Uh,uh,koliko novosti...
Nabla,bas se radujem sto se nesto desava...a cinjenica da svi zovu Gocu a ona zove tebe...

...nemam reci,obecava...
I ja sam slican slucaj(mada jos uvek ne dam reci-opsesivac) u ocima moje lekarke...Pre neki dan sam se pojavila u zakazano vreme sa uredno iskucanom "istorijom" slucaja...da ne lista mnogo po papirima,sve pregledno kao seminarski rad

.Imala sam i krace izlaganje...ucutala sam tek kada sam procenila da ce na kraju da mi prepusti i aspiraciju i transfer,hi,hi...
Elem,malo sam cacnula oko aspirina,heparina...itd,iako su meni svi ti nalazi ok,i pristade ona da ukljucim i to u varijantu sledeci put,iako nema zvanicnih dokaza da to na bilo koji nacin pomaze implantaciju,da ni na jednom kongresu po belom svetu niko nije odbranio tu pretpostavku i da neki 'svetski' strucnjaci davanje antikoagulacionih preparata nazivaju potezom 'ocajnika'...
Svasta rekoh-citirah malo,ali to je to...samo prenosim...
Bas me zanima sta je Goca 'skuvala'...Mirise mi da ces dobijati pregnil u odredjenim intervalima dok placenta ne preuzme sve na sebe...Tako je prosla jedna zenica skoro u NS jer je imala 5 ranih spontanih-uvek 23 dan od transfera,to mu dodje nekih 5 nedelja stara trudnoca.Dali su joj pregnil,svaki dan ,koliko god moze da placa...Sada uspesno nosi blizance!!!Moguce da je za sve ipak odgovorna defektna lutealna faza ali da resenje lezi u potpomaganju prve...Mozda dobijes i malo Estrofema ili nekog slicnog estrogena...Imam drugaricu sa slicnim problemom,mada je ona Bromokriptinom lecila prolaktin malo duze,naravno da joj je progesteron jako nizak kao i estradiol koji ni ne stigne da naraste a vec skoci LH...Prosle godine je plod prestao da se razvija u 4-5 nedelji...Uglavnom,neki endokrinolog iz Klinickog joj je rekao da je sve u redu,da se ne zanosi sa hormonima,da je sve u glavi i da ide kuci...tra-la-la...
Lily,sto se biopsije tice...odradih ja to na prethodnoj histeroskopiji...Klinicka dijagnoza jeste bila 'hronicni endometritis' pa se sumnjalo da je bakterijskog porekla...ali histo-pato je pokazala da nije...Dakle-sto u izlogu-to i u radnji-da se zadovoljimo cervikalnim brisom...

Nego,nesto ste pisale ranije na temu NK celija,mene one brinu,jer sam jos davno,kad sam lecila ureaplazmu,citala tekst koji je objavio neki hrvatski lekar ali se ne secam koji,gde je pisalo da ona,kao i mikoplazma,mogu posredno izazvati sterilitet jer svojom pojavom izazivaju stvaranje NK celija koje se kasnije prema embrionu odnose kao celije-ubice...Ne znam sta da mislim o tome...
Ne stigoh da ti kucnem da nisi sama,pre neki dan...ja sam stalno tu,mislim i navijam ali ne stignem da sednem i kuckam kad god pozelim,imala sam malo vise posla ovih dana...
Holly...pa gde si ti...drago mi je da se nesto desava...
Jucufruit,Ivana,Mini,Draga...Kikice...pozdravcic za vas...
Filippa...podseti me na jednu noc proleca 99....Taman sirena po stoti put tog dana najavila vazdusnu opasnost, zazvizdali avioni nad Beogradom,ja sa mojom snajom stojim na terasi s pogledom na zverdarsku sumu,kolena klecaju,srce brze kuca,sve mislis-ma nece bas ovde,al' nisi bas hladan,a ona kaze:"Ma,otisla bih negde preko...al' ne mogu...nedostajao bi mi miris pecenih paprika u septembru!"I pade raketa u Zeleni gaj.
Eto,il' me nema il' preteram!
Kissic za sve