka od nas mora naci svoj put i odabrati.Voljela bih znati kakav je pristup doktora, recimo kad se radi o dijagnozi?Kod mene je bilo raznih interpretacija,nebuloza itd.Sad kad se sjetim nekih stvari , pa i ovaj zadnji pokus s aldactone............ne znam nikako kako da i vjerujem .
Draga -------------osjetiš li nešto?
Nabla , puno srece i da se sve najbolje poklopi s novom dr. i terapijom :D
Pozdrav svima ,a najviše našoj dobitnici i nestrpljivici Lily-an :lol: :lol: :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Uskacem na sekund

DaRe sa Rode trudna, beta 4000, donacija jc u Pronatalu, uspelo iz prve !!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Javljam se veceras ili sutra, odoh strmoglavo u krevet.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Jucy....zakucah se veceras na kompu da pronadjem gde sam to pisala o toj americkoj klinici...i nigde da pronadjem, a bila sam ubedjena da sam spominjala to Mini (Mini, ako se secas, javi da znam da nisam posandrcala :lol: )

Elem, na dr. googlu sam ipak pronasla tu kliniku...ovo je njihova baza podataka o donorima (kad ukucas osnovne parametre koje te interesuju, tipa visina, boja kose i sl., izbaci ti listu zena s tim karakteristikama. Pored svake slike postoji ID donatorke, kliknes na broj i izadje ti detaljno popunjen upitnik o med. istoriji, zanimanju itd., postoji i audio zapis):

http://www.donoregg1.com/search/search.cfm

Ono sto je bad, izgleda da su promenili cene. Tacno se secam da sam videla da postoji opcija da platis u startu 15 000$ (cak sam terala Nablonju da mi to pretvara u evre) i ako ti ne uspe prvi ciklus imas jos dve besplatno. A sad kad im gledam financial options, ne mogu da se snadjem s cenama. I dalje imaju tu "safety" opciju i daju garanciju ako ti ne uspe 3 ili 4 puta da vracaju celu sumu novca.

Dajte bacite i vi ostale look, ja uopse ne razumem koliko sta kosta

http://www.givf.com/financialprograms/pricing.cfm

eh, ipak nisam posandrcala, pisala sam to Mini na pp, tada je to kostalo 16 000 $
Odgovori